Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• @Θέτις Κ. Ποπό πότε έγινε κι όλας 8 μηνών?! Μόλις κλείσει και χρόνο να δεις πόσο ζουζούνια είναι 🥰 Όσο μεγαλώνουν τόσο ζουζουνεύουν νομίζω 😜 Με το καλό το 2ο, αλλά επειδή λένε ότι έρχεται πιο γρήγορα από ότι το πρώτο αν θέλετε να κάνετε ταξίδι ρυθμίστε το αναλόγως. Γιατί έγκυος και Ιαπωνία θα είναι δύσκολα 😅  Θέλουμε κι εμείς πολύ να πάμε Ασία, αλλά λέμε ας μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά να είναι πιο διαχειρισιμα και από αρρώστιες.
    • Τίποτα κορίτσι μου, χαρά μου να μοιραστώ την εμπειρία μου  ίσα ίσα, έτσι κάπως αναβιώνω κι εγώ αυτές τις δύσκολες μεν αλλά πολύ τρυφερές στιγμές δε! Χειροκίνητο θήλαστρο δε χρησιμοποίησα ποτέ οπότε δεν έχω γνώμη - απλά εικάζω ότι ίσως είναι κάπως άβολο να αντλείς χειροκίνητα απ το ένα στήθος κι απ την αλλη να κρατάς το μωράκι που θα θηλάζει απ το άλλο στήθος (αυτό βέβαια στην περίπτωση που θα κάνεις άντληση κατά τη διάρκεια του θηλασμού). Αλλά και άντληση να κάνεις εκτός θηλασμού, πάλι μου φαίνεται επειδη δεν είναι hands-free ίσως σε δεσμεύει (και φαντάζομαι εκείνες τις στιγμές που δε θα έχεις το μωράκι σου θα θέλεις να ξεκουραστείς, να κανεις κάτι για τον εαυτό σου γενικά). Τελος πάντων, μη σε επιρρέαζω κι εγώ με τις σκέψεις μου, ασφαλώς και εφόσον σου το έδωσαν, ειναι μια πολύ καλή ευκαιρία να το δοκιμάσεις και να κρίνεις αν σου ταιριάζει ❤️ όπως είπες, καλύτερα να το έχεις σαν back up plan. Το συλλέκτη εμένα μου τον πρότεινε η μαιά που μου έκανε συμβουλευτική για προετοιμασία τοκετού και όπως περιέγραψα ήταν από τις καλυτερες συμβουλές που λειτούργησαν για εμένα. Στο μαιευτήριο το χρησιμοποίησα πρώτη φορά (τη 2η μέρα μετά τη γέννα αν θυμάμαι καλά) με την καθοδήγηση της μαίας να μη χάνουμε ποσότητα από το πρωτόγαλα (colostrum) που έβγαινε και δώσαμε τότε σε κείνη τη φάση με μια σύριγγα.  Λοιπόν για επιθέματα είχα πάρει αυτά της medela γιατί γενικά πάιζει αυτή η εταιρεία πολύ σε ό,τι αφορά το θηλασμό - προσωπικά δε μου άρεσαν. Ξεκολλούσαν κι έπεφταν συνέχεια οπότε φυσικά λερωνόμουν παντού και επίσης διαγράφονταν από το σουτιέν/μπλούζα. Καλά όχι ότι φορούσα και τα τοπ σύνολα και εβγαινα εξω συνέχεια, αλλά με ενοχλούσε πολύ αυτό. Με απογοήτευσαν αρκετά μπορώ να πω. Μετά έτυχε στο κιτ με τα δώρα του μαιευτηρίου να μου έχουν βάλει δείγματα από αυτά της philips avent τα οποία μου άρεσαν αρκετά! έχουν στρογγυλό σχήμα και δεν κάπτονται στη μέση όπως της μεντέλα, οπότε δε διαγράφουν τόσο πολύ. Τώρα για τη μυρωδιά δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια, απλά να ξέρεις πως αν τρέχει πολύ γαλα απ το στηθος γεμίζουν σχετικά γρήγορα οπότε να έχεις μαζί σου για αλλαγή - σα σερβιετάκια ένα πράμα 😅 όσο για την κρέμα λανολίνης, και πάλι πολλές κοπέλες προτιμούν της μεντέλα, αλλά εγώ έτυχε να πάρω της lansinoh  κι έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Και ναι, είναι βρώσιμες αυτές οι κρέμες, οπότε δε χρειάζεται ξεβγαλμα πριν το θηλασμό. Ουσιαστικά η δράση αυτής της κρέμας είναι περίπου σαν τις θερμαντικές κρέμες - μουδιάζει τις θηλές που στην αρχή ειδικά θα είναι ταλαιπωρημένες γιατί ούτε το μωρό ξέρει να θηλάζει σωστά ακόμα αλλά κι οι θηλές προσαρμόζονται σιγα σιγά στο νέο τους ρόλο 😉 Πάντως το καλύτερο είναι να αφήνεις την περιοχή όσο μπορείς να παίρνει τον αέρα της - κοινώς θα είσαι με το βυζί έξω 🤣🤣🤣🤣 οπότε άνετες πυτζάμες και χωρίς σουτιέν αν είσαι οκ μ αυτό ❤️
    • Συνεχίζω για τα ρούχα εδώ γιατί θα βγει κατεβατο 😅  Κάθε εταιρεία έχει τη δικιά της φόρμα (άλλα πιο φαρδιά, άλλα πιο στενά). Να κοιτάτε τα εκατοστά, πχ σε μία εταιρεία το 0-1 μπορεί να είναι 56εκ και σε μία άλλη 60εκ. Επίσης μου έχει τύχει να γράφουν τα ίδια εκατοστά και να είναι η μέρα με τη νύχτα 😅 Οπότε πάρτε λίγα από κάθε εταιρεία που σας αρέσει να δείτε τι θα ταιριάξει καλύτερα στα μωρά σας. Μην πάρετε πολλά 0-1 γιατί καμιά φορά τους κάνουν για 2 εβδομάδες 😅 Ειδικά στα αγοράκια που συνήθως γεννιούνται πιο ψηλά. Οπότε πάρτε περισσότερα 1-3.  Και γενικά πάρτε λίγα γιατί θα σας φέρουν και δώρα γενικά 😊  Μετά επειδή συστήνουν να μην βάζουμε στα μωρά κουβέρτα λόγο κινδύνου πνιγμού, κάντε μία έρευνα και στους υπνόσακους. Ότι άλλο χρειαστείτε μου λέτε 😜
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...