Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ; ΒΟΗΘΕΙΑ!!!


Recommended Posts

θα μπω και εγω στην διαδικασια αρχες Απριλιου και εχω πολλα ερωτηματα. Ο αντρας μου πετα στα συννεφα, εγω ομως ειμαι πολυ προσγειωμενη. Δεν ξερω αν θα τα καταφερούμε και ποσες φορες θα επαναληφθει η διαδικασια. Ανησυχω πολυ!! :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου καταρχήν να σου ευχηθώ καλή επιτυχία!

Να μην ανησυχείς καθόλου γιατί η εξωσωματική δεν είναι καθόλου επώδυνη! Ακόμα και οι ενεσούλες που κάνεις για τα ωάρια σου, είναι τόσο ανώδυνες που ούτε θα το πιστεύεις!!!! Και η ωοληψία είναι ανώδυνη (θα ρίξεις έναν ωραίο ελαφρύ ύπνο και θα το ευχαριστηθείς).

Το ποιο "επώδυνο" κομμάτι της ιστορίας, είναι κατά την διάρκεια της αναμονής των αποτελεσμάτων που θα είσαι σε αναμμένα καρφιά!!!!

Σε παρακαλω να μην ανησύχείς για τίποτα και να πας χαλαρή! Εγώ έμεινα έγκυος με την πρώτη οπως και πολλές άλλες κοπέλες, αλλά και αυτό να μην γίνει θα προσπαθήσετε πάλι μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα... γιατί στην ιστοριά της εξωσωματικής δεν μετράει το ταξίδι αλλά ο προορισμός!!!! Και πίστεψε με, αξίζει τόσο πολύ που ξεχνάς αμέσως όλα τα υπόλοιπα!!!!

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλως ήρθες και καλή επιτυχία!

Εμείς μετά από 2 χρόνια ανεξήγητης υπογονιμότητας και σε ηλικία 34 και εγώ και ο άντρας μου κάναμε εξωσωματική το καλοκαίρι, έμεινα έγκυος και είμαι τώρα στο μήνα μου. ΄Βέβαια, πολύ συχνά τα ζευγάρια πετυχαίνουν στην τρίτη και βάλε προσπάθεια - όλα είναι πιθανά και εξαρτώνται από το είδος του προβλήματος, την ηλικία της γυναίκας, το γιατρό και την ομάδα του και βέβαια και από την τύχη.

Οσο για το αν είναι επώδυνη, εγώ λέω ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ, συγκριτικά με αυτό που μπορεί να σου δώσει.

Σίγουρα έχει καθημερινές ενέσεις που μπορεί να διαρκέσουν από 10 μέρες έως ένα μήνα ανάλογα με το "πρωτόκολλο" που θα επιλέξει ο γιατρός σου. Δε λέω ότι η ένεση είναι κάτι ωραίο, όμως τουλάχιστον οι συγκεκριμένες επειδή είναι υποδόριες (δηλαδή μια πολύ μικρή βελονίτσα, σαν αυτές που κα΄νουν οι διαβητικοί) δεν πονάνε και μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε μη επαγγελματία ή ακόμα και από εσένα την ίδια, αρκεί κάποιος να σας δείξει (συνήθως γίνονται στην κοιλιά γύρω από τον αφαλό). Εμένα έμαθε και μου τις έκανε ο άντρας μου.

Εχει συχνή παρακολούθηση με υπέρηχο από το γιατρό για να βλέπει πώς εξελίσσονται τα ωάρια.

Οταν τα ωάρια είναι έτοιμα κάνεις μία ένεση ενδομυική "πίσω" η οποία όντως πονάει λίγο παραπάνω, αλλά είναι μόνο μία! Και μετά πας για ωοληψία. Η ωοληψία γίνεται με ελαφριά νάρκωση (μέθη) και δεν πονάς καθόλου. Μετά κάποιες γυναίκες νιώθουν ελαφρό πόνο περιόδου για 1-2 μέρες, εγώ δεν είχα ούτε και αυτό. Την ίδια μέρα ο άντρας δίνει σπέρμα (αυτό και αν δεν πονάει!!) Εισαι τυχερή που ο δικός σου πετάει στα σύννεφα, γιατί μερικοί, ενώ είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον στην εφηβεία τους κάτι ανάλογο θα έκαναν, ξαφνικά γίνονται υπερευαίσθητοι και ντροπαλοί!!!

