Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα, όσες είναι εγκυμονούσες κάνουν να νηστέψουν. Τουλάχιστον απο κρέας. Βασικά εγω εχω χαμηλό σίδηρο αν και πάιρνω χάπι και μου έχει πει ο γιατρός μου να τρώω κρέας. Τώρα αν δεν φάω για μια εβδομάδα κρέας θα πάθω κάτι?

Δημοσίευση

λου λου καλησπερα!!!

εγω δεν τρωω καθολου κρεας ολο το χρονο...τυρια, ψαρικα και τετοια τρωω ομως...αλλα απο κρεας τιποτα..και ο σιδηρος μου ειναι μια χαρα..αλλωστε σιδηρο δεν παιρνεις μονο απο το κρεας..παιρνεις απο φακες, σπανακι (και γενικως τα πρασινα λαχανικα αν θυμαμαι καλα).

και οταν το ειχα πει στο γιατρο μου χαρηκε πολυ που δεν ετρωγα κρεας και δεν μου ειπε τιποτα ;) οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα :dry:

Δημοσίευση

LOULOU μου κάθε χρόνο νήστευα και τις 50 μέρες...

Φέτος λόγω της εγκυμοσύνης δεν νήστεψα σχεδόν καθόλου εκτός απο Παρασκευές και Σάββατα γιατί Κυριακές κοινωνούσα...

Τώρα την Μ.Εβδομάδα δεν θα φάω σίγουρα κρέας, αν και εγώ έχω χαμηλό σίδηρο και αιματοκρίτη, αλλά το γαλατάκι μου θα το πιώ μέχρι και Μ.Τετάρτη λέω...αλλά θα δείξει...Μπορεί βλέποντας όλους να νηστεύουν να μην πιώ ούτε γάλα αλλά θα φάω πολλά φρούτα και λαχανικά!

Σίγουρα δεν θα πάθουμε τίποτα εάν δεν φάμε κρέας για μια εβδομάδα!!!

Δημοσίευση

Εννοείται πως δεν θα πάθεις τόποτα αν δεν φάς κρέας μια εβδομάδα.

Κι εγώ στην εγκυμοσύνη την μεγάλη εβδομάδα δεν έτρωγα κρέας παρά μόνο γάλα, τυρί και δεν έπαθα τίποτα, παρόλο που είχα και εγώ χαμηλό σίδηρο.

Μην αγχώνεσαι τίποτα κακό δεν θα πάθεις... :)

Δημοσίευση

ego na po tin alitheia mou de tha nistepso,an nioso pos thelo na fao kati tha to fao.de simainei omos auto pos eimai athei dld de pisteuo sto Theo.alla den nomizo pos einai amartia na mi nistepso k na katso na peinao.oute o Theos o idios tha to ithele auto.edo alloi klevoun,malonoun,lene psemata k diafora alla k tha nistepsoun,ti simainei pos tha pane ston paradeiso autoi k ego pou de tha nistepso tha pao stin kolasi?alla o kathenas me tin apopsi tou.

Δημοσίευση

ξερετε τι λεει ενα παλιο γνωμικο; "ασθενης και οδοιπορος αμαρτια ουκ δεν εχει "και βεβαια το οδοιπορο απευθυνετε σεγυναικες σε κατασταση εγκυοσυνης .Ακομα και οποιον ιερεα ρωτησεις θα δεις θα σου πει οτι απαγορευετε να νηστεψεις εσυ καικαθε μια αποτις εγκυμονουσες δνεουν αμαρτια και δνε χρειαζετε νηστεια για καθαρση .Τωρα αν εσυ θελεις να μην φας κρεας ειναι δικαιωμα σου αλλα αν εχεις χαμηλο σιδηρο καλυτερα μην το επειχηρησεις , οσο για τις φακες δνε εχουν τοσο σιδηρο που να απορροφατε μονο το μοσχαρι ειναι πηγη πλουσια σε σιδηρο. Οταν εμεινα εγκυος δνε ηξερα και ηγα να νηστεψω και ο γιατρος μου που ειναι οπαδος της υγειηνης διατροφης να φανταστεις πηρα μονο 6 κιλα με κυνηγησε μν κανεις λοιπον πειραματα στη φαση που βρισκεσε καιμην ξεχνας καθε οργανισμος δνε ειναι ο ιδιος

Δημοσίευση

Εγώ που εξομολογήθηκα πριν λίγες μέρες ρώτησα για νηστεία και είπε ο παπάς αν νομίζεις ότι μπορείς να μη φας, μην τρως. Αν δεν μπορείς, φάε τα γάλατα και τα γιαούρτια σου και προσπάθησε να μη φας κρέας 2-3 μέρες πριν. Οπότε εγώ αυτό θα κάνω.

