Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

θα ανοιξω το θεμα με ενα μικρο αποσπασμα:

"Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού ο Σύλλογος παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες σε εγκύους που αντιμετωπίζουν κάθε είδους προβλήματα λόγω της εγκυμοσύνης τους, καθώς και μετά την γέννηση του παιδιού."

ελπιζω να καταλαβατε το θεμα!

λοιπον επειδη πολλες φορες εχει τεθει το ερωτημα "πως θα τα καταφερω μονη μου"...θελησα να σας πω οτι δεν ειμαστε μονες!

"Όλοι όσοι βρίσκονται στο Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού είναι άνθρωποι υπεύθυνοι και με κατανόηση για το πρόβλημα κάθε μέλλουσας μητέρας.

Εδώ οι μητέρες βρίσκουν κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, γυναικολόγους, μαιευτήρες, μαίες, παιδαγωγούς, δικηγόρους, μα πάνω από όλα, φροντίδα και αγάπη για το μωρό και τη μητέρα.

Το Κ.Φ.Μ.Π. παρέχει ακόμη, στέγαση σε διαμερίσματα που παραχωρούν δωρητές, αλλά και σε συνεργαζόμενους ξενώνες, χορήγηση ειδών όπως πάνες, γάλατα, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παπούτσια (βρεφικά, παιδικά, γυναικεία), είδη γάμου και βάπτισης, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, παιδικά καροτσάκια, κούνιες, παιχνίδια κλπ., μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών των μητέρων.

Η βοήθεια όμως δε σταματά εκεί… γιατί σκοπός μας είναι να αποκτήσει η μητέρα και το παιδί τη δική τους ζωή. Έτσι σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς βρίσκεται εργασία στις μητέρες ή στους συζύγους-συντρόφους τους, διοργανώνονται σεμινάρια επιμόρφωσης των μητέρων σε θέματα προσχολικής αγωγής, οικογένειας κλπ., έρχονται σε επαφή με εθελόντριες κοινωνικής πρόνοιας, με κατάλληλη επιμόρφωση, για στήριξη και βοήθεια.

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού δέχεται μέλλοντες νονούς και μέλλουσες νονέςγια τα μωρά του.

Για να έχει το παιδί την απαραίτητη για την ηλικία του υλική στήριξη ο Σύλλογος έχει θεσπίσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής με το οποίο του εξασφαλίζει σταθερό μηνιαίο χρηματικό ποσό για το γάλα, τις πάνες, τις βρεφικές του κρέμες και την κάθε είδους τροφή που χρειάζεται μεγαλώνοντας μέρα με την ημέρα. Πολλοί φίλοι του Συλλόγου έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν προσφέρουν για συγκεκριμένο παιδί το μηνιαίο χρηματικό ποσό των 100,00 Ευρώ. Ο Ανάδοχος με την προσφορά του αυτή βοηθάει τον σκοπό του Συλλόγου και το παιδί βρίσκεται στην ζεστή αγκαλιά της οικογένειάς του, ανατρέφεται μέσα σε αυτήν με τους γονείς του, τα αδέρφια του και χαίρεται όπως όλα τ’ άλλα παιδιά του κόσμου τα πλούσια συναισθήματα του θεσμού της οικογένειας. Καθημερινά έρχονται στο Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού του Συλλόγου γυναίκες έγκυες και ζητούν στήριξη να γεννήσουν το παιδί τους και να δημιουργήσουν οικογενεια"

επειδη εχω προσωπικη εμπειρια με τα μελη του συλλογου θα ηθελα να σας πω κατι σημαντικο...ειτε τον εχετε αναγκη ειτε οχι ειναι μια εκπληκτικη εμπειρια!ειναι πολυ καλοι ανθρωποι και εχουν βοηθησει πολλες γυναικες...και μπορουμε ολοι μας να βοηθησουμε να συνεχιστει αυτο!

τα φιλια και την αγαπη μου...

υγ. για παραπανω αποριες μπειτε στο σαιτ www.unborn.gr

Δημοσίευση

επιτρεψτε μου να προσθεσω καποια μικρα αρθρα απο το σαιτ τους :

Φοβίες της μητέρας μου

Κάποιες φορές η μαμά μου φοβάται υπερβολικά...

... είτε γιατί είναι ανύπαντρη, είτε γιατί ο μπαμπάς μου δεν είναι μαζί της ή είναι κι αυτός φοβισμένος. Μπορεί να είναι πολύ νέα, να μην έχει τελειώσει τις σπουδές της και να μην έχει δουλειά ή ακόμα να αισθάνεται κάποια απειλή εγκατάλειψης ή αντιμετώπισης εχθρότητας. Ο ερχομός μου τής φαίνεται «βουνό».

Ξέρω ότι θέλει να αποφασίσει το καλύτερο και για τους δυό μας. Αλλά πώς θα γίνει αυτό; Στη σκέψη της, τα προβλήματα που θα έχει αν με κρατήσει συχνά της φαίνονται αξεπέραστα. Τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα, το ξέρω... Όμως...

