Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πλυντήριο πιάτων.Αξίζει?

Recommended Posts

Επειδή κορίτσια περνάω αρκετές ώρες την μέρα πάνω στο νεροχύτη πλενοντας πιάτα,κατσαρόλες, μπιμπερό σκέφτομαι για πλυντήριο πιάτων.Τόσο καιρό δεν εχω πάρει γιατί ξένερωνω μόνο στην ιδέα του ότι πρέπει να τα κάνεις πρώτα στο χέρι!Αν είναι έτσι τα πλένω κιόλας κ τελείωσε!Κ το άλλο το πιο δύσκολο!Τα ταψια με τα καμμένα λίπη;τα τηγάνια με τα καμμένα λάδια;αν είναι να τα τριβώ πρώτα με το σύρμα όπως τώρα κ να τα βάζω στο πλυντήριο μετά,τότε δεν αξίζει τον κόπο να αγοράσω!Πείτε μου ρε κορίτσια εσείς που έχετε!Σας βολεύει;τι κάνετε με τα πολύ βρώμικα ταψιά;αυτό με βασανίζει,τα πιάτα δεν είναι τίποτα!

ΥΓ:τα μπιμπερό πλενοντε στο πλυντήριο πιάτων;είναι υγιεινό;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!ΕΜΕΙΣ ΝΟΙΚΙΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ!!!!ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑΞΟΘΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ!!!!

Εννοείται πως αξίζει!

Εγώ προσωπικά έχω ένα μικρό, ίσα-ίσα για τα καθημερινά μας πιάτα-ποτήρια κλπ. Σε πληροφορώ ότι με έχει ξεκουράσει απίστευτα.

Και όσο για τα ταψιά ή τις κατσαρόλες που πλένω στο χέρι δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν είναι και τόσα πολλά άλλωστε όπως τα καθημερινά σερβίτσια από όλους μας.

Δεν το συζητώ!!!!

Και μόνο που μετά από τραπέζι στο σπίτι δεν έχεις αυτό το βουνό απ τα πιάτα αξίζει!!!!!!

Να καταχραστώ λίγο το θέμα σου και να ρωτήσω:

κάθε πότε βάζετε εκθαμβωτικό και άλατα στο πλυντήριο?

Σε κάθε πλύση ή όποτε ανάψει το φωτάκι?

Οποια έχει πλυντήριο παίτων NEFF ας με ξεστραβώσει,γιατί κάτι πρέπει

να κάνω λάθος................ :blush:

Συμφωνώ και επαυξάνω! Κι εμείς έχουμε ένα μικρό για τα καθημερινά, και με έχει βολέψει απίστευτα! το τελευταίο πράγμα που ήθελα στις 10 που γυρνούσα στο σπίτι είναι να έχω να πλένω και πιάτα! δεν χρειάζεται να τα πλύνεις στο χέρι, απλά τα ξεπλένεις καλά να μην έχουν υπολείμματα από τροφές και πολλά λάδια... εγώ τα περνάω ένα χέρι όταν π.χ. έχω βάλει μέσα ωμό αυγό ή ψάρι ή κάτι που μυρίζει πολύ γενικά, για να αποφεύγω τις μυρωδιές... αλλιώς τα αφήνω λίγο στο νεροχύτη με νερό και σαπούνι, τα ξεπλένω και τα βάζω μέσα... μεγάλη ευκολία! καμιά φορά βάζω και κανένα μόνο κατσαρόλες και μαγειρικά σκεύη γενικότερα και ξεμπερδεύω κι από αυτά! αλλά όπως είπαν και οι κοπέλες, όταν έχεις γλιτώσει από τα πιο πολλά, τα λίγα που μένουν δεν σε νοιάζουν!

κοριτσια πλυντηριο πιατων και ξερο ψωμι δεν το συζηταω!!!!!

δεν χρειαζετε να καθεσε να τα καθαριζεις τρελα!!!

εγω με το που παω τα πιατα στον νεροχυτη τους ριχνω νερακι να φυγουν τα φαγητα η τα καθαριζω με χαρτοπετσετα και ειναι ετοιμα,επισης βαζω και τις κατσαρολες μου μεσα και μικρα ταψακια και μην φανταστητε δεν ειναι και τεραστιο.λιγο ζεστο νερο μεσα στα τηγανια η της κατσαρολες και μετα μεσα!!!!!!

και το καλητερο!!!!δεν εχεις πιατα μες την μεση μετα το πλυσημο,ο νεροχυτης ειναι παντα καθαρος!!

ασε που καταναλωνεις λιγοτερο νερο!!!

και εγω ειμαι της αποψης πως αν εχεις παιδια βολευει το πλυντηριο!!!και φευγουν τα μικροβια ολα και δεν κουραζεσαι!!!

εκτος αν σας τα πλενει ο αντρας σας!!!χααχαχαχα

molly έγραψε:

Δεν το συζητώ!!!!

Και μόνο που μετά από τραπέζι στο σπίτι δεν έχεις αυτό το βουνό απ τα πιάτα αξίζει!!!!!!

