Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες αλλά και στις μέλλουσες! Είμαι καινούρια στο φόρουμ σας, αν και σας διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό (από την αρχή της εγκυμοσύνης μου συγκεκριμένα).

Είμαι στην 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και έχω ένα σωρό φόβους και άγχη... :(

Καταρχήν το μωράκι μου είναι ακόμα πολύ ψηλά και θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι μπορεί να κατέβει έστω τελευταία στιγμή... Αν δεν κατέβει θα χρειαστεί καισαρική τομή; Ο γιατρός μου, μου είπε να μην περπατάω (όπως συστήνουν τον τελευταίο μήνα) γιατί το μωράκι μου είναι μικρό ακόμα και καλό θα είναι να ξεκουράζομαι για να πάρει το βάρος που χρειάζεται.

Ύστερα είναι και ο φόβος της γέννας που με έχει καταβάλλει τις τελευταίες ημέρες και διαβάζω στο φόρουμ σας ότι δεν είναι τίποτα και να μην ανησυχώ, όμως μετά από κάτι βιντεάκια που έχω δει στο διαδίκτυο, η αλήθεια είναι ότι έχω πανικοβληθεί!

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις!! Με το καλό σε όλες εύχομαι μία εύκολη γέννα και υγιέστατα μωράκια!!!

Δημοσίευση

ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΩΣΤΟΣΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ...ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ?ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ...???ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ...ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΤΑΙΖΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ :):):):)

Δημοσίευση

καταρχήν καλώς ήρθες!!

είναι λογικό να φοβάσαι λίγο το άγνωστο που έρχεται...μην στεναχωριέσαι...

σκέψου όμως ότι σε λίγο καιρό θα δεις κ θα κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου...είναι μοναδικό, δεν περιγράφεται...

γέννησα με καισαρική πριν από ένα μήνα... μην φοβασαι κ καισαρική να κάνεις δεν είναι τίποτα...τίποτα μπροστά στη στιγμή που θα ζήσεις όταν δεις να το βγάζουν από εσένα κ να στο ακουμπούν στην αγκαλία σου...

κ εμένα ο μπέμπης ήταν μικρός ,2730 γεννήθηκε κ τώρα σε ένα μήνα είναι 4200, μην ανησυχείς κ μικρός να γεννηθεί θα μεγαλώσει... άκουσε το γιατρό σου κ ξεκουράσου ώστε να πάρει όσο πιο πολύ βάρος γίνεται ;)

κ μην ξεχνάς, τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε γευτεί.. ;)

Δημοσίευση

Καλωσόρισες! Κι εγώ στη ίδια περίπου φάση με σένα είμαι! Αύριο κλείνω 39 εβδομάδες και έχω αρκετή αγωνία. Εγώ πάω για φυσιολογικό τοκετό, εκτός απροόπτου. Δεν έχω κάνει το ΛΑΘΟΣ να δω βιντεάκια στο διαδύκτιο (γιατί θα τρομάξω) αλλά όλες οι φίλες μου που έχουν γεννήσει έχουν αρχίσει και μου περιγράφουν τις γέννες τους και έχω ακούσει τόοοσες περιπτώσεις που έσχω μπερδευτεί. Άλλες παιδεύονταν ώρες, άλλες γέννησαν αμέσως. Στο μόνο που ΌΟΟΟΛΕΣ συμφωνούν είναι ότι μόλις πάρεις αγκαλιά το μωράκι σου μετά ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Τώρα θα δούμε, τί να σου πω κι εγώ...υπομονή! Και με έναν πόνο!

Δημοσίευση

Με το καλο. :)

Μην αγχωνεσαι.Ολα καλα θα πάνε θα δεις!!!

Και εμένα ψηλα ήτανε και γέννησα φυσιολογικά.

Αν κάνεις επισκληριδιο δε θα πονεσεις καθόλου.

Α και μη βλέπεις βιντεακια ούτε να διαβαζεις τίποτα περιεργα.

Η καθε μια περιπτωση είναι διαφορετικη και δε σημαινει ότι επειδη γενναει η αλλη κοπέλα ετσι θα γεννησεις και εσυ με τον ίδιο τρόπο. ;)

Και πάλι με το καλο και με ένα πόνο.(τωρα γιατι έναν δε ξέρω!!!!! :P:P εγω θα ελεγα κανεναν B)B) )

Δημοσίευση

Καλως την!!Μην αγχωνεσαι ολα θα γινουν!!

Εγω μεχρι την πητ μου ειχα τραχηλο 3,5εκ και σκληρο και μεσα σε λιγοτερο απο 24 ωρες μαλακωσε με επιασαν οι πονοι...εσπασαν τα νερα....και γεννησα φυσιολογικοτατα και πολυ γρηγορα!!

Ολα θα πανε καλα!!!

Με το καλο!!!!

