Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλησπερα.εκανα σημερα την καμπυλη ζαχαρου

μου βρηκε ζαχαρο 75 νηστικια και 132 μετα την γλυκοζη.αλλα... εχω αιματοκριτη 34 (χαμηλοσ σχετικα μου πε) και σιδηρο χαμηλο παλι.

επηρεαζει καπου το μωρο αυτο? αφου πινω σιδηρο γιατι? :(:ohmy::huh:

Δημοσίευση

μαρακι μπορει να μη σε πιανει το σιδηρο γιατι μπορει να τρως γαλακτομικα οταν το παιρνεις. να ξερεις οτι οταν παιρνεις σιδηρο δεν πρεπει να εχει φαει μια ωρα πριν και μια ωρα μετα κατι γαλακτοκομικο για δεν γινεται αποροφηση του σιδηρου ουτε του ασβεστιου σε αυτη την περιπτωση.

το μωρακι δεν νομιζω να το επιρεαζει απλως εσυ μπορει να εχεις ζαλαδες...

Δημοσίευση

Γεια σου Μαρακι.

Να ξερεις οτι το μωρακι σου αυτα που ειναι να παρει απο σενα θα τα παρει οτι και να γινει. Τα συμπληρωματα δινονται για τη μαμα, επειδη το μωρακι αντλει πολλες ουσιες απο αυτη.

Οταν παιρνεις το σιδηρο εκτος απο αυτο που σου ειπε η Κικιτσα, αμεσως μετα πινε κ ενα χυμο πορτοκαλι! Η βιταμινη C βοηθαει στην απορροφηση του σιδηρου!

Δημοσίευση

Όπως σου είπε και η συνονόματη (Κικίτσα) πρέπει να παίρνεις το σίδηρο νηστικιά. Ίσως χρειαστεί να αυξήσεις και τη δόση. Δε σου είπε τίποτα ο γυναικολόγος σου?

Εγώ το πρώτο διάστημα της εγκυμοσύνης μου έπαιρνα σίδηρο μία φορά την ημέρα (κάθε πρωί με άδειο στομάχι) και αργότερα επειδή οι τιμές μου έβγαιναν χαμηλές στις αιματολογικές εξετάσεις, μου αύξησε τη δόση και μου πρόσθεσε άλλο ένα χάπι κάθε μεσημέρι (μία ώρα πρίν το φαγητό).

Δημοσίευση

Maimoudaki έγραψε:

Γεια σου Μαρακι.

Να ξερεις οτι το μωρακι σου αυτα που ειναι να παρει απο σενα θα τα παρει οτι και να γινει. Τα συμπληρωματα δινονται για τη μαμα, επειδη το μωρακι αντλει πολλες ουσιες απο αυτη.

Οταν παιρνεις το σιδηρο εκτος απο αυτο που σου ειπε η Κικιτσα, αμεσως μετα πινε κ ενα χυμο πορτοκαλι! Η βιταμινη C βοηθαει στην απορροφηση του σιδηρου!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!! ;)

ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ..ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!

Δημοσίευση

ευχαριστω πολυ κοριτσακια αν και δεν ηξερα οτι θελει τοση ωρα πριν το φαγητο και το παιρνα τισ πιο πολλεσ φορεσ μαζι.η ενα τεταρτο πιο πριν.βλακειεσ εκανα.ευχαριστω παρα πολυ παντωσ

φιλια

Δημοσίευση

Γεια σου Μαρακι,

επισης και ο καφες δεν βοηθαει στην απορροφηση του σιδηρου, οποτε αν πινεις το καφεδακι σου μετα το σιδηρο μπορει να φταιει και αυτο.

Αλλα συνηθως σου το αυξανει ο γυναικολογος αν θελεις και αλλο.

Το μωρακι παντως δεν παθαινει τιποτα οπως λενε και οι αλλες κοπελες

Φιλακια

Δημοσίευση

συμφωνω και εγω με οτι σου ειπαν, ο σιδηρος θελει να εισαι νηστικια και να μην φας τιποτα για μιση ωρα μετα, και ειδικα να πιεις καφε, οσο για την πορτοκαλαδα εγω επινα την αμπουλα του σιδηρου μεσα σε πορτοκαλαδα

Δημοσίευση

καφε κοριτσακια μου δεν πινω καθολου μονο καμιααααααααααα φορα μια γουλια απο του αντρα μου.μονο αυτο.θα το πω στο γιατρο αυριο.ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παντωσ.φιλακια πολλα

Δημοσίευση

Κικιτσα22 έγραψε:

μαρακι μπορει να μη σε πιανει το σιδηρο γιατι μπορει να τρως γαλακτομικα οταν το παιρνεις. να ξερεις οτι οταν παιρνεις σιδηρο δεν πρεπει να εχει φαει μια ωρα πριν και μια ωρα μετα κατι γαλακτοκομικο για δεν γινεται αποροφηση του σιδηρου ουτε του ασβεστιου σε αυτη την περιπτωση.

το μωρακι δεν νομιζω να το επιρεαζει απλως εσυ μπορει να εχεις ζαλαδες...

Αυτό με τα γαλακτοκομικά μου το είπε κι εμένα ο φαρμακοποιός και ρώτησα και άλλους 2-3 φαρμακοποιούς και μου απαντήσαν το ίδιο. Γιατί κι εγώ στην αρχή έπαιρνα το σίδηρο και μετά έπινα γάλα για πρωινό. Τώρα αφήνω να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα. Πίνω καμιά πορτοκαλάδα με φρυγανιές ή ότι άλλο θέλω να φάω και αφήνω τελευταίο το γάλα.

Δημοσίευση

καλημέρα , αν και καινούρια στη παρέα διάβασα την ανησυχία σου και θυμήθηκα τη πρώτη μου εγκυμοσύνη όπου είχα τα ίδια με'σένα , με μία μικρή διαφορά στη καμπύλη του ζαχάρου έπεινα τη γλυκόζη και το ζάχαρο ανέβενε ελάχιστα και ο γιατρός μου φοβόταν για το ακριβώς αντίθετο ότι είμαι υπογλυκεμική άρα κάποια λειτουργία με την ινσουλίνη δε γίνεται σωστά ,όμως για το σίδηρο πρέπει να κάνεις το εξης απλο να το συνδυάζεις με κάτι που περιέχει Βιταμίνη C δηλαδη να το πίνεις μαζί με λίγη πορτοκαλάδα ή μ'ένα καρότο ή με μια πιπερια πράσινη (κάτι για το οποιο τρελαινόμουν στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου. Όπως και στα φαγητά μου μαγειρεύεις π.χ. στις φακές βάλε και ένα καρότο ή στο σπανακόρυζο , χωρίς τη Βιταμίνη απορροφά ο οργανισμός μηδαμινή ποσοτητα σιδήρου μαζί ομως θα εχεις μεγάλη βελτιωση και θα φανεί αμεσως στην επομενη εξέταση αιματος. Μην αγχωνεσαι όλα καλά θα πάνε.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...