Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναρρωτικη απο ΙΚΑ -Διορισμος στο δημοσιο


Recommended Posts

Κοριτσακια καλησπερα σε ολες!!!ηρθε ο διορισμος μου στο δημοσιο και εγω ειμαι με αναρρωτικη απο το ικα απο την προηγουμενη δουλεια.τωρα τι κανω???

ειμαι παρα πολυ αγχωμενη,αυριο παω να παρω το χαρτι για να δω σε ποια περιοχη της Σαλονικης μπηκα και εντος καποιων ημερων θα πρεπει να παραιτηθω απο τη μια και να διοριστω στην αλλη δουλεια οπου θα αλλαξω και ασφαλιση απο ικα σε δημοσιου.Το θεμα ειναι πως δεν ξερω αν μπορω να κοψω την αναρρωτικη εφοσον παραιτουμαι απο το ικα και αν θα μπορεσω να τη συνεχισω στο δημοσιο.η γενικα ποια διαδικασια τηρειται...

Αν καποια γνωριζει σας παρακαλω ας μου πειιιιι!!!θα τρελαθωωωω.....

Επισης απο την δουλεια την παλια μου χρωστανε 1 εβδομαδα αδεια απο το 2009 και απο το 2010 ποσες δικαιουμαι ???οσες θα επαιρνα αν δουλευα ολο το χρονο???δικαιουμαι κανονικα 32 ημερες καθε χρονο(λογω του οτι δουλευα σε κλειστο τμημα και εχουμε+ 10 μερες).θα τις πληρωθω εφοσον παραιτουμαι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Αργυρώ!!!

Συγχαρητήρια για τον διορισμό σου!!!

Που διορίζεσαι εάν επιτρέπεται;

Περιμένω κι εγώ τον διορισμό μου μετά το Πάσχα στην Αγροτική Τράπεζα και λόγω της εγκυμοσύνης μου τα ψάχνω όσο μπορώ!!!

Ηθελα κι εγώ να πάρω αναρρωτική απο το ΙΚΑ αλλά δεν παίρνω για τον ίδιο λόγο...

Δεν ξέρω τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις...

Πόσες μέρες πήρες αναρρωτική;

Απ'οτι ξέρω έχεις το δικαίωμα να παρουσιαστείς εντός 15 ημερών στην υπηρεσία που διορίζεσαι...

Εάν μπορείς να περιμένεις και να παρουσιαστείς εφόσον τελειώσει η αναρρωτική θα ήταν το καλύτερο...για να γλιτώσεις την όλη διαδικασια.

Πόσα χρόνια ήσουν στην δουλειά σου αυτή;

Εάν έχεις συμπληρώσει 3 χρόνια στον ίδιο εργοδότη τότε δικαιούσαι ΟΛΗ την άδεια που θα έπαιρνες για όλη την χρονιά.

Τις μέρες αυτές ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει να τις πληρωθείς!!!

Για ότι χρειαστείς ρώτα με!

Φιλάκια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου μολις εκλεισα 3 χρονια και κατι μερες!!!αρα δικαιουμαι ολη την αδεια ε??και επειδη εχω αναρρωτικη και θα παραιτηθω αναγκαστικα πρεπει να μου την πληρωσουνε???γιατι σε αλλες περιπτωσεις αναγκαζαν συναδελφους να παιρνουν την κανονικη αδεια και να φευγουν μετα για να μην την πληρωθουν.

ειμαι νοσηλευτρια διοριστηκα στο ικα και θαμαι σε καποιο πολυιατρειο.η ασφαλιση μου θαναι δημοσιου απο εδω και περα .τωρα το προβλημα ειναι πως η αναρρωτικη μου ληγει στις 28 Μαιου οπου και μετα αρχιζουν οι 56 μερες πριν τη ΠΗΤ. ΑΧ ...ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩΩΩΩ??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρχικά χαλάρωσε φιλενάδα!!!

Να τα πάρουμε ένα-ένα!!!

Δικαιούσαι ΟΛΗ την άδεια την οποία και ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθείς!

