Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια μου!!!!!!

Πώς τα περνάτε ομορφιές μου???? Ελπίζω να μου είσαστε όόόόλες πολύ-πολύ καλά!!!!! Μπουκωμένη κάργα….. η φοβερή αλλεργία που με πιάνει πάντοτε τέτοιες μέρες…. κι έχοντας περάσει κι εγώ μία ωραιοτάτη γαστρεντερίτιδα…. που με ξεθέωσε….. τώρα…. ομολογώ πως…. δεν…… είμαι….. και στα καλύτερά μου….. μαμώτι(sorry….. για το…… “clopyright” μου……)

Λοιπόν, για λύστε μου μία απορία βρε κορίτσια…. «Προγεννητικός Έλεγχος» κι «Εξετάσεις Υπογονιμότητας»…… είναι το ίδιο και το αυτό???? Ξέρετε???? Τηλεφώνησα χθες βράδυ σε μία Γυναικολόγο για PAP-TEST και Κολπικό Υπέρηχο. Και μου λέει το εξής κουφό…… «Δεν κάνω PAP-TEST!!!!!! Για Κολπικό Υπέρηχο πολύ ευχαρίστως….. όποτε θέλετε…. ασχολούμαι όμως μόνο με Προγεννητικό Έλεγχο»….. ντοϊν…….

Κι ερωτώ….. δεν είναι το ίδιο???? Ή είναι ιδέα μου????? Μου λέει ο άντρας μου….. «δεν την ρώτησες αν αναλαμβάνει Εξετάσεις-Εγκυμοσύνη-Τοκετό….. όλο το πακέτο» αλλά κι εγώ λέω…. «αν είναι να μη μου κάνει PAP-TEST & να ψάχνομαι κάθε φορά….. θα κοιτάξω κατευθείαν να βρω άλλη»….. εκτός βέβαια αν πάω σε Γυναικολόγο στο ΙΚΑ….. μα δεν εμπιστεύομαι βρε παιδιά όμως….

Ουφ…. έχω αγχωθεί πάρα πολύ, που να πάρει…. πρέπει σήμερα….. :unsure: το αργότερο χθες…. :laugh: να κανονίσω αυτές τις εξετάσεις…. :angry: θα ψάξω να βρω τώρα κι άλλα στοιχεία γιατρών σε άλλα Νοσοκομεία, γιατί για το ΑΤΤΙΚΟΝ δεν το βλέπω…. Εντάξει, δε λέω, και για το ΕΛΕΝΑΣ και για το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, αλλά και για το ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ έχω ακούσει γενικά καλά λόγια και μπορώ να βρω γυναίκα γιατρό, που «μου έχει κολλήσει» εμένα τώρα…. είμαι και στις γόνιμες κι είναι, απ’ όσο ξέρω, η καλύτερη περίοδος για τέτοιου τύπου εξετάσεις….

Άσε που χθες….. παρακαλούσα…. (ποιος εγώ!!!!!) να «μην πιάσω» τώρα παιδάκι…. :ohmy: για να κάνω τις εξετάσεις…. μιας και σιγά-σιγά το αποφάσισα….. Φοβάμαι ρε γμτ….. και φοβάμαι πολύ…. αν κι είχα αδιαθετήσει στις 22 του μηνός…. κι είχα «καθαρίσει» ας το πούμε κι έτσι…. γύρω στις 28….. από τη Δευτέρα…. μετά το πιπι…. έχω κάτι περίεργα ροζάκια…. και πονάω και στην επαφή….. μάλλον κάτι εξωτερικό βέβαια είναι…. αλλά έχω φοβηθεί πολύ…. :(

Αυτά….. ήθελα να σας πω απλώς τους προβληματισμούς μου…..

Την καλημέρα μου σε όλες!!!!!!

Υ.Σ.: Δε γνωρίζω αν έχω βάλει το θεματάκι μου στη σωστή κατηγορία….. sorry!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοριτσάκι!!

Καλέ τι είναι αυτό το πράγμα με τις ιώσεις τελευταία..σιδερένια κοπέλα μου!!

Αυτό με το παπ, ομολογώ πως πρώτη φορά το ακούω..

