Μετάβαση σε περιεχόμενο

Λόξυγγας + Θηλασμός


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!!

Γέννησα κι εγώ το κοριτσάκι μου :) είναι 8 ημερών σήμερα και θηλάζουμε αποκλειστικά εδώ και 3 μέρες με εξαίρεση κάποιες φορές.Οι προβληματισμοί μου λοιπόν αφορούν κυρίως 2 θέματα που θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας.

1. σχεδόν κάθε φορά μετά το θηλασμό (ή μπιμπερό) παρόλο που ρεύεται αφού την βάζω να ξαπλώσει την πιάνει λόξυγγας, τραντάζεται ολόκληρη και χαλάει τον ύπνο της. Την παίρνω αγκαλιά όπως κάνουμε για το ρέψιμο αλλά τίποτα, σήμερα δοκίμασα και της έδωσα στήθος πάλι και της περάσε μετά απο μερικές γουλιές..

2. τις περισσότερες φορές όταν θηλάζουμε την παίρνει ο ύπνος στο 2ο στήθος με συνέπεια να μην ολοκληρώνει το γέυμα της και μόλις την βάζω να ξαπλώσει να έχει ανησυχία και μετά από μισή ώρα να κλαίει. Εχω δοκιμάσει να τισ χαιδευω το αυτάκι, τα πατουσάκια αλλά τίποτα, ύπνος τρελλός.

Έχετε καμία χρήσιμη και αποτελεσματική συμβουλή αντιμετώπισης των 2 παραπάνων "προβλημάτων"? Κυριώς για να μην παιδεύετε το μωράκι μου..

Ευχαριστώ πολύ-πολύ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου aggelina ,να σου ζήσει το μωράκι σου! Σου απαντώ γιατί περνούσα ακριβώς τα ίδια πριν λίγο καιρό που οτ μωράκι μου ήταν νεογέννητο. Όσον αφορά το λόξυγγα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Λίγο στήθος ή υπομονή και αγκαλίτσα μέχρι να της περάσει. Συνήθως στη δικιά μου κρατάει κανένα τέταρτο. Όσον αφορά το 2ο θέμα, νομίζω ότι όλα τα μωράκια κοιμούνται πάνω στο στήθος πριν φάνε ( η δικιά μου δεν τρώει καν από το 2ο στήθος τη νύχτα). Αφού κλαίει μετά από λίγο, δοκίμασε να την ξαναταϊσεις τότε. Θέλει πάντω πολλήηηηηηηηηηηη υπομονή. Δε νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος. Κάθε μωράκι είναι διαφορετικό στο πώς αντιμετωπίζει τον ύπνο και το φαγητό του. Έγω προσωπικά κάθε βδομάδα δοκίμαζα και άλλη μέθοδο και κάπου "έκατσε". Ο λόξυγκας πάντως μόνο με στήθος περνάει. Μου το είχε πει μια μαία. Αυτά. Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και στο ελάχιστο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγγελινα να σου ζησει..

θα συμφωνησω με τη προλαλησασα..ο λοξυγγας ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο,εμενα η μπεμπα μου ειχε απο την κοιλια ακομα 3 φορες τη μερα τουλαχιστον..ειναι εκνευριστικος αλλα θα περιμενεις με υπομονη να περασει..

οσο για τον υπνο στο βυζι...απειρες φορες το παθαιναμε.τι την ταρακουναγα ελαφρα,τι την σκαλιζα στο αυτακι για να ξυπνησει να φαει...το στηθος ειναι εκτος απο μαμ η παρηγορια του μωρου,αυτο που το δενει με τη μαμα,το ηρεμει γτ ακουσει την καρδια σου,κ λογικο ειναι να το κοιμιζει..ειναι ενας πολυ καλος τροπος για νανι...οταν ξυπναει μετα απο λιγο θα το ταιζεις παλι..εξαλλου για τις περισσοτερες κοπελες οι θηλασμος τον 1ο καιρο ειναι μεγαλη δοκιμασια..δεν εχεις ακουσει που λενε οι γιατροι οταν το μωρο κλαιει να το βαζεις στο στηθος οσο συχνα κ να θελει?εμενα μπορει καθε μιση ωρα να ηθελε να θηλασει.υπομονη θα κανεις κ μη σε παρει απο κατω..να ξεκουραζεσαι κ σιγα σιγα θα φτιαξει το προγραμμα θηλασμου κ θα ρυθμισει την παραγωγη σου το μωρακι σου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αυτο που κανεις για το λοξυγγα ειναι οτι πρεπει!

