Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

βαστερ γεια σου.

το alpha test δεν ξερω τι ειναι παντως οταν κανεις αυτη την εξεταση θα κανεις Αυχενικη διαφανεια (υπερηχος) που συνοδευεται απο την εξεταση PAPP-A που ειναι εξεταση αιματος. τις κανεις την ιδια μερα και ουσιαστικα η μια εξεταση καλυπτει την αλλη. με αυτη την εξεταση ο γιατρος βλεπει ποσες πιθανοτητες εχει το παιδι να γεννηθει με συνδρομο νταουν.

σου ευχομαι καλα αποτελεσματα! :cheer:

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΡΙΠΛΟ ΤΕΣΤ..ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ 3 ΟΡΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΕΜΒΡΥΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ(ΒΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ Ή ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ)

  • 2 months later...
Δημοσίευση

κοριτσια καλησπερα. ειμαι 11 εβδωμαδων εγκυος και μου ειπε ο γιατρος να κανω αυχενικη και papp a αλλα οικονομικα για την αιματος δεν εχω. την αυχενικη θα την κανω στο 3 θεραπευτηριο στην κανιγγος. οχι οτι ειμαι τσιγγουνα αλλα προσφατα εμεινε χωρις δουλεια ο αντρας μου και για αυτο. θελω να ρωτησω λοιπον ειναι υποχρεωτικο να κανω την papp a η μονο με την αυχενικη θα ειμαι καλυμενη.????

Δημοσίευση

fufou έγραψε:

κοριτσια καλησπερα. ειμαι 11 εβδωμαδων εγκυος και μου ειπε ο γιατρος να κανω αυχενικη και papp a αλλα οικονομικα για την αιματος δεν εχω. την αυχενικη θα την κανω στο 3 θεραπευτηριο στην κανιγγος. οχι οτι ειμαι τσιγγουνα αλλα προσφατα εμεινε χωρις δουλεια ο αντρας μου και για αυτο. θελω να ρωτησω λοιπον ειναι υποχρεωτικο να κανω την papp a η μονο με την αυχενικη θα ειμαι καλυμενη.????

η papp-a ειναι συμπληρωματικη της αυχενικης,δλδ τα ποσοστα θα βγουν σε συνδιασμο της αυχενικης με την papp-a

Δημοσίευση

εγω εκανα το papp μαζι με αιμα στις 10-4 και την προηγουμενη εβδομαδα εκανα το a test.Ρωτησα την γιατρο γιατι κανουμε και τα δυο αφου ειναι το ιδιο και μου ειπε κατι αρλουμπες δεν καταλαβα τιποτα.Να σημειωσω καμια απο τις γνωστες μου δεν εκανε αυτο το τεστ.το οποιο ουτε γραφεται παλι και κοστιζει 130ε!!τι να πω...αφου διαλεξα αυτο το γιατρο πρεπει να ακολουθω τις οδηγιες.

Δημοσίευση

ERI79 έγραψε:

εγω εκανα το papp μαζι με αιμα στις 10-4 και την προηγουμενη εβδομαδα εκανα το a test.Ρωτησα την γιατρο γιατι κανουμε και τα δυο αφου ειναι το ιδιο και μου ειπε κατι αρλουμπες δεν καταλαβα τιποτα.Να σημειωσω καμια απο τις γνωστες μου δεν εκανε αυτο το τεστ.το οποιο ουτε γραφεται παλι και κοστιζει 130ε!!τι να πω...αφου διαλεξα αυτο το γιατρο πρεπει να ακολουθω τις οδηγιες.

to alpha τεστ ειναι η παλια εξεταση που εκαναν για συνδρομο νταουν,τωρα αυχενικη με papp-a ειναι η καινουργια εξεταση,ρωτησα την γιατρο μου,γιατι πριν 2 μηνες εγω ανοιξα αυτο το θεμα,ειχα απορια!δεν ξερω γιατι καποιοι γιατροι εξακολουθουν να ζητουν το alpha τεστ...ασε που ακουσα πως πολλες φορες βγαζει και ψευδως θετικο...

Δημοσίευση

εγω ειχα κανει την αυχενικη διαφανεια αλλα τιποτα αλλο..αφου στον υπερηχο ηταν ολα καλα,δεν ηθελα να μπω στη διαδικασια να ψειριζω το θεμα με ενα σωρο εξετασεις..

ετσι δεν εκανα τιποτα..τα θεωρω ψυχοφθορα ολα αυτα..

Δημοσίευση

alkost έγραψε:

εγω ειχα κανει την αυχενικη διαφανεια αλλα τιποτα αλλο..αφου στον υπερηχο ηταν ολα καλα,δεν ηθελα να μπω στη διαδικασια να ψειριζω το θεμα με ενα σωρο εξετασεις..

ετσι δεν εκανα τιποτα..τα θεωρω ψυχοφθορα ολα αυτα..