Εσένα δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να πάρεις την άδεια γιατί θα τους το πεις τελευταία στιγμή οτι παραιτείσαι και δεν θα προλάβουν να σε αναγκάσουν να την πάρεις!!! ;)

28 Μαίου;Τόσες πολλές μέρες σου έδωσαν;;;Ουαουουουου!!!

Κάνε ένα τηλ στο ΙΚΑ καλύτερα να σου διευκρινίσουν τι ακριβώς πρέπει να κάνεις!

Εξήγησέ τους την κατάσταση και θα σου πουν!

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!!!

Διορίζεσαι!!!ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!

Περιμένω κι εγώ πως και πως για να ηρεμήσω απο το τρελάδικο που είμαι!!!

Τα φιλιά μου!!!

Οταν μάθεις εάν θες πες μου για να ξέρουμε ;)

(sorry που άργησα να απαντήσω αλλά δεν μπορούσα να μπω :angry: )

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aστα φιλεναδα δεν ηρθε τελικα το πολυποθητο χαρτι και τζαμπα το αγχος...θα αργησει κι αλλο!!!

μου εχει ανεβει η πιεσηηηη!!!περιμενω μηνες να ερθει και τελικα αντι για το χαρτι ηταν ενα προσκλητηριο γαμου το οποιο ηρθε συστημενο και νομιζα οτι ηρθε επιτελους η τοποθετηση μου.Ο διορισμος εχει ερθει απο Νοεμβρη αλλα την τοποθετηση περιμενω,δηλαδη σε ποιο υποκαταστημα ικα θεσσαλονικης θαμαι.

Δεν πειραζει,αποτι καταλαβα ειναι καλυτερα να ερθει οταν μπω στο τελευταιο διμηνο που θαμαι στην αδεια τοκετου,γιατι το ιδιο ισχυει και στο δημοσιο και δεν θα χρειαστει να κοβω αναρρωτικες και να εχω τρεξιμο..Ας πουμε καθε εμποδιο για καλο...τι να πω???

Παντως ειναι απαραδεκτοι!!!

Φιλακια πολλα και ελπιζω να φυγουμε γρηγορα απο τα τρελαδικα και οι δυο μας!!!εγω ευτυχως δεν πηγαινω αφου μου εδωσαν αναρρωτικη.ευχομαι τα καλυτερα και σε σενα και ευχαριστω για την βοηθεια καλη μου Vasomits!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αργυρώ μου κρίμα..

Αλλά να σκέφτεσαι οτι το καλό πράγμα αργεί... ;)

Θα έρθει όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα!!!

Κάτσε απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου χωρίς άγχος και κράτα την πίεση σου σε χαμηλά επίπεδα :laugh:

Εύχομαι να έρθει το περιβόητο χαρτί όταν εσύ το θες!!!

Το δικό μου πάντως, το αργότερο μέχρι 30/4 θα μου έχει έρθει...

Αλλα όποτε και να έρθει δεν με πολυνοιάζει να πω την αλήθεια!!!

Με το καλό να μας έρθουν τα μωράκια μας!Γερά να'ναι και όλα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν!!!

:kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχεις δικιο Βασουλα μου αλλα με εχουν εκνευρισει!!!μιλαμε οτι περιμενω μηνες....επισης μου τηλεφωνησαν απο το ικα και μου ειπαν πως η αναρρωτικη κοβεται αμα διοριστεις στο δημοσιο και αυτο γινεται αυτοματα.ομως πρεπει εστω μια μερα να εργαστεις στη νεα σου δουλεια αν θελεις να παρεις αναρρωτικη ξανα.επισης εμαθα κατι κουλο,εντελως τρελοοοοοοο,οτι στο δημοσιο το επιδομα που σου δινουν για τη γεννα στο δινουν υπο μορφη δανειου το οποιο αποπληρωνεις μεσω του μισθου σου σε 12 μηνες.επαθα σοκ οταν το ακουσα και μου φανηκε και περιεργο αλλα δυστυχως μου το ειπε εργαζομενη στο ικα η οποια ηταν υπευθυνη να απαντα στα emails των πολιτων.Μετανιωσα την ωρα και την στιγμη που εστειλα το μηνυμα .το θετικο ειναι οτι μου απαντησαν αμεσως,ασχετα αν αυτα που μου ειπαν με στενοχωρησαν.αχχχαχαχαχχαχααχχα

αυτα τα νεα ειχα!φιλακια πολλα!!!ελπιζω να μας πανε ολα τελεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 5 months later...

