Μετάβαση σε περιεχόμενο

Allergy Care βρεφική κρέμα

Recommended Posts

Γεια σας!

Δεν θα σας κουράσω με άσκοπα μπλα μπλα! Θέλω μόνο να σας πω πως είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχει ένα forum σαν κι αυτό, και μπορούμε εμείς οι μαμάδες (και όχι μόνο!) να ανταλλάσσουμε απόψεις!

Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό με την υποαλλεργική κρέμα Allergy Care (Nutricia). Είναι υποχρεωτικό να παρασκευαστεί με γάλα, ή επιτρέπεται και να την φτιάχνουμε σκέτη με νεράκι; Ο μπέμπης μου, 6 μηνων τώρα, πίνει ο καημένος το Νeocate γιατί είναι αλλεργικός στις πρωτεινες του αγελαδινού γάλακτος. Το οποίο όπως ξέρετε εκτός του ότι έχει απαίσια γεύση, κοστίζει!!! Θέλουμε 700 Ε το μήνα μόνο για γάλα!! Από το ταμείο μου...θα πάρω το 75% σε δυο-τρια χρόνια στην καλύτερη περίπτωση. Τελοσπάντων, ο λόγος που το ρωτάω αυτό είναι αφενός για να αρχίσω να ελαττώνω τις τεράστιες ποσότητες γάλακτος (έτσι κι αλλιώς σε λίγο αρχίζουμε και φρούτα και σουπίτσες) και ΚΥΡΙΩΣ για να τρωει ο καημενούλης και ένα γεύμα με ευχάριστη γεύση! Γιατι πραγματικά, η κρέμα αυτή, σκέτη, είναι μια χαρά. Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να την φτιάξω με γάλα, αν είναι εξίσου θρεπτική και με νεράκι;;

Οποιος ξέρει κάτι, παρακαλώ ας με διαφωτίσει :-) Αν και τρίτη φορά μανούλα, είμαι τελείως άμαθη στο θέμα της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα. Τα άλλα δυο αγόρια μου δεν παρουσίασαν ποτέ τίποτα τέτοιο....Ο τρίτος έμελλε να είναι και ο τυχερός....:-(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

elpiditsa μου καλησπερα!!! Αχ αυτες οι παλιοαλλεργιες που μας ταλαιπωρουν τα μπουμπουδακια μας..... :angry:

Δυστυχως και εμεις ειμαστε με neocate απο 1ος μηνα και γνωριζω παρα πολυ καλα τι εννοεις.

Περιττο να σου πω πως η μπεμπα μου δεν εφαγε καν κρεμα. Μας δωσαν Sinlac και Neocate nutra οπου και τις δυο τις εφτιαχνες με γαλα. Βεβαια οταν ρωτησα το γιατρο μου ειπε πως βαζουμε γαλα για να δεχτουν στη διατροφη τους την κρεμα, καθως η γευση τους ψιλοειναι οικεια. Η μπουμπουκα μου δεν εφαγε καμια απο τις δυο αλλα και οσα ''τεχνασματα'' δοκιμασαμε προκειμενου να τις φαει.Και με νερο τις εφτιαξα αλλα τιποτα... :( Οποτε, για να μην σε ζαλιζω υποθετω οτι και με νερο μια χαρα ειναι, δεν αλλαζει τιποτα. Εξαλου και το γαλατακι με νερο δεν το φτιαχνουμε? ;) )

ΥΣ:Την συγκεκριμενη κρεμα ωστοσο δεν την γνωριζω. Εχει βγει προσφατα? Να ρωτησω την παιδιατρο αν μπορουμε να την παρουμε μπας και φαει καμια κουταλια, αν και δεν εχουν και πολλα που προσφερουν στον οργανισμο του μωρου.

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση littlestar :-) Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκει κανείς ανθρώπους εδώ μέσα που αντιμετωπίζουν ίδιες καταστάσεις. Εγώ όταν το έμαθα πριν από 3 μήνες, νόμιζα ότι ήμουν μόνη μου σε ολόκληρο τον κόσμο και αβοήθητη! Εσένα η μπέμπα σου πόσο είναι τώρα; Και τι τρώτε;

