Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΕΣΤ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ


Recommended Posts

Ταλαιπωρούμαι εδώ και μερικά χρόνια με το στομαχί μου. Πολλές απο τις τροφές που παίρνω με ενοχλούν με αποτέλεσμα να έχω πρηξίματα, πόνους και δυστυχώς βλέπω τα κιλά να αυξάνονται. Ψάχνω για εργαστήριο στην Κύπρο(σε οποιαδήποτε πόλη) που να κάνει το τεστ τροφικής δυσανέξιας και αν γνωρίζει τιμές. Στο ιντερνετ βρήκα πληροφορίες για ένα μόνο εργαστήριο για αυτό αν ξέρει καμιά να μου πει θα με βοηθούσε πάρα πολύ. Ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχω κάνει τεστ τροφικής δυσανεξίας,πλήρωσα 270 ευρώ και ακόμα κλαίω τα λεφτά μου και νευριάζω με την ηλιθιότητα μου.

Δεν υπάρχει ακόμα επιστημονική απόδειξη που να τεκμηριώνει τα τεστ που κυκλοφορούν,αντίθετα παραδεχόμαστε την ύπαρξη της τροφικής δυσανεξίας(που διαφέρει από την τροφική αλλεργία).

Τα τεστ αυτά γίνονται είτε στο αίμα,είτε με ένα ηλεκτρόδιο στο χέρι(εγώ αυτό έκανα και ένιωθα πολύ ηλίθια εκείνη την ώρα).

Μου έβγαλε ένα σωρό τροφές που πρέπει να αποφύγω.Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει ένας φρικτός μήνας χωρίς να έχω να φάω τίποτα,γιατί μου απέκλεισε τη μαγιά και το άσπρο αλεύρι οπότε έπρεπε να ζυμώσω ολόμαυρο ψωμί με προζύμι,τη ντομάτα,πιπεριές,κρεμμύδι,χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας,ζάχαρη,φέτα,γάλα,μπανάνες,ροδάκινα,πορτοκάλια και πολλά άλλα.

Ξέρω ανθρώπους που και κιλά έχασαν και καλύτερα αισθάνθηκαν.

Αλλά ποιος δεν θα αισθανόταν καλύτερα ή δεν θα έχανε κιλά αφαιρώντας τη ζάχαρη και τις ανθυγιεινές τροφές και κάνοντας μια καλή διατροφή.

Οι επιστήμονες λένε ότι καλό είναι να κρατάμε ένα ημερολόγιο τροφής.Αυτό μας βοηθάει να δούμε ποιες τροφές μας προκαλούν πρόβλημα και επίσης συνειδητοποιούμε και πόσο τρώμε(πολλές φορές οι παχύσαρκοι δεν συνειδητοποιούν τις ποσότητες τροφών που καταναλώνουν).Ένα παράδειγμα είναι ότι τα τελευταία χρόνια για το έλκος στομάχου σου λένε ότι εσύ ανακαλύπτεις τι σε πειράζει και δεν υπάρχουν τα απόλυτα του παρελθόντος ως προς τις τροφές.

Ένας καλός και ευαισθητοποιημένος γιατρός(κατά προτίμηση γενικός γιατρός που μπορεί να σε δει σαν σύνολο) και διατροφολόγος μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα υγείας και βάρους.

Βάζω και αυτό το link αλλά μπορείς να ενημερωθείς και από άλλες σελίδες αναγνωρισμένων ιατρικών οργανισμών.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφακι απο ποια πολη εισαι?

εγω μενω λαρνακα...

προσωπικα ειμαι υπερ αυτου του τεστ... πιστευω πως και φυσικα υπαρχουν καποιες τροφες... ασχετα αν ειναι ανθυγιεινες Ή ΟΧΙ... που ενοχλουν το στομαχι-εντερα...

ξερω πααααααρα πολλα ατομα που βρηκαν την λυση στο προβλημα τους, μεσω αυτου του τεστ...

χονδρικα στοιχιζει γυρω στα 300 ευρω... αλλα πιστευω αξιζει...ειτε αν εχεις προβλημα στομαχιου-εντερου αλλα ακομη και βαρους... γιατι σιγουρα επηρεαζει!

μπορεις να κανεις αυτη την εξεταση σε χημειο, αλλα πρεπει να ειναι εξειδικευμενο χημειο... ή ακομη σε ιδιωτικη κλινικη... αν θες περισσοτερες πληροφοριες (για λαρνακα μιλαω) μου λες για να σε ενημερωσω περισσοτερο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Haroullini εγώ μένω Λεμεσό. Δεν με πειράζει να πάω Λάρνακα για την εξέταση εξάλλου στη Λεμεσό δεν βρήκα κάτι. Στη Λεύκωσία βρήκα ένα πολύ καλό χημείο που σε εξετάζει για 190 τροφές αν θυμάμαι καλά. Αν ξέρεις καλό χημείο στη Λαρνακά πες μου.

