Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια.. 

Θέλω την βοήθεια σας καθώς δεν έχω δει άλλη κοπέλα με το δικό μου θέμα..

Είμαι στην 22η εβδομάδα και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι. 

Η αυχενική ήταν μια χαρά,  όλα καλά μέχρι εδώ. Τη προηγούμενη εβδομάδα έκανα τη β' και ενώ όλες οι μετρήσεις ήταν πολύ καλές,  ο γιατρός βρήκε τη μύτη του μωρού επίπεδη (το ρινικό οστό είναι φυσιολογικό) και την άνω γνάθο μικρότερη από την ηλικία κύησης. 

Πρότεινε αμνιοπαρακεντηση wes που εξετάζει 4000 σύνδρομα, ενώ θα εξεταστώ κι εγώ και ο άντρας μου ..

Καμιά ανάλογη εμπειρία?

Ήθελα να πάρω κι άλλη γνώμη αλλά λόγω καλοκαιριού είναι όλα κλειστά και κοντεύω να τρελαθώ 

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η nikol92 είπε:

Καλημέρα κορίτσια.. 

Θέλω την βοήθεια σας καθώς δεν έχω δει άλλη κοπέλα με το δικό μου θέμα..

Είμαι στην 22η εβδομάδα και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι. 

Η αυχενική ήταν μια χαρά,  όλα καλά μέχρι εδώ. Τη προηγούμενη εβδομάδα έκανα τη β' και ενώ όλες οι μετρήσεις ήταν πολύ καλές,  ο γιατρός βρήκε τη μύτη του μωρού επίπεδη (το ρινικό οστό είναι φυσιολογικό) και την άνω γνάθο μικρότερη από την ηλικία κύησης. 

Πρότεινε αμνιοπαρακεντηση wes που εξετάζει 4000 σύνδρομα, ενώ θα εξεταστώ κι εγώ και ο άντρας μου ..

Καμιά ανάλογη εμπειρία?

Ήθελα να πάρω κι άλλη γνώμη αλλά λόγω καλοκαιριού είναι όλα κλειστά και κοντεύω να τρελαθώ 

Καλημέρα!

Λυπάμαι πολύ για το άγχος που περνάς σε αυτό το στάδιο της κύησης.. για αρχή προσπάθησε να μην στεναχωριέσαι όσο μπορείς καθώς δεν είναι κάτι στο χέρι σου ούτε κάτι βέβαιο.. αν και ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό..

Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά πιστεύω ότι το σκέφτεσαι πολύ λογικά.. ξεκίνα να παίρνεις απανωτά τηλέφωνα στους διαθέσιμους εμβρυομητρικους της περιοχής σου! Άσχετα με το 15Αυγουστο υπάρχουν κάποιοι που δεν φεύγουν και ίσως σε δεχτούν με το που ανοίξουν συνήθως από τις 20/8 .. ερώτηση αλήθεια.. την β επιπέδου ποιός σου την έκανε; Πήγες σε πιστοποιημένο εμβρυομητρικο;;! 

Εφόσον συμφωνήσει με τα ευρήματα του πρώτου γιατρού, σίγουρα θα χρειαστεί αμνιοπαρακέντηση που θα σας δείξει μετά βεβαιότητας αν όντως υφίσταται κάποιο σύνδρομο.. δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι την εξέταση, ειδικά όταν ο γιατρός έχει εμπειρία και ειδίκευση.. 

Τώρα στο να εξεταστειτε εσύ με τον άντρα σου μου φαίνεται περιττό σε αυτό το στάδιο.. ΑΝ φτάσετε να κάνετε αμνιοπαρακέντηση και ΑΝ βγει η αμνιοπαρακέντηση με κάποιο σύνδρομο στο παιδί και εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε σε διακοπή και πάρετε το χρόνο σας να συνέλθετε.. τότε το κάνετε και αυτό..

Σου εύχομαι ολόψυχα να είναι όλα τέλεια με το μωράκι σας και να είναι υγιέστατο πάνω από όλα όπως και όλα τα μωράκια στο κόσμο.. 

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα!

