Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΥΡΕΤΙΚΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ????????

Recommended Posts

γνωριζετε τιποτα

μιας φιλης μου το μωρο ανεβασε πυρετο οχι υψηλο 38.5 και εκανε σπασμους

κοκκαλοσε μελανιασε γυρισε τα ματια και εσφιξε το στομα

σε τι οφειλονται τι πρεπει να κανεις εκεινη την ωρα?

ειναι επικυνδινοι

θα εκτιμουσα την βοηθεια σας αν γνωριζετε κατι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξέρω ότι εάν υπάρχει έλλειψη Καλίου με τον πυρετό έχουμε και σπασμούς - κατάσταση που δεν είναι πολύ σοβαρή, δηλ.μη αντιμετωπίσημη.

Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι παραπάνω.

Εύχομαι περαστικά

Aν το παιδι κανει σπασμους:

*μην πανικοβληθειτε και πεστε σε καποιον να δει την ωρα για να ξερετε την πραγματικη διαρκεια τους

*ξαπλωστε το σε μερος που να μην κινδυνευει να τραυματιστει

*δεν χρειαζεται μαξιλαρι,αντιθετα το κεφαλι πρεπει να τοποθετηθει λιγο πιο κατω απο το υπολοιπο σωμα του και να ειναι γυρισμενο στα πλαγια ωστε αν κανει εμετο να μην κινδυνευει να πνιγει

*μην επιχειρησετε να του ανοιξετε το στομα,εστω κ με τα δακτυλα σας.Το πιθανοτερο ειναι οτι θα το τραυματισετε χωρις να προσφερετεουσιαστικη βοηθεια

*μην το κρατατε απο τα ποδια αναποδα κ μην το χτυπατε στην πλατη ¨η οπουδηποτε αλλου

*μην του ριχνετε νερο στο προσωπο κ μην του κανετε στομα με στομα αναπνοη,ουτε μαλαξεις

*αν δεν του εχετε δωσει προσφατα αντιπυρετικο βαλτε του αντιπυρετικο υποθετο

αυτο μας το δωσε η παιδια;τρος,ειναι απο την Β Παιδιατρικη Κλινικη του Παιδων. Γραφει κι αλλα σχετικα αλλα αυτο λεει για τους σπασμους.

αναφερει επισης οτι οι σπασμοι αυτοι εχουν σχεση με τον πυρετο που εχει εκεινη την ωρα το παιδι κ οχι με τη νοσο που προκαλεσε τον πυρετο.Ειναι κατι συνηθισμενο,αφου μεχρι 5 στα 100 παιδια ηλικιας 6 μηνων ως 5 χρονων εμφανιζουν ενα τουλαχιστον παρομοιο επεισοδιο.Μπορει να εμφανιστει 2ο αναλογο επεισοδιο,ιδιαιτερα αν ειναι κατω των 3 χρονων και ακομη περισσοτερο αν ειναι κατω του ενος χρονου.

Για να αποφυγετε ενα νεο επισοδιο σπασμων:

*αν το παιδι εμφανισει εστω κ χαμηλο πυρετο (δεκατα) ¨η εχει αλλα σημαδια αρρωστειας,οπως συναχι,βραχναδα δωστε του αντιπυρετικο στη δοση κ τη συχνοτητα που ξερετε για το συγκεκριμενο βαρος του παιδιου σας.

8αν ο πυρετος ειναι υψηλος "η δεν υποχωρει με αντιπυρετικο

-δωστε του αφθονα υγρα

-ντυστε το ελαφρα

-φροντιστε ο χωρος που βρισκεται να ειναι δροσερος 21-22 C

-βαλτε του κομπρεσες με χλιαρο νερο 29-30 C

-βαλτε το σε μπανιερα με χλιαρο νερο (ποτε κρυο) για τουλαχιστον 10'

αυτο μπορει να απαναλαμβανετε συχνα

-Μη δωσετε ποτε μονοι σας αντιβιοτικο στο παιδι.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΟΓΩ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΖΗΣΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ.ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ 37 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΠΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΗΣΕΙΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 8-10 ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΡΑΒΗΞΕ ΜΕΧΡΙ 13 ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 27 ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΘΕΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ....ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΕ ΚΑΛΑ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΠΕΣ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΕΓΩ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΜΟΥΝΑ ΕΚΛΑΙΟΓΑ ΤΣΙΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ......ΑΥΤΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΡΩΤΑ

Λοιπόν Thalassa mou,

Στα γράφω έτσι όπως μου τα εξήγησε η συνάδελφος μου:

Οι πυρετικοί σπασμοί συνήθως προσβάλλουν αγοράκια και συνήθως μετά τα 6 τους χρόνια εξαφανίζονται έτσι απλά όπως ήρθαν.

Είναι σαν μια αλεργική αντίδραση του οργανισμού στον πυρετό. Όταν ο οργανισμός ανεβάσει πυρετό (συνήθως πάνω από 38,5 - αλλά αυτό παίζει από παιδί σε παιδί) εμφανίζεται μείωση καλλίου και έχουμε τρέμουλο, σπασμούς, σφύξιμο στα δόντια, γυρίζουν τα μάτια ανάποδα και μπορεί να παραμιλάει.

Η εικόνα αυτή ΔΕΝ αντιπροσωπεύει την παραγματική κατάσταση του παιδιού.