Πάντως η κρέμα αυτή της Νutricia, ονομάζεται Allergy Care, την βρίσκεις στα φαρμακεία μόνο, και κοστίζει 6,15 Ευρώ. Είναι με ρύζι και αραβοσιτο, ΧΩΡΙΣ καθόλου γάλα, το γράφει και στο κουτί, για βρέφη με αλλεργία. Αν δεν της προσθέσεις γάλα, και την φτιάξεις με νεράκι, είναι μια χαρά, αρκετά γλυκιά, μου θύμισε τις ''κανονικές'' κρέμες. Πρώτη φορά του την έφτιαξα σήμερα, και την καταβρόχθησε! Δεν κρατήθηκα να του το παω κουταλάκι κουταλάκι (σήμερα ήταν η πρώτη μας φορά ουσιαστικά στη στερεά τροφή!) και του έδωσα όλο το πιάτο!!!!! Εντυπωσιάστηκα! Και δεν του έδωσα μετά γάλα για συμπλήρωμα, έδειχνε χορτάτος! Αυτά, μήπως και σου χρειαστούν :-)

Επίσης, μιας και σε βρήκα :-) να σε ρωτήσω, πώς διαγνώσατε την αλλεργία (εμείς με αίμα στα κακά - αλλεργική πρωκτοκολίτιδα). Και μέχρι πότε θα είστε με Νeocate; (Εμείς μόλις τώρα που κλείσαμε τον 6ο μήνα περάσαμε στο 2ης βρεφικής ηλικίας, το Neocate Advance και ο γιατρός μου είπε ότι στον χρόνο επάνω θα μπούμε στο φρέσκο, αν όλα πάνε καλά).

Σε ζάλισα!!!!!

Αλλά σ ευχαριστώ για την πληροφορία !!!!

Ελπιδα αυτες οι κρεμες φτιαχνονται μια χαρα και με νερο- πρεπει να το γραφει και στην συσκαυασια τους.

πωπω για νας δοσειτ neocate θα πρεπει να εχειε αλλεργια βαθμοιυ 6!!!

Εμεις καναμε ολα τα τεστ Ρασ πατσ ανοσοσφαιρνινες κλπ κλπ..ο δικος μου το παρουσιαζε με πολυ εντονου ςκολικους και στη συνεχεια με λεκεδες στο σωμα και μετα με εκζεμα. Εμας εδειξαν βαθμο 3 αλλεργια στην πρωτεινη του αγελαδινου και σε αρκετες αλλες ουσιες πχ φραουλες πορτοκαλη κλ κλπ

Εγω θηλαζα βεβεια..παντως απο κουβεντα που καναμε με τους αλλεργιολογους του Ιπποκρατειου να ξερεις- και δεν θελλω να σε απογοητευσω- οτι μωρα που πινουν γαλατα τεοιας φορμουλας- γιατι για να σας δοσει αυτο και οχι καποιο αλλο υποαλλεργικο εχετε σοβαρη αλλεργια- δενξεπερνανε την αλλεργια του ςπανω στον χρονο αλλα αναμεσα στο 1,5 και 3 ετων- μηλαμε για πληρη ανοσια παντα

Εμεις ειμαστε σε καλο δρομο- πλεων εγω μπορω να φαω γαλακτοκομικα - γιατι ακομα θηλαζω- και ο μικρος μπορει να φαει κατσικισιο γιαουρτη και τελος Ιουνιου που εχουμε παλη ραντευου για να επαναλαβουμε τα τεστ ελπιζω να μας πει οτι πεσαμε τουλαχιστον στο 1.

Παντως να ξερεις δεν εισαι η μονη.

Συμφωνα με τις στατιστικες το 2-3% των μωρων εχουν σοβαρη αλλεργια και το 10& εχει πιθανη αλλεργια ειδικα στην πρωτεινη του αγελαδινου, ακολουθουν η γλουτενη και η σογια.

elpiditsa μου ειμαστε 10μηνων. Μολις εχουμε αρχισει να τα πηγαινουμε καλα με τις τροφες γιατι μας εβγαλε το λαδι να φαει γευμα,εκανε εμετο να φανταστεις :unsure: . Τρωμε κοτοπουλο και κατσικι. Πηγαμε σε γαστρεντερολογο και μας εδωσε αυτη τη διατροφη. Μου ειχε πει και για αρνι αλλα της επεσε βαρυ της μπεμπας και το σταματησα. Τις τελευταιες 2εβδομαδες τρωμε και μηλο-αχλαδι.

