Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γιατι δεν πηρε βαρος


Recommended Posts

Το μωρακι μου ειναι 3μιση μηνων,γεννηθηκε 3.300kg και 51cm σημερα ειναι 6.300kg και 65cm,τρεφεται με αποκλειστικο θηλασμο και το προβλημα μου ειναι οτι τις τελευταιες 15 μερες πηρε μονο 200 γραμ. η παιδιατρος μου μου ειπε πως θα περιμενουμε αλλες 15 μερες για να δουμε ποσο βαρος θα παρει και αν δεν παρει αρκετο βαρος θα πρεπει να του δωσουμε ξενο γαλα.Τι να εγινε ,να αρχισε να κοβεται το γαλα μου γιατι δεν πηρε αρκετο βαρος?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μωράκι σου :)

Το βάρος και το ύψος είναι πολύ καλά για την ηλικία σας.

Το βάρος της γέννησης πρέπει να διπλασιαστεί μέχρι τους 6 μήνες.

Εσάς έχει σχεδόν διπλασισατεί και είστε μόνο 3,5μηνών.

Τα μωρά που θηλάζουν παίρνουν πολύ βάρος τους 2 πρώτους μήνες και μετά υπάρχει μια κάμψη. Φυσικά και δεν κόβεται το γάλα σου. Το γάλα σου θα κοπεί μόνο αν σταματήσεις τους θηλασμούς.

Δεν υπάρχει κανένας λόγως να δώσεις συμπλήρωμα στο παιδί

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε 15 μέρες στον τεταρτο μήνα δεν ειναι λίγα τα 200 γραμμάρια ειναι μια χαρα! στο δευτερο τριμηνο τα παιδιά συνήθως παιρνουν μισο κιλο. το μωρο σου πως συμπεριφερεται? δειχνει να πειναει? κλαιει και ξυπναει συχνα? βρεχει αρκετες πάνες? δεν χρειαζεται να κοψεις τον θηλασμο αυτο μην το σκεφτεσαι! Μεχρι τωρα το βαρος του ειναι καλο γιατι να τον κοψεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν ξέρω ακριβώς να σε βοηθήσω γιατί εμείς είμαστε πιο μικροί, συμφωνώ όμως να μην βιαστείς να σταματήσεις τον θηλασμό.Αλλωστε κ η γιατρός δεν είπε κάτι τέτοιο ας μην προτρέχουμε.Θα δείτε σε 15 ημέρες τι θα σου πει. Ισως θέλει να βγάλεις με θήλαστρο μια φορά για να δει πόσο τρώει το παιδί.Δεν νομίζω να σου πει να σταματήσεις τον θηλασμό, μην ανησυχείς... μια χαρά είναι το μωρό σου...να σου ζήσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απο την αρχη ειναι αρκετα γκρινιαρης και κατα την διαρκεια της μερας δεν κοιμαται πολυ,τη νυχτα ομως κοιμαται 6-7 ωρες συνεχομενες και μετα τρωει και ξανακοιμαται και 3 ωρες ακομα.Αλλα δειχνει οτι χορταινει γιατι σταματαει μονος του να τρωει,και βρεχει αρκετες πανες.Παντως δεν θελω να του δωσω συμπληρωμα γιατι ξερω οτι θα κοπει το δικο μου γαλα,εχω αγχωθει λιγο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αποκλείεται μετά από 3 μήνες αποκλειστικού και επιτυχούς θηλασμού να μην είναι αρκετο το γάλα σου - να μην αφήνεις κανέναν να σε κάνει να αμφιβάλεις για αυτό!

Η γαλουχία έχει πλέον εδραιωθεί και το στήθος σου παράγει ακριβώς όσο γάλα θέλει το μωρό σου! Αν θελήσει περισσότερο ξέρει τι να κάνει για να αυξήσει την παραγωγή! Εσύ απλά το ακούς και του προσφέρεις το στήθος όσο συχνά θέλει :)

Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να ζυγίζεις το μωρό κάθε 15 μέρες. Μπορείς να μετράς βρεγμένες πάνες - να είναι τουλάχιστον 4-5 το 24ωρο.

Τα μωράκια μας έχουν περίπου την ίδια ανάπτυξη. Η δική μου γεννήθηκε 3400γρ και 50cm και τώρα -4 μηνών- είναι 6500 γρ και 66cm :) Να μας ζήσουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν θελω με τιποτα να του δωσω συμπληρωμα,δεν ξανακανω τα ιδια λαθη.Ειναι το τριτο μου παιδι και τα αλλα δυο τα θηλασα απο 2 μηνες αλλα με σημπληρωμα γιαυτο και δεν ειχα γαλα.Τωρα ειμαι πολυ χαρουμενη που τα καταφερα και θελω νατον θηλασω οσο πιο πολυ γινεται και μολις ακουσα για μπουκαλι στεναχωρηθηκα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • καλησπερα Ελισσαβετ μου!!❤️ η χοριακη της Δευτερας αυξηθηκε κατα 90% και αγχωθηκαμε με τον αντρα μου. ο γιατρος πολυ κουλ και ικανοποιημενος. φσκ εκανα και 3η μετρηση χοριακη την Τεταρτη και ευτυχως 2πλασιαστηκε οποτε μετα ηρεμησαμε.. εχω ενα παραπεμπτικο ακομη αλλα λεω να κατσω στα αυγα μου.. δε χρειαζεται να αγχωθω...  αλλωστε και περυσι οι χοριακες μου ηταν τελειες και 2πλασιαζονταν αλλα δεν υπηρχε εμβρυο... στον υπερηχο θα φανει τι γινεται.... εσυ τι κανεις κοριτσι μου;; εχετε σκεφτει αν θα κανετε αλλη ετ αμεσα; ο γιατρος τι προτεινει;
    • αχ Λευκη μου εχω κι εγω γαμοβαφτιση το Σαββατο πολυ καλης φιλης και εχω την ιδια απορια... φανταζομαι θα μου πει να κατσω στα αυγα μου!!!! 😂 ασε που θα εχω και τον αντρα μου κερβερο.... ολο λεει "στην κατασταση σου" και "στην κατασταση σου" λες και ειμαι αρρωστη.... δε λεω μου αρεσει που με εχει ματια χαδια 🥰 αλλα μην υπερβαλουμε κιολας!!! δεν θα κλειστω και σε γυαλα... επισης ρε κοριτσια, αυτο το να μην σηκωνουμε βαρη θεωρω οτι ο γιατρος εννοει γνκ μεγαλα βαρη... αλλα π.χ. μια τσαντα του σουπερ 3 κιλα δεν ειναι κατι... ενταξει δεν θα παρω και 6αδα νερα αλλα δε νομιζω οτι 3 κιλα ειναι κατι...
    • ναι εννοειταιιι!!!! θα ενημερωνουμε το πινακακι και για αυχενικη και για β επιπεδου και για ΠΗΤ και φυλο!!!! ας πανε ολα καλα και στα της οργανωσης αφηστε το πανω μου!!!! 😇🤓
    • Ευχαριστω κοριτσι μου για τις ευχες σου!!!! ❤️❤️ να χαιρεσαι το μπουμπουκι σου!!!!🤱❤️να ειναι γερο και καλοτυχο!!!!🙏
    • Λευκη μου επειδη γνκ εχω σιδηροπενικη αναιμια και παιρνω καθε μηνα σιδηρο στις μερες της περιοδου, αν παιρνεις χαπι για το θυροειδη, νομιζω πρεπει να εχει καποια χρονικη αποσταση απο το χαπι του σιδηρου..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...