VASOMITS έγραψε:

Καλησπέρα Αργυρώ!!!

Συγχαρητήρια για τον διορισμό σου!!!

Που διορίζεσαι εάν επιτρέπεται;

Περιμένω κι εγώ τον διορισμό μου μετά το Πάσχα στην Αγροτική Τράπεζα και λόγω της εγκυμοσύνης μου τα ψάχνω όσο μπορώ!!!

Ηθελα κι εγώ να πάρω αναρρωτική απο το ΙΚΑ αλλά δεν παίρνω για τον ίδιο λόγο...

Δεν ξέρω τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις...

Kαλησπέρα vasomits,είμαι καινούρια στην χώρα του mammyland και καθώς διάβαζα κάποια θεματάκια έπεσα πάνω στο δικό σου.Εργάζομαι σε κατάστημα της ΑΤΕ στην Αθήνα από το 2005 μετά από τον γραπτό διαγωνισμό που είχε γίνει το 2004.Η αδερφούλα μου κατάφερε να πέρασει με την προκήρυξη 9k/2008 στην επαρχία,γιατί εκεί μένει και ακόμα περιμένει δυστυχώς να της έρθει η πρώτη επιστολή.Είναι να σκάσει :( Όλοι εμείς που είμαστε στα καταστήματα και έχουμε ελλείψεις προσωπικού περιμέναμε πως και πως τα καινούργια άτομα.Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλη αυτή η ιστορία και να έρθει σε όλους πια ο διορισμός. :kiss:Η αδερφούλα μου το θέλει σαν τρελλή.Εσύ που διορίστηκες,Αθήνα ή επαρχία;Έχεις τοποθετηθεί σε κατάστημα ή ακόμα περιμένεις; Να σου ζήσει και το μωράκι σου :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geo-r-gia έγραψε:

VASOMITS έγραψε:

[/quote:30xv8zi1]

Καλησπέρα Γεωργία!

Ααααχχχ πονεμένη ιστορία ακόμα, αλλά δεν με χαλάει προς το παρόν...Γέννησα πριν 4 εβδομάδες οπότε το να καθυστερήσει η τοποθέτησή μου δεν με αγχώνει!Αντιθέτως με διευκολύνει!

Είμαι κατηγορία ΤΕ και έστειλα τα δικαιολογητικά μου απο τις 19/2!!!

Απο τότε περιμένω την επιστολή της τοποθέτησης!Θεσσαλονίκη διορίζομαι και περιμένω...

Πες την αδερφή σου να ψάξει στο facebook το group μας ΑΤΕ 9Κ/ 2008 όπου ενημερωνόμαστε για οτιδήποτε νεότερο...Μαζευτήκαμε πολλοί!Ας γίνουμε περισσότεροι!

Παντως απο Σεπτέμβρη θα ξαναρχίσουν οι αποστολές των επιστολών!

Φιλιά συναδέλφισσες!!!(θέλω να το ακούωωωωω)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είναι ήδη γραμμένη στο groop του facebook,είναι κατηγορία ΔΕ στο Ηράκλειο Κρήτης και λόγω των εξελίξεων δεν πρόλαβε να πάρει ούτε την πρώτη επιστολή.Πραγματικά πονεμένη ιστορία.Με κάποιους ανθρώπους που έχω μιλήσει από την ΔΑΔ για την αδερφή μου,μου έχουν πει ότι θα συνεχισθούν κανονικά οι προσλήψεις.Για να δούμε!Αυτό περιμένουμε όλοι και εμείς να γίνει.Έχουμε και στο κατάστημά μας συνάδερφο που είναι στο σύλλογο και ζητάνε δεσμεύσεις για την τοποθέτηση των νέων συναδέρφων.Δε θα ήθελα τώρα να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες.Ας ελπίσουμε πάντως να τελειώσουν σύντομα.Εγώ από αρχές Σεπτέμβρη θα ξαναμιλήσω με ΔΑΔ για να ρωτήσω για την αδερφούλα μου,γιατί τώρα βρίσκονται οι περισσότεροι σε άδειες.Ότι θέλεις ρώτα με.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βλέπω έχεις και 2 παιδάκια!Να σου ζήσουν!!!