Να καταχραστώ λίγο το θέμα σου και να ρωτήσω:

δεν έχω το πλυντήριο που αναφέρεις, αλλά εμένα έχει ένα παραθυράκι που δείχνει πότε τελειώνει το αλάτι... το εκθαμβωτικό το έχω κόψει γιατί το θεωρώ πολύ χημικό, εγώ βέβαια δεν έχει τύχει να βάλω καλά ποτήρια και τέτοια μέσα που να φοβάμαι μην μου τα θαμπώσει, οπότε δεν το χρησιμοποιώ καν...

ααα επίσης κορίτσια μου είπαν πρόσφατα από καλό μαγαζί με κουζινικά ότι τα μαχαίρια στομώνουν στο πλυντήριο πιάτων, οπότε αν έχετε κανένα καλό σετ μαχαιριών καλύτερα στο χέρι!

molly έγραψε:

κοίτα εγώ έχω bosch αλλά θεωρώ σε όλα το ίδιο είναι και πρέπει να προσθέτεις εκθαμβωτικό & άλτα κάθε φορά που τελειώνουν και εννοείται όχι σε κάθε χρήση. Αργούν κάπως να τελειώσουν άλλωστε έχουν και ένδειξη. ;)

kinkajoujou έγραψε:

ααα επίσης κορίτσια μου είπαν πρόσφατα από καλό μαγαζί με κουζινικά ότι τα μαχαίρια στομώνουν στο πλυντήριο πιάτων

Μέχρι πριν 2 χρόνια δεν είχα και δεν είχα χρησιμοποιήσει καν οπότε νόμιζα ότι δεν θα με βολεύει.

Τελικά όμως έχω σωθεί.

Τώρα τελευταία ανακάλυψα και τη λαδόκολα οπότε σε πολλές περιπτώσεις δεν έχω να κάνω με καμμένα λίπη στα ταψιά.Όταν όμως υπάρχουν χρησιμοποιώ ένα Fairy power spray που πραγματικά τα διαλύει.Βέβαια είναι δυνατό και μετά πρέπει να ξεπλύνεις καλά και να το πλύνεις και με κάποιο κοινό απορρυπαντικό αλλά δεν θα ξαναχρειαστεί να τρίψεις ταψί.

Εγώ βάζω τα πάντα και τις κατσαρόλες-χύτρα.Βέβαια δεν μπορείς να βάλεις ξύλινες κουτάλες,κρυστάλλινα ποτήρια και σερβίτσια με χρυσό(μερικά από αυτά έχουν επίστρωση πάνω από το χρυσό και έχουν σήμα ότι μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων).Το πλυντήριο θα σε σώσει αν χρησιμοποιείς πολλά τάπερ,γίνονται σούπερ.

Αν σου χωράει και πάρεις το μεγάλο(60 πόντοι) θα είναι πολύ άνετο.Εγώ έχω το πιο μικρό 45 εκ αλλά πάλι τα βολεύω.Φυσικά δεν αξίζει να πάρεις κάτι μικρά που είναι για πάνω από τον πάγκο,σαν το φούρνο μικροκυμάτων.

Καλό θα είναι να ψάξεις ως προς τα επίπεδα θορύβου γιατί διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο και αν κάνει αρκετό θόρυβο δεν θα σε βολεύει να το βάλεις το βράδυ ή μεσημέρι.Καλό είναι να είναι και Α ενεργειακής κλάσης γιατί αν το συνηθίσεις και σου αρέσει θα το χρησιμοποιείς καθημερινά για 1-2 ώρες τη φορά(ανάλογα με το πρόγραμμα που θα βάλεις)

Μπουκάλια νομίζω δεν μπαίνουν αλλά θα γράφει πάνω το μπουκάλι ή θα δεις τι λέει μια ετικέτα από ένα καινούριο.Τα δικά μου πάντως έλεγαν όχι.

Συμφωνώ με τις προλαλήσαντες!!!! πλύντήριο και πάλι πλυντήριο!!! εμείς από τότε που το πήραμε δεν το αλλάζουμε με τίποτα!!! και κάνεις και μιγάλη οικονομία σε νερό!!!! και ρευμα αν πάρεις ενεργειακή κλάση Α δεν καιει πολλά!!!!!

Δεν πλένω πιάτα, δε σιδερώνω. Οπότε ψηφίζω ναι δαγκωτό!!!

Ουφφφφφφφ! Πότε θα εφευρεθεί το σίδερο που απλώνει, μαζεύει, σιδερώνει και τακτοποιεί στα συρτάρια από μόνο του;;;;

Δε το συζητώ...Αξίζει δε θα πεις τίποτα...!!Ιδίως αν έχεις σπίτι που η κουζίνα με το σαλόνι είναι σ ενιαίο χώρο,έχεις πάντα μια καθαρή κ λαμπέρή κουζίνα κ νεροχυτη!!!Όσο για το ξέβγαλμα,μη φανταστείς οτι θα σαπουνιζεις τα πιάτα πριν τα βάλεις..έκτός πια κ αν έχουν κολημμένα υπολείμματα κτλ..Διαφορετικά ένα ξεβγαλματάκι με νερό κ είσαι έτοιμη!

Πίστεψέ με,θα σωθείς!!