Λυπάμαι πολύ για το άγχος που περνάς σε αυτό το στάδιο της κύησης.. για αρχή προσπάθησε να μην στεναχωριέσαι όσο μπορείς καθώς δεν είναι κάτι στο χέρι σου ούτε κάτι βέβαιο.. αν και ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό..

Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά πιστεύω ότι το σκέφτεσαι πολύ λογικά.. ξεκίνα να παίρνεις απανωτά τηλέφωνα στους διαθέσιμους εμβρυομητρικους της περιοχής σου! Άσχετα με το 15Αυγουστο υπάρχουν κάποιοι που δεν φεύγουν και ίσως σε δεχτούν με το που ανοίξουν συνήθως από τις 20/8 .. ερώτηση αλήθεια.. την β επιπέδου ποιός σου την έκανε; Πήγες σε πιστοποιημένο εμβρυομητρικο;;! 

Εφόσον συμφωνήσει με τα ευρήματα του πρώτου γιατρού, σίγουρα θα χρειαστεί αμνιοπαρακέντηση που θα σας δείξει μετά βεβαιότητας αν όντως υφίσταται κάποιο σύνδρομο.. δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι την εξέταση, ειδικά όταν ο γιατρός έχει εμπειρία και ειδίκευση.. 

Τώρα στο να εξεταστειτε εσύ με τον άντρα σου μου φαίνεται περιττό σε αυτό το στάδιο.. ΑΝ φτάσετε να κάνετε αμνιοπαρακέντηση και ΑΝ βγει η αμνιοπαρακέντηση με κάποιο σύνδρομο στο παιδί και εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε σε διακοπή και πάρετε το χρόνο σας να συνέλθετε.. τότε το κάνετε και αυτό..

Σου εύχομαι ολόψυχα να είναι όλα τέλεια με το μωράκι σας και να είναι υγιέστατο πάνω από όλα όπως και όλα τα μωράκια στο κόσμο.. 

Σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση..

Δυστυχώς έχω πάρει άπειρα τηλέφωνα και σε γιατρούς για δεύτερη γνώμη και σε εργαστήρια που μπορεί να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση,  αλλά είναι όλοι κλειστοί λόγω καλοκαιριού και εγώ έχω κλείσει ήδη την wes για τις 19 του μήνα,  λόγω πίεσης του χρόνου..

Ο γιατρός πού έκανε τη β' επιπέδου λέγεται Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος και μου τον συνέστησε ο γιατρός μου.  Ικανοποιημένη είμαι από αυτόν,  αλλά για την συγκεκριμένη εξέταση ζητάει 1600 ευρώ και μου φαίνονται πολλά,  γι αυτό έψαχνα κάποιο άλλο κέντρο ή δημόσιο νοσοκομείο που να γίνεται..

Και οι δύο είναι καθησυχαστικοί καθώς δεν υπήρχαν άλλα ευρήματα,  αλλά το χειρότερο είναι ότι οι απαντήσεις θέλουν ενα μήνα για να βγουν.. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η nikol92 είπε:

Σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση..

Δυστυχώς έχω πάρει άπειρα τηλέφωνα και σε γιατρούς για δεύτερη γνώμη και σε εργαστήρια που μπορεί να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση,  αλλά είναι όλοι κλειστοί λόγω καλοκαιριού και εγώ έχω κλείσει ήδη την wes για τις 19 του μήνα,  λόγω πίεσης του χρόνου..

Ο γιατρός πού έκανε τη β' επιπέδου λέγεται Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος και μου τον συνέστησε ο γιατρός μου.  Ικανοποιημένη είμαι από αυτόν,  αλλά για την συγκεκριμένη εξέταση ζητάει 1600 ευρώ και μου φαίνονται πολλά,  γι αυτό έψαχνα κάποιο άλλο κέντρο ή δημόσιο νοσοκομείο που να γίνεται..

Και οι δύο είναι καθησυχαστικοί καθώς δεν υπήρχαν άλλα ευρήματα,  αλλά το χειρότερο είναι ότι οι απαντήσεις θέλουν ενα μήνα για να βγουν.. 