Σπέρμα και ωάρια μπαίνουν στο εργαστήριο για να σχηματισθούν έμβρυα. ΜΕτά από 2-5 μέρες ανάλογα με την επιλογή του γιατρού και του εμβρυολο΄γου ξαναπηγαίνεις στο κέντρο και γίνεται η εμβρυομεταφορά. Είσαι ξύπνια και σου βάζουν ουσιαστικά με μια μακριά σύριγγα μέσω του κόλπου τα έμβρυα στη μήτρα - δηλαδή δεν πονάει καθόλου. Μετά σου λένε να μείνεις ένα μισάωρο στη γυναικολογική καρέκλα και μετά πας σπίτι σου και περιμένεις περίπου 10 -12 μέρες μέχρι να κάνεις εξέταση αίματος (χοριακή λέγεται) για να διαπιστωθεί αν επετεύχθη εγκυμοσύνη.

Στο διάστημα αυτό παίρνεις κάποια φάρμακα που σου λέει ο γιατρός (χάπια πλέον όχι ενέσεις) και πρέπει να μη ζορίζεις τον εαυτό σου. Οι οδηγίες ποικίλλουν από τις πιο συντηρητικές (μείνε ξαπλωμένη επί δύο εβδομάδες) μέχρι τις πιο ψύχραιμες (μη σηκώνεις βάρη, μην κάνεις σπορ ή βαριές δουλειές και μην κάνεις σεξ. Οι πιο κρίσιμες πάντως για την "εμφύτευση" του /των εμβρύων είναι οι πρώτες 5 μέρες. Εγώ έκανα κάτι στη μέση, 2 μέρες κρεββάτι, άλλες 2 σπίτι χαλαρά, μετά βγήκα και έξω αλλά σίγουρα δεν σήκωσα τίποτα βαρύτερο από το ποτήρι μου, δεν έκανα σεξ ούτε διαδρομές κλπ

το πιο δύσκολο στην εξωσωματική είναι η αγωνία της αναμονής και η στενοχώρια στην περίπτωση αποτυχίας. Ομως φαντάζομαι ότι για να το συζητάς, ήδη έχεις βιώσει και τα δύο, έστω και αν ήταν απλή αναμονή περιόδου χωρίς να έχει προηγηθεί εξωσωματική.

Εγώ είχα πολύ άγχος πριν την κάνω, φοβόμουν τις ενέσεις, φοβόμουν πολλά, ενώ τώρα η σκέψη να ξανακάνω για δεύτερο παιδί μου φαίνεται παιχνιδάκι.

Το οικονομικό είναι ένα θέμα σοβαρό βέβαια. Περίπου 3000 στοιχίζει και τα ταμεία καλύπτουν ελάχιστα. Τα φάρμακα επίσης είναι πολύ ακριβά (εμένα περίπου 2000 Ευρώ) αλλά εκεί τα περισσότερα ταμεία καλύπτουν το 75 %.

Να ξέρεις επίσης ότι όταν μείνεις έγκυος ξεχνάς τελείως την όλη την διαδικασία! Πιθανότατα να είσαι πιο συντηρητική και πιο προσεκτική από κάποια που έμεινε στο πρώτο ελεύθερο σεξ (εγώ τουλάχιστον έτσι είμαι), αλλά αυτό είναι όλο και όλο.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία, μη φοβάσαι καθόλου, κάνε μόνο μία έρευνα να βρεις έναν καλό γιατρό που να τον συμπαθήσεις κιόλας, γιατί, φαίνεται τελικά ότι και η ψυχολογία παίζει το ρόλο της!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω να ρωτησω κατι αλλο??????

τι διαδικασιες πρεπςι να κανεις

εξετεσεις κ τετοια

σε δημοσιο νοσοκομειο γινετε ???????

ποσο κοστιζει ?????????

πολλα ερωτηματα ...!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!!!

Σου γράφω έχοντας αγκαλιά το κοριτσάκι μου 30 ημερών, η εξωσωματική δεν είναι τίποτα άν σκεφτείς το θαυματάκι που θα κρατάς σε 9 μήνες στην αγκαλιά σου. Εγώ έχω κάνει 3 και θα κάνω και άλλες για να κάνω 2ο παιδάκι με το καλό.

