Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΡΓΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Recommended Posts

ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Β ΤΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑ ΠΑΤΣΟΥΡΟΥ "θηλασμος μια υπέροχη σχέση".

Τα πιο κοινά αλεργιογόνα που μπορεί, μέσα από το γάλα της μητέρας του, να επηρεάσουν ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά είναι : το γάλα αγελάδας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (βούτυρο, γιαούρτι,τυρί,κρέμα γάλακτος, παγωτό), το σιτάρι(ψωμί,μακαρόνια,πίτες, οτιδήποτε περιέχει αλεύρι από σιτάρι), τα αυγά, τα εσπεριδοειδή, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα οστρακοειδή, τα αλλαντικά, η σοκολάτα και γενικά οι πολύ επεξεργασμένες τροφές.

ΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ:

-Τα συμπτώματα των μωρών που έχουν κάποια τροφική αλεργία μπορεί να ανήκουν σε μια από τις 3 κατηγορίες.

Συμπτώματα από το δέρμα ('εκζεμα ξηρό ή με εκροή υγρού, με ή χωρίς φαγούρα)

Συμπτώματα από το γαστρεντερικό (εμετό, διάρροια, αίμα στα κόπρανα, κολικούς, δυσκοιλιότητα).

Συμπτώματα από το νευρικό σύστημα (ευερεθιστότα, αϋπνία, ανησυχία).

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν όταν μια μητέρα καταναλώνει επανειλλημένα κάποια τροφή στην οποία το μωρό έχει ευαισθητοποιηθεί κατά την ενδομήτρια ζωή μέσω του πλακούντα ή στο μαιευτήριο όταν πήρε ξένο γάλα. Πολλά μωρά εμφανίζουν συμπτώματα και από τις 3 κατηγορίες.

Εάν υπάρχει ιστορικό στην οικογένειά σας, μειώστε ή αποκλείστε από το διαιτολόγιό σας κατά τη διάρκεια της εγκύμοσύνης τις πολύ αλεργιογόνες τροφές που αναφέρονται πιο πάνω. Κάντε το ίδιο αν εμφανίσατε σημαντική ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν το μωρό γεννηθεί και εμφανίσει κάποιο πρόβλημα ακολουθήστε τη δίαιτα που προαναφέρθηκε. Όταν υπάρχει υποψία, ενδείξεις ή επιβεβαιωμένη διάγνωση αλλεργίας σε κάποια τροφή, πρέπει η μητέρα να σταματήσει να καταναλώνει οτιδήποτε την περιέχει. Αν για παράδειγμα ενοχοποιείται το γάλα, η μητέρα δεν πρέπει να καταναλώνει παγωτό (επιτρέπονται οι γρανίτες), κέικ, τσουρέκι, μουσακά κ.ο.κ.

Επίσης αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού οδοντικές εργασίες, κατά τις οποιές θα προστεθεί ή θα αφαιρεθεί από το στόμα σας αμάγαλμα.

Ο θηλασμός είναι ο καλύτερος τρόπος να προλάβετε την εκδήλωση αλλεργίας σε ένα μωρό.

Επειδή στη δική μας οικογένεια υπήρχε ιστορικό αλλεργίας, προσωπικά σταμάτησα να πίνω γάλα 1 χρόνο πριν μείνω έγκυος και δεν ήπια καθόλου στην εγκυμοσύνη των διδύμων, ούτε στα χρόνια που θήλαζα. Η αποχή μου από την κατανάλωση γάλακτος δεν είχε καμία συνέπεια στην υγεία μου και τα παιδιά μου, ίσως ασχέτως, όμως ευτυχώς δεν έχουν εμφανίσει σημαντικές αλλεργίες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ!!!!!!!!!!!!!!!πονομενη ιστορια οι αλλεργιες...και οι δυο γιοι εχουν αλλεργιες...ο πρωτος το ξεπερασε πανω στο χρονο...και ο δευτερος εχει χειροτερη αλλεργια απο τον πρωτο.....θηλαζουμε αποκλειστικα και εχουμε κοψει ολες τις παραπανω τροφες και αρκετες ακομη....

πολυ δυσκολα τα πραγματα μιας και οι πιο πολλες τροφες περιεχουν γαλα....

ελπιζω απλα να το ξεπερασουμε συντομα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εσύ σε τι στάδιο είσαι;; Έχεις ξεκινήσει διέγερση;
    • Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...