Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ?


ΑΡΤΕΜΗ

Recommended Posts

Με αφορμή ένα περιστατικό μιας γνωστής μου που αποφάσισε να κρατήσει και να μεγαλώσει μόνη της το παιδί που προήλθε από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη(σημειωτέον ότι δεν θα έχει καμία βοήθεια από γόνείς, ούτε έχει κάποια σταθέρή δουλεια) αλλά και ένα άρθρο που διάβασα χθες για τις Σουηδέζες που γενικά εύκολα μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά εξαιτίας της τέραστιας στήριξης του κράτους, ήθελα να ρωτήσω πόσο εύκολο είναι αυτό για τα ελληνικά δεδομένα? Για το μεγάλωμα του παιδιου? Μήπως οι γυναίκες που αποφασίζουν να κρατήσουν αυτά τα παιδιά είναι πιο συνειδητοποιημένες από άλλες που απλώς τους προκύπτει αλλά επειδή προκύπτει μέσα στο γάμο τα κράτανε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οποτε και να ερεθι ενα παιδι...οι μαμα που αποφασιζει να το κρατησει για μενα ειναι μαγκας ειτε ειναι παντρεμενη ειτε οχι! τωρα για το αλλο θεμα ... πολλες παντρεμενες γυναικες ειναι σαν να το μεγαλωνουν μονες τους! οσον αφορα το οικονομικο...και παντρεμενη να εισαι ειναι λιγο δυσκολο παντα νομιζω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΣΥΓΝΩΜΗ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ... ΟΤΙ ΒΡΕΞΕΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ !

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ 8ΕΩΡΩ Κ ΣΕ 1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΠΟΥ 8ΕΛΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΤΕ Κ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ 8ΕΛΕΙ 2 Κ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ , ΟΠΟΤΕ Κ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mamma_xina συμφωνώ, κι εγώ πιστεύω ότι θέλει μεγάλη μαγκιά να κρατήσεις και να μεγαλώσεις ένα παιδί. Όσο για το οικονομικό που λες, ναι η άλήθεια είναι ότι οι ανάγκες είναι πολλές αλλά υπάρχουν και πολλές που τις δημιουργούμε μόνες μας. Υπάρχει μία υπερβολή στις σύγχρονες μαμάδες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

judiax αυτό που λες δεν είναι άτοπο αλλά πολλές φορές φαντάζει και ιδανικό. Πόσοι γονείς γίνονται γονείς γιατί έτσι επιβάλλουν οι κοινωνικοί κανόνες? Πόσοι ζούνε σ΄ε΄να γάμο με ψευδαισθήσεις? Πόσοι θέλουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του γάμου τους κάνοντας ένα παιδί? Νομίζω ότι σ΄όλες τις απαντήσεις θα απαντούσα ναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ για μενα πχ υπερβολη ειναι αυτο με τα ρουχα!

ναι ειναι καλο να δινεις βαση στο να ειναι ολα τα αντικειμενα που θα εχουν να κανουν με το παιδι σουπερ ασφαλη αλλα να βλεπω μωρακια πνιγμενα στο μπερμπερις μου κανει πολυ...πολυ κατι!

ενα παιδι μπορει και στη λιτοτητα διοτι τα περισοτερα λουσα που νομιζουμε οτι θελει ενα μωρακι...ειναι στο δικο μας κεφαλι! δεν το λεω απο πρωσοπικη πειρα αλλα στη δουλεια μου εβλεπα παιδακια που οι γονεις τα ειχαν ντυμενα με την τελευται λεξη της μοδας και παιδακια που ντυνονταν με ζαρα...ε το ιδιο χαρουμενα ηταν ολα!

ξεφυγα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά λες! Αυτό το έχω παρατηρήρησει πολλές φορές. Δεν μπορεί να κάνει ευτυχισμένο ένα παιδί το super σπίτι, ντύσιμο και παιχνίδια και το αντίθετο. Αρκεί να ασχοληθείς μαζί του, να του δείξεις αγάπη και σεβασμό, αυτά του μετράνε. Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ ως μαμά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

BRE ΚΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ Κ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ Κ ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΑΣΤΡΕΙΑ , ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΥΠΕΠΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΝΩ 8ΕΛΩ 20 ΕΥΡΩ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΝΟ !!! ΠΧ !

ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΨΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ Κ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ . ΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΩΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ 20 ΑΝ8ΡΩΠΩΝ ΑΠΟ 35 - 47 (ΗΛΙΚΙΕΣ) ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΑ DIOR, DG , ARMANI ΚΛΠ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ Κ ΤΟΥ ΖΑΡΑ.

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ , ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ , ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΠΩΠΩ ΠΟΛΥ ΜΙΛΑΩ ΕΔΩ ... ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 3 ΛΕΞΕΙΣ ΤΟ 2ΩΡΟ ΛΕΩ ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνησω με τη juliax

το βρισκω εγωιστικο να έχω μωρο και να μη μπορώ να του προσφερω τα βασικά για να ζήσει. Δε μιλάω για λούσα όυτε για υπερβολές, μόνο για τα βασικά.

Δε θα μπορούσα να διανοηθώ να ειμαι ανεργη, χωρίς στηριξη απο την οικογενεια μου και να θέλω μωρο. Εμένα δε με νοιαζει να πεινάω, όυτε να μην εχω ζεστα ρουχα...μπορώ να πάρω την ευθυνη να ζήσει έτσι ένα μωράκι? είναι άδικο.

Δεν υποστηρίζω άμα προκύψει να μην το κρατησεις, αλλά σίγουρα δεν επικροτώ να μην έχεις στον ήλιο μοιρα και να θέλεις να μεγαλώσεις μωρό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliax μου γλυκεια μου αυτη τη στιγμη πανω απο το 60% εχουν χασει τις δουλιες τους και ενα 20% τουλαχιστον ζει εχει την δουλεια του αλλα κανει να πληρωθει μηνες 4-5-6 ισως και βαλε και δεν λεει τιποτα ολοι αυτοι εχουν παιδια το 50% του συνολου και ολοι η σχεδον ολοι δυσκολευονται να τα μεγαλωσουν αρα αν το παρουμε με βαση την λογικη σου κανενας απο αυτους δεν επρεπε να κανει παιδια εφωσων τα οικονομικα τους ειναι αβεβαια και ολοι οι υπολοιποι ελληνες που θελουν αν δεν εχουν παιδια θα πρεπει η να το παρουν αποφαση και να μην κανουν ποτε η να ξενυτευτουν να βρουν δουλιες και μετα να κανουν

ειναι μεγαλο το ποσοστο για να το αποκλειουμε :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η άποψή μου είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεγαλώσει μια γυναίκα το παιδί της μόνη της.

Ακόμα κι αν βρει δουλειά, θα πρέπει να έχει κάποιον να της το κρατάει. Οπότε, θα αναγκάζεται είτε να πάρει γυναίκα στο σπίτι, είτε να το πηγαίνει σε βρεφονηπιακό σταθμό, οπότε, τα λίγα που θα βγάζει θα τα δίνει εκεί.

Θα πρέπει να μένει κλεισμένη στο σπίτι, αφού δε θα έχει πού να αφήσει το παιδί. Θα βγαίνει μόνο βόλτες με το μωρό.

Θα είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο να βρει κάποιον, από τη στιγμή που λίγοι άντρες έχουν τη διάθεση να αναλάβουν το παιδί ενός άλλου (στην Ελλάδα τουλάχιστον).

Θα πρέπει να κάνει χιλιάδες θυσίες, να υποστεί χιλιάδες στερήσεις.

Οπότε, ναι, σίγουρα είναι συνειδητοποιημένη, κι αυτό δεν μπορώ να το θεωρήσω εγωιστικό. Κάθε άλλο μάλιστα.

Εγωιστικό είναι να θέλεις να κάνεις ένα παιδί για να ξεπεράσεις τα προβλήματα του γάμου σου, να θέλεις να κάνεις ένα παιδί για να "νιώσεις την εμπειρία της μητρότητας" και μετά να το παρατήσεις στη νταντά ή στη μάνα σου, ή να προσπαθήσεις να κάνεις επιτούτου παιδί, ενώ έχεις πολλά προβλήματα, οικονομικά και άλλα. Αλλά το να μείνεις έγκυος κατά λάθος, και να αποφασίσεις να μην το σκοτώσεις, ε, όχι, δεν το θεωρώ εγωιστικό!

