Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια!!!Αληθεια γυρισατε στη δουλεια αφου γεννησατε?

Αυτες που γυρισαν τα καταφερνουν καλα?

Αν και τελειωνει η αδεια μου τον Οκτ. εχω ξεκινησει να το σκεφτομαι εντονα και εχω ηδη κανει μια πρωτη κουβεντα με τον αντρα μου για το τι θα κανουμε...δεν το ειχαμε σκεφτει πριν γιατι δεν ειχαμε προγραμματισει να κανουμε παιδακι αλλα η νεραιδουλα μου ειχε αλλα σχεδια και ηρθε και εκανε τη ζωη μας ΤΕΛΕΙΑ!!

Δημοσίευση

καλημέρα! Εχώ γύρισα στη δουλειά και άφησα τον γιο μου 3,5 μηνών. Πολύ μικρός. Ήταν δύσκολο στην αρχή αλλά με έναν καλό προγραμματισμό, κυρίως δηλαδή με μία σωστή κατανομή του χρόνου τα κατάφερα. Έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου και το παιδί σου θα είναι αρκετά μεγάλο.

Δημοσίευση

Αστα, εγω ξεκιναω σε 2 εβδομαδες...και δεν ξερω τι μου γινεται! Το καλυτερο της υποθεσης ειναι πως ο αντρας μου δεν θελει η μικρη να παει στον παιδικο ουτε να παρουμε γυναικα (δεν εμπιστευεται) αλλα ουτε και να σταματησω απο τη δουλεια (αυτην την περιοδο χρειαζομαστε τα χρηματα) οποτε θα κουβαλησει την καημενη την πεθερα μου στην Αθηνα για 1 χρονο αλλα εκεινη θα ερθει το καλοκαιρι οποτε για ενα μηνα θα κρατησει εκεινος τη μικρη (αυτο θα εχει μεγαλη πλακα, θελω να βαλω καμερες σε ολο το σπιτι). Και να δουμε μετα, θα κατσει με την πεθερα μου η μικρη που εχει μαθει μονο με εμας τους 2? Και θα αντεξει η πεθερα μου που ειναι μεγαλη γυναικα και με προβλημα σοβαρο στη μεση να κραταει τη μικρη? Ασε γιατι κοντευω να σκασω, ολα ειναι στον αερα...

Δημοσίευση

Εμεις πριν γεννησω λεγαμε πως 2 μερες την εβδομαδα θα την παιρνει η μαμα μου σπιτι της και της υπολοιπες θα ερχεται στο σπιτι εκεινη να βοηθα!!

Το θεμα ειναι πως ο αντρας μου τωρα δεν θελει να την αφηνει να φευγει απο το σπιτι!!!Με τιποτα ομως!

Στην πεθερα μου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να την αφηνω και θεωρω οτι ειναι παραλογο να δουλευω και να δινω τα μισα λεφτα που παιρνω σε μια γυναικα!!

Ειναι και το οικονομικο...ειναι πολλα ρε @#&%!!

Μακαρι να μην ειχα αυτο το διλημμα!!

Θα δουμε...ελπιζω να μην εχουν απελευθερωθει οι απολυσεις μεχρι τοτε γιατι κατι τετοιο ακουσα στις ειδησεις και φρικαρα!!Ακου εκει να μας διωχνουν οποτε θελουν!!!

Δημοσίευση

καλημερα

το γιο μου τον αφησα 3 μηνων στη μαμά μου και πηγα στη δουλεια. δεν υπηρχε το εξαμηνο τοτε. δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα με ενα παιδι μην στεναχωριεστε. παντως και εγω ουτε παιδικο ήθελα ουτε γυναικα. ευτυχως η μαμα μου ειναι κοντα και έτσι τον κρατησε. αυτη θα κρατησει και τη μικρη τον Ιουνιο που θα γυρισω παλι πισω. με προγραμματισμο και λιγη βοηθεια απο το συζυγο όλα γινονται!

Δημοσίευση

Εμενα ειναι λιγο μακρια αλλα οδηγει!!Για αυτο ελεγα 2 μερες να την κραταει να μην χρειαζεται να κανει την διαδρομη καθε μερα.Θα δουμε μεχρι τοτε ελπιζω και ο κολλημενος χαζομπαμπας να καταλαβει!!

Εχω μια μαμα μολις 45 ετων...κριμα δεν ειναι να την στειλω σε ξενα χερια?