Καλή επιτυχία δεν πονάει καθόοοοοοοολου. ΨΥχολογικα να είσαι cool και όλα θα πάνε τελεια.!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω όλες κορίτσια για την συμπαράστασή σας. όλα όσα μου είπατε είναι πάρα πολύ χρήσιμα. Κάτι που θα ήθελα να γνωρίζετε είναι ότι μπαίνω σε αυτή την διαδικασία για να μπορέσει ο σύζυγός μου να γίνει πατέρας. Εγώ έχω ένα γιο 9 χρόνων από προηγούμενο γάμο (αποτυχεμένο).. Η σύλληψη έγινε εντελώς τυχαία και δόξα σοι ο Θεός έχω ένα γιο. Δεν μπορώ όμως να στερήσω την χαρά στο σύζυγό μου τώρα. ήδη έχει 4 χρόνια που είμαστε παντρεμένοι και κουράστηκα να ακούω από τον περίγυρό μου γιατί δεν κάνουμε ένα μωρό... και είμαι εγωίστρια και δεν σκέφτομαι τον άντρα μου... Θέλω πάρα πολύ να κάνω μωρό και αν θέλει ο Θεός ξεκινάω αρχές Απριλίου. Ήδη μπήκα στα 33 και ανησυχώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λίζα μου καταρχας να σου ευχηθώ καλή ελευθερία! Χαίρομαι να ακούω τέτοια. Σε ευχαριστώ για την αναλυτική περιγραφή που μου έκανες. Να σαι καλά! Μπορείς ακόμη να μου πεις πόσα κοστίζει η όλη διαδικασία? Εμέις έχουμε ήδη δώσει 1500 ΕΥΡΩ για μια επέμβαση που έπρεπε να κάνει ο σύζυγός μου για να συλλέξουμε σπερματοζωάρια. :):) Βλέπεις και για αυτόν είναι ένα βάσανο (κανονικό χειρουργείο) Ο εμβρυολόγος μας είπε ότι το θετικό είναι ότι βρήκαν σπερματοζωάρια και το πρόβλημα του είναι αποφρακτικό και αυτό ευκολύνει την κατάσταση.

Όμως τα έχουν βάλει στην κατάψυξη και θα γίνει μια διαδικασία απόψυξης και δεν ξέρουν αν θα επιζήσουν όσα χρειαζόμαστε την μέρα που με το καλό... αν πάνε όλα καλά, που θα γίνει η ωοοληψία. Με λίγα λόγια την μέρα της ωοληψίας μου υπάρχει το ενδεχόμενο να τον βάλουν ξανά χειρουργίο για να του πάρουν τα σπερματοζωάρια αν δεν έχουμε αρκετά. Είναι κρίμα, τον λυπάμαι να υποστεί ξανά αυτή την διαδικασία.

Ο εμβρυολόγος μας πρότεινε όταν μας είδε ότι θα μπορούσαν να με ετοιμάσουν εμένα με ενέσεις κλπ και να γίνουν οι 2 διαδικασίες (ωοληψία και βιοψία ταυτόχρονα). Εμείς όμως θεωρήσαμε καλύτερο να μην ετοιμαστώ τότε εγώ μήπως και δεν βρουν σπερματοζωάρια και παει η διαδικασία χαμένη.. Δεν πειράζει, τουλάχιστον ξέρουμε πως διαθέτουμε..

Θα ήθελα να μου πεις πόσα στοιχίζουν οι ενέσεις, η διαδικασία της ωοληψίας και της εμβρυομεταφοράς για να ρωτήσω και τον γιατρό μου να μάθουμε πόσα χρεώνουν. Αν μπορείς πες μου τα ξεχωριστά. Α...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!! Το ξέρω ότι σε τρέλλανα!!! Διάβασα στα διάφορα φόρουμς ότι ξεκινώντας τις ενέσεις θα έχω συχνή παρακολούθηση με ηπερηχογράφημα, άρα θα επισκέπτομαι τον γιατρό μου. Αυτές οι επισκέψεις είναι μέρος της διαδικασίας της εξωσωματικής ή θα χρεώνομαι κάθε φορά επίσκεψη στον γυναικολόγο μου. Με λίγα λόγια αν πάω 5 φορές θα με χρεώσει 300 ευρώ και βάλε..

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και συμπαράσταση. χχχχχχχ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για το θέμα του άντρα σου δεν ξέρω να σου πω - αν κατάλαβα καλά δεν παράγει σπέρμα εκσπερματώνοντας οπότε έχει ανάγκη χειρουργείου για να συλλεγούν τα σπερματοζωάρια; Αρα αυτό και διαδικαστικά και οικονομικά είναι κάτι "έξτρα". Εγώ θα σου πω για την κοινή διαδικασία που γίνεται είτε σε ανεξήγητη περίπτωση, είτε σε σπέρμα υπαρκτό που όμως είναι αδύναμο, είτε σε φραγμένες σάλπιγγες, είτε σε ανωμαλίες ωορρηξίας και βέβαια και στη δική σου, αλλά επιπλέον αυτού που περιγράφεις για τον άντρα σου.