Πώς η μαμά μου θα αποφασίσει υπεύθυνα;

Κάποιος πρέπει να της μιλήσει για τις επιπτώσεις που θα έχει αν με αποχωριστεί με αυτό πού οι γιατροί λένε «διακοπή εγκυμοσύνης», δηλαδή άμβλωση / έκτρωση.

Αυτό θα είναι η δολοφονία μου, γιατί από την σύλληψή μου είμαι κανονικός άνθρωπος με ζωή, και μάλιστα μοναδικός σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, πολλοί προσπαθούν να την πείσουν ότι η «διακοπή της κύησης» δεν είναι κάτι κακό – ειδικά αν είμαι πολύ μικρό... Συχνά η άμβλωση γίνεται χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει η μαμά μου ότι, όπως έχει διαπιστώσει η ιατρική επιστήμη, από τη σύλληψή μου έχω ζωή.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα κοριτσια,τι κανετε? Εμας σημερα μας εσκασε το πρωτο δοντακι και ειναι ετοιμο και το αλλο διπλα. Κατα τυχη το ειδα,ειχαμε παει σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωση στην εταιρια του αντρα μου και οπως την αλλαζα εκλαιγε και ετσι το ειδα. Επισης την εβαλα αγκαλια σε εναν που ειχε ντυθει Αγιος Βασιλης και ενω περιμενα να τρομαξει αυτη καθοταν αραχτη!   Βρε κοριτσια πως ξεπεταγονται ετσι γρηγορα? Σαν χθες μου φαινεται που γεννησαμε.
    • Καλησπέρα κι από μένα.!! Εγώ είμαι με κολπίτιδα η οποία ήρθε από το πουθενά.! Παίρνω αγωγή τώρα, δείχνει να κάνει δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα λίγο με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα, πήγα νοσοκομείο επειδή είχα πόνο χαμηλά στην πύελο και δεν μπορούσα ούτε καν να περπατήσω και μου το βρήκε ο γιατρός εκεί ευτυχώς! Αλλιώς είμαι ξάπλα, η μικρή έχει πάρει ήδη θέση, αν είναι δυνατόν.. 🤪 Αυτό το παιδί ίδιο η μάνα του από την κοιλιά.. προνοεί για τα πάντα.. 🤣🤣🤣  Θέλει ξάπλα βέβαια γιατί το κεφάλι της εφάπτεται ήδη στον τράχηλο. Ευτυχώς ο τράχηλος καλά κρατεί, είναι κλειστός και έχει ικανοποιητικό μήκος. Θα πάω τώρα 22 του μήνα για υπέρηχο στη γιατρό μου όποτε θα δούμε τι θα μας πει κι αυτή.  Αλλιώς η μικρή μας είναι καλά! Ήδη έχουμε φτάσει στο κιλό.. δείχνει ότι θα είναι μεγαλούτσικο παιδάκι.. καλά δεν περιμένω και τπτ άλλο αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ γεννήθηκα 3850 γρ. και ο άντρας μου 3900 γρ. 🤣 Έχω βάλει μηχανάκι - μετρητή ζαχάρου γιατί η καμπύλη που έκανα είχε μια τιμή λίγο τσιμπημένη, 5 μονάδες πάνω από το όριο, σιγά τα αυγά, αλλά η γυναικολόγος επέμενε να δω ενδοκρινολόγο και τώρα απλά μετράω 6 φορές τη μέρα τα γεύματα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.. οπότε καθαρά προληπτικά και μόνο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία..🥴 Πάντως κάθε φορά όλο και κάτι θα μου βγει.. αλλιώς δεν γίνεται.. δεν έχει σασπένς αυτή η εγκυμοσύνη.. 🤣🤣🤣🤣
    • @sisi93 ωχ! τώρα είδα ότι έγραψα 38 εβδομάδων.. 😅 28 ήθελα να γράψω.. 😜
    • Αχαχαχα😅🤣😅🤣😅 Εγώ πάλι κατα τις 12 κοιμάμαι μετα καθε 2ωρο τουαλετα κ αν κανω την βλακεια που την κανω πολυ συχνα να φαω κ κατι που δεν πρόλαβα να φαω μέσα στην μέρα ξαναξυπναω μετα απο κανα μισάωρο με καουρα για μαλοοξ 🤣🤣🤣 τωρα ομως καμια ώρα τουλάχιστον παντα την πέφτω κ κοιμάμαι γιατι κοιμάται κ η μικρή 😁
    • Α εγώ έχω ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος 😅 έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατά τις 12 κοιμάμαι όρθια στον καναπέ για να χωνέψω, στις 2 πάω στο κρεβάτι και μετά ανα 1.5-2 ώρες πάω τουαλέτα. Γύρω στις 4 παίρνω κ το μαλοξ μου και κάπως έτσι πάει μέχρι το πρωί 😂😂
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...