Δημοσίευση

sophiak εγώ επιστρέφω στη δουλειά τέλος Σεπτέμβρη και δεν ξέρω τι θα κάνω με το μωράκι μου.Βοήθεια απο πουθενά και το ωραριό μου στη δουλειά είναι και περίεργο,μια εβδομάδα πρωί μια απόγευμα οπότε δεν βολεύει να το κρατά ούτε ο άντρας μου.Μάλον θα ψάξω να κάνω κάτι απο το σπίτι γιατί δεν με παίρνει και να μην δουλέψω

Δημοσίευση

Εγώ είχα αφήσει τα μωράκια μου σε ηλικία 4 μηνών (τότε δεν υπήρχε ακόμη το 6μηνο του ΟΑΕΔ :angry:) και γύρισα στη δουλειά. Στην αρχή ήταν δύσκολο..Ένιωθα τρομερές τύψεις που άφηνα τα μωρά μου και έκλαιγα σε καθημερινή βάση :blush: . Ευτυχώς προσαρμοστήκαμε σχετικά γρήγορα (κι εγώ και τα μωρά) στη καινούργια κατάσταση και όλα πήγαν καλά. Βέβαια βοήθησε πολύ το γεγονός ότι τα παιδιά τα κρατούσε η μητέρα μου που της είχα (και της έχω ακόμη) απόλυτη εμπιστοσύνη :)

Δημοσίευση

Κοριτσια τι ναπω και εγω???

γεννησα 28/9 και ξεκινησα παλι δουλεια 26/10!!!δεν ειχα καν σαραντησει..βεβαια τους πρωτους δυο μηνες δουλευα σπιτι(κανω ιδιαιτερα)

τον μικρο τον κρατουσε ο αντρας μου με τη μαμα μου(κυριως η μαμα μου, απλως ο αντρας μου ηταν σπιτι :P:P )

από τον Ιανουαριο που ξαναπηγα φροντιστηριο τον παμε τον μικρο σπιτι μου , στους γονεις μου , οπου υπαρχει ολος ο απαραιτητος εξοπλισμος, εκτος από τις μερες που ειχε πολυ χαλια καιρο που ερχονταν οι δικοι μου!!

πρεπει να πω , ομως , ότι η μαμα μου ειναι 55 και ο μπαμπας μου 62 και μενω σε επαρχιακη πολη!!!

Σοφια η λυση ειναι να μοιραζεται ο αντρας σου και η μαμα σου τις μερες!!και από εμπειρια σου λεω πως δεν ειναι ευκολο για τη γυναικα να ερχεται συνερχεια αυτη!!!πρεπει ο αντρας σου να το καταλαβει!!δεν θελει και ο ιδιος καποιον ελευθερο χρονο???

Δημοσίευση

Εγώ μάλλον είμαι από τις τυχερές της παρέας!!!! ;)

Γύρισα στην δουλειά μου, γιατί αφενός έχω τους γονείς μου για τα παιδιά και αφετέρου ήταν ήδη 7 μηνών το πρώτο και στην επόμενη 11 μηνών το δεύτερο όταν με το καλό επέστρεψα.

Δεν μπήκα στην διαδικασία να το σκεφτώ, γιατί είχα και έχω μεγάλη βοήθεια από τους γονείς μου σε πολλά πράγματα. Άλλωστε από άλλες κοπέλες θεωρώ πως κάθισα αρκετά και συν της άλλης δουλεύω 8ωρο οπότε θεωρώ πως δεν χάνω και πάρα πολλά με τα παιδιά μου.

Πιστεύω είναι καλά, αν υπάρχει οι κατάλληλες προυποθέσεις, να γυρίσει μια γυναίκα στην δουλειά της. Και το οικονομικό παίζει σημαντικό ρόλο αλλά και ο χρόνος της γυναίκας που μοιράζεται για πολλά πράγματα!!! :)

Δημοσίευση

Εγώ γύρισα στη δουλεία΄όταν ο μικρός ήταν 3,5μηνών.

Τον πρόσεχε βέβαια η πεθερά στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, οπότε δεν είχα άγχος.

Δεν το μετάνοιωσα, γιατί πρώτα απ΄όλα το παιδί μου ήταν και είναι σε καλά χέρια, και το οικονομικό είναι πολύ σημαντικό και η δική μου ψυχολογία ανέβηκε απ'όταν ξεκίνησα να βγαίνω εκτός σπιτιού, έστω και εάν ήταν για δουλειά

Δημοσίευση

bembini έγραψε:

sophiak εγώ επιστρέφω στη δουλειά τέλος Σεπτέμβρη και δεν ξέρω τι θα κάνω με το μωράκι μου.Βοήθεια απο πουθενά και το ωραριό μου στη δουλειά είναι και περίεργο,μια εβδομάδα πρωί μια απόγευμα οπότε δεν βολεύει να το κρατά ούτε ο άντρας μου.Μάλον θα ψάξω να κάνω κάτι απο το σπίτι γιατί δεν με παίρνει και να μην δουλέψω

...και εγω τετοια ωραρια εχω...