Κάνει τόσο πολύ να βγουν αποτελέσματα; Κάπως υπερβολικά πολύ μου φαίνεται αυτό που σου είπαν.. αν και δεν έχω κάνει, ξέρω από φίλες ότι θέλει κάπου 10-15 μέρες για το πλήρες πακέτο ενώ για τα βασικά σύνδρομα κάπου 2-3 μέρες.. 

Το χρηματικό επίσης δεν έχω ιδέα.. ούτε ξέρω το γιατρό.. υπάρχει επίσημη λίστα με όλους τους γιατρούς που λαμβάνουν την πιστοποίηση του εμβρυομητρικου για αυτές τις εξετάσεις.. μπορείς να το βρεις και να ελέγξεις αν ο συγκεκριμένος έχει πιστοποιηθεί γιατί δυστυχώς ξέρω πολλούς γιατρούς που κάνουν αυτές τις εξετάσεις χωρίς πιστοποίηση..

Κατά τη ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχει λόγος πανικού.. επειδή βέβαια είμαι στην απ'έξω και δεν το ζω μου είναι πιο εύκολο να το πω.. δική μου άποψη είναι να βρεις πρώτα έναν εμβρυομητρικό πιστοποιημένο όχι σε κέντρα διαγνωστικά και κάθε λογής γιατρό.. εξήγησε την κατάσταση, παρακάλεσε και μετά την εξέταση σε άλλον γιατρό κάνεις και την αμνιοπαρακέντηση εφόσον χρειαστεί..

Δημοσίευση
στις πριν 41 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Κάνει τόσο πολύ να βγουν αποτελέσματα; Κάπως υπερβολικά πολύ μου φαίνεται αυτό που σου είπαν.. αν και δεν έχω κάνει, ξέρω από φίλες ότι θέλει κάπου 10-15 μέρες για το πλήρες πακέτο ενώ για τα βασικά σύνδρομα κάπου 2-3 μέρες.. 

Το χρηματικό επίσης δεν έχω ιδέα.. ούτε ξέρω το γιατρό.. υπάρχει επίσημη λίστα με όλους τους γιατρούς που λαμβάνουν την πιστοποίηση του εμβρυομητρικου για αυτές τις εξετάσεις.. μπορείς να το βρεις και να ελέγξεις αν ο συγκεκριμένος έχει πιστοποιηθεί γιατί δυστυχώς ξέρω πολλούς γιατρούς που κάνουν αυτές τις εξετάσεις χωρίς πιστοποίηση..

Κατά τη ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχει λόγος πανικού.. επειδή βέβαια είμαι στην απ'έξω και δεν το ζω μου είναι πιο εύκολο να το πω.. δική μου άποψη είναι να βρεις πρώτα έναν εμβρυομητρικό πιστοποιημένο όχι σε κέντρα διαγνωστικά και κάθε λογής γιατρό.. εξήγησε την κατάσταση, παρακάλεσε και μετά την εξέταση σε άλλον γιατρό κάνεις και την αμνιοπαρακέντηση εφόσον χρειαστεί..

Ναι θέλει τόσο πολύ γιατί θα εξεταστώ κι εγώ με τον σύζυγό και το παιδί μαζί και θα του γίνει και μαγνητική προσώπου... και αλλού που πήρα να ρωτήσω τόσο κάνει 1 μήνα... το θέμα είναι ότι δε τη κανουν όλοι την εξέταση.  Είναι πιο εξειδικευμένη από την απλή αμνιοπαρακέντηση....

