Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα δικά σας παιδιά έχουν την τάση να κάνουν τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και αν ζητάνε κι από εσάς το αντίστοιχο. Τι εννοώ: ο γιος μου(2,5 χρονών)θέλει πάντα για παράδειγμα να του βάζει συγκεκριμένος άνθρωπος τα παπούτσια, την πάνα να την φέρνει πάντα αυτός και πολλά χιλιάδες τέτοια πράγματα που καταντούν πολύ κουραστικά. Επίσης είναι τρομερά φοβιτσιάρης. Είναι λογικό?

Δημοσίευση

για να πω την αληθεια οχι,κανουν ταακριβως αντιθετα τι εννοω?λεω στον μεγαλο να μου φερει τα παπουτσια και αυτος προτημαει να καθηση να κλαψη παρα να το κανει,ο μικρος παλι οταν του το πω το κανει.εμενα μου το κανουν αυτο που λες στης κουβεντες-λεξεις θα πει ο μεγαλος κατι θα πει και ο μικρος.

Δημοσίευση

δεν σου εγραψα για τον φωβο,ο μικρος μου ειναι 2.και δεν φωβαται σχεδων τιποτα.μονο τωρα της αποκριες τη μασκα του ανοιψιου μου.αλλα γενικα ουτε σκοταδυ ουτε κατι αλλο γεννεο παιδι.ο μεγαλος παλι,φωβαται,το μιξερ,το πιστολακι για τα μαλλια,το σκοταδυ,το σβηστο φως οχι και πολυ αλλα τον τρομαζει καπου καπου,το μπλεντερ.ειναι φυσικο να φωβουνται,εχω ρωτηση τον γιατρο μου αλλα λεει θα φυγη ολος ο φωβος μονο του.μια ανηψια μου οταν ηταν μικρι φωβοταν τα τριανταφιλλα και τα αρκουδακια.μηλαμε να τσιριζη απο το φωβο της αλλα μετα που εγηνε κοντα στα 4 εφυγαν ολα.ολα καλα θα πανε θα φυγουν ολα καπιοα στηγμη

Δημοσίευση

Ολα τα παραλογα για μας οσον αφορα τα παιδια,ειναι λογικα!Ο γιος μου π.χ.πινει το γαλα ΜΟΝΟ με καλαμακι, τρωει ΜΟΝΟ με ενα συγκεκριμενο πιρουνι,και φοραει ΜΟΝΟ ασορτι ρουχα ΚΑΙ εσωρουχα,αλλιως προτιμα να μεινει γυμνος..Ασε σου λεω...

Δημοσίευση

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΙΔΙΑ Κ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Κ ΥΓΙΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ . Η ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ TV Κ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ .

Κ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΦΟΒΗΤΣΙΑΡΗΣ (ΣΑΝ ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ) ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΞΕΘΑΡΡΕΥΕΙ.

Δημοσίευση

Κορίτσια ευχαρσιστώ πολύ, ηρέμησα τώρα. Ελπίζω μόνο όλοι αυτοί οι φόβοι να μην κρατήσουν τόσο που να του δημιουργήσουν προβλήματα στη μετέπειτα ελέλιξή του.Το λεώ αυτό γαιτί κι εγώ έχω αρκετές φοβίες, που τις κουβαλάω από παιδί και έχουν δυσκολέψει τη ζωή μου, κατά καιρούς. Επίσης αυτή η εμμονή στην επανάληψη των ιδίωνν πραγμάτων, παρόλο που με κουράζει κάποιες φορές, επλίζω κι αυτή να σβήσει στο πέρασμα απ΄την νηπιακή στην προσχολική ηλικία

• Απαντήσεις

• Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τις λεπτομερείς πληροφορίες όπως πάντα 🤩 βρήκα τα μαχαιροπίρουνα της ezpz σε προσφορά στο Αμαζον οπότε λέω να τα παραγγείλω να δοκιμάσουμε γιατί έχουμε και το ανοιχτό ποτηράκι της ίδιας εταιρείας και είμαστε ευχαριστημένοι.  Τώρα για το γάλα που λες, έχει ήδη σταματήσει τη φόρμουλα και πίνει αγελαδινό μερικές μέρες αφοτου χρονισε.. Τότε δε το σκέφτηκα κι απλά του το προσφερα στο μπιμπερο όπως κάθε άλλο γάλα. Θα δοκιμάσω σ' αυτό το ποτηράκι με το καλαμάκι να δούμε... Θα κάνω το πείραμα αύριο το πρωί - σ' αυτή τη φάση πίνει δύο φορές γάλα, το πρώτο μόλις ξυπνήσει και το δεύτερο πριν κοιμηθεί.  Επίσης μιας και λέμε για το γάλα, πρόσφατα διάβασα ότι είναι προτιμότερο το κατσικίσιο απ' το αγελαδινό... Πφφφ όλο νέες πληροφορίες, πραγματικά νιώθω πελαγωνενη ώρες ώρες... Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να του βάλω κατσικίσιο στο ποτηράκι με το καλαμάκι; Χμμ κάπως να τα διαφοροποιησουμε όπως είπατε κι εσύ, κι έτσι να ξέρει τι να περιμένει απ' το κάθε δοχείο.
    • Εσένα κοριτσάκι μου πως είναι τα μωρά σου; Πως τα πάτε; Τα νέα σας;!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...