Δημοσίευση

Sophiak αυτά τα ωράρια δε βολεύουν καθόλου δυστυχώς και εγώ προσωπικά δεν μπορώ να είμαι μόνο πρωί ή μόνο απόγευμα γιατί δεν θα το δεχτεί η κοπέλα που δουλεύουμε μαζί.Προσπαθώ να σκεφτώ τι θα μπορούσα να κάνω απο το σπίτι

Δημοσίευση

Ουτε εγω μπορω να σκεφτω κατι απο το σπιτι το οποιο να εξασφαλιζει ενα καλο ποσο!!

Το χειροτερο ειναι πως το ειχα καλομαθημενο το αφεντικο μου...μου αλλαζε βαρδιες κ διαφορα αλλα και τωρα θα στραβωσει αν του τα κοψω...θα δουμε!!!

Δημοσίευση

σοφια μου κ εγω εχω τον ιδιο προβληματισμο,το εξαμηνο τελειωνει τον ιουλιο οποτε απο σεπτεμβρη πρεπει να παω δουλεια...το ωραριο σου θυμιζω οτι ειναι μειωμενο 1 η 2 ωρες τη μερα,δε θυμαμαι...οποτε θα δουλευεις λιγοτερο κ ο εργοδοτης σου δε μπορει να σου το αρνηθει απο οτι τουλαχιστον ξερω..θα τα βαλεις ολα κατω κα θα σκεφτεις τι συμφερει πιο πολυ..στις μερες μας ειναι θαυμα να εχεις δουλεια οποτε καλο θα ειναι να μην την αφησεις εκτος αν εχετε καλη οικονομικη ανεση απο τον αντρα σου..αλλα ειναι αλλιως να εχεις δικα σου λεφτα κ γενικα το να δουλευεις σε κανει να νιωθεις χρησιμη κ δεν εισαι ολη μερα κλεισμενη μεσα.ειτε θα χρησιμοποιησεις τη μαμα σου που ειναι τοσο νεα κ απλα ο αντρας σου θα πρεπει να δεχτει να πηγαινει η μικρη ειτε θα δινετε λεφτα σε κοπελα ειτε σε σταθμο..σκεψου τι σε συμφερει κ τι ειναι καλο για το παιδι πανω απο ολα!!!

αν τελος βρειτε δουλεια που μπορει να γινει απο το σπιτι πειτε μας κ μας!!!! :woohoo:

Δημοσίευση

kalypso έγραψε:

σοφια μου κ εγω εχω τον ιδιο προβληματισμο,το εξαμηνο τελειωνει τον ιουλιο οποτε απο σεπτεμβρη πρεπει να παω δουλεια...το ωραριο σου θυμιζω οτι ειναι μειωμενο 1 η 2 ωρες τη μερα,δε θυμαμαι...οποτε θα δουλευεις λιγοτερο κ ο εργοδοτης σου δε μπορει να σου το αρνηθει απο οτι τουλαχιστον ξερω..θα τα βαλεις ολα κατω κα θα σκεφτεις τι συμφερει πιο πολυ..στις μερες μας ειναι θαυμα να εχεις δουλεια οποτε καλο θα ειναι να μην την αφησεις εκτος αν εχετε καλη οικονομικη ανεση απο τον αντρα σου..αλλα ειναι αλλιως να εχεις δικα σου λεφτα κ γενικα το να δουλευεις σε κανει να νιωθεις χρησιμη κ δεν εισαι ολη μερα κλεισμενη μεσα.ειτε θα χρησιμοποιησεις τη μαμα σου που ειναι τοσο νεα κ απλα ο αντρας σου θα πρεπει να δεχτει να πηγαινει η μικρη ειτε θα δινετε λεφτα σε κοπελα ειτε σε σταθμο..σκεψου τι σε συμφερει κ τι ειναι καλο για το παιδι πανω απο ολα!!!

αν τελος βρειτε δουλεια που μπορει να γινει απο το σπιτι πειτε μας κ μας!!!! :woohoo:

Δυστυχως δεν υπαρχει τετοια δουλεια....!!!

Αν ειμασταν ανετα ειλικρινα δεν θα πηγαινα στη δουλεια μεχρι τα 3 της μικρης!Ημουν παντα της αποψης οτι η γυναικα ΠΡΕΠΕΙ να δουλευει και συνεχιζω να ειμαι...αλλα τα παιδια μας ειναι πανω απ'ολα...ολα γινονται για αυτα και μονο αυτα!!

Γυναικα δε θα εβαζα ποτε το θεωρω πολυ λαθος!

Δημοσίευση

kalypso έγραψε:

τοτε η μαμα σου ειναι η καλυτερη λυση,μην το σκεφτεσαι...ο αντρας σου θα πειστει!!!γυναικα εισαι κ θα βρεις τροπο... ;)

Ναι δικιο εχεις :):):)

Δεν ειναι κ ιδιαιτερα δυσκολος ο Κωστικος...το αντιθετο!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...