Δημοσίευση

Κι εγώ προβλήματίζομαι γιατί κάθε χρόνο τη Μ. Βδομάδα νηστεύω.. αλλά τώρα είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης και δεν ξέρω κατά πόσον είναι "σωστό" να νηστέψω. Δεν είναι θέμα του αν θα θέλω να φάω κάτι αλλά το αν πρέπει. Ο σίδηρος πχ από τα λαχανικά δεν είναι το ίδιο απορροφήσιμος από τον οργανισμό, όπως από το κρέας. Όπως και να'χει, εγώ θα ρωτήσω το γιατρό μου κι ό,τι μου πει.

Δημοσίευση

Καλή μου το συμπλήρωμα σιδήρου είναι συμπλήρωμα. Πρέπει να κάνεις ισσορροπημένη διατροφή

Η προσωπική μου εμπειρία: εγώ καθυσηχασμένη αφού δεν μου άρεσει το κρέας, δεν έτρωγα καθόλου,ούτε λευκό ούτε κόκκινο στηρίζοντας τη διατροφή μου στα συμπληρώματα και στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης κάνω αιματολογικές εξετάσεις και ο αιματοκρίτης μου 29%, αναιμία δλδ. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν μπορούν να απορροφηθούν στο 100% τα συμπληρώματα η διατροφή είναι το παν.Ευτυχώς ξαναέκανα πάλι αρχές του 9ου και ανέβηκε 33% !!!! Η αλήθεια είναι ότι ο σίδηρος από ζωικές τροφές είναι πιο αφομοιώσιμος στον οργανισμό μας. Άρα με επιφύλαξη η νηστεία σου! Νήστεψε Τετάρτη και Μ.Παρασκευή, μην παραμελείς το κρεατάκι γιατί το μωρό χρειάζεται όλο το σίδηρο για να "κτίσει" το δικό του αιματοποιητικό σύστημα και θα τον βρει είτε εσύ τρως σωστά είτε όχι !

Δημοσίευση

Crazy έγραψε:

Κι εγώ προβλήματίζομαι γιατί κάθε χρόνο τη Μ. Βδομάδα νηστεύω.. αλλά τώρα είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης και δεν ξέρω κατά πόσον είναι "σωστό" να νηστέψω. Δεν είναι θέμα του αν θα θέλω να φάω κάτι αλλά το αν πρέπει. Ο σίδηρος πχ από τα λαχανικά δεν είναι το ίδιο απορροφήσιμος από τον οργανισμό, όπως από το κρέας. Όπως και να'χει, εγώ θα ρωτήσω το γιατρό μου κι ό,τι μου πει.

Εσύ να κάτσεις στα αυγά σου και να τρως κανονικά όλα τα απαραίτητα!

Δεν είστε μόνες σας κυρίες μου! Έχετε και τα παιδακια σας να σκεφτείτε!

Θα νηστέψω εγώ για σας. Άρχισα σήμερα! :)

Και όχι κατα την εγκυμοσύνη μου δε νήστεψα.

Δημοσίευση

Σαρακοστή πριν το Πάσχα δεν είχα νηστέψει.

Μεγάλη εβδομάδα μόνο δεν έφαγα κρέας. Γάλα ήπια και Μ. Πέμπτη.

Για το 15Αύγουστο νήστεψα και από κρέας και κοινώνησα. Ήταν παραμονές της γέννας μου. Ανήμερα 15-08 είχα και συσπάσεις και πονάκια. Νόμιζα γεννάω! Αλλά τελικά όχι.

