Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Τη βοηθεια σας παρακαλω....

Η μικρουλα μου εχει 3 δοντακια τωρα (2 κατω, 1 πανω) και απο τοτε που εβγαλε το πανω τα...τριζει!!!!Πολυ δυνατα κιολας!!

Εκτος του οτι ανατριχιαζω ολοκληρη, φοβαμαι μην τα...σπασει???

Της δινω πιπιλα αλλα τη βγαζει και συνεχιζει!

Εσας το εκαναν αυτο? Τι να κανω?

Δημοσίευση

Μου έκανε εντύπωση το θέμα σου και ρώτησα τον άντρα μου, που είναι οδοντίατρος.

Μου είπε ότι όατν το κάνουν αυτό άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας συνήθως είανι ψυχοσωματικό - βγαίνει το στρες, πίεση κλπ.

Για τη μικρούλα σου, που δύσκολα να συμβαίνει κάτι τέτοιο :P, μάλλον το έχει βρει παιχνίδι - τη διασκεδάζει η αίσθηση ή ο ήχος.

Ο κίνδυνος που έχει να σπάσει τα δοντάκια της είναι ο ίδιος που διατρέχει όταν δαγκώνει αντικείμενα. Το πιο πιθανό να συμβεί εάν το κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα είανι να "φαγωθούν" λίγο τα δοντάκια της - κάτι που δεν πρέπει να σε αγχώνει γιατί δεν είναι τα οριστικά δοντάκια της και δεν θα της δημιουργήσει κάποιο "πρόβλημα".

Όταν έχουν τέτοιο θέμα ενήλικες, συνήθως τους φτιάχνει ο οδοντίατρος ένα ναρθηκάκι και το φοράνε την ώρα του ύπνου για να μην τρίζουν τα δόντια, αλλά σε τόσο μικρό παιδάκι δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι.

Υπομονή, ελπίζω να είναι ένα παιχνίδι που σύντομα θα βαρεθεί.

Δημοσίευση

Καλημέρα! Συμφωνώ απόλυτα με τη gioupi γιατί είμαι ο ενήλικας που έχει πάρα πολλά χρόνια πρόπβλημα με τα δόντια μου. Τα τρίζω πάρα πολύ δυνατά και βάζω κι εγώ ναρθηκάκι γιατί τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι τα δόντια μου έχουν αλλοιωθεί.

Όσο γαι το μωρό που λες, κι εμένα ο γιος μου που είναι 2,5 τα τρίζει και δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω. Λέω ότι μάλλον μου μοιάζει και ξέρω ότι σ΄αυτή τη φάση της ζωής του δνε μπορύμε να κάνουμε τίποτε. Το παρήγορο είναι, όπως είπε κια η gioupi, ότι τα δοντάκαι τους θα τα αλλάξουν, για μετά βλέπουμε....

Δημοσίευση

καλημερα!! Και ο δικος μου τα ετριζε αλλα το σταματησε μεσα σε 2 μηνες περιπου. Μη σε ανησυχει, απλα ανακαλυπτουν τα δοντακια τους και προσπαθουν να καταλαβουν τη χρησιμοτητα τους!! Να αρχισεις να ανησυχεις αν το κανει κ μετα τα 2 χρονια!

Δημοσίευση

Εμενα τα τριζουν κ τα 2 μου παιδια :woohoo: Ανατριχιαζω τρελα,αφηστε!!χαχαχα

Λοιπον κ εγω ρωτησα οδοντιατρο για τον θανο κ μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα,σε αυτη την ηλικια δεν ειναι στρες, απλα υπομονη, φαση ειναι θα περασει..οντως κοριτσια τωρα τα τριζει λιγοτερο!!

Δημοσίευση

Κι εμένα η κόρη μου, όταν ήταν μικρή έτριζε τα δόντια της στον ύπνο της - τόσο δυνατά, που νόμιζα θα σπάσουν!

