Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια, τι κάνετε? Σας διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα αλλά δεν έχω πάντα πολύ χρόνο για να γράφω. Πάντος έχω μάθει πολλά πράγματα. Είμαι έγκυος 12 εβδομάδων περίπου και όλα ευτυχώς πηγαίνουν πολύ καλά! Η πεθερά μου είναι πολύ ψαγμένη και διαβασμένη στα ιατρικά θέματα, ασχολείται με έρευνες χρόνια και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συζητούσαμε πρόσφατα για τα εμβόλια στα μωρά είναι κάθετη και δεν συμφωνεί με το πρόγραμμα εμβολιασμού που γίνετε στα μωρά. Απο 2 μηνών δηλαδή ένα σωρό εμβόλια. Μου είπε ότι τα εμβόλια ευθύνονται για πολλές και σοβαρές ασθένειες που μπορεί να εμφανίσει κάποιος στην ενήλικη ζωή του και ότι γενικά έχουν πολλές παρενέργειες. Είναι άσκοπα όλα αυτά τα εμβόλια γιατί πλέον πολλές απο τις ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζονταν παλιά θεραπεύονται. Όπως πνευμονία, ηλαρά, ερυθρά, κοκίτης, ηπατήττιδα κ.α. Τα πιό απαραίτητα θεωρεί του τετάνου και δεν θυμάμαι κανά δυό άλλα. Μου είπε να μην τα κάνω όλα τα εμβόλια που γράφουν στο βιβλιάριο στο παιδί. Και η ίδια έχει κάνει πολύ ελάχιστα εμβόλια και στα 4 παιδιά της. Μάλιστα έκανε ολόκληρες φασαρίες όταν κάνανε εμβολιασμό στο σχολείο για να μην κάνουν στα δικά της παιδιά, ξέρετε αυτό που μας κάνουν στο δημοτικό για την φυματίωση νομίζω ήταν. Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά εσείς τι γνώμη έχετε? Έχω προβληματιστεί.

Δημοσίευση

Σόρι βρε κορίτσια μήπως έχετε μιλήσει και παλαιότερα για αυτό το θέμα? Δεν θέλω αν σας κουράζω, αν υπάρχει κάποιο σχετικό ποστ πείτε μου να το βρώ. Ή μήπως πρέπει να ρωτήσω και τους γιατρούς που γράφουν εδώ. Ποιόν να ρωτήσω. Σας ευχαριστώ!!!!

Δημοσίευση

Νανα αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θεμα συζήτησης, αλλά όσο διαβασμένη και αν είναι η πεθερά σου και παρακολουθει τα τεκτενόμενα, εσύ καλά θα κάνεις να ρωτήσεις τον παιδίατρο σου, και να εμπιστεύεσαι αυτόν! εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των εμβολίων (είμαι μοριακή βιολόγος και δούλευα πάνω στα εμβόλια στην GSK της Αγγλίας) αλλά και πάλι ούτε την δική μου γνώμη πρέπει να ακούς. υπευθυνος είναι ο παιδίατρος να σε συμβουλεύσει ποια εμβόλια είναι απαραίτητα και ποια όχι, και ποια είναι έγκλημα να τα παραλήψεις. μην ξεχνάς ότι πολλες ασθένειες αν τις περάσει ένα μωρό παιδί, κινδυνευει άμεσα η υγεία του πολύ περισσότερο από έναν ενήλικα! οπότε για οποιαδήποτε τετοια συμβουλή εμπιστεύσου τον γιατρό σου και όχι την πεθερά σου όσο διαβασμένη και αν είναι περί του θέματος.

Δημοσίευση

Καλημερα Νανα!! Με το καλο να αποκτησεις το μωρακι σου!!

Εχω δυο αγορακια, το μικρο μου χθες εκανε το πρωτο του εμβολιο!!

Δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα αλλα φυσικα κανω στα παιδια μου τα εμβολια οπως ολος ο κοσμος (τον υποχρεωτικο εμβολιασμο οχι αλλα επιπλεον)

οσο για το οτι κανουμε εμβολια και γι αυτο ακριβως καποιες ασθενιες εχουν εξαφανιστει. Νομιζω στην Αγγλια την δεκαετια του 80 υπηρξε ταση απο τους γονεις να σταματησουν το εμβολια της ηλαρας κοκκυτη ερυθρα και μετα απο λιγο καιρο υπηρξε επιδημια ερυθρας που στηχισε την ζωη σε μερικα παιδια!! Βεβαια απο την αλλη καποια εμβολια ενοχοποιουνται (μαλλον εχουν ακουστει φημες) οτι ενεργοποιειται τη σκληρηνση κατα πλακας ή τον νεανικο διαβητη!! ποιος ξερει τι ειναι το σωστο? κανεις!! Εγω παντως ακολουθω τον βασικο εμβολιασμο οπως σου ειπα, πιστευω οτι τα εμβολια ειναι χρησιμα και αναγκαια και περισσοτερο προστατευουν παρα βλαπτουν, αλλα στην τελικη ο καθε γονιος θα αποφασισει για το παιδι του