Η αλλεργια διαγνωστηκε πειραματικα μιας και τα τεστ κοπρανων βγαιναν αρνητικα. Αιμα ειχαμε στα κακακια. Πηραμε alfare αλλα δεν αλλαξε κατι και μας εδωσε ο παιδιατρος το Neocate και απο το πρωτο γευμα εξαφανιστηκε το αιμα. Παρολα αυτα παρε κουραγιο καθως εμεις ειμαστε επιβαρυμενες με γαστροοισοφαγικη παλλινδρομηση και παλινδρομηση ουρων 2ου βαθμου στα νεφρα. Οποτε τα ειχουμε ολα μαζι οπως καταλαβαινεις.. :)

Υπαρχει Neocate 2ης βρεφικης? Εμεις ακομα το πρωτο παιρνουμε, δεν μας ενημερωσε κανεις να αλλαξουμε. Αλλαξαμε και παιδιατρο καθως μετακομισαμε κιολας οποτε ακομα προσπαθουμε να γνωριστουμε με την καινουργια . Ελπιζω να παρουν γραμμη τα πραγματα.

Μην αγχωνεσαι, δεν υπαρχει λογος, η αλλεργια εξαλειφεται απλα θελει προσοχη στη διατροφη. Μια απο τις καλυτερες γαστρεντερολογους στην Αθηνα μου ειχε πει πως πλεον εχει παρει αρκετη ποσοτητα υποαλλεργικου γαλακτος και πρεπει σιγα σιγα να το παμε σε λιγοτερο υποαλλεργικο αλλα με τη μετακομηση και με τουσ καινουργιους γιατρους μπλεχτηκαμε :(

Βρε συ θα σε μαλωσω :blink: Εχουν λογο που λενε σιγα σιγα την εισοδο καινουργιας τροφης στο διαιτολογιο των μωρων. Τους πεφτει βαρυ απο τη μια στιγμη στην αλλη να τρωνε στερεη τροφη. Το δινεις κουταλια κουταλια για να το δεχτει ο οργανισμος και επειτα να αντικαταστησει το εκαστοτε γευμα της μερας.

Απο την αλλη σε καταλαβαινω. Περιμενα πως και πως να μπουμε στην κρεμα προκειμενου να δοκιμασει και κατι αλλο εκτος απο την απαισια γευση του Neocate αλλα ατυχησαμε :dry:

ceciliaki μου δεν ηξερα πως ακομα θηλαζεις, μπραβο, εγω τα εκανα μανταρα με το θηλασμο. Οταν θηλαζα μου ειχαν κοψει γαλα-οσπρια-ξηρους καρπους κλπ. Συμφωνω οτι οι αλλεργια στο αγελαδινο εχει τα μεγαλυτερα ποσοστα. Ωστοσο καναμε και εμεις με patch και βγηκε αρνητικο σε ολα. Για σιγουρια ειπαμε να κανουμε και τεστ δια νυγμου, αν και μονο που το σκευτομαι τρεμω την ωρα και τη στιγμη. Βεβαια εγω της μικρης της εχω δωσει οτι μπορεις να φανταστεις απο φαγητο πχ: σοκολατα,γαλα φρεσκο, τσουρεκι, αυγο, μοσχαρι, χοιρινο, μπανανα και δεν ξερω και εγω τι αλλο :blush: , σε ελαχιστες ποσοτητες βεβαια και δεν ειδα κανενα σημαδι ενοχλησης. Αλλα βεβαια τιποτα δεν ειναι στανταρ...

Αχ μωρε τα νινακια μας τι τραβανε.... :angry::(

Cesilia δεν το γράφει πουθενά ότι παρασκευάζεται και με νερό, γι αυτό και ανησύχησα λίγο, μήπως έκανα κάτι λάθος, και δεν έχω βρει ακόμα τον παιδίατρό μας στο τηλέφωνο. Όσο για το Neocate, ναι υπάρχει και το 2ης βρεφικής ηλικίας το Neocate Advance, εμείς τώρα θα το ξεκινήσουμε, να τελειωσουμε καναδυο κουτιά από το παλιό που μας έχουν μείνει. Ο Μπέμπης μου θα κλείσει 6 μήνες στις 9 Απριλίου. Και little star πρεπει να σου πω ότι ΚΑΙ εμείς έχουμε ένα θέμα με τα νεφράκια μας, για την ακρίβεια έχει μια διάταση 1,2 εκ. στην αριστερή πύελο και ανα τρεις μήνες κάνουμε υπερηχο, μήπως δημιουργήσει παλινδρόμηση. Η διάταση φαινόταν από τον υπέρηχο β επιπέδου (υδρονέφρωση) αλλά δυστυχώς όσο πάει και μεγαλώνει...προσπαθώ να μην το σκέφτομαι γιατί με παίρνει από κάτω με όλα αυτά...

