Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΝΑ ΜΑΣΗΣΩ Η ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣΗΣΩ;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Θα ήθελα την βοήθεια σας, έχω ένα μικρό 19 μηνών αγγελούδι, το οποίο είναι πραγματικά σταλμένο από τον θεό. Όπως και όλα τα παιδάκια φυσικά. Το θέμα είναι πως καθυστέρησα αρκετά να τον εισάγω στην διατροφή την μη πολτοποιημένη, και έτσι τώρα που έχω αρχίσει να του δίνω φαγητό μη πολτοποιημένο, άλλες φορές τρώει σχετικά εύκολα και άλλες όχι. Εννοείται πως έχουν εδώ και καιρό κοπεί οι κρέμες. Μήπως έχετε να μου κάνετε προτάσεις για απογευματινά σνακ. Προσπαθώ να του δίνω αχλάδι για να μασάει αλλά και μπανανούλα. Την φρουτόκρεμα εννοείται πως δεν την έχω κόψει, ο γιατρός μου είπε ότι είναι περιττή. Όσες μαμάδες ξέρω που σταματήσανε την φρουτόκρεμα, το μετανιώσανε γιατί τα παιδιά σταματάνε τα φρούτα. Έτσι την αφήνω με σβώλους και την τρώει μόνος του. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι το μπισκότο (ειδικό) αλλά και το ψωμάκι τα τρώει και τα μασάει μια χαρα. Ομως το φαγητό το αφήνει αμάσητο κάποιες φορές το καταπίνει και αμάσητο. Pls help out

Ευχαριστώ

Σοφία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφία καλησπέρα και καλωσήλθες.

Να σου ζήσει το μωρό σου.

Νομίζω οτι το χειρίζεσαι καλά το θέμα. Κάνε λίγη υπομονή και θα καλυτερευσει.

Το απογευμα εκτός απο φρούτα, δωσε και γιαουρτακι ή ξανα το μεσημεριανο του για να συνηθίζει στις γευσεις ή και τοστ με κιτρινο τυρι.

Και μην αγχωνεσαι. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Σισσιώ,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις ευχές. Εύχομαι και συ να χαίρεσαι την οικογένεια σου. Το γιαουρτάκι το λατρεύει μωρέ, το είπε και ο γιατρός ότι μπορεί να τρώει γιαουρτάκι ( ακόμα του δίνω advance) αλλά εγώ θέλω να τον εκπαιδεύσω να μασάει. Του λέω μάσα αγάπη μου και αυτό κάνει κοροϊδευτικά ότι μασάει. Όταν ξεχνιέται μασάει. Το τοστάκι για να πώ την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί. Αλήθεια κάνει να τρώει; Με ζαμπόν ή απλό τυρί. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί ο μικρός (Φίλιππος) τρώει μόνο ψωμί σικάλεως, όπως και εμείς. Και όσον αφορά το τοστάκι, να το ψήσω; Ξέρω ότι δεν κάνει να τρώνε φαγητά μαυρισμένα ή καμμένα; Να βάλω και βιτάμ που κάνει καλό; Όσον αφορά το μεσημεριανό- έχουμε απαγορευτικό γιατί αν και είμαστε καλοί στα κιλά μας. (19 μηνών- 12 κιλά) ο γιατρός είπε στοπ. Φαντάσου ότι πολτοποιημένο φαγητό έτρωγε 250μλ και τώρα μας είπε να το πάμε στα 70 περίπου για να μην παίρνει περιττό βάρος. Θα προτιμούσα λοιπόν κάτι θρεπτικό και υγιεινό σαν σνακ. Έκανα το τραγικό λάθος και του έδινα καροτάκι ωμό, το λάτρευε, αλλά μια μαμά μου είπε ότι είναι επικίνδυνο, ρώτησα τον γιατρό και μου είπε καρότο και μήλο στοπ, όποτε σταματήσαμε το καρότο. Αν έβλεπες πως το μασούσε... τρελαινόμουν από την χαρά μου. Τώρα που ανοίγει και ο καιρός σκεφτόμαστε να αρχίσουμε τις φρουτοσαλάτες- βερίκοκο,πεπόνι,γιαρμά, μπανάνα- όλοι μαζί σαν οικογένεια. Για να δούμε...

Ευχαριστώ και πάλι.

Αν υπάρχουν ιδέες σας παρακαλώ μην διστάσετε να μου πείτε.

Επίσης θα ήθελα και προτάσεις για μεσημεριανό, φαγητά που μπορούν να μασάνε αλλά να είναι και θρεπτικά! Δοκιμάσαμε γιουβαρλάκια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα να μασήσει οπότε σταματήσαμε. Φακές τις τρώει μόνος του, στο μούλτι τις περνάω με μισή φέτα ψωμί, και πασπαλίζω με φέτες. Είναι το δεύτερο αγαπημένο του φαγητό μετά το ψαράκι.

Και πάλι ευχαριστώ.

Σοφία

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σου ζησει το μωρακι σου! για απογευμα μπορεις να του δινεις ψωμακι με λαδάκι και ξυσμενη ντοματα, σπιτικά κεικ που ειναι μαλακα και μασιουνται ευκολα, αυγουλακι μελατο με λιγο ψωμακι και λαδακι μεσα (αυτο 3-4 φορες την εβδομαδα), σαντουιτσακι με τυρι και γαλοπουλα. μπορεις να φτιαξεις πιτσα με αλευρι ολικης και να βαλεις πανω ό,τι σου αρεσει! ακομα το καλοκαιρι και σπιτικο παγωτο με φρεσκο γάλα, ή και χυμο φραουλας μεσα!

για μεσημεριανο δινε σουπιτσες με ψιλικομμενα τα λαχανικα κια το κρεας/ψαρι για να συνηθιζει σιγα σιγα να μασαει!

θα επανελθω γιατι η μπεμπα πεινασε<!!1

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...