Μετάβαση σε περιεχόμενο

Παροχές ΙΚΑ - ΟΑΕΔ συνοπτικά (!!)

Recommended Posts

Εφτιαξα ένα σχεδιάγραμμα - SOS σχετικά με τις άδειες και τις παροχές που δικαιούμαστε όσες από εμάς εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα κατά την εγκυμοσύνη έτσι ώστε να ξέρω πότε πρέπει να τρέξω και που για την ανάλογη χαρτούρα :P

Το παραθέτω εδώ μήπως φανεί χρήσιμο και σε κάποια άλλη κοπέλα.Κάθε παρατήρηση ή διόρθωση δεκτή και επιθυμητή -μήπως γλυτώσουμε τζάμπα τρεξίματα!! :)

zip.zip

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν μου το ανοιγει...κριμα..και ειναι τοσο χρησιμο!!!ειμαι δημοσιο με ικα ασφαλιση και το θελωωωω....θα κλαψωωωωωωωω

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! MADRID05 ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΑΚΙ ΣΟΥ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!

ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 3500€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 991€. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 900€ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ?

2002, τα επιδόματα μητρότητας(κυοφορίας+λοχείας) αφορούν τα χρήματα του μισθού για τους 4 αυτούς μήνες και δεν επηρεάζονται από αν γεννήσουμε με φ.τ ή καισαρική(εξαρτάται από τον μισθό σου και σε ποια κλάση αυτός σε κατατάσει).

Το Βοήθημα Τοκετού αν καταλαβαίνω καλά είναι και αυτό ένα σταθερό εφ απαξ ποσο που αναπροσαρμόζεται με τα χρόνια(απ οτι ξέρω τώρα είναι στ €991) http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans. ... =7&ansid=7 και http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans. ... 7&ansid=10

Σε περίπτωση καισαρικής διάβασα αυτό : http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans. ... 7&ansid=11

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ!!!!!

Σήμερα πήγα στον γυναικολόγο του ΙΚΑ να μου γράψει την άδεια μητρότητας.Λοιπόν:

1)Πρέπει να έχουμε μαζί εκτός από το βιβλιάριο, τον τελευταίο υπέρηχο(υπολογίζει ο ιδιος την ΠΗΤ).Δεν μου ζήτησε βεβαίωση του γιατρού μου(αν και είχα μαζί).

2)Είπε οτι πήγα νωρίς να ζητήσω την άδεια και κανονικά δεν μπορεί ...αλλά για να μην ξαναπάω.(Νομίζω οτι θέλουν 10 μέρες πριν)

3)Στην βεβαίωση που μου έδωσε υπάρχει υπευθ.δηλωση που συμπληρώνουμε εμείς (οτι δεν θα δουλέψουμε στις ημέρες αδείας) και μια υπεθ.δήλωση που συμπληρώνει ο εργοδότης (οτι δεν θα μας απασχολήσει τις ημερες αυτές).

4)Μιας και είχα άδεια πηγα και στα γραφεία να πάρω ένα απόκομμα για τα 200 ένσημα πριν την ΠΗΤ-και εντός 2 ετών- που θα μας ζητήσουν για να παρουμε το επίδομα και μου είπαν οτι δεν χρειάζεται τελικά(κιας το λένε οι οδηγίες)γιατί το σύστημα είναι online και όταν πάμε στις "παροχές" να πάρουμε τα λεφτα θα το βγάλουν κατευθείαν.

Ολα αυτά στο ΙΚΑ Γλυφάδας και στο Κέντρο προστασίας μάνας και παιδιού στην Αργυρούπολη,οπότε με κάθε επιφύλαξη γιατί όπως γνωρίζεται κάθε υποκατάστημα έχει τα δικά του. ;)

Καλημέρα!

Κι εγώ είχα πάει νωρίτερα στο γιατρό του ΙΚΑ για την άδεια αλλά μου είχε πει ότι πρέπει να πάω την ημέρα που ξεκινάει η άδεια. Δεν μπορεί να τη γράψει νωρίτερα.

Οπότε πήγα ακριβώς τη μέρα που ξεκινούσε η άδεια, δηλαδή την προηγούμενη Τετάρτη.

Εμένα δεν μου ζήτησε υπέρηχο (αν και είχα μαζί μου), μόνο τη βεβαίωση του γιατρού μου (που είναι από το Έλενα). Ό,τι ημερομηνία είχε γράψει ο γιατρός μου, το ίδιο έγραψε κι αυτός.

Μου έδωσε αυτό το χαρτί που έχει και τη βεβαίωση τη δική του και θέλει συμπλήρωση και από τον εργοδότη και από εμένα.

Με αυτό συμπληρωμένο, το βιβλιάριό μας και ταυτότητα πάμε και πληρωνόμαστε από τις παροχές. Ρώτησα αν θέλουν κάτι άλλο και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο (ένσημα κ.λ.π.).

Αυτά από το ΙΚΑ Μεγάρων.

