Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατι δεν πηρε βαρος

Recommended Posts

Το μωρακι μου ειναι 3μιση μηνων,γεννηθηκε 3.300kg και 51cm σημερα ειναι 6.300kg και 65cm,τρεφεται με αποκλειστικο θηλασμο και το προβλημα μου ειναι οτι τις τελευταιες 15 μερες πηρε μονο 200 γραμ. η παιδιατρος μου μου ειπε πως θα περιμενουμε αλλες 15 μερες για να δουμε ποσο βαρος θα παρει και αν δεν παρει αρκετο βαρος θα πρεπει να του δωσουμε ξενο γαλα.Τι να εγινε ,να αρχισε να κοβεται το γαλα μου γιατι δεν πηρε αρκετο βαρος?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μωράκι σου :)

Το βάρος και το ύψος είναι πολύ καλά για την ηλικία σας.

Το βάρος της γέννησης πρέπει να διπλασιαστεί μέχρι τους 6 μήνες.

Εσάς έχει σχεδόν διπλασισατεί και είστε μόνο 3,5μηνών.

Τα μωρά που θηλάζουν παίρνουν πολύ βάρος τους 2 πρώτους μήνες και μετά υπάρχει μια κάμψη. Φυσικά και δεν κόβεται το γάλα σου. Το γάλα σου θα κοπεί μόνο αν σταματήσεις τους θηλασμούς.

Δεν υπάρχει κανένας λόγως να δώσεις συμπλήρωμα στο παιδί

σε 15 μέρες στον τεταρτο μήνα δεν ειναι λίγα τα 200 γραμμάρια ειναι μια χαρα! στο δευτερο τριμηνο τα παιδιά συνήθως παιρνουν μισο κιλο. το μωρο σου πως συμπεριφερεται? δειχνει να πειναει? κλαιει και ξυπναει συχνα? βρεχει αρκετες πάνες? δεν χρειαζεται να κοψεις τον θηλασμο αυτο μην το σκεφτεσαι! Μεχρι τωρα το βαρος του ειναι καλο γιατι να τον κοψεις?

δεν ξέρω ακριβώς να σε βοηθήσω γιατί εμείς είμαστε πιο μικροί, συμφωνώ όμως να μην βιαστείς να σταματήσεις τον θηλασμό.Αλλωστε κ η γιατρός δεν είπε κάτι τέτοιο ας μην προτρέχουμε.Θα δείτε σε 15 ημέρες τι θα σου πει. Ισως θέλει να βγάλεις με θήλαστρο μια φορά για να δει πόσο τρώει το παιδί.Δεν νομίζω να σου πει να σταματήσεις τον θηλασμό, μην ανησυχείς... μια χαρά είναι το μωρό σου...να σου ζήσει!

απο την αρχη ειναι αρκετα γκρινιαρης και κατα την διαρκεια της μερας δεν κοιμαται πολυ,τη νυχτα ομως κοιμαται 6-7 ωρες συνεχομενες και μετα τρωει και ξανακοιμαται και 3 ωρες ακομα.Αλλα δειχνει οτι χορταινει γιατι σταματαει μονος του να τρωει,και βρεχει αρκετες πανες.Παντως δεν θελω να του δωσω συμπληρωμα γιατι ξερω οτι θα κοπει το δικο μου γαλα,εχω αγχωθει λιγο.

Αποκλείεται μετά από 3 μήνες αποκλειστικού και επιτυχούς θηλασμού να μην είναι αρκετο το γάλα σου - να μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλεις για αυτό!

Η γαλουχία έχει πλέον εδραιωθεί και το στήθος σου παράγει ακριβώς όσο γάλα θέλει το μωρό σου! Αν θελήσει περισσότερο ξέρει τι να κάνει για να αυξήσει την παραγωγή! Εσύ απλά το ακούς και του προσφέρεις το στήθος όσο συχνά θέλει :)

Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να ζυγίζεις το μωρό κάθε 15 μέρες. Μπορείς να μετράς βρεγμένες πάνες - να είναι τουλάχιστον 4-5 το 24ωρο.

Τα μωράκια μας έχουν περίπου την ίδια ανάπτυξη. Η δική μου γεννήθηκε 3400γρ και 50cm και τώρα -4 μηνών- είναι 6500 γρ και 66cm :) Να μας ζήσουν!

δεν θελω με τιποτα να του δωσω συμπληρωμα,δεν ξανακανω τα ιδια λαθη.Ειναι το τριτο μου παιδι και τα αλλα δυο τα θηλασα απο 2 μηνες αλλα με σημπληρωμα γιαυτο και δεν ειχα γαλα.Τωρα ειμαι πολυ χαρουμενη που τα καταφερα και θελω νατον θηλασω οσο πιο πολυ γινεται και μολις ακουσα για μπουκαλι στεναχωρηθηκα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ναι ναι το εχω καταλαβει πως εσυ δεν βαζεις ταμπέλες! Κυριως για τον σύζυγο το ειπα κ πως πρεπει να τογ το περασεις!! Κ εμενα ετσι ειναι συνηθως μιλαμε κ την επομενη μερα η μετα απο λιγες ωρες αφου τα επεξεργαστει ολα ηρεμει!! Εμενα δυστυχως δεν με βοηθησε με τις ενεσεις αλλα να σου πω προτιμω την "ανεξαρτησια" μ! Επειδή επρεπε να γινουν αυστηρα την ιδια ωρα κλπ δεν μπορουσα εντελει να πιεζομαι αν θα ειναι σπιτι κλπ... μ ειχε πει πως θα μ τις κανει εκεινος αλλα μετα οταν ηρθε η ωρα μ ειπε πως δεν μπορεί να με τρυπησει!!! Χαχααχαααχα!! Αλλα εκει πηρα την αποφαση πως θα τις κανω μονη μ κ οπως ειπα κ παραπάνω στη δικη μας περιπτωση εντελει ηταν το ιδανικο..μετα την πρωτη π το σκεφτομουν 5 λεπτα πλεον τρυπιεμαι χωρις σκεψη!!! περασα στο επομενο level!!  Χαχααχχα 🤣 αλλα κ παλι ειναι πολυ γλυκο ν τρυφερο π εστω με αυτο τον τροπο θελει να συμμετεχει στην ολη διαδικασια.. ❤️
    • Μα για αυτό το είπα! Επειδή ακριβώς έχεις πάρει και εσύ εξωτερική μαία.. ειλικρινά νοιωθω ότι θα πήγαινα σα πρόβατο στη σφαγή χωρίς αυτές... Πωπω 38η!!! Εντάξει καλά είσαι και εσύ..!! 🤣🤣🤣🤣 Άρα φεεεεεεέτα...!! Έχω χρόνο ακόμα!!! 😝🤣🤣🤣 Τουλάχιστον πήρες βαλίτσα.. εγώ τώρα πήρα τραπεζαρία και φωτιστικά οροφής για το σαλόνι.. ακολουθεί το στεγνωτηριο και ο αφυγραντήρας εντός της εβδομάδας 🤣🤣🤣 κοσμαρα σου λέω!! Μόνο καρότσι, λίκνο και μερικά ρουχαλακια έχουμε πάρει.. 🙄 εντάξει μας έχουν δώσει και πολλά βέβαια.. το λίκνο που έχεις δε βγαίνει το ύφασμα να μπει πλυντήριο;
    • Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...