Πάντως σε μια εβδομάδα (και αφού δείχνει να δέχεται την allergy care με νεράκι μια χαρά!) θα ξεκινήσουμε πολύ δειλά τα φρούτα. Δηλαδή μισό λιωμένο μήλο, μετά μια κουταλίτσα αχλάδι, μετά ελάχιστη μπανάνα και λίγο χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο χωρίς τις ίνες....

Ελπίζω στο χρόνο να μπορέσουμε να πιούμε και γάλα. Cesilia δεν ήξερα ότι ισχύει κάτι τέτοιο, ο παιδίατρος (είναι στο Αττικόν και μου φαίνεται πολύ καλός!) μου είπε ότι επιλέγουμε την πιο αυστηρή οδό για μεγαλύτερη αποχή προκειμένου ο οργανισμός να "ξεχάσει" την αλλεργία και μετά σιγά σιγά θα κάνουμε πρόκληση. Το ίδιο μου είπε έκανε και με την κόρη του η οποία τώρα είναι 2 ετών και ήδη από τον πρώτο χρόνο πίνει γάλα φυσιολογικά. Τι να σας πω βρε κορίτσια, αν είναι να μας μείνει για πάντα....θα το υποστούμε κι αυτό...θέλει απλώς μια καλή διατροφή και κυρίως να αποκτήσει το παιδί σωστές διατροφικές συνήθειες ως ενήλικας.

Κι εγώ με τον θηλασμό...χάλια! Έπαθα μια σοβαρή μαστίτιδα από σταφυλόκοκκο την 28η μέρα και αυτό ήταν όλο. Και πήγαινα πάρα πολύ καλά, θήλαζα αποκλειστικά, και είχα πάαααρα πολύ γάλα. Αλλά αναγκάστηκα και πήρα dostinex για να αρχίσω θεραπεία με augmentin, είχα 39 πυρετό για μια ολόκληρη εβδομάδα που δεν έπεφτε με τίποτα, δεν μπορούσα να αγγίξω το στήθος μου, έβγαζα το σουτιέν θηλασμού αφού είχα γενίσει την μπανιέρα με νερό και βούλιαζα μέσα, για να εφαρμόζεται ο νόμος της βαρύτητας και να μην πέφτει προς τα κάτω :-)και δεν είχε νόημα να το παλέυω άλλο...αφήστε που με άλλα δυο μωρά στο σπίτι δεν μπορείς να είσαι και στην απαραίτητη κατασταση ζεν για να θηλάσεις και να το απολαμβάνουν και οι δυο...Εγώ θηλαζα και ο μεγάλος μου γιος ανοιγε την πόρτα και χοροπήδαγε στο κρεβάτι...:-)

Αυτό για να ευθυμήσουμε λίγο....γιατί κατά τα άλλα, αισθάνομαι τεράστια την ευθυνη απέναντι στον μικρούλη μου και με όλα αυτά....ε...στενοχωριέμαι όπως και να το κάνουμε...!

Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς εδώ!!

Μωρε ο γιατρος σου καλα κανει...οταν υπαρχουν τοσο σοβαρα προβληματα δεν υπαρχει χωρος για πειραματισμους. Πιστευω οτι θα το ξεπερασετε γρηγορα...μη φανταστεις και εμενα δεν μου εδοσε πολλες ελπιδες θα παμε για εξετασεις στις 22 Ιουλιου και μετα θα δουμε.

χαχαχ μ'αρεσει αυτο με τον θηλασμο...μπραβο που δεν χανεις το χιουμορ σου.

Το ποτε ξεπερνανε τα μωρα τις αλλεργιες ειναι σχετικο, γεννικα παντως σε τοσο σοβαρες περιπτοσεις αργει, εμεις ειμαστε μετριας αλλεργιας...και ελπιζω μετα καμιασ!!!

Καλα ασε littlestar το τι πατατα καροτο επεσε οταν διαγνωστηκε η αλλεργια δεν περιγραφετε. Ειμαστε εδω και 2 μηνες περιπου ομως τελειως καθαροι και εγω τροω τα παντα σχεδον- οχι βεβεια σε μεγαλες ποσοτητες αμα πχ φαω γαλα με δημητριακα και κανενα παγωτο θεωρο οτι εκανα λουκουλειο γευμα!!

Παντως ταλαιπορηθηκα αρετα και ειδικα με τις ανπλησεις στην δουλει α αλλα δεν πειραζει χαλαλη του..και απ'οσο ειδα υπαρχουν και πολυ χειροτερες καταστασεις απο τη δικη μαςε και επαιρνα κουραγιο.

Υπομονη και ολα θα φτιαξουν!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...