Τα φάρμακα που πήρα εγώ που έκανα το μακρό πρωτόκολλο (ενέσεις από 14/6 έως 9/7) έκαναν 2000 Ευρώ και το ταμείο μου μου κάλυψε το 75%.

Εκανα περίπου 5 υπερηχογραφήματα κατά τη διάρκεια που στοίχισαν 40 το ένα και 3-4 αιμοληψίες για μέτρηση οιστραδιόλης στο αίμα που στοίχισαν 30 η μία. Για την ωοληψία πλήρωσα 300 Ευρώ. Και μετά για την εμβρυομεταφορά και την επεξεργασία του σπέρματος και τη γονιμοποίηση στο εργαστήριο συνολικά 2700. Αυτό το ποσό δεν μου το ανέλυσαν αλλά ξέρω ότι ήταν λίγο τσιμπημένο γιατί έγινε μικρογονιμοποίηση που είναι μια λίγο πιο ακριβή διαδικασία - χωρίς αυτή θα μπορούσε να είναι 300 Ευρώ λιγότερο ίσως.

Το δικό μου ταμείο για την εξωσωματική ολόκληρη μου έδωσε 350 Ευρώ και μου είπαν ότι έχω δικαίωμα μέχρι 2 φορές το χρόνο. Τι υποκρισία.... Να σου δίνουν το 1/10 για ένα σκοπό τόσο ιερό και που μάλιστα αφορά και ένα πρόβλημα κοινωνικό και εθνικό, την υπογεννητικότητα.... Λες και δεν προτιμούσαμε να το πετύχουμε με το ωραιότατο σεξ και είχαμε όρεξη να τρέχουμε στα νοσοκομεία και να κάνουμε ενέσεις κλπ

Τώρα, μπορείς να κάνεις εξωσωματική και σε φυσικό κύκλο - δηλαδή αν εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα ωορρηξίας κλπ (προφανώς αφού έχεις ήδη ένα παιδάκι που ήρθε πανεύκολα, έστω και πριν 10 χρόνια και δεν είσαι μεγάλη)μπορεί η όλη διαδικασία να γίνει με το ωάριο που παράγεις μόνη σου χωρίς να πάρεις φάρμακα για παραπάνω ωάρια. Ομως, επειδη η διαδικασία που μου περιγράφεις για τον άντρα σου, αλλά και η ίδια η εξωσωματική είναι μια ιστορία, ίσως είναι καλύτερα να έχεις πιο πολλά ωάρια για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας.

Οσο για άλλες εξετάσεις - ρώτησε νομίζω και μια άλλη κοπέλα - εμείς πριν φτάσουμε στην εξωσωματική είχαμε κάνει τα εξής:

σαλπιγγογραφία (100 Ευρώ περίπου, πόνεσε αλλά μονο για 3 λεπτά)

ορμονικές αίματος

αίματος για χλαμύδια, ουρεάπλασμα και μυκόπλασμα (δεν τις παραδέχονται όλοι οι γιατροί) 200 Ευρώ

αίματος για κύτταρα ΝΚ (αυτές και αν δεν τις παραδέχονται όλοι οι γιατροί) 140 Ευρώ

υστεροσκόπηση (γίνεται με μέθη στο νοσοκομείο, δεν πονάει, ελέγχει τη μήτρα για τυχόν πολύποδες, συμφύσεις κλπ που εμποδίζουν την εμφύτευση - δεν πονάει) 500 Ευρώ πλήρωσα εγώ, αλλά νομίζω μου έκανε καλή τιμή ο γιατρός μου

λαπαροσκόπηση (γίνεται με νάρκωση στο νοσοκομείο, δεν διανυκτερεύεις, ελέγχουν όλα τα γυναικολογικά όργανα της κοιλια΄ς για ενδομητρίωση κλπ ) πονάς λίγο μετά για 3-5 μέρες γιατί έχει κάτι πολύ μικρές τομούλες στην κοιλιά (3 των 2 εκατοστών)