Αν θέλεις ντε και καλά γυναίκα, σε ένα άλλο παρόμοιο φόρουμ (κάτι έψαχνα) έπεσα πάνω σε μια κατάσταση με γυναικολόγους. Εκεί είχαν αναφέρει μια γυναίκα πάρα πολύ καλή. Νομίζω από Π αρχίζει το όνομά της.

Εγώ ξέρω μία που πάνε δυο φίλες μου και είναι ευχαριστημένες. Είναι λίγο ψυχρή αλλά ψαχουλεύει πολύ..πες μου να σου στείλω πμ.

Φιλάκια και όλα θα πάνε καλά και θα το δεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπάρχουν γυναικολόγοι που κάνουν και PAP TEST, δηλ. συλλέγουν (μόνο) το υλικό και το στέλνουν σε ειδικά κέντρα για τον έλεγχο...και τις απαντήσεις τις παίρνεις από αυτούς. Οι περισσότεροι όμως δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.

Η συνηθισμένη διαδικασία είναι η εξής:

1. Σωστή επιλογή γυναικολόγου

2. Ραντεβού με αυτόν και συζήτηση για όλα.

3. Γράψιμο από αυτόν των σχετικών εξετάσεων (που στην περίπτωσή σου είναι καλλιέργειες κολπικών, τραχηλικών επιχρισμάτων και αιματολογικές)

4. Συλλογή των απαντήσεων και

5. Ξανά ραντεβού με τον γυναικολόγο για να στα "διαβάσει" όλα αυτά....και να σου πει τα επόμενα βήματα!!!!

Κάπου μέσα μπαίνει και η επίσκεψη στο ταμείο σου...για να πάρεις κάποια χρήματα πίσω (αλλά αυτό το κομμάτι δεν το ξέρω μιας και δεν έχω ΙΚΑ).

Μην αγχώνεσαι, το ένα φέρνει το άλλο....Καλά αποτελέσματα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτο με τη γυναικολογο που δεν κανει τεστ παπ κ εγω πρωτη φορα το ακουω!!

Ο προγεννητικος ελεγχος ειναι οι εξετασεις (αιματος και ουρων συνηθως) που κανεις οταν μενεις εγκυος για να βρεθει αν υπαρχει καποια ασθενεια η καποιο προβλημα που μπορει να αντιμετωπιστει εγκαιρως.

Ο ελεγχος υπογονιμοτητας ειναι οι εξετασεις που κανει το ζευγαρι οταν προσπαθει καιρο για παιδι και δε μπορει να συλλαβει.

Να εχεις καλα αποτελεσματα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και πάλι κοριτσάκια μου!!!!!

Σας ευχαριστώ όλες σας για τις απαντησούλες σας!!!!!

Τελικά έχω εντοπίσει στοιχεία για 3-4 Γυναικολόγους (γυναίκες!) & θα επικοινωνήσω μαζί τους λιγάκι αργότερα. Πάω να κάνω ένα μπανάκι πρώτα, να ξε-αγχωθώ, να ηρεμήσω (ευτυχώς το μπάνιο είναι για μένα πάντα ένα ιδιαίτερο μέσο αναζωογόνησης, ειδικά όταν είμαι πολύ στρεσαρισμένη, όπως τώρα!!!!!!) κι έπειτα θα κανονίσω τουλάχιστον το PAP-TEST & τον Κολπικό Υπέρηχο κι αμέσως μετά την επόμενη περίοδο να κάνω και τις εξετάσεις μου (εκτός εάν προλάβω και νωρίτερα….. δλδ. μέχρι τις 15-18 του μηνός το αργότερο!!!!!)

Έψαξα στο Internet πολύ διεξοδικά πάντως & βρήκα πως είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα….. κι έτσι….. θα κοιτάξω η γιατρός που θα βρω και θα συνεργαστώ….. να τα αναλαμβάνει όλα!!!!! Πακετάκι!!!!!

Ουφ….. είμαι πολύ αγχωμένη ομολογουμένως….. φοβάμαι….. κι εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς…… και κάπου μέσα μου εύχομαι….. αν έχω κάτι….. να μην το έχω προκαλέσει εγώ με το παλιο-άγχος μου!!!!!!!!!!!!!!!! Γιατί….. θα ψάχνω να βρω μαστίγιο μετά!!!!!!!!!!!!!!