Συνήθως η διάρκειά τους είναι 1-2 λεπτά, μπορεί να έχουμε απώλεια συνείδησης και μετά το παιδάκι πέφτει σε βαθύ ύπνο και όταν ξυπνήσει δεν θυμάται τίποτα.

Το σημαντικό είναι να προσέξουμε όταν αυτό συμβαίνει το παιδάκι να μην πέσει και τραυνατιστεί από την πτώση.

Επίσης πρέπει να προσπαθήσουμε να του κατεβάσουμε τον πυρετό. Το ιδανικό σε μπανιέρα με χλιαρό νερό ή κόμπρέσες στο κεφάλι.

{Παρένθεση στη συνάδελφο που συνέβει με ένα παιδάκι και ήταν έξω έβαλε το παιδί σε λακούβα του δρόμου που είχε νερό και αυτό βοήθησε πολύ!}

¨οταν συνέλθει και ξυπνήσει, δίνουμε στο παιδί περισσότερο νερό και γενικότερα όσο μπορούμε τροφές πλούσιες σε κάλλιο - όπως οι μπανάνες.

Εφόσων γνωρίζουμε ότι το παιδί εμφανίζει πυρετικούς σπασμούς προσέχουμε να μην ανεβαίνει ο πυρετός του - δίνουμε αντιπυρετικά πριν φτάσει ο πυρετός 38.

Το θέαμα ενός παιδιού με πυρετικό σπασμό είναι σοκαριστικό και δίνει την εντύπωση ότι του συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό. Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να προσπαθήσουμε να του κατεβάσουμε τον πυρετό.

gioupi έγραψε:

Λοιπόν Thalassa mou,

Στα γράφω έτσι όπως μου τα εξήγησε η συνάδελφος μου:

Οι πυρετικοί σπασμοί συνήθως προσβάλλουν αγοράκια και συνήθως μετά τα 6 τους χρόνια εξαφανίζονται έτσι απλά όπως ήρθαν.

Είναι σαν μια αλεργική αντίδραση του οργανισμού στον πυρετό. Όταν ο οργανισμός ανεβάσει πυρετό (συνήθως πάνω από 38,5 - αλλά αυτό παίζει από παιδί σε παιδί) εμφανίζεται μείωση καλλίου και έχουμε τρέμουλο, σπασμούς, σφύξιμο στα δόντια, γυρίζουν τα μάτια ανάποδα και μπορεί να παραμιλάει.

Η εικόνα αυτή ΔΕΝ αντιπροσωπεύει την παραγματική κατάσταση του παιδιού.

Συνήθως η διάρκειά τους είναι 1-2 λεπτά, μπορεί να έχουμε απώλεια συνείδησης και μετά το παιδάκι πέφτει σε βαθύ ύπνο και όταν ξυπνήσει δεν θυμάται τίποτα.

Το σημαντικό είναι να προσέξουμε όταν αυτό συμβαίνει το παιδάκι να μην πέσει και τραυνατιστεί από την πτώση.

Επίσης πρέπει να προσπαθήσουμε να του κατεβάσουμε τον πυρετό. Το ιδανικό σε μπανιέρα με χλιαρό νερό ή κόμπρέσες στο κεφάλι.

{Παρένθεση στη συνάδελφο που συνέβει με ένα παιδάκι και ήταν έξω έβαλε το παιδί σε λακούβα του δρόμου που είχε νερό και αυτό βοήθησε πολύ!}

¨οταν συνέλθει και ξυπνήσει, δίνουμε στο παιδί περισσότερο νερό και γενικότερα όσο μπορούμε τροφές πλούσιες σε κάλλιο - όπως οι μπανάνες.

Εφόσων γνωρίζουμε ότι το παιδί εμφανίζει πυρετικούς σπασμούς προσέχουμε να μην ανεβαίνει ο πυρετός του - δίνουμε αντιπυρετικά πριν φτάσει ο πυρετός 38.

Το θέαμα ενός παιδιού με πυρετικό σπασμό είναι σοκαριστικό και δίνει την εντύπωση ότι του συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό. Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να προσπαθήσουμε να του κατεβάσουμε τον πυρετό.

σε ευχαριστω παρα πολυ

ειναι πολυ κατατοπιστηκες πληροφοριες

ελπιζω να μην το ξανα παθει βεβαια αλλα αν τυχον ξανα γινει κατι θα φανουν πολυ χρησιμες

με οση ψυχραιμια βεβαια σου απομενει εκεινη τη στιγμη

να ρωτησω κατι αλλο

ειναι πιθανον να παθει κατι κακο εκεινη τη στιγμη

να μεινει φυτο η και να μην ξανα συνελθει?

thalassa έγραψε:

gioupi έγραψε:

σε ευχαριστω παρα πολυ

ειναι πολυ κατατοπιστηκες πληροφοριες

ελπιζω να μην το ξανα παθει βεβαια αλλα αν τυχον ξανα γινει κατι θα φανουν πολυ χρησιμες

με οση ψυχραιμια βεβαια σου απομενει εκεινη τη στιγμη

να ρωτησω κατι αλλο

ειναι πιθανον να παθει κατι κακο εκεινη τη στιγμη

να μεινει φυτο η και να μην ξανα συνελθει?[/quote:2xkgja68]

Εφόσων είναι πυρετικοί σπασμοί ΟΧΙ. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή μη πέσει και χτυπήσει. Εάν πάθει κάτι "σοβαρό" θα είναι από χτύπημα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...