Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας!

Βρήκα το φόρουμ σε μια προσπάθεια να μάθω εάν η σύντροφος μου έιναι έγκυος ή όχι..

Αρχικά η σύντροφος μου είχε σταθερό κύκλο όμως πρίν 2 μήνες άρχισε να αλλάζει.. Την πρώτη φορά είχε καθυστέρηση 6 ημερών και τώρα.. 15 μέρες.. Υπάρχει περίπτωση κατά την αλλαγή του κύκλου της να υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση? Έχει όλα τα συμπτώματα της περιόδου,έχει πρηστεί το στήθος της,έχει τις τελευταίες 2 μέρες πολύ έντονους πόνους στην κοιλιά,η "περιοχή" της έχει πριστεί και την πονάει τελευταία κλπ..

Αύριο θα πάρουμε να κάνει τέστ εγκυμοσύνης αλλά ήθελα και την γνώμη σας..

Υπάρχει περίπτωση να πηγαίνει κάτι "στραβά" με τον κύκλο της ή πολύ απλά είναι έγκυος? (μιας και μιλάμε για 15 μέρες καθυστέρηση.)

Φιλικά,

Γιώργος

Δημοσίευση

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.

Σίγουρα υπάρχει περίπτωση να είναι έγκυος με τόσες ημέρες καθυστέρηση αλλά για είστε 100 % σίγουροι θα πρέπει να κάνετε το τεστ. (β χοριακή - αίματος σε μικροβιολογικό)

Επειδή σήμερα τα μικροβιολογικά δεν είναι ανοιχτά για να σας φύγει το άγχος μπορείτε να πάρετε και κάποιο τεστ από το φαρμακείο. Θεωρώ πως με τόσες ημέρες καθυστέρησης ακόμα και αυτό θα δείξει. Πάντως την β χοριακή μη την αμελήσετε και σε κάθε περίπτωση αρνητική ή θετική να μιλήσετε με τον γυναικολόγο.

Προσωπικά εγώ η μόνη εμπειρία που έχω ήταν να έχω 8 ημέρες καθυστέρηση κάτι μη φυσιολογικό διότι είμαι πολύ σταθερή στον κύκλο μου. Όμως συμβαίνει όταν έχεις το άγχος για να μείνεις έγκυος.!

Θεωρώντας πως προσπαθήτε για μωράκι σας εύχομαι να εχετε ευχάριστα νέα και θετικά αποτελέσματα.

Δημοσίευση

Αυτο ηθελα να πω και εγω.Αυριο κανετε μια εξεταση αιματος , χοριακη λεγεται,την κανεις στον μικροβιολογο, κανει 15 ευρω και σε 3 ωρες θα ξερετε αν ειναι εγκυος.Τα τεστ απο τα φαρμακεια κανουν και λαθη ενω η χοριακη ποτε.

Δημοσίευση

Ευχαριστώ για την σύντομη απάντηση σας..

Ναι,Τετάρτη πρωί θα πάμε σε μικροβιολόγο για την εξέταση.

Θα κάνουμε και τέστ σήμερα γιατί μετά απο 15 μέρες,νομίζω θα το δούμε.. Αλλά πως και κοστίζει μόνο 15 ευρώ η εξέταση?

Απλά έχουμε ανησυχήσει γιατί αισθάνεται σαν να έχει περιόδο αλλά δεν έχει.. Κοίταξα τα συμπτώματα εγκυμοσύνης και απ'ότι είδα έχει μερικά.. Έχει συχνοουρία,της μυρίζουν όλα πολύ έντονα,νιώθει κουρασμένη.. Όμως δεν έχει τα υπόλοιπα..

