Μετάβαση σε περιεχόμενο

2.2 μηνων και οφθαλμιατρος

Recommended Posts

κοριτσια γεια σας. και χρονια πολλα σε ολες. θελω να ρωτησω το εξης. ηρθε μια συγγενης του αντρα μου και μολις ειδε τον μικρο καπως εκανε με τα ματια και μου ειπε οτι θελει οφθαλιμιατρο, η κοπελα αυτη εχει δουλεψη στο παιδων και σε αλλα νοσοκομια ως νοσοκομα.παντως ο μικρος το ενα ματι κυριος δακριζη και το αλλο αλλα πιο πολυ το δεξη.φωβαμαι λιγακι λετε να τυφλωθη? εχει καπια αλλη κοπελα παρωμια εμπιρια που τελικα να μην ηταν τιποτα? :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΧΑΛΑΡΩΣΕ,ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΕΣ.ΚΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΠΟΣ ΗΘΕΛΕ ΣΤΑΓΟΝΙΤΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΣΙΜΠΛΕΣ.

Μα γιατί σκέφτεσαι το χειρότερο;;;;;

Δακρύζουν τα ματάκια του - αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει κάποια μόλυνση, κάποια αλλεργία.. κάτι τέτοιο!

Ρώτα τον παιδίατρό σας καταρχήν για να σε καθοδηγήσει..και προπαντώς, ψυχραιμία!

ειχε στιμπλες πριν κανα 2 μερες αλλα απο τοτε τιποτα.ρωτησα τον παιδιατρο και αυτος μουυ ειπε για να τον παω, και οτι μπορει να ειναι οντως προβλημα,ανηξα το θεμα μηπως εχει καπια αλλη κοπελα κατι παρωμιο.ο γιατρο μου τα κανει ολα τραγηκα και εγω τα περνω πιο τραγηκα.θα τον πηγενα καποια στηγμη,αλλα με το που τον ειδε αυτη η κοπελα το πρωτο πραγμα που ειπε ηταν αυτο και ανησηχησα.ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο. ειναι και λιγο ανησηχω παιδι πως θα τον εξεταση ο οφθαλμιατρος?

Αυτό να μη σε ανησυχεί, οι γιατροί έχουν τον τρόπο τους.. υπάρχουν εξάλλου παιδο-οφθαλμίατροι, που εξειδικεύονται στα μικρά παιδιά.

Επειδή μίλησες για δάκρυσμα και τσίμπλες και ταιριάζει στην περιγραφή και πιθανόν να'ναι αυτό, δες λίγο αυτό:

Παθήσεις του δακρυϊκού συστήματος

Η πιο συχνή πάθηση είναι η δακρυοκυστίτιδα δηλαδή η φλεγμονή στο σύστημα αποχέτευσης των δακρύων, που βρίσκεται στο έσω τμήμα του κάτω βλεφάρου κοντά στη μύτη και οφείλεται σε μόλυνση από μικρόβια. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις σε στένωση ή πλήρη απόφραξη του ρινοδακρυϊκού σωληναρίου που αποχετεύει τα δάκρυα από το μάτι στον ρινοφάρυγγα. Η κατάσταση αυτή συνήθως εμφανίζεται τον πρώτο μήνα μετά την γέννηση και μπορούμε να το υποψιαστούμε όταν το ένα ή και τα δύο μάτια του μωρού είναι διαρκώς δακρυσμένα και συχνά μαζεύουν πυώδεις εκκρίσεις (τσίμπλες). Οι επιμολύνσεις αυτές αντιμετωπίζονται προσωρινά με τοπικά αντιβιοτικά κολλύρια , εφ' όσον όμως η δακρύρροια επιμένει και δεν γίνει αυτόματη διάνοιξη, μετά το πρώτο εξάμηνο, κάνουμε καθετηριασμό του πόρου με γενική νάρκωση. (από το http://www.specialeducation.gr/modules. ... cle&sid=39).

Εδώ θα βρεις πληροφορίες για το Παίδων http://www.aglaiakyriakou.gr/info.html. Πάρε να κλείσεις ραντεβού - πιθανόν όμως να μην έχουν διαθέσιμο ραντεβού άμεσα, οπότε ίσως χρειαστεί ν'απευθυνθείς σε ιδιωτικό. Για παράδειγμα, έχουν τέτοιο τμήμα στο ΜΗΤΕΡΑ: http://www.mitera.gr/default.asp?langID=1&pageID=173

Ελπίζω να βοήθησα.. κι όλα να πάνε καλά!!! :)

voula μου μην ανησυχεις, πολλά μωρούλια δακρύζουν τα ματάκια τους!

Αυτη την εποχη παίζει και επιπεφυκίτιδα και τα παιδάκια κολλάνε πολύ εύκολα. Γενικά εχουν ευαισθησία στα μάτια τους όσο είναι μικρα γιατι χάνουν τα μητρικά αντισώματα που έχουν. Πάντως πήγαινε σε εναν οφθαλμίατρο, όχι τπτ άλλο αλλα για να μην παιδεύεται και το ζουζούνι!