Και όλη τη νηστεία του Πάσχα να κρατούσα από κρέας, δε θα είχα πρόβλημα.

Έγκυος είχα αιματοκρίτη 40, με χάπι σιδήρου μέρα παρά μέρα!

Για μένα.. Και μία μέρα να μη φας κρέας και γαλακτοκομικά, κοινώνησε!

Όπως επίσης.. Και μία εβδομάδα αν νηστέψεις και από τα 2, πάλι πρόβλημα δεν υπάρχει!

Το σωστό είναι κάπου στη μέση! ;)

Δημοσίευση

Ιφιγένεια συμφωνώ.

Το πραγματικό νόημα της νηστείας είναι αλλού..

Εγώ αιματοκρίτη έχω 38,4 απ' ότι είδα στην προχτεσινή εξέταση.

Ακόμα δεν έχω αρχίσει συμπλήρωμα σιδήρου. Μόνο filicine.

Δημοσίευση

Ασθενης και διπορος αμαρτια ουκ εχειν που σημαινει ασθενης και διπορος αυτη που εχει δυο θηλες δηλαδη η μανα η θηλαζουσα η εγκυμονουσα που φερει δι-πορο δηλαδη δυο πορους δεν παιρνουν νηστεια γι αυτο και μας κοινωνουν και ανευ νηστειας..εχω κοινωνησει χωρις να νηστεψω.....βεβαια σε αυτην την νηστεια επειδη δεν εμπαινε κρεας μεσα στο σπιτι διοτι και ο συζυγος μου νηστευει δεν εφαγα παρα μονο δυο φορες διοτι το ηθελα.......και μπορω να σας πω οτι ο αιματοκριτης μου ειναι 38 βεβαια με τα συμπληρωματα σιδηρου που πινω.......Το ιδιο θα συνεχισω μονο την Μ.Παρασκευη δεν θα φαω ουτε λαδι.Ο γιατρος μου μου ειπε οτι το παιδι και με τον αερα τρεφετε ακομα και εαν εγω δεν φαω τιποτα οποτε ολα τα υπολοιπα που λενε ειναι μυθος οτι τρωμε για δυο..αυτα ο καθε ανθρωπος οπως μπορει δεν εινα κανεις αξιος να μας κρινει παρα μονο ο θεος

Δημοσίευση

Crazy έγραψε:

Ιφιγένεια συμφωνώ.

Το πραγματικό νόημα της νηστείας είναι αλλού..

Εγώ αιματοκρίτη έχω 38,4 απ' ότι είδα στην προχτεσινή εξέταση.

Ακόμα δεν έχω αρχίσει συμπλήρωμα σιδήρου. Μόνο filicine.

Λογικά αν πέσει Ρουλάκι κάτω από 36 θα σου ξεκινήσει συμπλήρωμα.

Εγώ ξεκίνησα με 42 σχεδόν, έπεσε στο 36, με χάπι κάθε μέρα και πολύ καλή διατροφή πήγε 40 και μετά ενώ αρραίωσα τα χάπια, παρέμεινε 40!

Ταύρος! Λες γι' αυτο το Μαράκι μου να είναι ταυράκι σκέτο? :P

Valentina συμφωνώ απόλυτα!!! :cheer:

Δημοσίευση

4. Ὡς πρὸς τοὺς ἀσθενεῖς εἶναι γνωστὸς ὁ ΞΘ´ Κανὼν τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, ὁ ὁποῖος εἰς πάντας τοὺς κληρικοὺς καὶ τοὺς λαϊκοὺς ἐπιβάλλει τὴν νηστείαν, «Ἐκτὸς εἰ μὴ δι᾽ἀσθένειαν σωματικὴν ἐμποδίζοιτο» (ΠΗΔΑΛΙΟΝ, σελὶς 91). Καὶ βεβαίως μεταξὺ τῶν ἀσθενῶν εἶναι καὶ οἱ ἔγκυες καὶ οἱ ἐπίτοκοι καὶ οἰ θηλάζουσες γυναῖκες, χωρὶς νὰ ὑπάρχη λόγος εἰδικῆς μνείας των. κὰ Νέα Νοεμβρίου 2009

ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Δημοσίευση

κοριτσια και εγω λεω να νηστεψω το κρεας τουλαχιστον μεγαλη εβδομαδα ειναι...αν και ο αιματοκριτης μου ειναι χαμηλος 34 και ηδη παιρνω συμπληρωμα λεω να μην κοψω ομως το γαλα και τα γαλακτοκομικα γενικα...τωρα αν δω οτι δεν την παλευω κατι θα φαω...δεν ξερω...