Εδώ τα διάβασα..

http://www.messaggiamo.com/el/pregnancy ... gnant.html

Και μιας και ειπώθηκε, δυστυχώς δεν προσπαθούμε να αποκτήσουμε μωράκι.. :unsure:

Δημοσίευση

Χμμμ καταρχην καλησπερα!Τα συμπτωματα εγκυμοσυνης καμια φορα ειναι πανομοιοτυπα της περιοδου.Πρηξηματα καουρες, εξαντληση,δεκατα,αναγουλες....Αν και ενα μωρο ειναι ΠΑΝΤΑ ευπροσδεκτο ευχομαι να εχετε τα αποτελεσματα που επιθυμειτε.Η χοριακη κοστιζει 15-20 ευρω και τα αποτελεσματα βγαινουν σε λιγες μονο ωρες.

Δημοσίευση

καλησπερα και απο εμενα ..μμμ δεν ξερω αν θα σε απαγοητευσω η' θα σε κανω να χαρεις !! αλλα νομιζω η κοπελα σου ειναι εγκυος με τοσες πολλες μερες καθυστερησης !!

αλλωστε στις περισσοτερες κοπελες τα συμπτωματα περιοδου και εγκυμοσηνης ..ειναι ακριβως ιδια !!!

καποιες αλλες εχουν υπνηλια, συχνοουρια, κουραση, πονοι στην μεση, και σουβλιες στην κοιλια !!!

συνηθως τα συμπτωματα ξεκινουν καμια βδομαδα μετα την καθυστερηση !!!

ενα τεστακι με πρωινα ουρα θα σας λυση την απορια !!!

Δημοσίευση

Δε μας λες φιλε Γιωργο την ηλικια της κοπελας σου...

θυμαμαι στο Λυκειο μια κολλητη μου ειχε 15 μερες καθυστερηση και μας ειχε παει ''να''!Στην εφηβεια γινονται τετοιες διακυμανσεις στον κυκλο.

Να παρετε οπωσδηποτε τεστ η να πατε για χοριακή και αμεσα.

Καλή τυχη!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

ΝΑΝΑ2 , η κοπέλα μου είναι 19 χρονών..

Θα πείτε ότι πρόκειται για ανευθυνότητα μας κλπ.. Και έχετε δίκιο.. Μπορεί να "πονάει",αλλά είναι η αλήθεια.. Και την δέχομαι..

Παίρναμε κανονικά προφυλάξεις αλλά κάποια στιγμή,απλά δεν χρησιμοποιήσαμε.. Δεν ξέρω γιατί.. Έτυχε.. :(

Όμως και τότε, "δεν άφησα να μπει".. Φυσικά και γνωρίζω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μείνει έγκυος..

Σε περίπτωση που το τέστ βγεί θετικό την Τετάρτη, τι μας προτείνετε να κάνουμε? :S

Ξέρω ότι δεν πρέπει να "παραπονιέμαι",μιας και φταίμε,αλλά χρειάζομαι πραγματικά την συμβουλή σας..

Υ.Γ. Τον προηγούμενο μήνα είχε πάλι καθυστέρηση 6 ημέρες..

Δημοσίευση

Γιώργο, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Η κοπέλα σου μπορεί να είναι έγκυος μπορεί όμως να πρόκειται για ανωμαλία του κύκλου που μπορεί να οφείλεται σε άγχος, δίαιτα, κόπωση, αλλαγή περιβάλλοντος, ορμονικές διαταραχές. Τη σιγουρη απάντηση θα τη δώσει η χοριακή β, ωστόσο και ένα τεστ φαρμακείου θα σας δώσει μιά πρώτη απάντηση εφόσον άλλωστε πρόκειται για τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Πάντως γενικά να ξέρεις ότι, τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μοιάζουν πολύ με της περιόδου και δεν είναι εύκολο να διακρίνεις- εγώ ας πούμε είχα τα ίδια ακριβώς συμπτώματα με αυτά της περιόδου χωρίς καμμιά διαφορά και όμως ημουν έγκυος (βέβαια τα συμπτώματα ποικίλλουν, κάποιες κοπέλες έχουν περισσότερα, κάποιες άλλες το καταλαβαίνουν μόνο από την καθυστερηση).