τωρα για τον υπνο το μονο ποθ πρεπει να κανει ειναι να την ξυπνας, να της τριβεις το αυτακι την πλατουλα να της βγαζεις τα ρουχαλακια!

οσο για το οτι ξυπνα και κλαιει ειναι λογικο αφου πεινα!

τα μωρακαι χαλαρωνουν στο στηθος και τα περνει ο υπνος!

το στηθος ειναι ασφαλεια, παρηγορια, σιγουρια, ζεστασια!

την σηκωνεις την ρευεις και μετα παλι μαμ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μπουμπουκάκι σου!!!!

Συμφωνώ απόλυτα με την pebii.

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι οτι κοιμάται οταν βάζεις το μωρό στο 2ο στήθος. Το ταϊζεις και από τα 2 στήθη σε κάθε γεύμα;;; :huh:

Κανονικά πρέπει σε κάθε θηλασμό (γεύμα) να δίνουμε μόνο ένα στηθος.

Έτσι θα ρυθμήσεις και την παραγωγή του γάλακτος. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να μην βάλει το απαιτούμενο βάρος. Τα πρώτα λεπτά που θηλάζει, ρέει από το στήθος "ελαφρύ" γάλα με όχι πολλές θερμίδες, τα επόμενα λεπτά είναι που βγαίνει το "καλό" γάλα. Οπότε αν το βάλεις 10 λεπτά στο ένα στήθος και 10 λεπτά στο άλλο, δεν σημαινει οτι τρώει καλά. Μην σε προβληματήσει αν πιάσεις το στήθος σου κάποια στιγμή και είναι μαλακό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει γάλα.

Όσο πιο πολύ θηλάζει τόσο πιο γρήγορα θα εδραιωθεί η γαλουχία σου. ;) Αν θέλεις να θηλάζεις αποκλειστικά προσπάθησε να κόψεις το ξένο γάλα. Μην φοβηθείς πως δεν θα χορτάσει το μωρό.... εκείνο θα σου πει πότε πεινάει!!!! :P Τον πρώτο καιρό το μωράκι θα θέλει συνέχεια στήθος. Ίσως και κάθε 1 ώρα. Δίνε του ελεύθερα όσο θέλει και όποτε θέλει!

Για να τσεκάρεις οτι τρέφεται σωστά, μέχρι να σαραντήσει θα πρέπει να έχει ημερισίως περίπου 8 βρεγμενες πάνες (με τσισάκια) και 3-4 από αυτές με κακάκια.

Τους πρωτους μήνες ικανοποιητικό είναι να βάζουν περίπου 700-800γρ ανα μήνα.

Οι συμβουλές αυτές είναι με πολλή αγάπη. Μην νομίζεις πως είμαι ειδική στον θηλασμό. Τα κορίτσια του μάμμυ με βοήθησαν και με ενημέρωσαν σχετικά με τον θηλασμό. Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα. :blush: Εγώ θηλάζω το μωρό μου από την 1 ώρα που γεννήθηκε και δεν έδωσα καθόλου συμπλήρωμα. Είμαι πολύ υπερήφανη γι' αυτό!!!

Αγαπώ πολύ τα μωράκια! Λατρεύω όμως και τις μανούλες που θηλάζουν γιατί ο θηλασμός είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας!

Εύχομαι να θηλάσεις το μωράκι σου για πολλούς μήνες!!!!

Φιλάκια στο νινάκι σου!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

h gynaika moy ka8e fora poy eixe lojygka to moro thn ebaze sto sth8os kai pernoyse mesa se 5 lepta esto kai me to zori :blink:

otan koimatai to moro to jypnas gia faei oses fores kai an xreiastei 5-6-7.......einai mikro to moro soy kai kourazete grhgora

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...