Είναι κληρονομικό σίγουρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άντρα μου, αλλά και με την αδερφή μου. (Γονίδιο x 2!) Τώρα που μεγάλωσε, το κάνει πιο σπάνια. Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί, πάντως.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και εγω κοριτσια την αλλη εβδομαδα θα ξεκινησω να πλενω καποια ρουχα για την μπεμπα, πηρα πυτζαμες για το μαιευτηριο και σιγα σιγα κοιταζω τι αλλο θα χρειαστω. Μου φαινεται απιστευτο οτι πλησιαζει η ωρα να την γνωρισουμε 🩷🩷🩷 
    • Γειά σας κορίτσια μου !!! Χαθήκαμε λιγο, ελπίζω να είστε ολες καλά! Έλαβα τα αποτελέσματα απο το εμβρυάκι που χάσαμε ήταν ένα υγιέστατο αγοράκι! Πολυ δύσκολη μέρα η σημερινή, νομιζα ότι το ειχα αφησει ολο αυτό αλλα με πόνεσε για αυτο το παιδάκι διπλά που δεν τα καταφέραμε..  Επίσης ειμαι σε φάση που αλλάζω κλινική..
    • Και γω ξεκίνησα σιγά σιγά τις ετοιμασίες. Με τα ρουχαλάκια που μου έχει δώσει η αδελφή μου αρχικά. Παρήγγειλα και διάφορα για την ομορφούλα μας (φορμάκια, μπιμπερό) και αναμένω τώρα τον άντρα μου να μου κατεβάσει από το πατάρι το πορτ μπεμπέ (και το αυγό) για να τα καθαρίσω και να τα ετοιμάσω. Επειδή δεν θέλω να "εκτοπίσω" τον μικρό μας από την κούνια του, σκέφτομαι το πρώτο διάστημα να δοκιμάσω να κοιμίζω την μπέμπα στο πορτ μπεμπέ (πάνω σε βάση που λογικά θα αγοράσω άμεσα) και να το έχω και αυτό σταθερά μέσα στο υπνοδωμάτιο, μαζί με την κούνια. Πώς θα το πετύχουμε αυτό δεν ξέρω ακόμη! Θα δείξει η πορεία! Ο χώρος γενικώς είναι πολύ περιορισμένος, το σπίτι γενικά είναι μικρό (ούτε καν για 3 άτομα, όχι για 4 που θα γίνουμε), αλλά κάνω υπομονή μέχρι να φτιάξουμε το πάνω που είναι πιο μεγάλο σχετικά.  Περνάει ο καιρός. Και προσωπικά φρικάρω με τη νέα πραγματικότητα που έρχεται.
    • Καλησπέρα κορίτσια, εγώ εχτές γύρισα απο Θεσσαλονίκη που είχα ανέβει να με δει η γιατρός μου και έκανα και το ντόπλερ. Όλα καλά με το μικρό έχει πάει 1800 γραμμάρια και όλα δείχνουν φυσιολογικά. Μου είπε να σταματήσω το σαλοσπιρ μόλις μπω στο μήνα μου. Για την γέννα θα ανέβω πάνω 37+2, και ενώ στην αρχή είχα πει να αφήσω τη μικρή με τον άντρα μου πίσω στο νησί τελικά με έπιασαν οι τύψεις και είπα ας ανέβουμε όλοι μαζί θα είμαι αρκετά πιο ήρεμη.  Έχω ξεκινήσει και τις ετοιμασίες σιγά σιγά, να πλένω ρουχαλάκια και όλα τα εξαρτήματα από την καλαθούνα και το αυγό. Μου φαίνεται απίστευτο ότι πλησιάζουν οι μέρες!!  Μας έδωσε και φωτογραφίες από το ντόπλερ η εμβρυολόγος και νομίζω ότι ο μπέμπης μοιάζει πολύ με την κόρη μου!! Για να δούμε!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...