σιγουρα αξιζει και κανεις και καλο στο περιβαλλον με οικονομια στο νερακι!!!!

και για να μυριζουν ομορφα τα φρεσκοπλυμενα σας πιατακια και να αποφυγετε τα χημικα αρωματικα βαλτε στη θηκη των μαχαιροπηρουνων μια στιμμενη λεμονοκουπα!!(μετα απο 2 πλυσεις την πεταμε)

mirlitsa έγραψε:

molly έγραψε:

κοίτα εγώ έχω bosch αλλά θεωρώ σε όλα το ίδιο είναι και πρέπει να προσθέτεις εκθαμβωτικό & άλτα κάθε φορά που τελειώνουν και εννοείται όχι σε κάθε χρήση. Αργούν κάπως να τελειώσουν άλλωστε έχουν και ένδειξη. ;)[/quote:2sl9r33a]

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας!

Κι εγώ αυτό κάνω,βάζω μόνο όταν ανάβει το φωτάκι αλλά ήθελα να βεβαιωθώ

για να μη κάνω λάθος!!!!

Αχ καθε φορα που το χρησιμοποιω νιωθω τοσο τυχερη που εχω!Δεν χρειαζεται να τα περνας ενα χερι πριν και σου λεω ετσι γιατι ας πουμε εμεις μολις φαμε ριχνουμε νερακι απλα για ξεπλυμα να φυγουν οι τροφες η σαλτσες για να μην κολλανε (αυγο και ψαρι βαζω και λιγο χερι χα χα χα χα για να μην μεινει τιποτα πανω γιατι το αυγο και στους 100 βαθμους που λεει ο λογος να το εβαζες αν υπηρχε δεν θα εφευγε)και μετα η αργοτερα μεσα στο πλυντηριο οπως ειναι.Ποτε δεν βαζω ταψια και κατσαρολες, αυτα που με κουραζουν ειναι ποτηρια και μαχαιροπιρουνα,στις κατσαρολες και ταψια μολις μαγειρεψω μαζευω το φαι και ριχνω νερο ξυδι και απορυπαντικο και το αφηνω να μαλακωσουν και τα πλενω μετα με σουπερ ευκολια!

Οσο για το απορυπαντικο βαζω παντα την λιγοτερη δοση και ποτε προπλυση και το λαμπρυτνικο( ετσι το λεω χα χα χα)το εχω ρυθμισμενο στο λιγοτερο και φυσικα το εχω ελεγξει να μην μου τα βγαζει θαμπα.

Παντως και καλα ποτηρια μπορεις να βαλεις απλα σε προγραμμα ελαφρυ για ποτηρια.

Σισσακι μου μαζι σου χα χα χα χα χα χα χα!!!!:)

Sissio έγραψε:

Δεν πλένω πιάτα, δε σιδερώνω. Οπότε ψηφίζω ναι δαγκωτό!!!

Ουφφφφφφφ! Πότε θα εφευρεθεί το σίδερο που απλώνει, μαζεύει, σιδερώνει και τακτοποιεί στα συρτάρια από μόνο του;;;;

Δε σιδερώνεις????????????????????????????

:ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy:

Για πες τρικ.............

annoula1982 έγραψε:

σιγουρα αξιζει και κανεις και καλο στο περιβαλλον με οικονομια στο νερακι!!!!

και για να μυριζουν ομορφα τα φρεσκοπλυμενα σας πιατακια και να αποφυγετε τα χημικα αρωματικα βαλτε στη θηκη των μαχαιροπηρουνων μια στιμμενη λεμονοκουπα!!(μετα απο 2 πλυσεις την πεταμε)

Αννούλα,ωραία ιδέα!

Θα τη δοκιμάσω! ;)

molly έγραψε:

Sissio έγραψε:

Δε σιδερώνεις????????????????????????????

:ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy:

Για πες τρικ.............[/quote:15sow7mh]

Τα πρωινά που δουλεύω έρχεται η μαμά μου και κρατάει τη μικρή, οπότε από βραδύς τα βάζω στην καρέκλα στην κουζίνα ε και μετά κλαίγομαι!!

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Η μαμά μου που δε μπορεί να βλέπει ασιδέρωτα τους ρίχνει ένα πατηματάκι.

Τις έχω επιστρατεύσει μαμα και πεθερα! χιχιχι

Τώρα είναι καλά! Όταν πάει η Χαριλίνα στον παιδικό να δω τί θα σκαρφιστω! χεχε

Εντάξει με πεισατε!Θα πάρω!Αλλά ποιο!Εχω ένα μεγάλο ντουλάπι στην κουζίνα που μου χουν πει ότι είναι για πλυντήριο πιάτων.δηλ εντοιχισμενο;

meniamama έγραψε:

Εντάξει με πεισατε!Θα πάρω!Αλλά ποιο!Εχω ένα μεγάλο ντουλάπι στην κουζίνα που μου χουν πει ότι είναι για πλυντήριο πιάτων.δηλ εντοιχισμενο;

Ναι!Παίρνεις ή 40αρι ή 60αρι,ανάλογα με το χώρο που έχεις!

Καλορίζικο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...