Θέλω να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με την σωρευτική άδεια!

Οπως σου είπα γέννησα πρν 4 εβδομάδες...Οποτε και αν διοριστώ θα μπορέσω να πάρω την σωρευτική ή μόνο το μειωμένο θα μπορέσω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vasomits και μέλλουσα συναδέλφισσα, όσον αφορά το μειωμένο ωράριο ισχύουν τα παρακάτω.Μέχρι να γίνει 2 χρονών το παιδί, εργάζεσαι 2 ώρες λιγότερες . Από 2 έως 4 χρονών υπάρχει μείωση ωραρίου μίας ώρας. Για παράδειγμα, όταν παρουσιάσθηκα στην ΑΤΕ, τον Ιούλιο 2005, το παιδάκι μου ήταν 3 χρονών και 4 μηνών. Έκανα αίτηση για να μου εγκρίνουν τη μία ώρα μειωμένης εργασίας που θα ίσχυε έως Μάρτιο του 2006. Τον Οκτώβρη 2005 μένω έγκυος στο δεύτερο, κάποια στιγμή πήρα αναρρωτική γύρω στις αρχές Μαίου 2006 μέχρι να ξεκινήσει η άδεια τοκετού. Η άδεια κύησης-τοκετού είναι με πλήρεις αποδοχές και διαρκεί 4 μήνες συν 2 εβδομάδες,δηλ.2 μήνες πρίν το τοκετό και 2 μήνες συν 2 εβδομάδες μετά. Για να γίνει χρήση της σωρευτικής άδειας πρέπει να κάνεις αίτηση οπωσδήποτε πριν τη λήξη της άδειας τοκετού-λοχείας η οποία διαβιβάζεται στην ΔΑΔ. Η συνολική διάρκεια της άδειας μαζί με την άδεια λοχείας είναι 11 μήνες με αποδοχές δηλ. τους 2 μήνες μετά τον τοκετό συν 9 μήνες, από την ημερομηνία γέννησης του παιδιού και όχι την πιθανή ημερομηνία που σου έχει βάλει ο γιατρός σου. :unsure: Με τη σωρευτική άδεια χάνεις στην ουσία τις 2 εβδομάδες. Εγώ το είχα κάνει θέμα τότε στην ΔΑΔ αλλά από την στιγμή που έχει υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση δεν αλλάζει τίποτα. :dry: Όπως καταλαβαίνεις έκανα χρήση του σωρευτικού γιατί είχα και το πρώτο μου και η μαμά μου δε μπορούσε να μου κρατάει και τα δύο. Τώρα, σίγουρα όταν με το καλό διορισθείς θα μπορείς να κάνεις χρήση του μειωμένου αλλά για το σωρευτικό δε γνωρίζω γιατί η αίτηση όπως έγραψα παραπάνω, γίνεται πριν τη λήξη της άδειας λοχείας. Θα ρωτήσω όμως και θα σε ενημερώσω. :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια μου... Ευτυχώς σήμερα, ξανά πήρα maalox, γιατί είχα έντονη καούρα πριν πέσω για ύπνο, και κοιμήθηκα 5,5 ώρες σερί κορίτσια μου! Τελευταία μέρα σήμερα εδώ! Φτιάχνω βαλίτσα κι αύριο μεσημέρι... ξεκινάει η πιο γλυκιά αναμονή και προσμονή! Ευτυχώς έχω λίγα πράγματα να κάνω και στην Αθήνα ακόμα, οπότε θα περάσουν γρήγορα οι τελευταιές εβδομάδες.  Εχθές με πήραν και απο το μαιευτήριο και κανόνισα και το μάθημα τοκετού!!! Κοντεύουμε κορίτσια μου κι ακόμα δεν το πιστεύω πως πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός! Τελευταίο μπάνιο... εδώ!!!