Δημοσίευση

Η πεθερά σου συμφωνεί μαζί μου απόλυτα. Μετάνιωσα ΟΙΚΤΡΑ που έκανα μερικά εμβόλια στο παιδί μου και φυσικά του έκοψα μαχαίρι τα όσα είχε να κάνει από κει και πέρα. Η παιδίατρος μου δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑ στα παιδιά της και είναι και αυτή και ο άντρας της γιατρός. Είναι πολύ ευαίσθητος ο οργανισμός ενός βρέφους για να τον βομβαρδίζουμε με χημικά και βαρέα μέταλλα. Φοβάμαι τις παρενέργειες πιο πολύ από τις ίδιες τις αρρώστιες. Σου στέλνω πμ με ένα link και τα συμπεράσματα δικά σου.

Δημοσίευση

Δεν έχετε άδικο στις απαντήσεις που μου δώσατε και έχετε και πολύ σωστά επιχειρήματα. Η πεθερά μου λέει πως ο παιδίατρος θα μου πεί να κάνω κανονικά τα εμβόλια που υπάρχουν στο βιβλιάριο και ότι είναι υποχρεωτικό, δεν τους ενδιαφέρουν οι παρενέργειες αλλά επειδή τα εμβόλια κοστίζουν τους συμφέρει να τα κάνουν για τα χρήματα. Δεν ξέρω βρε κορίτσια πολύ μπερδεμένο μου φαίνεται το θέμα, θα το ψάξω βέβαια, έχω ακόμα καιρό μέχρι τότε. Απλά ήθελα και τις δικές σας γνώμες που ίσως ξέρετε κάτι παραπάνω.

Δημοσίευση

papaki70 έγραψε:

Η πεθερά σου συμφωνεί μαζί μου απόλυτα. Μετάνιωσα ΟΙΚΤΡΑ που έκανα μερικά εμβόλια στο παιδί μου και φυσικά του έκοψα μαχαίρι τα όσα είχε να κάνει από κει και πέρα. Η παιδίατρος μου δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑ στα παιδιά της και είναι και αυτή και ο άντρας της γιατρός. Είναι πολύ ευαίσθητος ο οργανισμός ενός βρέφους για να τον βομβαρδίζουμε με χημικά και βαρέα μέταλλα. Φοβάμαι τις παρενέργειες πιο πολύ από τις ίδιες τις αρρώστιες. Σου στέλνω πμ με ένα link και τα συμπεράσματα δικά σου.

Σε ευχαριστώ πολύ papaki70. Η αλήθεια είναι ότι διχάζονται πολύ οι γνώμες ακόμα και των γιατρών άλλοι υποστηρίζουν τα εμβόλια και άλλοι όχι και έτσι πέφτει το μπαλάκι στους γονείς να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Με έχει πολύ προβληματίσει. Εσύ απο την παιδιατρό σου άλλαξες γνώμη για τα εμβόλια ή το έψαξες αλλιώς?

Δημοσίευση

papaki70 έγραψε:

Η πεθερά σου συμφωνεί μαζί μου απόλυτα. Μετάνιωσα ΟΙΚΤΡΑ που έκανα μερικά εμβόλια στο παιδί μου και φυσικά του έκοψα μαχαίρι τα όσα είχε να κάνει από κει και πέρα. Η παιδίατρος μου δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑ στα παιδιά της και είναι και αυτή και ο άντρας της γιατρός. Είναι πολύ ευαίσθητος ο οργανισμός ενός βρέφους για να τον βομβαρδίζουμε με χημικά και βαρέα μέταλλα. Φοβάμαι τις παρενέργειες πιο πολύ από τις ίδιες τις αρρώστιες. Σου στέλνω πμ με ένα link και τα συμπεράσματα δικά σου.

papaki70, στείλε και σε μένα το λινκ αν μπορείς!

Έχω προβληματιστεί πολύ με το θέμα και πλησιάζει ο καιρός για το δεύτερο....

Δημοσίευση

Αν ψαξεις λιγο θα δεις οτι ειχαν γινει και αλλες συζητήσεις παλιοτερα . Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν "προχωράνε" τετοιες συζητήσεις σε αυτο το φορουμ ...

Καλη ερευνα ! :)

(Δεν λες στην πεθερα σου να γινει μελος? Πολλη θα με ενδιεφερε η αποψη της !!!)

Δημοσίευση

Θα της το πω αν και δεν νομίζω να το βρεί και πολύ ενδιαφέρον, μια χαρά είναι το sait απλά είναι λίγο μεγάλη για να σηζητάει τέτοια θέματα, δεν έχει μικρά παιδιά πια, είναι πάνω απο 60.