Γειά σας και από εμένα,

Λοιπόν εγώ σταμάτησα απο τη δουλειά την προηγούμενη Δευτέρα, 19/4. Πήγα στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού Ν. Ερυθραίας (μένω Πεύκη και ανήκω εκεί) στις 08/4 και ο γιατρός μου ζήτησε μόνο το βιβλιάριο και την Β Επιπέδου. Μου έδωσε συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση, στη συνέχεια μου την συμπλήρωσε ο εργοδότης και στο τέλος τη συμπλήρωσα και εγώ. Πήγα λοιπόν 19/4 στο ΙΚΑ Αμαρουσίου (που επίσης ανήκει η Πεύκη), μου ζήτησαν μόνο την υπεύθυνη δήλωση και το βιβλιάριο και μετά από 5 λεπτά μου έδωσαν την απόδειξη μου και πήγα και παρέλαβα την επιταγή μου από το ταμείο! Λόγω οτι δεν έχω ξαναπάει στο ΙΚΑ και ήμουν ιδιαίτερα προκατειλημένη... ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη η τόσο άμεση εξυπηρέτηση.

Γειά σας και από εμένα,

Λοιπόν εγώ σταμάτησα απο τη δουλειά την προηγούμενη Δευτέρα, 19/4. Πήγα στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού Ν. Ερυθραίας (μένω Πεύκη και ανήκω εκεί) στις 08/4 και ο γιατρός μου ζήτησε μόνο το βιβλιάριο και την Β Επιπέδου. Μου έδωσε συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση, στη συνέχεια μου την συμπλήρωσε ο εργοδότης και στο τέλος τη συμπλήρωσα και εγώ. Πήγα λοιπόν 19/4 στο ΙΚΑ Αμαρουσίου (που επίσης ανήκει η Πεύκη), μου ζήτησαν μόνο την υπεύθυνη δήλωση και το βιβλιάριο και μετά από 5 λεπτά μου έδωσαν την απόδειξη μου και πήγα και παρέλαβα την επιταγή μου από το ταμείο! Λόγω οτι δεν έχω ξαναπάει στο ΙΚΑ και ήμουν ιδιαίτερα προκατειλημένη... ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη η τόσο άμεση εξυπηρέτηση.

Κάθε υποκατάστημα τα δικά του!!

Εχω ακούσει οτι γενικά ισχύει αυτό,όντως, πληρώνεσε αμέσως όταν προσκομίσεις τα δικαιολογιτικά.Το θέμα είναι τι ζητάει ο καθένας.

Χρήσιμο είναι νομιζω να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας ,μήπως γλυτώουμε καμιά ουρά! ;)

Α!Ο γιατρός του ΙΚΑ μου υπολόγισε μόνος του την ΠΗΤ (έβγαλε μια μέρα μετά τον δικό μου),αλλά η έναρξη της άδειας υπολογίζεται από εργοδότη.

Περιμένω να μου στείλουν πίσω την υπεύθυνη δηλωση μαζί με την βεβαίωση κυήσεως που έστειλα. (Αν τα κάνουμε όλα αυτά όταν ξεκινάει η άδεια, αναρρωτιέμαι....πότε θα συννενοηθούμε με τον εργοδότη μας να φτιάξει τα χαρτιά??!)

γεια σας κοριτσια... κι εγω με καισαρικη γεννησα τελικα. πηγα στο ΙΚΑ για να παρω τα χρηματα λοχειας και το επιδομα μητροτητας. δεν ειπα οτι γεννησα με καισαρικη.. επρεπε; κι αν το ελεγα θα επαιρνα κι αλλα χρηματα; που δεν το ειπα, νομιζουν οτι γεννησα με φυσιολογικο τοκετο και αν τους πω εκ των υστερων οτι γεννησα με κσαιρικη τομη μπορει αναδρομικα να παρω καποια χ ρηματα επιπλεον;

Το επίσημο site του ΙΚΑ λέει μόνο "Σε περίπτωση παθολογικής εξέλιξης τοκετού (καισαρική τομή, θερμοκοιτίδα νεογνού κλπ), εκτός από το σχετικό βοήθημα, το ΙΚΑ παρέχει και νοσοκομειακή περίθαλψη, με απόδοση της σχετικής δαπάνης σύμφωνα με την κρατική διατίμηση." ( http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/ans. ... 7&ansid=11 ).

Από αντίστοιχα forum που κοίταξα αναφέρουν οτι καταθέτεις τα χαρτιά στο ΙΚΑ που ανήκει το μαιευτήριο και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (γύρω στο 3μηνο)πέρνεις 300€-400€ περίπου.Οπως πάντα στο ΙΚΑ μπορείς να κάνεις ένσταση ,να περάσεις μετά από καιρό επιτροπή και -όταν το παιδί σου θα είναι στο πανεπιστημιο- παίρνεις κάτι ακόμα(ανέφεραν 800-1000€)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...