    • Καλημέρα κορίτσια μου... Βρέθηκα με το μπαμπά της μπουμπούς εχθές και μιλήσαμε! Δε θέλει ούτε να τη δει. Δεν αξίζει να ξανά ασχοληθώ καθόλου. Θα το αντιμετωπίσει όταν πάει η μικρή να του ζητήσει τα "ρέστα".  Ευτυχώς σήμερα, ξανά πήρα maalox, γιατί είχα έντονη καούρα πριν πέσω για ύπνο, και κοιμήθηκα 5,5 ώρες σερί κορίτσια μου! Τελευταία μέρα σήμερα εδώ! Φτιάχνω βαλίτσα κι αύριο μεσημέρι... ξεκινάει η πιο γλυκιά αναμονή και προσμονή! Ευτυχώς έχω λίγα πράγματα να κάνω και στην Αθήνα ακόμα, οπότε θα περάσουν γρήγορα οι τελευταιές εβδομάδες.  Εχθές με πήραν και απο το μαιευτήριο και κανόνισα και το μάθημα τοκετού!!! Κοντεύουμε κορίτσια μου κι ακόμα δεν το πιστεύω πως πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός! Τελευταίο μπάνιο... εδώ!!!
    • Πραγματικά δε νομίζω πως αξίζει στην μπουμπού μου να έχει έναν τέτοιο πατέρα. Δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί του. 
    • Είναι απόλυτα κατανοητα όλα αυτά που νιώθετε.. περάσαμε κ μεις μια παρόμοια κατάσταση.. περίπου στις ίδιες ηλικίες με σας κάναμε εξετάσεις γιατί προσπαθούσαμε πάρα πολύ καιρό.. εγώ με κάποια μικροπροβλήματα διαχειρισιμα αλλά ο σύζυγος χαλια σπερμοδιαγραμματα.. σκέτη απογοήτευση.. κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει.. και ο άντρας μου πέρασε αυτή την άρνηση που περιγράφεις ότι είναι ανίκανος κλπ (οι περισσότεροι άντρες νομίζω έτσι αντιδρούν) και επειδή στην πίεση είναι δύσκολος ο δικός μου τον άφησα να αποφασίσει μόνος του τι θέλει να κάνει.. είχε πολύ μεγάλη λαχτάρα για παιδάκι και σε εκείνη τη φάση με βοήθησε πάρα πολύ ο γυναικολόγος μου τον οποίο ο άντρας μου ακούει σαν θεό οπότε δεν του άφησε περιθώρια.. μετά από τρεις ουρολόγους πολλές βιταμίνες και διάφορα άλλα εμεις δεν είδαμε κάποια θεαματική βελτίωση.. οι θεραπείες των αντρών είναι τρίμηνες τουλάχιστον αλλά αξίζει εννοείται να δώσεις αυτόν τον χρόνο (αφού οι δικές σου εξετάσεις είναι καλές ) καταρχήν γιατί ο κάθε οργανισμός και το κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και μπορεί να δείτε βελτίωση, ομως ισχύει ότι ακόμα και εξωσωματική να κάνετε ότι διορθώνεται το κάνουμε ώστε να πάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις... απλά χρειάζεται ηρεμία (όσο γίνεται) και να είστε ενωμένοι να αντιμετωπίσετε μαζί τις δυσκολίες γιατι όλα φαίνονται βουνό το ξερω.. εμείς τελικά κάναμε εξωσωματική, έχω χαμηλή αμη  δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο και έχουμε το αγοράκι μας και σε πληροφορω ότι ο αρχικα αρνητικός άντρας μου με εχει φάει να κάνουμε προσπάθεια για δεύτερο και είναι ήδη έτοιμος (από μόνος του) να ξεκινήσει όλες τις εξετάσεις από την αρχή γιατί φυσικά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, έχουν περάσει και 3 χρόνια.. υπομονή και πίστη και εύχομαι να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο όλη η περιπέτεια σας!!!
    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...