Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

KORITSIA GEIA SAS!!!!

SAS PARAKALO THA ITHELA NA ME VOITHISETE OPOIES GNORIZETE....

SKEFTOMASTE ME TON ADRA MOU NA XTISOUME SPITI MONOKATOIKIA...TO KALO EINAI OTI EXOUME TO KTIMA ALLA EIMASTE SE DILIMMA TI NA KANOUME??PROKAT???I NA MPOUME STIN DIADIKASIA NA XTISOUME...EXEI KAMIA PROSOPIKI GNOMI???EXEI KAMIA PROKAT??EINAI FTINA???AXIZUN TA LEFTA TUS??

EYXARISTO POLI

Δημοσίευση

εγω δεν εχω χτισει αλλα η αδελφη του αντρα μου που ειναι αρχιτεκτονας και συνεργαζεται και με μια ετερεια που κανει ετοιμα σπιτια μας εχει πει οτι ειναι πανω κατα τα ιδια λεφτα αλλα μπαινεις μεσα στο σπιτι σου σε 3 με 6 μηνες το πολυ και οχι σε ενα χρονο και... αν χτισεις μονος σου. επισης λεει οτι ειναι πολυ καλα και πολυ ανθεκτικα και σε σεσμους, αερα υγρασια και τα λοιπα. απλα αν αποφασισεις αυτο να ψαξεις παρα πολυ καλα που θα πας.....

α!και δεν θα εχεις και τον πανικο που ειναι μπετατζης σημερα, βρεχει και δνε θα δουλεψουν και τετοια,..

Δημοσίευση

Καλησπερα και απο μενα κοριτσακια!!!

Εμεις αγορασαμε ετοιμο και το μετανοιωσαμε...τωρα λεμε σε μερικα χρονακια να το πουλησουμε να παρουμε οικοπεδο και προκατ!!!Ειναι παρα πολυ ανθεκτικα,πιο οικονομικα και παρα παρα πολυ ωραια σπιτια!!!

Ψηφιζω προκατ!!!!!!

Φιλακια

Δημοσίευση

Η πεθερά μου έχει ένα προκάτ ως εξοχική κατοικία.Δεν ξέρω πόσο κόστησε -είναι περιπου 10ετίας- αλλά φαντάζομαι οτι θα είναι αρκετά οικονομικότερο από το χτιστό.Είναι πολύ όμορφα, εγώ δεν το είχα καταλάβει όταν το είχα δει και είδα όσα χρόνια είμαι με τον άντρα μου εργασίες που έκαναν που με επείσαν οτι είναι και πολύ ανθεκτικά.Είχε για παράδειγμα ξύλινα παράθυρα -πόρτες και τα άλλαξαν και έβαλαν από αλουμίνιο.

Ψαξε το μόνο αναλυτικά να δεις τα υπερ και τα κατά, δες και από κοντά πως είναι φτιαγμένα και ρώτησε σχετικά με την συντήρηση τους!Νομίζω οτι απαιτείται ειδική συντήρηση...

Δημοσίευση

Γεια σου Μelia μου! Η δική μου άποψη καθότι είμαι και του επαγγέλματος είναι να χτίσεις κανονικό σπίτι , με τούβλα και beton .

Μια prokat κατασκευή δεν γνωρίζεις τι προβλήματα μπορεί να σου βγάλει του τύπου : Υγρασίες , Διαρροές , αστοχία των κατασκευών... κτλ. Εάν η κατοικία που θέλετε να χτίσετε θα είναι για να ζείτε καθημερινά και όχι απλά εξοχική τότε καλό θα ήταν να γίνει μόνιμη - σταθερή από beton και σίδερα.

Εδώ τα χτιστά σπίτια σου βγάζουν φθορές και προβλήματα .. πόσο μάλλον τα

prokat. Σκέψου σε ένα σεισμό τι έχει να γίνει... σαν φύλλα θα ξηλώνονται

οι τοίχοι και τα κεραμίδια... (άποψή μου φυσικά... Εάν πας σε μια εταιρεία prokat να ρωτήσεις θα σου εγγυηθούν το αντίθετο)

Έχω βγάλει άδεια prokat μεταλλικής κατασκευής αλλά για επαγγελματική

στέγη όχι για κατοικία.. Ο πελάτης μου δεν έμεινε ευχαριστημένος από την

κατασκευή... Είχαν διαρροές οι στέγες στα σημεία των ενώσεων, φθορές τα υλικά των κατασκευών κτλ. (Φυσικά την κατασκευή δεν την είχα αναλάβει εγώ...Μια εταιρεία prokat).

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα αλλά να σε βοήθησα.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι τα χτιστά σπίτια κοστίζουν και ποιο ακριβά ... ότι δίνεις παίρνεις άλλωστε.

Φιλιά!!

Δημοσίευση

καλημερα!!!

Νομιζω οτι δεν πρεπει να ειμαστε υπερβολικοι...και τα δυο μπορει να βγαλουν υγρασια αν ο κατασκευαστης δεν προσεξει...και δεν θεωρω οτι με τον αερα θα διαλυθει το σπιτι...

