Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κορτιζόνη στον 7ο μήνα ???

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα την γνώμη σας.

Μόλις μπήκα στον 7ο (28η εβδομάδα)και κατά την τελευταία μου επίσκεψη χθές στον γιατρό βρήκε το άγοράκι μου μια χαρά, με πολύ καλή ανάπτυξη και τις δικές μου εξετάσεις επίσης καλές.Μου ζήτησε όμως εκτός από τα συνηθησμένα (ασβέστιο, σίδηρο...) να κάνω και μια ένεση ινσουλίνης για 2 ημέρες.Τον ρώτησα και μου είπε οτι είναι καλό για την ανάπτυξη των πνευμόνων του μωρού.

Ξέρω οτι κάνουν ινσουλίνη όταν μια εγκυμοσύνη έχει πιθανότητα πρόωρου τοκετού (ειδικά στα αγοράκια) αλλά αργότερα.Δεν μου είπε οτι υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα, ούτε θέμα καισαρικής.

Εχετε ακούσει κάτι τέτοιο? Ξέρω οτι γενικά είναι λίγο "ψείρας", αλλά μήπως είναι υπερβολικό τόσο νωρίς??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορτιζόνης ή ινσουλίνης??? :huh:

Μάλλον κορτιζόνης, όπως γράφεις και στο θέμα!

Ναι, το έχω ακούσει, μου το είχε πει και ο γιατρός μου.

Δεν κάναμε τελικά, αν και γέννησα προγραμματισμένα 2 εβδομάδες πριν την ΠΗΤ μου. Στην περίπτωση της φίλης μου που γέννησε απρόοπτα 37 εβδ., κάνανε στο μωρό το οποίο και μπήκε στην υποστήριξη για 3 μέρες για το αναπνευστικό του.

Και ο δικός μου γιατρός συστήνει τέτοιες ενέσεις όταν υπάρχει ένδειξη πρόωρου τοκετού. Συσπάσεις, διαστολή, κτλ κτλ.

Με το καλό!!!!!

εγω τις εκανα αυτες τις ενεσεις 2 ηταν κορτιζονης..στην 31η εβδομαδα που γεννησα λιγο πριν γεννησω και αυτο μου το εκαναν γιατι επρεπε να δυναμωσουν οι πνευμονες του μωρου λογω του οτι ηταν προωρο.

εφοσον ομως ηταν ηδη σιγουρο οτι θα γινει προωρος τοκετος!!!

δεν εχει σχεση με αγορι η κοριτσι...αυτο το εχω τσεκαρει

αυτη η ενεση κανει τους πνευμονες να δουλεψουν εντατικα ετσι ωστε να ωριμασουν οσο γινεται γρηγορα για να ειναι ετοιμοι σε ενδεχομενο γεννας.

δεν ξερω γιατι το ζητανε τι να σου πω...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣτο καταλαβαίνω που τις έκανες λίγο πριν γεννήσεις στην 31η. Απλά μου φαίνεται λίγο νωρίς για εμένα και από την στίγμή που δεν είπε οτι έχουμε κάποια ένδειξη για πρόωρο τοκετό.

Ifigeneia μάλλον ,δηλαδή, είναι πολύ "ψείρας" ο γιατρός μου.Του έχω πολυ μεγάλη εμπιστοσύνη καθώς έχει βγάλει εις πέρας 2 πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες εγκυμοσύνες φίλων μου, αλλά ίσως είναι λίγο υπερβολικός.Τι να πω?

Οσο για το όνομα...το παλεύω ακόμα!! :laugh: :laugh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...