Μετάβαση σε περιεχόμενο

afxenikh kai pap a h a test?

Recommended Posts

KALHMERA KORITSAKIA MOY.EXO KANEI THN AFXENIKH KAI TO PAP A KAI HTAN OLA KALA .O GIATROS MOY LEEI OTI DEN YPARXEI LOGOS NA KANO KAI TO A TEST.APLA ENAN YPERHXO STHN 17 EBDOMADA GIA NA DOYME TO MORO KAI META TO B EPIPEDOY.ESEIS KANATE KAI TA DYO?DEN XERO TI NA KANO :( PERIMENO TIS APANTHSOYLES MPAS KAI BGALO KAMIA AKRH.FILIA

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή σου μερα!!και με το καλο το μωρακι σου!!

εγω προσωπικα..εκανα και τα πρωτα στη 12η εβδομαδα..και Ατεστ την17η εβδομαδα!

Παρολο που τα αποτελεσματα μου στην αυχενικη ηταν πααρα πολυ καλα!!Πιστευω οτι ειναι καθαρα στη κριση του γιατρου..και μαλλον παιζει ρολο η ηλικια!!Δηλ.εγω που εινμαι 34..το εκανα..αλλες κοπελες..πιο μικρης ηλικιας δεν το εκαναν..Αλλα σιγουρα τωρα ειμαι 100% σιγουρη οτι ολα ειναι μια χαρα!μια απλη εξεταση αιματος ειναι μην ανησυχεις!και να μην σου πει να το κανεις..δεν τρεχει τιποτα..

και να σου πει να το κανεις..παλι μην ανησυχεις!Ο δικος μου ειναι στο δημοσιοο νοσοκομειο..και ειναι εξωνυχιστικος στις εξετασεις!

Στη πρωτη εγκυμοσυνη πριν 10 χρονια που ημουν 24..δεν εκανα και τα δυο..με τον ιδιο γιατρο!

θα συμφωνήσω με την κατρίνα,μάλλον έχει να κάνει με την ηλικία.

βέβαια εγώ έκανα υπέρηχο και εξέταση αίματος αλλά είμαι 30.

ίσως κάτω από κάποια ηλικία οντως να μην χρειάζεται!

συζήτησε μαζί του.

Φίλη μου μην αγχώνεσαι, αυτά είναι καθαρά θέμα του κάθε γιατρού. Εγώ είμαι 31 και μου είπε να κάνω αυχενική και pap a (βγήκαν πολύ καλά) και μετά, στο 2ο τρίμηνο, πριν τον μεγάλο υπέρηχο έκανα και τα Α και Β τεστ για τα διάφορα σύνδρομα. Μια φίλη μου όμως συνομίληκη, έκανε μόνο την αυχενική, της βγήκε καλή και ο γιατρός της της είπε "είστε νεα παιδιά, όλα θα είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο", οπότε ούτε το pap a δεν έκανε! Είναι αναλόγως στον γιατρό, μη σκας, ξέρει αυτός...Ασε που θα δεις οτι με την ερώτησή σου θα λάβεις τόσο διαφορετικές απαντήσεις απο την καθεμιά μας, που θα μπερδευτείς! :)

Είναι στην κρίση του κάθε γιατρού. Μην ανησυχείς, όλα θα είναι τέλεια όπως και να' χει. Με το καλό το μωράκι σου!

ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΟΥ...ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΡΑΡ-Α ΤΗΝ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 32 ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΡΑΡ-Α ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΩ ΠΑΛΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ...ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ :):):):)

Καλημέρα και απο μένα ειμαι 30χρ και ο γιατρος μας ειπε να κανουμε την 12 εβδομαδα μονο αυχενική και pap A to A test καθόλου!!! Και εγώ νομίζω ότι είναι θέμα γιατρού !!!

Μην ανχώνεσαι!!! :silly:

Φιλιά ;)

γεια σου και απο μενα!!

με το καλο το μωρακι σου! μην αγχωνεσαι εγω εκανα μονο αυχενικη και PAPP-A και δεν χρειαστηκε να κανω κατι αλλο..οπως σου ειπαν και οι αλλες κοπελες ισων το Α τεστ να το κανεις αν εχεις περασει καποια ηλικια.

εγω κοριτσια δεν καταλαβαινω γιατι να μην το κανει καποια το pap A. Μια απλη εξεταση αιματος ειναι, οπως και να χει, αλλιωνει ελαφρως τα αποτελεσματα της αυχενικης, εχεις καλυτερη εικονα. Να λεμε οχι στην αμνιοκεντηση γιατι ειναι πολυ μικρη καποια, ή γιατι ειναι τοσο τελεια τα αποτελεσματα της αυχενικης και του papA ok, γιατι και γω παθουσα ειμαι, εχω αποβαλει ετσι. Αλλα το pap A, ειναι απλο, ξερω γω? Ειμαι εγκυος σε διδυμα και δεν εχει νοημα να το κανω, μακαρι να μπορουσα...

Και τα ποσοστά μπορούν να σε βοηθήσουν στην απόφασή σου:

η αυχενική+pappa ανιχνεύει 9 στα 10 παιδιά με σύνδρομα

το Α τεστ από μόνο του περίπου 6 στα 10 παιδιά

Συνήθως όταν δεν υπάρχει κάποια περίεργη ένδειξη στην αυχενική+pappa δεν προτείνουν οι γιατροί το Α τεστ που είναι λιγότερο αξιόπιστο.Από εκεί και πέρα είναι δική σου απόφαση!!Καλή επιτυχία!! :lol:

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ ΕΓΩ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ?ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΘΕ ΜΗΝΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ.Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΛΗ.ΟΣΕΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Α ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΑΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΕ ΠΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ!!!????

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...