και σιγουρα οταν εγω μιλαγα για προκατ δεν ειχα στο μυαλο μου τα μικρα σπιτακια του 70 που ειναι στην Σαλαμινα και ειναι ενα ορθογωνιο με 2 παραθυρα και μια πορτα...

απο οτι εχω μαθει και ετυχε να εχει και ενα ενθετο η Χρυση ευκαιρια και το χαζευα τωρα φτιαχνουν βιλες ολοκληρες που ερχονται σε κοματια μεγαλα και συναρμολογουνται στο οικοπεδο... τωρα ενταξει ο καθενας βλεπει κα τα δυο κοστη, χρονους, τι σπιτι θελει να εχει και αποφασιζει... :)

Δημοσίευση

mara_x έγραψε:

Γεια σου Μelia μου! Η δική μου άποψη καθότι είμαι και του επαγγέλματος είναι να χτίσεις κανονικό σπίτι , με τούβλα και beton .

Μια prokat κατασκευή δεν γνωρίζεις τι προβλήματα μπορεί να σου βγάλει του τύπου : Υγρασίες , Διαρροές , αστοχία των κατασκευών... κτλ. Εάν η κατοικία που θέλετε να χτίσετε θα είναι για να ζείτε καθημερινά και όχι απλά εξοχική τότε καλό θα ήταν να γίνει μόνιμη - σταθερή από beton και σίδερα.

Εδώ τα χτιστά σπίτια σου βγάζουν φθορές και προβλήματα .. πόσο μάλλον τα

prokat. Σκέψου σε ένα σεισμό τι έχει να γίνει... σαν φύλλα θα ξηλώνονται

οι τοίχοι και τα κεραμίδια... (άποψή μου φυσικά... Εάν πας σε μια εταιρεία prokat να ρωτήσεις θα σου εγγυηθούν το αντίθετο)

Έχω βγάλει άδεια prokat μεταλλικής κατασκευής αλλά για επαγγελματική

στέγη όχι για κατοικία.. Ο πελάτης μου δεν έμεινε ευχαριστημένος από την

κατασκευή... Είχαν διαρροές οι στέγες στα σημεία των ενώσεων, φθορές τα υλικά των κατασκευών κτλ. (Φυσικά την κατασκευή δεν την είχα αναλάβει εγώ...Μια εταιρεία prokat).

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα αλλά να σε βοήθησα.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι τα χτιστά σπίτια κοστίζουν και ποιο ακριβά ... ότι δίνεις παίρνεις άλλωστε.

Φιλιά!!

Μιλώντας σαν Πολιτικός Μηχανικός συμφωνώ απόλυτα! Ειδικά εφόσον πρόκειται για μόνιμη κατοικία δεν θα το συνιστούσα ποτέ. Αν δεν είσαι του επαγγέλματος σου περνάει πολύ εύκολα ο καθένας την άποψή του. Γνώμη μου να ρωτήσεις έναν μηχανικό που εμπιστεύεσαι.

Δημοσίευση

να ειστε καλα κοριτσια!!!

tha to psakso na do telika ti me sinferei...

apla mia erotisi stin fili tin politiko mixaniko...stin ameriki pou einai ta perissotera ksilina spitia..kai enai poli finetsata..pisteyeis den einai anthektika...se rotao me oli mou tin agapi..giati pragmatika eimai asxeti me to thema!!!

pados tha to psakso kai apo tis dio pleyres!!!

sas eyxaristo!

• 2 weeks later...
Δημοσίευση

Πραγματικά δεν γνωρίζω τις Αμερικάνικες Κατασκευές Δεν τις έχω δει... Μόνο στην TV κι εγώ απορώ ειδικά εκεί που έχει και τυφώνες... Anyway εάν κάτι δεν το δεις μην το εμπιστεύεσαι ... Ψάξε τις εταιρείες στην Ελλάδα να δεις τι γίνεται ... στην Αμερική σίγουρα θα είναι αρκετά χρόνια μπροστά απο μας σε όλες τις κατασκευές όπως και σε πολλές άλλες χώρες που έχω δει προσωπικά... πχ Sigapure , Barcelona atc.

Βασικός κανόνας είναι ο κατασκευαστής και η ποιότητα των υλικών.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σου! Και καλορύζικο να 'ναι το σπίτι που θα κάνεις βασικά!!!!

Φιλιά Πολλά!!

Δημοσίευση

Γεια σου κοριτσακι. Δεν ειμαι του επαγγελματος αλλα μια ματια που ειχαμε ριξει πριν χρονια ειχα δει οτι οι τοιχοι δεν ητν ξυλινοι αλλα ηταν απο ενα ειδος μπετον. Φαινονταν αρκετα γερα αλλα μην νομιζεις οτι ειναι και πολυ οικονομικα. Πριν 2-3μηνες ειχα ακουσει μια τιμη της ταξεως των 1000Ε/τ.μ.

Tinkerbel παρεπιπτοντως στη Σαλαμινα δεν εχουμε μονο παραγκες, και ενοω τοσο στα προκατ οσο και στα χτιστα. ;)

Φιλακια!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...