Εύχομαι να μην πρόκειται για εγκυμοσύνη εφόσον δεν το επιθυμείτε και από δω και στο εξής... προσοχή! ;)

Δημοσίευση

τι εγινε γιωργο????κανατε το τεστ???ποιο το αποτελεσμα???

εσυ τι ηλικια εχεις???ευχομαι παντως οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα να εισαι διπλα στη κοπελα σου και να μην την κανεις με ελαφρα πηδηματακια...

Δημοσίευση

εσυ ποσο χρονων εισαι;;;

περα απο αυτο ομως πρεπει οπωσδηποτε να πατε σ ενα γιατρο και μετα να σκεφτειτε παρα πολυ καλα τι θα κανετε.να τα βαλετε ολα κατω και να τα ζυγισετε και να παρετε μια αποφαση,ποια θα ειναι η σωστη δεν μπορει κανεις να σου πει,αλλα αν πιστευεις πως μπορειτε εστω και με καποιες δυσκολιες να το κρατησετε,μη διστασετε,ειναι μια ζωη.

τελικα κανατε τεστ;;;

ευχομαι να μην ειναι η κοπελα και ειναι η πρωτη φορα που γραφω κατι τετοιο στο μαμμυ.

Δημοσίευση

Καλησπέρα σας και πάλι..

Λοιπόν.. Δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε σήμερα τέστ λόγω χρόνου..

Το πρωί θα κάνουμε,μιας και η κοπέλλα μου φοβάται να πάμε για β-χοριακή..

Να απαντήσω στο,για εμένα σοβαρότατο,ερώτημα που αναφέρθηκε..

ksenioulaki, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα,θα είμαι δίπλα της.. Της το είπα και ο ίδιος ότι ό,τι και να γίνει,μαζί θα το περάσουμε..

Και εγώ 19 χρονών είμαι.. :blush:

Αύριο το πρωί που θα κάνουμε το τέστ,αν βγεί θετικό, εννοείται και θα τα βάλουμε κάτω να τα ζυγίσουμε και να το συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε..

Θα σας πώ αυτό που της είπα.. Αν είμασταν μερικά χρόνια μεγαλύτεροι,δεν θα το συζητάγαμε καν για το τι θα κάναμε αν βγεί θετικό.. Όμως είναι δύσκολη ηλικία.. Το πρωί θα δείξει..

Θέλω όμως να προετοιμάσω τον εαυτό μου στην περίπτωση θετικού..

Μπορείτε να μου δώσετε μερικές συμβουλές στο τι να κάνω,τι να πώ,πως να αντιδράσω.. Δεν ξέρω.. Εσεις τι θα κάνατε αν είσασταν στην ηλικία μου..?

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την κατανόηση σας.. :blush:

Δημοσίευση

καλησπερα κ χρονια πολλα κ απο μενα!!!φιλε μου γιωργο μπορω να καταλαβω απολυτα σε τη θεση βρισκεσαι εσυ κ η κοπελα σου μιας κ το εχω περασει!στα 18,5 εμεινα εγκυος στο αγγελουδι μου κ πιστεψε με δεν το μετανιωσα στιγμη που το γεννησα!!μεγαλωσα μαζι της κ ωριμασα!τωρα ειμαι 23 στα 24 κ νιωθω πολυ χαρουμενη που δεν εκανα ενα εγκλημα για να χαρω την ζωη μου!!τωρα την χαιρομαι ακομα πιο πολυ!!!!εαν ο ενας θελει τον αλλον κ αν υπαρχει μια ωριμοτητα κ θεληση για ζωη ολα γινονται!!!σε εμας να φανταστεις εσπασε το προφυλαχτικο κ εμεινα εγκυος με την πρωτη!!!κ το αποτελεσματα ειναι η χαρα της ζωης μου!!!!!!!πιστευω πως ολα γινονται για καποιο λογο κ αν η κοπελια σου ειναι οντως εγκυος μην κανετε το λαθος κ σκεφτητε σαν λυση την εκτρωση!απλα να σκεφτητε οτι αλλοι μεσα σε αυτους κ εγω προσπαθουμε πολυ για μωρακι κ ειναι κριμα να κανετε ενα εγκλημα μονο κ μονο για να ζησετε μια ανεμελη κ ξεγνιαστη εφηβεια!!!

