Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια.. 

Θέλω την βοήθεια σας καθώς δεν έχω δει άλλη κοπέλα με το δικό μου θέμα..

Είμαι στην 22η εβδομάδα και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι. 

Η αυχενική ήταν μια χαρά,  όλα καλά μέχρι εδώ. Τη προηγούμενη εβδομάδα έκανα τη β' και ενώ όλες οι μετρήσεις ήταν πολύ καλές,  ο γιατρός βρήκε τη μύτη του μωρού επίπεδη (το ρινικό οστό είναι φυσιολογικό) και την άνω γνάθο μικρότερη από την ηλικία κύησης. 

Πρότεινε αμνιοπαρακεντηση wes που εξετάζει 4000 σύνδρομα, ενώ θα εξεταστώ κι εγώ και ο άντρας μου ..

Καμιά ανάλογη εμπειρία?

Ήθελα να πάρω κι άλλη γνώμη αλλά λόγω καλοκαιριού είναι όλα κλειστά και κοντεύω να τρελαθώ 

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η nikol92 είπε:

Καλημέρα κορίτσια.. 

Θέλω την βοήθεια σας καθώς δεν έχω δει άλλη κοπέλα με το δικό μου θέμα..

Είμαι στην 22η εβδομάδα και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι. 

Η αυχενική ήταν μια χαρά,  όλα καλά μέχρι εδώ. Τη προηγούμενη εβδομάδα έκανα τη β' και ενώ όλες οι μετρήσεις ήταν πολύ καλές,  ο γιατρός βρήκε τη μύτη του μωρού επίπεδη (το ρινικό οστό είναι φυσιολογικό) και την άνω γνάθο μικρότερη από την ηλικία κύησης. 

Πρότεινε αμνιοπαρακεντηση wes που εξετάζει 4000 σύνδρομα, ενώ θα εξεταστώ κι εγώ και ο άντρας μου ..

Καμιά ανάλογη εμπειρία?

Ήθελα να πάρω κι άλλη γνώμη αλλά λόγω καλοκαιριού είναι όλα κλειστά και κοντεύω να τρελαθώ 

Καλημέρα!

Λυπάμαι πολύ για το άγχος που περνάς σε αυτό το στάδιο της κύησης.. για αρχή προσπάθησε να μην στεναχωριέσαι όσο μπορείς καθώς δεν είναι κάτι στο χέρι σου ούτε κάτι βέβαιο.. αν και ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό..

Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά πιστεύω ότι το σκέφτεσαι πολύ λογικά.. ξεκίνα να παίρνεις απανωτά τηλέφωνα στους διαθέσιμους εμβρυομητρικους της περιοχής σου! Άσχετα με το 15Αυγουστο υπάρχουν κάποιοι που δεν φεύγουν και ίσως σε δεχτούν με το που ανοίξουν συνήθως από τις 20/8 .. ερώτηση αλήθεια.. την β επιπέδου ποιός σου την έκανε; Πήγες σε πιστοποιημένο εμβρυομητρικο;;! 

Εφόσον συμφωνήσει με τα ευρήματα του πρώτου γιατρού, σίγουρα θα χρειαστεί αμνιοπαρακέντηση που θα σας δείξει μετά βεβαιότητας αν όντως υφίσταται κάποιο σύνδρομο.. δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι την εξέταση, ειδικά όταν ο γιατρός έχει εμπειρία και ειδίκευση.. 

Τώρα στο να εξεταστειτε εσύ με τον άντρα σου μου φαίνεται περιττό σε αυτό το στάδιο.. ΑΝ φτάσετε να κάνετε αμνιοπαρακέντηση και ΑΝ βγει η αμνιοπαρακέντηση με κάποιο σύνδρομο στο παιδί και εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε σε διακοπή και πάρετε το χρόνο σας να συνέλθετε.. τότε το κάνετε και αυτό..

Σου εύχομαι ολόψυχα να είναι όλα τέλεια με το μωράκι σας και να είναι υγιέστατο πάνω από όλα όπως και όλα τα μωράκια στο κόσμο.. 

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Kiddo είπε:

Καλημέρα!

Λυπάμαι πολύ για το άγχος που περνάς σε αυτό το στάδιο της κύησης.. για αρχή προσπάθησε να μην στεναχωριέσαι όσο μπορείς καθώς δεν είναι κάτι στο χέρι σου ούτε κάτι βέβαιο.. αν και ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό..

Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά πιστεύω ότι το σκέφτεσαι πολύ λογικά.. ξεκίνα να παίρνεις απανωτά τηλέφωνα στους διαθέσιμους εμβρυομητρικους της περιοχής σου! Άσχετα με το 15Αυγουστο υπάρχουν κάποιοι που δεν φεύγουν και ίσως σε δεχτούν με το που ανοίξουν συνήθως από τις 20/8 .. ερώτηση αλήθεια.. την β επιπέδου ποιός σου την έκανε; Πήγες σε πιστοποιημένο εμβρυομητρικο;;! 