Σίγουρα το καλύτερο είναι το παιδί να έχει και τους δύο γονείς και να μην του λείπει τίποτα, αλλά δε σημαίνει ότι τα παιδιά που τα έχουν όλα αυτά είναι ευτυχισμένα. Αν κρίνω από τα ξαδέλφια και τα ανήψια μου, τρώγονται με τα ρούχα τους (τα πανάκριβα:P) και δημιουργούν προβλήματα απ' το πουθενά. Σίγουρα το σημαντικότερο είναι η αγάπη, αλλά το παιδί δε χορταίνει, ούτε ντύνεται με την αγάπη. Οπότε, κάθε γυναίκα που βρίσκεται στη θέση της φίλης της Αρτέμιδος, πρέπει να είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πάντα, ακόμα και τα αυτονόητα.

Και φυσικά, θα έπρεπε να γίνουν ενέργειες για να συνδράμει το κράτος, αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, και που υπάρχουν μισθοί για τους εργαζόμενους πολύ είναι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χωρίς δουλειά και χωρίς βοήθεια πως θα καταφέρει να προσφέρει σε αυτό το αγγελούδι όλα όσα χρειάζονται;

Μεγάλη απόφαση να κρατήσει το μωρό της κ μπράβο της,λογικά θα έχει σκεφτεί όλες τις δυσκολίες,προβλήματα,ανάγκες,εμβόλια,και εγώ δεν ξέρω τι άλλο θέλει ένα παιδί.Ή μήπως όχι;;

Μεγάλο θέμα άνοιξες Άτρεμη κ πολύ σοβαρό κατά την γνώμη μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ προσωπικά το θεωρώ πολύ σωστό για μια γυναίκα να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Θέλει πολύ δύναμη και θέληση και μπράβο της που το αποφάσισε και χωρίς καμμία βοήθεια. Θα παλέψει και θα τα καταφέρει!!!!

Άλλωστε είναι προτιμότερη η έκτρωση???????????? :angry:

Ένα παιδάκι έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μια σωστή μητέρα παρά από μια οικογένεια προβληματική που δημιουργήθηκε από την "απροσεξία" του ζευγαριού.

Βέβαια δυστυχώς το κράτος δεν έχει την ίδια άποψη και δεν στηρίζει αυτές τις γυναίκες.... :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

angelmama μπράβω σου και πάλι μπράβω που αποφάσισες να μεγαλώσεις ένα παιδί μόνη σου εν ολίγοις.Εγώ όντας παιδί απο μονογονεική οικογένεια καθώς μεγάλωσα με τον πατέρα μου πιστε΄τω ότι τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς πάντα κακά τα ψέματα το κενό δύσκολα αναπληρώνεται.Όχι ότι το παιδάκι ζεί μίζερα ή άσχημα με τον ένα γονιό αν το αγαπάει και του προσφέρει την συναισθηματική ασφάλεια που χρειάζεται,αλλά κακά τα ψέματα οι γονείς πρέπει να είναι δυο και ποτέ ένας.Δύσκολη η απόφαση για την φίλη σου Άρτεμις αλλά και εγώ στην θέση της το ίδιο θα έκανα μάλον αν ο πατέρας είχε γίνει καπνός καθώς δεν υποστηρίζω καθόλου την έκτρωση.Τα παιδιά είναι ευτυχία και μέσα απο τα μάτια τους και το χαμογελό τους συνεχίζουμε παρακάτω,αυτό θα κάνει και η φίλη σου μάλον

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση ναι παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση ενός ζευγαριού να κάνει ή να μην κάνει παιδιά αλλά μια καλή οικονομική κατάσταση μπορεί να μετατραπεί σε κακή ανα πάσα στιγμή και το αντίστροφο. Τι θα έπρεπε να γίνει τότε? Πορεύεσαι με βάση τα δεδομένα σου κάθε φορά και προσπαθείς το καλύτερο για τα παιδιά σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bembini ποτέ δεν έκατσα να σκεφτώ πως είναι να μεγαλώνεις με έναν γονιο και πόσο δύσκολο είναι αυτό. Ενδιαφέρουσα η εμπειρία σου, με βοήθησε να δω και μια άλλη οπτική.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...