ΚΑι 2 φορές με απόσταση 3 μηνών σπερμοδιάγραμμα

Είχαμε κάνει και 2 αποτυχημένες σπερματεγχύσεις

Ομως, ειδικά την υστεροσκόπηση και την λαπαροσκόπηση εγώ τις έκανα γιατί δεν βρισκόταν το πρόβλημα - το σπέρμα του άντρα μου δεν ήταν βέβαια "τέλειο" αλλά θεωρείτο εντός των φυσιολογικών -απλώς προς τα κατώτερα φυσιολογικά. Στη δική σου περίπτωση που υπάρχει πολύ σοβαρό διαπιστωμένο προ΄βλημα του άντρα σου και έχεις γεννήσει και μια φορά, μάλλον δεν έχει νόημα να κάνεις αυτά τα δύο. Τις αίματος που είναι απλές δεν χάνεις και τίποτα να τις κάνεις, όσο για τη σαλπιγγογραφία απ' ο,τι λένε οι σάλπιγγες ή είναι κλειστές εκ γεννετής ή μπορεί να κλείσουν από κακής ποιότητας εκτρώσεις (δεν γίνεται συχνά αυτό πια πιστεύω) ή από γυναικολογική μόλυνση ή "κρύωμα" . Αλλά δεν ξέρω πόσο μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο μετά τη γέννα σου. Χλωμό το βλέπω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κάποια στιγμή όμως είχε πει η Φάνη Παλλη Πετραλιά επί ΝΔ ότι θα άλλαζε ο νόμος και τα ταμεία θα κάλυπταν περισσότερα για την εξωσωματική - δεν ξέρω όμως αν έγινε γιατί από τότε ως γνωστόν ήρθαν τα πάνω κ΄΄ατω και δεν αποκλείεται στο τέλος να μας επιβάλουν και .... τέλος γέννησης ΄τέκνου....!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Se efxaristw para poli! To mono pou me evale na kanw mexri twra einai:

1) test Pap. prin enamisi mina kai iperixous

2) Prin 21 meres ksekinisa antisilliptika xapia kai mou ekane iperixous tin 14 mera yia na dei an oi wothikes mou einai ok kai den parousiazoun kisteis. Mou eipe teleiwnontas to kouti na arxisw amesws to deftero kouti yia alles 12 meres nomizw.. nai ws tis 31 Martiou. Pira kai ta farmaka apo to nosokomeio.

3)Stis 29 Martiou mou eipe na paw ksana me to Superfact kai mia enesi afti twn diavitikwn na me dei ksana me iperixous kai na mou eksiyisei ti tha kanw.

Afta monon. Oute laparoskopiseis, oute salpiggografia mou anefere tipota.. Na arxisw na anisixw? H les na min m ou to ekane afto loyw tou oti iparxei sovaro tekmiriwmeno provlima apo plevras tou siziyou? Kai eyw ekana mwro prin 9 xronia.. Pou kserw an ola einai ok twra?

Polla erwtimata.. Afou ta egrapsa katw se ena xari pou tha paw tha ton trellanw stis erwtiseis..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ το σιγουρο ειναι οτι καθε γιατρος εχει τη δικια του μεθοδος το θεμα ειναι να τον εμπιστευεσαι .εγω εκανα δυο προσπαθειες η πρωτη με λιγοτερα φαρμακα και η δευτερη με περισσοτερα και πετυχε.συνεχιζω με τις ενεσεις μεχρι να ακουσουμε την καρδια και βλεπουμε αλλα δεν με πειραζει ξερω οτι οσο περνω τα φαρμακα θα ειναι καλα και το σπορακι μου.εγω ειμαι θεσσαλονικη και η ολη διαδικασια κοστισε 2500 αρκετα πιο οικονομικα απο αλλες που εχω διαβασει.το πιο επωδυνο ειναι το ψυχολογικο αλλα αυτο το ξεχνας με ενα θετικο αποτελεσμα.την επομενη φορα αν ξανακανω θα ζητησω πολλα πολλα φαρμακα απο την αρχη καλη επιτυχια πολυ κουραγιο και επιμονη :cheer::cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις χρήσιμες σου συμβουλές. Πάντως με όλα αυτά έχεις γίνει expert :)) Πόσον χρονών είναι το μωράκι σου τώρα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρα να μην ανησυχώ που πήρα ένα σωρό φάρμακα και τα έχω στο ψυγείο και τα βλέπω και αναρωτιέμαι!! Όλα αυτά θα τα πάρω εγώ; Μακάρι να έρθει το μωράκι και χαλάλι τα φάρμακα και οι ενέσεις που θα υποστώ!! Στην ωοληψία θα κοιμάμαι; Θέλω να βλέπω τι γίνεται

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
    • Εγώ κοριτσάκι μου είχα από την 5η βδομάδα αίμα και καφέ μέχρι τον 4ο μήνα.. Αποκολλησουλες ήταν κ όλα πήγανε καλά!! Ή που το έχασες κ έγινε κάπου εκεί ανάμεσα ή που άλλαξε ο κύκλος σου αυτό το μήνα. Εγώ πχ τους 4-5 τελευταίους μήνες είχα ωορρηξία 11η μέρα βάσει τεστ κ αυτό το μήνα είχα θετικό 14η..  Καλούς διπλασιασμούς κοριτσάρα μου!!! Με το καλοοοοοοο
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...