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κι εγω σε επαρχία βαφτισα τον γιο μου και δεν είχαμε θέμα που δεν ειμαστε παντρεμένοι με θρησκευτικό. Μαλλον δεν ειναι πολύ στάνταρ το τι ισχύει και δεν ακολουθούν όλοι το ίδιο..
    • Εγώ πάντως που ρώτησα σε εκκλησίες στον νομό Κορινθίας (εκεί είναι η καταγωγή μου) όλες μου αρνήθηκαν και είπαν ότι χρειάζεται να έχω κάνει και εγώ θρησκευτικό για να μπορώ να το βαφτίσω σε εκκλησία. Τώρα το κοιτάζω για Αθήνα,μου είπε μια φίλη μου ότι σε ιδιωτικά κτήματα μπορείς να κάνεις κανονικά τα πάντα χωρίς πιστοποιητικό και δεν τους νοιάζει ούτε το θέμα του νονου.
    • @Sotiria_94 εγω δ παιρνω τίποτα. Οι εξετάσεις μ ηταβ πολυ καλες. @Maria98 εισαι Κρήτη ναι καλα λες. Σε ποιο μέρος? Έχετε τουλάχιστον θάλασσα κοντά?
    • Κι εγώ αναρωτιέμαι τι πρέπει να κοιτάω κάθε φορά... όταν δίναμε τα φυστίκια κοιτούσα μην τυχόν και πρηστεί και δεν παίρνει ανάσα. Έχει αλλεργία ο αδερφός του άντρα μου, οπότε κοιτουσα μην κανει κανένα επεισόδιο όπως είχε κάνει αυτός μικρος... Διαφορετικά, κοιτάω μην βγάλει κανένα δερματικό, κοκκινίλα, σπυριά ή τίποτα τέτοιο. Επίσης, αίμα στα κακα.... Κάτι άλλο δεν ξέρω 🤷 Το αβοκάντο το είχα δοκιμάσει με μπανάνα και κανέλα σε κρέμα. Του άρεσε πολύ. Το δοκίμασα σε κομμάτια με αυγό, ακόμα την τρώει εκείνη τη μερίδα 🥲 ακλαφτο πήγε. Ευτυχώς που μου αρέσει εμένα και το έφαγα εγώ 😋 αχ, σύκα 🤤🤤 μας λένε να τα δίνουμε στον μεγάλο που έχει δυσκοιλιότητα... Δεν τα τρώει 🙄🙄 Σα τη λίστα σου έχει edamame και τόφου. Αυτά σογιες είναι νομίζω... Οπότε υποθέτω ότι στις λίστες που διάβαζα εννοούσαν σογια το λαχανικό και όχι τη σάλτσα... Εμένα στη σάλτσα πήγε το μυαλό μου, κιόλας επειδή η επόμενη τροφή που είχε ήταν η μουστάρδα 🙄 πάντως αλάτι έχει φάει το παιδί μας... Μου εγλειφε τον ώμο μια φορά που είχαμε πάει στη θάλασσα... 🤦τι κουσουρι θα του αφήσει αυτό τώρα, θα δείξει 😅 Με κομμάτια ξεκινήσαμε τώρα τελευταία. Έδινα μιξ, μια πουρεδες μια κομμάτια μιας και του άρεσε να αρπάζει τα δικά μας... Προτιμάει τα κόμματα πλέον, οπότε είπαμε να τα δίνουμε μόνο έτσι. Αγγούρι, ροδάκινο, καρπούζι και πανκεικ τύπου με αυγό.  Ο παιδίατρος μάς είχε πει στις αρχές (5 μηνών) για το φρέσκο γάλα να το κάνουμε κρέμα με σιμιγδάλι. Μας είπε ότι και φρέσκο είναι οκ (τον είχαμε ρωτήσει ξανά για την ηλικία των 8 μηνών), αλλά ότι καλύτερο είναι να δίνουμε φόρμουλα άμα είναι να δώσουμε κάτι σε αυτήν την ηλικία. Επειδή είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και τέτοια κι όχι για άλλο λόγο είπε. Εγώ ήξερα ότι πειράζει το έντερο, αλλά μου λέει ότι δεν είναι αυτός ο λόγος που αποφεύγεται, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο σε έρευνες. Είναι ψαγμενος και διαβάζει συνέχεια, οπότε τον εμπιστεύομαι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να δώσω στο μωρό φρέσκο γάλα να πιει, σε αντικατάσταση κάποιου θηλασμού δηλαδή. Μόνο σε παρασκευές. 
    • Ναι θέλει τόσο πολύ γιατί θα εξεταστώ κι εγώ με τον σύζυγό και το παιδί μαζί και θα του γίνει και μαγνητική προσώπου... και αλλού που πήρα να ρωτήσω τόσο κάνει 1 μήνα... το θέμα είναι ότι δε τη κανουν όλοι την εξέταση.  Είναι πιο εξειδικευμένη από την απλή αμνιοπαρακέντηση....
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...