Σας αφήνω….. εάν μπορέσω θα ξαναμπώ κι αργότερα να σας πω τι κανόνισα….. εάν με αφήσει το Mammy δηλαδή…. γιατί πάλι σέρνεται σήμερα….. ή μήπως είναι ιδέα μου?????

Φιλιά!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSAZOUZOUNA καλησπέρα, μάλλον έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα , το τεστ pap έχει να κάνει με την υγεία των γυναικολογικών μας οργάνων μήτρα - τραχηλος κλπ και γίνεται σε όλες τις γυναίκες κάθε έτος ανεξάρτητα με το αν θες να μείνεις έγκυος ανείσαι μητέρα ή ελεύθερη.. ο προγενετικός έλεγχος αφορά ένα μεγάλο σετ εξετάσεων όπως ορμονικές θυροειδη ,fSH , LH , ΠΡΟΛΑΚΤΊΝΗ, και άλλες όπως΄ούρων , υπέρηχο (ανατομίας μήτρας , σαλπιγγών κ.λ.π.) , γενική αίματος , τοξοπλασμα , μεγαλουιο, εμβόλιο για ερυθρά αν δεν έχεις περάσει , στίγμα μεσογειακής αναιμίας, υπατήτιδα και άλλα , αυτό σημαίνει προγενετικός έλεγχος για τη γυναίκα που θέλει να ξεκινησει σωστά φιλιά πολλά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

emi έγραψε:

PIPITSAZOUZOUNA καλησπέρα, μάλλον έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα , το τεστ pap έχει να κάνει με την υγεία των γυναικολογικών μας οργάνων μήτρα - τραχηλος κλπ και γίνεται σε όλες τις γυναίκες κάθε έτος ανεξάρτητα με το αν θες να μείνεις έγκυος ανείσαι μητέρα ή ελεύθερη.. ο προγενετικός έλεγχος αφορά ένα μεγάλο σετ εξετάσεων όπως ορμονικές θυροειδη ,fSH , LH , ΠΡΟΛΑΚΤΊΝΗ, και άλλες όπως΄ούρων , υπέρηχο (ανατομίας μήτρας , σαλπιγγών κ.λ.π.) , γενική αίματος , τοξοπλασμα , μεγαλουιο, εμβόλιο για ερυθρά αν δεν έχεις περάσει , στίγμα μεσογειακής αναιμίας, υπατήτιδα και άλλα , αυτό σημαίνει προγενετικός έλεγχος για τη γυναίκα που θέλει να ξεκινησει σωστά φιλιά πολλά

Ναι βρε φιλενάδα, το ξέρω πως είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους! Απλώς τι γίνεται…. ήτανε να κάνω το ετήσιο PAP-TEST μου τον περασμένο Δεκέμβρη (ναι….. ναι….. ναι….. ξύλο θέλω!!!!!), Κολπικό Υπέρηχο δεν έχω κάνει ποτέ μου & θέλω πολύ να κάνω, να μάθω «τα μέσα μου»….. κι απλώς είπα, να τα συνδυάσω όόόόόλα μαζί!!!!!!

Ούτως ή άλλως όμως, θα πάω που θα πάω σε Γυναικολόγο, να τα κάνω όλα μαζί στην ίδια….. μην τρέχω για το 1 στον έναν, για το 2ο στον άλλο, και πάει λέγοντας….. κατάλαβες????

Άντε…. άντε…. ας κάνω αυτό το ρημάδι το μπάνιο….. το κεφάλι μου πάει να σπάσει σήμερα……

Φιλιά!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
    • Εγώ κοριτσάκι μου είχα από την 5η βδομάδα αίμα και καφέ μέχρι τον 4ο μήνα.. Αποκολλησουλες ήταν κ όλα πήγανε καλά!! Ή που το έχασες κ έγινε κάπου εκεί ανάμεσα ή που άλλαξε ο κύκλος σου αυτό το μήνα. Εγώ πχ τους 4-5 τελευταίους μήνες είχα ωορρηξία 11η μέρα βάσει τεστ κ αυτό το μήνα είχα θετικό 14η..  Καλούς διπλασιασμούς κοριτσάρα μου!!! Με το καλοοοοοοο
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...