Δημοσίευση

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλες σας και για το καλωσόρισμα και για τις ευχές! :)

Ελπίζω να έχετε δίκιο και να μην είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται και φαίνεται... :dry:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα... Η στάση που σε βάζουνε για να γεννήσεις δεν είναι λίγο άβολη;; Καταρχήν νομίζω ότι θα ντρέπομαι αφόρητα και δεύτερον νομίζω ότι θα πιαστώ με τα πόδια τόσο ανοιχτά :blink:

Και αν κατά το σφίξιμο και σπρώξιμο σου έρθει να κάνεις κακά σου ή κάτι ανάλογο;; :blush: Παναγία μου τι σκέφτομαι...

Όπως καταλαβαίνετε, αυτά είναι ένα μικρό μέρος από τις σκέψεις που με κατακλύζουν... Ο μεγαλύτερος φόβος βέβαια είναι για το αν θα πάνε όλα καλά, και αν το μωράκι μου θα είναι εντάξει, αλλά θέλω να δω αν σκέφτονται κι άλλες μέλλουσες μαμάδες τέτοιες λεπτομέρειες... :blush:

Δημοσίευση

Maloperos έγραψε:

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλες σας και για το καλωσόρισμα και για τις ευχές! :)

Ελπίζω να έχετε δίκιο και να μην είναι τόσο τρομακτικό όσο ακούγεται και φαίνεται... :dry:

Να ρωτήσω και κάτι άλλο τώρα... Η στάση που σε βάζουνε για να γεννήσεις δεν είναι λίγο άβολη;; Καταρχήν νομίζω ότι θα ντρέπομαι αφόρητα και δεύτερον νομίζω ότι θα πιαστώ με τα πόδια τόσο ανοιχτά :blink:

Και αν κατά το σφίξιμο και σπρώξιμο σου έρθει να κάνεις κακά σου ή κάτι ανάλογο;; :blush: Παναγία μου τι σκέφτομαι...

Όπως καταλαβαίνετε, αυτά είναι ένα μικρό μέρος από τις σκέψεις που με κατακλύζουν... Ο μεγαλύτερος φόβος βέβαια είναι για το αν θα πάνε όλα καλά, και αν το μωράκι μου θα είναι εντάξει, αλλά θέλω να δω αν σκέφτονται κι άλλες μέλλουσες μαμάδες τέτοιες λεπτομέρειες... :blush:

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα για τα κακα μην αγχωνεσαι....θα εχεις κανει κλισμα!!! :blush::blush::blush:

Μια χαρα ειναι η σταση βρε...

Α, και πιστεψε το τελευταιο που θα νιωθεος ειναι ντροπη....μανα θα γινεσαι εκεινη την ωρα....αυτο ειναι το σημαντικο!!!

Ολα καλα θα πανε!!

Δημοσίευση

Είναι εύλογοι οι φόβοι σου.

Το μωράκι σου έχει πιθανότητες να κατέβει και όχι. Την καλύτερη απάντηση μπορεί να στη δώσει ο γυναικολόγος σου.

Εμένα το μόνο που με κράτησε ήρεμη την αντίστοιχη περίοδο, ήταν η εμποστοσύνη που είχα στη γυναικολόγο μου. ¨ηξερα ότι, ό,τι και να συμβεί θα πάνε όλα καλά.

Σου εύχομαι με ένα πόνο να έχεις ένα υγιαίστατο μωράκι στην αγκαλίτσα σου

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τις λεπτομερείς πληροφορίες όπως πάντα 🤩 βρήκα τα μαχαιροπίρουνα της ezpz σε προσφορά στο Αμαζον οπότε λέω να τα παραγγείλω να δοκιμάσουμε γιατί έχουμε και το ανοιχτό ποτηράκι της ίδιας εταιρείας και είμαστε ευχαριστημένοι.  Τώρα για το γάλα που λες, έχει ήδη σταματήσει τη φόρμουλα και πίνει αγελαδινό μερικές μέρες αφοτου χρονισε.. Τότε δε το σκέφτηκα κι απλά του το προσφερα στο μπιμπερο όπως κάθε άλλο γάλα. Θα δοκιμάσω σ' αυτό το ποτηράκι με το καλαμάκι να δούμε... Θα κάνω το πείραμα αύριο το πρωί - σ' αυτή τη φάση πίνει δύο φορές γάλα, το πρώτο μόλις ξυπνήσει και το δεύτερο πριν κοιμηθεί.  Επίσης μιας και λέμε για το γάλα, πρόσφατα διάβασα ότι είναι προτιμότερο το κατσικίσιο απ' το αγελαδινό... Πφφφ όλο νέες πληροφορίες, πραγματικά νιώθω πελαγωνενη ώρες ώρες... Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να του βάλω κατσικίσιο στο ποτηράκι με το καλαμάκι; Χμμ κάπως να τα διαφοροποιησουμε όπως είπατε κι εσύ, κι έτσι να ξέρει τι να περιμένει απ' το κάθε δοχείο.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...