Δημοσίευση

φιλε Γιωργο!!!

ααααααχ... :ohmy::ohmy::ohmy:

εχεις μπει σε ενα forum που πιστεψε με... για όλες μας ειναι ενας μικρος ή μεγαλος αγωνας για την αποκτηση ενος παιδιου οποτε οι αποψεις θα ειναι συναισθηματικα φορτισμενες προς στην κατευθυνση της ΜΗ διακοπης της κυησης...!!

εγω παλι θα σας συμβουλευα καταρχην να εισαι στο πλευρο της κοπελας σου και να το συζητησετε οσο πιο ωριμα μπορειτε(παρολο που ειστε ακομα μικροι)και να τη στηριξεις οσο περισσοτερο μπορεις. Χωρις να θελω να σε κατευθυνω νομιζω οτι το κυριο βαρος πεφτει στη κοπελα σου για την αποφαση της αν θελει δηλαδη να κρατησει το παιδακι γιατι ειναι κατι που μπορει να της βγει πολυ ενοχικα στο μελλον-ενδεχομενως να χρειαστει και την στηριξη ενος ειδικου αν η αποφαση της ειναι προς εκτρωση.

αλλα...παλι το γεγονος οτι ειχε το προηγουμενο μηνα παλι καθυστερηση 6 ημερων και δεδομενου οτι οπως λες ησουν προσεκτικος..δηλ. διακεκομενη επαφη νομιζω οτι παιζει καποιο αλλο θεμα... και αν βγει η χοριακη αρνητικη βουρ στο γυναικολογο.!!

καλη επιτυχια αυριο!! :)

Δημοσίευση

Καλημέρα σας!

Λοιπόν.. Δεν έχω νέα για το τεστ,μιας και δεν έγινε..

Πολύ απλά,η κοπέλα μου αδιαθέτησε σήμερα τα ξημερώματα :)

Οπότε όλα καλά.

Παρόλα αυτά όμως,εγώ της πρότεινα να επισκεφτεί έναν γυναικολόγο, μιας και είχε καθυστέρηση όχι 2-3,αλλά 17 ημέρες..

Μπορεί να είναι λόγω πιθανής αλλαγής του κύκλου της?

Δημοσίευση

Καλησπερα Γιωργο,φανταζομαι πηγε η ψυχη σου στην Κουλουρη,Ο.Κ. ολα καλα,οπωσδηποτε μπορει να αλλαξει ο κυκλος για 1002 λογους,παντως απο δω και στο εξης,παντα προφυλαξη.Καλο απογευμα.

Δημοσίευση

εγω παλι οπως σου ειπα και χτες θεωρω απαραιτητο η κοπελα σου να απευθυνθει σε γιατρο γιατι 2 μηνες στο καπακι τοση καθυστερηση μπορει να ναι και κατι οργανικο ή ορμονικο.

Καλη συνεχεια και μεγαλη προσοχη στην προφυλαξη σας!! :P

Δημοσίευση

Γιωργο μπραβο που ενδιαφερθηκες να ενημερωθεις σχετικα με την καθυστερηση της κοπελας σου.

1.Τελικα τσαμπα αναστατωθηκατε...αλλα αυτο ας σας γινει μαθημα για να μην "ξεχνατε" την αντισυλληψη ;)

2.Το γρηγοροτερο στον γυναικολογο για εναν ελεγχο.

Kαι κατι ακομα: το προφυλακτικο σωζει ζωες (εμβρυων)κ οχι μονο ;);)

Να ειστε καλα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...