ΝεφέληΠ εγώ νομίζω θα είναι η σωτηρία μου αυτό. Πηγαίνω γυμναστηρίο 5 φορές την εβδομάδα, πήγα σε διατροφολόγο, πάντα ήμουν υπερ της υγιεινής διατροφής (καθόλου τηγανιτά, δεν τρωω σε φαστφουνταδικά, γλύκο μπορεί να περάσει μήνας και να μην φαω)και όμως βλέπω τον ευάτό καθε φορά που πρήζεται να βάζω και κιλά. Τα δοκίμασα όλα. Αυτό είναι το τελευταίο που έμεινε να κάνω και ελπίζω να είναι η λύση γιατί η ψυχολογία μου είναι χάλια αυτή τη στιγμή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφακι τωρα μπορεσα να σου απαντησω... λοιπον ΤΕΛΙΚΑ δεν χρειαζεται το χημειο να ειναι εξειδικευμενο για το τεστ δυσανεξιας, αλλα να εχει το συγκεκριμενο μηχανημα! οποτε μπορεις να το κανεις και λεμεσο!

ετσι για να εχεις υποψη... οι γαστρεντερολογοι ειναι "εναντιον" γιατι φυσικα θα μεινουν χωρις δουλεια!!!

ξερω παααααααααρα πολυ κοσμο που γιατρευτηκε, βρηκε την ηρεμια/ησυχια του,...εχασε το ανεπιθυμητο βαρος που ποτε δεν εχανε...μεσω αυτου του τεστ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

αν καποια ειναι απο θεσσαλονικη μηπως μπορει να μου συστησει καποιο αξιοπιστο κεντρο οπου θα μπορουσα να το κανω .πασχω απο ψωριαση ,υποφερω αρκετα και ισως ο αποκλεισμος καποιων τροφων βελτιωσει την εικονα του προβληματος μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απ'οτι γνωριζω, η ψωριαση δεν εχει σχεση με το τεστ τροφικης δυσανεξιας... γενικα δηλαδη η ψωριαση δεν εχει σχεση με την διατροφη...

σου ευχομαι περαστικα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αχχ τουλάχιστον εσένα πήρε ο μπεμπάκος! Καλύτερο μου ακούγεται για να δούμε τώρα την Τρίτη μαι εγω 35 μπαίνω είμαστε πολύ κοντά…εσύ κατάλαβες οτι πήρε θέση; Εννοώ νιώθεις κλωτσιές μόνο ψηλά στον θώρακα;;
    • Ναι Ε; Μήπως να ψαχτώ και εγώ για την μπάλα θα τον ρωτήσω τώρα που θα πάω την Τριτή τον γιατρό…άσε το βλέπω και στον ύπνο μου…οτι δεν πήρε θέση αλλά ντάξει τι να κάνουμε όπως έρθουν τα πράγματα 🙃
    • Τώρα η μικρούλα σου κοιμάται;; Αχ αναρωτιέμαι ποτε θα ξανά κοιμηθούμε, όπως παλιά!! Ρωτάω την μαμά μου, από ποτε μπορούμε να κοιμόμαστε εμείς και τα μικρά να βλέπουν παιδικά 😂😂😂 Αν και ο άντρας μου είναι πολύ πρωινός τυπος και τα σκ που δε δουλεύει παίρνει την μικρή και βγαίνουν βόλτες…οπότε από αυτήν την άποψη είμαι καλά.  Και να μην τον βάλεις πάντως δεν έγινε και κάτι… από του χρόνου πιστεύω θα το χαίρονται..φέτος πιο πολύ εμείς χαιρόμαστε!
    • Καλησπέρα κορίτσι μου,εγώ αύριο μπαίνω στην 35η εβδομάδα ο μικρούλης έχει πάρει θέση εδώ και 3 4 εβδομάδες αλλά ο γιατρός μου είπε να μη το δένω και κόμπο γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει πάλι οπότε μην αγχώνεσαι!!
    • Οχι δεν μου ειπε! Απλα μου ειπε οτι θα το παρακολουθεί η γυναικολόγος κι αν χρειαστεί να ξαναπάω να με δει η ιδια που εκανε την Doppler. Μου ειπε για σημαδια. Και ειπε δεν είναι κ σίγουρο οτι θα γεννήσω πιο νωρις.    Επισης  πήρε θέση, αλλα  μπορει να αλλάξει γιατι  είναι νωρις ακομα. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...