Εφόσον συμφωνήσει με τα ευρήματα του πρώτου γιατρού, σίγουρα θα χρειαστεί αμνιοπαρακέντηση που θα σας δείξει μετά βεβαιότητας αν όντως υφίσταται κάποιο σύνδρομο.. δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι την εξέταση, ειδικά όταν ο γιατρός έχει εμπειρία και ειδίκευση.. 

Τώρα στο να εξεταστειτε εσύ με τον άντρα σου μου φαίνεται περιττό σε αυτό το στάδιο.. ΑΝ φτάσετε να κάνετε αμνιοπαρακέντηση και ΑΝ βγει η αμνιοπαρακέντηση με κάποιο σύνδρομο στο παιδί και εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε σε διακοπή και πάρετε το χρόνο σας να συνέλθετε.. τότε το κάνετε και αυτό..

Σου εύχομαι ολόψυχα να είναι όλα τέλεια με το μωράκι σας και να είναι υγιέστατο πάνω από όλα όπως και όλα τα μωράκια στο κόσμο.. 

Σ ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση..

Δυστυχώς έχω πάρει άπειρα τηλέφωνα και σε γιατρούς για δεύτερη γνώμη και σε εργαστήρια που μπορεί να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση,  αλλά είναι όλοι κλειστοί λόγω καλοκαιριού και εγώ έχω κλείσει ήδη την wes για τις 19 του μήνα,  λόγω πίεσης του χρόνου..

Ο γιατρός πού έκανε τη β' επιπέδου λέγεται Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος και μου τον συνέστησε ο γιατρός μου.  Ικανοποιημένη είμαι από αυτόν,  αλλά για την συγκεκριμένη εξέταση ζητάει 1600 ευρώ και μου φαίνονται πολλά,  γι αυτό έψαχνα κάποιο άλλο κέντρο ή δημόσιο νοσοκομείο που να γίνεται..

Και οι δύο είναι καθησυχαστικοί καθώς δεν υπήρχαν άλλα ευρήματα,  αλλά το χειρότερο είναι ότι οι απαντήσεις θέλουν ενα μήνα για να βγουν.. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μια φίλη μου απέκτησε ραγαδες στον 8 μήνα,και μου είπε ότι καλό είναι να βάζω από νωρίς ώστε εάν βγάλω στην πορεία να μην είναι έντονες ή πολλές. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάτι στης 21 εβδομάδες,εσείς έχετε κάποιο σημάδι; 
    • Είναι 5.5, θα πάει πρώτη δημοτικού. Της τα έχω εξηγήσει όλα όσα μπορούν να ειπωθούν σε αυτή την ηλικία. Ότι η μαμά και ο μπαμπάς κάνουν μια διαφορετική αγκαλιά και έχει στο πέος του ένα σπορακι που το δίνει στο αιδοίο της μαμάς και γίνεται το μωράκι αλλά ότι δεν συμβαίνει πάντα.. έχουμε και ένα βιβλίο που τα εξηγεί και αυτό πολύ όμορφα. Γενικά προσπαθώ να είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται και της δείχνω και τις φωτογραφίες από το βιβλίο. 
    • Παρε μια δευτερη γνωμη πριν κανεις το οτιδηποτε για να εισαι καλυμμένη. Γιατι ολο αυτο μου φαινεται λιγο περιεργο.
    • Ναι είναι όμορφο μέρος που και οι εξορμήσεις-εκδρομές αρκούν λίγο να ξεσκάσεις,  έχει τοοοσα πολλά μέρη που να τα επισκεφτείς όλα , όρεξη να υπάρχει μόνο και καλή διάθεση 😇
    • Κι εμένα κάπου εκεί ήταν όταν έμεινα έγκυος. Ε δεν ξέρω αν το πολύ καταλαβαίνουν. Της το έχουμε πει όμως και όταν τη ρωτάμε που είναι ο μπέμπης της μαμάς δείχνει την κοιλιά μου 😊  Τώρα της έχω πάρει ένα πολύ ωραίο βιβλίο που λέγεται "Τι θα μάθω στο αδερφάκι μου" και το διαβάζουμε κάθε βράδυ σχεδόν. Της αρέσει πολύ 😊 Είναι ζόρι η εγκυμοσύνη με τόσο μικρό παιδί, αλλά εγώ ευτυχώς την σηκώνω από την αρχή χωρίς κάποιο θέμα 😅 Κάπου στον 4ο μήνα που άρχισα να φουσκώνω πιο πολύ με πονούσε λίγο η κοιλιά και δεν την σήκωνα τόσο αλλά μετά μου πέρασε. Εγώ δεν μπορώ το σηκω κατσε που πρέπει να κάνω κάθε 1' μαζί της 😅 Πχ. Κάθομαι σε μία καρέκλα όταν παίζει μόνη, ε θα έρθει να με σηκώσει η σκατούλα να κάνω κάτι μαζί της. Θα καθίσω στο πάτωμα να παίξουμε, ε στο 1' θα έχει αλλάξει δωμάτιο και θα την κυνηγάω γιατί όλο και κάποια διαολια θα κάνει. Με έχει διαλύσει 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...