εδω που τα λεμε ,εκτος της αυχενικης,οι αλλες 2 εξετασεις ειναι για ποσοστο πιθανοτητων...και πραγματικα ειναι ψυχοφθορα η ολη διαδικασια :(

Δημοσίευση

Όλες αυτές οι εξετάσεις μιλούν για ποσοστά λοιπόν!!Η διαφορά τους είναι μέχρι πόσα παιδιά με σύνδρομο ντάουν μπορούν να πιάσουν.Συγκεκριμένα:

Α τεστ (είναι παλιότερο από το papp a): 50-60% (σαν να λέμε 5-6 παιδιά στα 10)

αυχενική από μόνη της:75-80%

αυχενική+ pappa:90-95%

Αυτή είναι η διαφορά τους σύμφωνα με τις έρευνες.Από εκεί και πέρα η κάθε γυναίκα διαλέγει...

Δημοσίευση

Ρωτησα και γω το γιατρο μου,στον οποιο εχω πολυ πολυ εμπιστοσυνη γιατι ειναι πολυ εντιμος και μου πε οτι αυχενικη με παπ α αρκουν (και μετα φυσικα αν ολα καλα, β επιπεδου). Το αλφα τεστ ειναι παναρχαιο και δεν το πολυσυστηνουν πια. Ομως πολυ γιατροι επειδη τα θελουν προφανως τα ποσοστουλια τους ή απλά γιατι θελουν να ναι διπλοκαλυμμενοι ή απλα επειδή αδιαφορούν σου ζητουν να τα κανεις ολα αδιαφορώντας για το αν ειναι μια εξεταση που εχει ξεπεραστει...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι από την αρχή φαινόταν ότι θα είναι μικρό μωρό οπότε έπαιξε κ αυτό τον ρόλο του. Αχ αυτές τις λίγες μέρες περιμένω κ γω να περάσουν.. Θέλει υπομονή!  Δεν ξέρω να σου πω για τις συσπάσεις γτ από την αρχή είχα 2 στο 10λεπτο δηλαδή 2:00 το μεσημέρι. Στη γιατρό πήγα 6 το απόγευμα κ ήταν ήδη 3λεπτες. Δεν ξέρω πως μετράνε τη διαστολή πάντως η μαία μου έβαλε 3 δάχτυλα. Δεν μου είπε αν έχω διαστολή μ είπε ότι εξαληφθηκε ο τράχηλος. Όταν πήγα ιασω μου βάλανε όρο και ήταν σαν να μην είχα μετά δλδ 7:30 - 8 το απόγευμα λες κ οι συσπάσεις είχαν φύγει. Ή τουλάχιστον εγώ δεν τις μετρούσα! Δεν ξέρω πως έγινε. Έπρεπε να πάει 9 το βράδυ γτ είχα φάει στις 3 και δεν γινόταν νωρίτερα η επισκληριδιος. 
    • Ευχαριστώ πάρα πολύ! Διάβασα και τα δικά σου πως περνάς και πως σκέφτεσαι ώρες ώρες και να ξέρεις ταυτίστηκα με κάποιες σκέψεις σου... Δεν είσαι μόνη! θα σου πω πως όλα γίνονται σιγά σιγά.. Όλοι θέλουμε να έχουμε τη Σειρά μας, να είναι όλα έτοιμα, τακτοποιημενα, ρυθμισμένα, "ιδανικά" με άλλα λόγια και να γεννήσουμε χωρίς σκοτούρες αλλά δεν βγαίνει πάντα και δεν είναι κακό. Είναι απλά διαφορετικό. Εγώ τον πρώτο στο αυτοκίνητο τον έχω από την πρώτη μέρα στη θέση του συνοδηγού με κλειστό αερόσακο όπως προβλέπει ο νόμος. Οπότε ένας ενήλικας με 4 παιδιά χωράνε σε ένα αμάξι έστω κ έτσι αν χρειαστεί να τους πας κάπου.  Μόνο τη χάρη μου έκανε! Ευτυχώς είχε 26 ο μήνας κ είναι όντως ωραία!   
    • Ναι μωρέ λίγο πρόωρο αλλά οριακά! Μια μέρα μετά αν γενναγες θα θεωρούνταν τελειομηνο σκέψου! Οπότε για λίγο θα μείνει θερμοκοιτίδα, όλα καλά θα είναι σε λιγες μέρες θα την έχετε μαζί σας ☺️ Βγήκε και λίγο μικρούλι στα κιλά ε, ίσως παίζει ρόλο κι αυτό! Σε λίγες μέρες θα πάρει τα πάνω της και θα την έχετε σπιτάκι❤️ Εγώ ένα πράγμα αναρωτιέμαι μόνο, από το μεσημέρι που είχαν φτάσει στο 3λεπτο πώς καθυστέρησες τη γέννα μέχρι τις 9 το βράδυ;; Γίνεται αυτό;;
    • Καλησπεραα να σου ζήσει η μικρούλα!!!🩷🩷 Χαίρομαι που τουλάχιστον γέννησες σε ωραία ημερομηνία (26/01/26) επειδή έλεγες ότι είχες κόλλημα με τους αριθμούς 😁😁
    • @το χοντρό μπιζέλι εμείς για την ώρα πάμε με φυσιολογικό τοκετό, θα φανεί στο τέλος τι θα γίνει.. 😅 έχω αρχίσει να ετοιμάζω βαλίτσα σιγά σιγά, αν και έχω πολλά πράγματα να ετοιμάζω ακόμη ότι αφορά καρότσια, καλαθούνες, αυγά, ριλάξ, μπουκάλια, πιπίλες, αποστειρωτές.. αλλά εντάξει πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα είναι όλα under control.. 😋  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...