Δημοσίευση

Σισσιώ έγραψε:

Crazy έγραψε:

Εσύ να κάτσεις στα αυγά σου και να τρως κανονικά όλα τα απαραίτητα!

Δεν είστε μόνες σας κυρίες μου! Έχετε και τα παιδακια σας να σκεφτείτε!

Θα νηστέψω εγώ για σας. Άρχισα σήμερα! :)

Και όχι κατα την εγκυμοσύνη μου δε νήστεψα.[/quote:20ssh3qh]

ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩΩ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΙΣΙΩ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!! ;);)

Δημοσίευση

Είναι μάλλον το πως αισθάνεται η κάθεμία χωρίς να κάνουμε υπερβολές βεβαια.Οφείλουμε στα μπεμπάκια μας να κάνουμε καλή διατροφή.Το να μην φάμε κρέας για μια εβδομάδα δεν πειράζει αρκεί να συμπληρώνουμε ότι χάνουμε σε πρωτείνες και σίδηρο απο αυτό διαφορετικά.Είναι λίγο πιο δύσκολο.

Προσωπικά δεν θα σταματήσω γάλα και γαλακτοκομικά, λέω να μην φάω κρέας (αλλά το κάνω και με μεγάλη χαρά γιατί έτσι κι αλλιώς με το ζόρι το τρώω!).

Δημοσίευση

Γεια σας και από' μένα! Παρόλο που έχω αρκετά χαμηλό αιματοκρίτη (28) αυτή την εβδομάδα θα νηστέψω κρέας και γαλακτοκομικά. Αν δεν νιώσω καλά θα σταματήσω τη νηστεία.

Ο γιατρός μου που τον ρώτησα μου είπε οτι προτιμά να κόψω μόνο το κρέας αλλά αφού θέλω να κόψω τα γαλακτοκομικά να φάω αμέσω κανονικά αν δεν αισθανθώ καλά. Πέντε μέρες είναι θα περάσουν.

Καλές γιορτές σε όλους!

Δημοσίευση

κοριτσακια μου καλα εσεις πο θελετε να νηστεψετε ¨{και εγω βεβαια ) να εχετε στο μυαλο σας οτι κανουμε νηστεια απο ολα οχι μονο διατροφικη αλλα και σωματικη :woohoo: για αυτο τερμα πια το σεξ μονο φιλοι..... :laugh: καιθα δεις τους συζυγους να ειναι ετσι :angry: αλλα δεν πειραζει μονο 5 μερες ειναι

Δημοσίευση

συμφωνώ με την Βαλεντίνα και γώ!!!! δεν χρειάζεται στην εγκυμοσύνη να νηστέψετε κορίτσια!!!! ο θεούλης μας καταλαβαίνει, αφήστε που έχουμε πολύ σημαντική δουλεια να κάνουμε κορίτσια...να φτιάξουμε έναν ολόκληρο άνθρωπο!!!! οπότε δεν έχουμε καμμιά αμαρτία αν φάμε κρέας!!! εγώ πάντως θα φάω κανονικά και σκέφτομαι να κοινωνήσω κιολας!!!!

Δημοσίευση

Το κρεας και το ψαρι οπως και τα γαλακτοκομικα ειναι σημαντικος παραγοντας για την αναπτυξη ενος εμβρυου! Ακομη και τον γιατρο σας να ρωτησετε θα σας πει οτι καλο θα ητανε να μην νηστεψετε

Και ποσο μαλλον για 40 μερες δεν τρο συζητω!!!!

Τωρα αν μιλαμε μονο για την μεγαλοβδομαδα..ε κατι γινεται

Εγω παντως δεν νηστευω και δεν μαφηνει και ο αντρας μου και οι γονεις μου !

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...