Εσύ πάντος πια γνώμη έχει για το θέμα? Είναι όντως ένα θέμα που διχάζει και που δεν βγάζεις άκρη. Σε ευχαριστώ!!!

  • Απαντήσεις

    • Λοιπόν μπάνιο δεν πρόλαβα αλλά βρήκα τρόπο να κοιμηθεί στο λίκνο μόνος του!!! Αρχικά τον τύλιξα με την κουβέρτα για να μην τον αφήσω στο κρύο κρεβατακι (θεωρώ πως είναι ένας από τους λόγους που ξυπνάνε όταν τα αφήνεις), 2ον έβαλα ένα λούτρινο που έχουμε με λευκούς ήχους κλπ να δουλεύει στον χτύπο της καρδιάς κ νομίζω πως η κίνηση κλειδί ήταν πως έβγαλα την μπλούζα μου κ την έβαλα στην κούνια…. Κάθισε λίγο ξύπνιος κ μετά κοιμηθηκεεεεεε🥳🥳🥳🥳 Που τις προηγούμενες ημέρες με το που σκεφτόσουν να τον αφήσεις το βραδι τσιριζε.. Ελπίζω να πιάσει κ αύριο κ να μην έτυχε απλά σήμερα..
    • Καλησπέρα..εγώ καλά είμαι..αν και νωρίς βλέπω ότι ξαφνικά ξεπετάχτηκε η κοιλιά κι εγώ ακόμα δεν το έχω πει στη δουλειά...αύριο έχω γιατρό μετά από 2,5 εβδομάδες...για να δούμε..
    • Ετσι μου είπε, αλλά δεν μπορεί να ξέρει και με βεβαιότητα! Εγώ πάντως συνεχίζω περπάτημα και θα αρχίσω κ ελεύθερες επαφές και χουρμάδες και όποτε θέλει ας έρθει! Γέννησε και η Ελίζα;; Δεν μας έγραψε και την σκεφτόμουν! Πάντως αφού έχεις συσπάσεις είναι καλό! Λες να σου έρθει μέσα στον Δεκέμβρη;; Εγώ πολύ θα το ήθελα!  Οσο για την μικρή σου, πιστεύω ότι καταλαβαίνει την αλλαγή που έρχεται, γιατί και εγώ τα ίδια βλέπω στην δικιά μου. Μας ακούνε να συζητάμε και εγώ προσωπικά την προετοιμάζω και για τις μέρες που θα λείψω, οπότε έχουν κ αυτά άγχος. Εμένα έχει 1 βδομάδα που έχει κολλήσει ακόμη πιο πολύ πάνω μου, όλη μέρα θέλει αγκαλιές κ φιλιά κ είναι υποτονική, αφού νόμιζα πως αρρωσταίνει. Και επίσης ξυπνάει τα βράδια με πολύ κλάμα, κάτι που είχε κόψει εδώ κ καιρό. Μην έχεις τύψεις αλήθεια είναι απόλυτα φυσιολογικό!! Σε νιώθω 100% και πραγματικά σε λίγο καιρό θα περάσουν όλα, θα μπούμε σε κανονικότητα και θα κυλάει η ζωή μας όμορφα με τις όποιες δυσκολίες. Αλλά αυτό το στάδιο που είμαστε τώρα, όσο όμορφο είναι άλλο τόσο άχαρο είναι επίσης..
    • Καλησπερα!!Μόλις μπήκα να στείλω κ εγω να μάθω νέα σας😁 Ααα σε βλέπει για πιο νωρίς απο την ΠΗΤ σου δηλαδή;Κοίταξε μην γεννησεις κ εσύ πριν απο εμενα,μεχρι 5/01 θα με περιμένει λεει μετα θα παμε με ήπια προκληση κ αν δεν,τότε θα αφήσουμε το vbac για καμιά άλλη😅 Παντως απο του Δεκέμβρη μια κοπέλα γεννάει με το καλο αύριο όλες οι άλλες εχουν τα μωρακια τους ηδη αγκαλια☺️💝🙏 Χθες ολο το βραδυ ειχα συσπασεις καθε 5 7 10 λεπτα αλλα ήταν ακανόνιστες,σημερα πιο χαλαρά πραγματα..Δευτερα εχω γιατρο κ θα εχουμε καλυτερη εικόνα για το πως τα βλεπει,εγω ψηλά τον νιωθω ακομη νομίζω. Η μικρή ειναι μεσα στην γκρίνια αυτες τις μερες πραγματικά κ ολο τσακωνομαστε κ ολο εχω τύψεις μετα γιατι σκέφτομαι οτι για πολυ λίγες μερες ακομη θα ειμαστε μονο οι 2 μας...περίεργα την εχω δει με το συγκεκριμένο θεμα ακομη δεν ξερω πως θα την παλέψω κ με τα 2 χωρις βοήθεια μετα τις πρώτες μέρες..θα δείξει...Περαστικά θα ειναι κ τα δύσκολα,αυτο σκεφτομαι κ οτι γίνει.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...