τα δακρυα στα ματακια μπορει να ειναιαπο πολλες αιτιες γιατι παει το μυαλο σου κατευεθιαν στ κακο; σηνυθως ειναικαποιες αλλεργιες η επιφυκιτιδες η ακομα κα αυτο που αναφερε η Ρουλα εμαν ο ανιψιος μου οταν ηταν περιπου 3 μηνων αντιληφθηκαμε οτι αλληθωριζε το ειχαμε διε ακι πιο πριν αλαλ ειπαμε α ειναι τυχαιο οταν το ειπε η νυφη μου στο παιδιατρο της επε κατσε να μεγαλωσει λιγι και βλεπιυμε οντως γυρω στον 5 μηνα πηγε σε οφθαλμιατρο και ειδε οτι το παιδ αλληθωριζε ξεκινησαν με τ νατου κελινου το εν αματι για να δουλευει κι το άλλο καιμετα οταν εφτασε δυο ετων καικατι εκανε επεμβαση , εβαλε γυαλακια για πολυ λιγο και τωρα ειναι ενα παλικαρι 22 χρονων πανεμορφο .Βεβαια τους ειχε πει ο γιατρος οτι σ εστιγμες ενονυ στρες η αγχους μπρει αν ξεφυγει λιγο και οντως καποιες φορες (ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΕ Ο ΜΠΑΜΠΑς ΜΟΥ)ξεφυγε το ματι του αλαλ για δευτερολεπτα .

Βουλα αν βλεπει οτι ο παιδιατρος ειναι υπερβολικος σε σημειο να σεταραζει αλλαξε τον και συντομα δεν χρειαζομαστε υποχονδριο παιδιατρο απλα καλο επειστημονα

Αντε καλέ που το μυαλό σου πάει στο χειρότερο!Καλά λένε τα κορίτσια μπορεί απλα να είναι κάποια μολυνσούλα.Η αλήθεια είναι οτι το μυαλό μου πήγε σε αυτό που γράφει η Crazy ίσως επειδή το έχω πρόσφατο από φίλη που το μικρό της είχε το ίδιο.Αλλά ακόμα και για αυτό να πρόκειται(τους είπε ο γιατρός οτι είναι πολύ συνηθησμένο στα μωράκια) η αντιμετώπιση του είναι πολύ εύκολη.Μην ανησυχείς.Κοίταξε το στο Παίδων και περαστικά!! :)

Γεια σου Ρουλακι μου! :kiss::kiss::kiss:

Βουλα μου να πας το παιδι σε παιδο-οφθαλμιατρο. Οπως ειπε και η Ρουλα ο γιατρος εχει τον τροπο του, μην κολλάς σε τετοιες λεπτομέρειες. Κοιτα εγω πριν κανα τριμηνο επαθα αυτο που λεει η Ρουλα. Να ξερεις οτι δεν ειναι κατι σοβαρο απλα εγω το ειχα αφησει πολυ(2 μηνες δακρυζε) με αποτελεσμα να κλείσει το σωληνάκι. Μην το αφησεις λοιπον. Ταλαιπωρήθηκα δυο μηνες με θεραπείες και διανοίξεις απο αμέλεια δικη μου. θεωρησα οτι δεν ειναι κατι σοβαρο και οταν μου ειπαν οι γιατροι οτι αν δεν ανοιξει το σωληνακι θα μπω χειρουργειο τα χρειάστηκα! :laugh: :P :laugh: :laugh: Επισης ο μικρος οταν γεννηθηκε ειχε κατι παρόμοιο, εκανα μασαζ στο σημειο οπως μου ειχε πει η παιδιατρος και ολα καλα!

Οτι και να ειναι οφείλεις να το ξεκαθαρίσεις. Καλα αποτελεσματα λοιπον! Περιμενουμε νεα!

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για της απαντηση σας.εγω μενω επαρχια και δεν εχει παιδο-οφθαλμιατρο αλλα θα τον παω σε απλο οφθαλμιατρο.ελπιζω να μην ειναι κατι κακο,παντως οταν τον παω θα σας ενημερωσο.σας ευχαριστω πολυ εισται η καλητερη παρεουλα :kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:

αντε καλε θα τυφλωθει το παιδι,επειδη εχει τσιμπλες? :blink: Μη φοβασαι,η εξεταση ειναι πολυ απλη,ειχαμε κανει στον γιο μου κ θα κανουμε κ στη μικρη καποια στιγμη.Καλο ειναι να κανουν εναν τυπικο ελεγχο.Η αμερικανικη παιδιατρικη το προτεινει απο τον 3ο μηνα.Η παιδιατρος μας εχει πει οταν οι τσιμπλες ειναι κιτρινες τοτε βαζουμε σταγονιτσες (δεν θυμαμαι ποιες τωρα),αλλα το καλυτερο ειναι να το δει ο παιδιατρος σας και να σας πει τι θα κανετε.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...