Μετάβαση σε περιεχόμενο

Συγγενής καταρράκτης στον υπέρηχο Β' επιπέδου


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

χάθηκα εδώ και μια βδομάδα γιατί κάνοντας τον υπέρηχο Β' επιπέδου μας είπαν για ενδεχόμενο "συγγενή καταρράκτη". Τα χάσαμε όπως καταλαβαίνετε! Ουσιαστικά βλέπουν υπερηχογένεια στα ματάκια του μωρού και το εξηγούν έτσι. Βέβαια λόγω του ότι ο μικρός έχει λίγο πιο μικρά μάτια από τον μέσο όρο (αλλά μέσα στα φυσιολογικά όρια) κάναμε διάφορες εξετάσεις (μαγνητική εμβρύου και αμνιο όπου περιμένουμε τα αποτελέσματα) για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο συνδρόμων. Όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι εξαιρετικές όπως και η ανάπτυξη του παιδιού. Όπως καταλαβαίνετε ήταν μια εβδομάδα πάρα πολύ δύσκολη για εμάς και ελπίζουμε για το καλύτερο!

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια μανούλα ή μελλοντική μανούλα που να έχει αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Μας είπαν ότι ναι μεν είναι κάτι σπάνιο και γίνεται τυχαία... αλλά δεν είναι και το πιο σπάνιο... τι να πω;

Περιμένω κορίτσια τη βοήθειά σας..

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δε γνωριζω καθολου τι ειναι αυτο,αλλα ευχομαι να ειναι ολα καλα...οι γιατροι που κανουν αυτες τις εξετασεις ειναι λιγο ψειρες..τα ματακια του θα μπορουσαν να ειναι λιγο μικροτερα αλλα αυτο δε σημαινει κατι..μπορει να ειναι απλα ετσι τα χαρακτηριστικα του μωρου..ποσους ανθρωπους βλεπουμε στο δρομο με ματια μικρα,μεγαλα κλπ..

μια γνωστη μου της ειπαν απο την αυχενικη οτι το μωρο δε φαινεται να εχει ρινικο οστο και οτι ειναι ενδιεξη οτι εχει συνδρομο νταουν,και εκανε αμνιοπαρακεντηση και δε βρηκαν τιποτα και τελικα ηταν μια χαρα το μωρο απλα εχει μοιασει τη μαμα της και εχει λιγο "πλακουτσωτη" μυτουλα,για αυτο φαινοταν ετσι..τσαμπα ανησυχουμε καμια φορα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhspera kai apo emena!

Xwris na thelw na se tromokrathsw thelw na sou pw pws kai egw

gennhthika me syggenh katarakth agnwsto akoma giati.Oi goneis

mou to katalavan giati to dexi mou mataki htan tholo.Etsi me

phgan amesws thessaloniki kai etsi diagnwstike.3 mhnwn mwraki mou

kanane egxeirish gia katharismo tou katarakth kai otan egina 6

xronwn ksanaekana kai sta 2 matakia aythn thn fora gia diorthosh

tou stravismou.To apotelesma einai na mhn exw katholou stravismo

pia alla na eimai entelos tyflh apo to dexi mou mati.Dystyxws olh

h zhmia egine otan hmoun mesa sthn koilia ths mamas mou kai etsi oi

gatroi den mporesan na kanoun tipota.

Eyxomai to mwraki sou na mhn exei tipota.Poses fores oi

metrhseis kanoun lathos! Oti thelhseis mporeis na me rwthseis! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Lenaki26 θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις, γιατί από τη στιγμή που έκανες εγχείριση καταρράκτη 3 μηνών δεν βλέπεις από το ένα σου μάτι; Καταρχάς είχες καταρράκτη μόνο στο ένα μάτι; Ο στραβισμός σου προέκυψε στην πορεία ή από τη γέννηση; Και χίλιες δυο άλλες ερωτήσεις έχω.... σ' ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και συγγνώμη αν σε κουράζω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Xanthippi μου, επειδη έχω σπουδάσει ακριβώς σε αυτο το αντικείμενο (οπτομετρία με μεταπτυχιακο στις παιδοφθαλμολογικες εξετάσεις), μπορείς να με ρωτήσεις οτι απορίες έχεις και ευχαρίστως αν μπορω να σε βοηθήσω. Βέβαια αυτο είναι αντικείμενο κυρίως οφθαλμιάτρου, εγω μπορω να σε βοηθήσω σε απορίες και σε ότι έχει να κάνει με τον στραβισμο, ο οποίος δεν συνδέεται απόλυτα με τον συγγενη καταρράκτη...

Πάντως σε πρωτη φάση σε σε διαβεβαιω πως υπάρχουν μέθοδοι εξάλειψης του προβλήματος.

Επίσης να σου τονίσω να μην πανικοβάλλεσαι γιατι όντως μπορεί να μην τρέχει τιποτα τελικά! Καμια φορα οι "εξελιγμενες" εξετάσεις υπερήχου σε σαλτάρουν περισσότερο απ'ότι πραγματικά χρειάζεται!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

alexdim σ' ευχαριστώ πολύ αρχικά για την βοήθειά σου!

Όπως καταλαβαίνεις οι απορίες είναι πολλές... καταιγιστικές θα έλεγα... Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν όντως αποδειχθεί ότι είναι είναι καταρράκτης, το κατά πόσο μπορεί αυτός να συνδεθεί με τύφλωση. Επίσης αν "συνήθως" σχετίζεται και με κάτι άλλο, όπως π.χ. στραβισμό, γλαύκωμα κλπ. Επιπλέον αν γνωρίζεις την πρόγνωση της μετεγχειρητικής πορείας συγγενούς καταρράκτη. Και τελειώνοντας, όταν λες "άλλες μέθοδοι εξάλειψης του προβλήματος", εννοείς κάτι άλλο εκτός από εγχείριση;

Μακάρι να έχουμε ανησυχήσει χωρίς λόγο...

Ειλικρινά σ' ευχαριστώ προκαταβολικά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Nai eixa katarakth mono sto ena mati.Tyflwthika giati o

katarakts eixe katastrepsei ta optima mou neyra apo otan

hmoun akoma mesa sthn koilia ths mamas mou kai apla h

egxeirish meta egine gia na ton 'katharioun' apo osa mou eipan.

O stravismos den kserw an proekypse logo tou katarakth.Ton eixa

kai ayon ek gennethis.

Den me kourazeis katholou.Xara mou na se voithisw oso mporw! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν Xanthippi μου, θα σου απαντήσω σε όσα μου επιτρέπεται γιατι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πανικοβάλλεσαι!!

Η θεραπεία του καταρράκτη είναι μόνο χειρουργική, υπάρχουν πολύ εξελιγμένες μέθοδοι που γίνονται με τοπική αναισθησία και ο "ασθενης" πάει αμέσως σπίτι του. Υπάρχουν 2 βασικά είδη του συγγενούς : Ο ολικός (που πρέπει να ήταν της Λένας) αλλα είναι πολύ πολύ σπάνιος και αυτός συνδέεται με στραβισμό-τύφλωση κλπ) και ο Ζωνοειδής που είναι ο πλεον συχνός και σπάνια συνοδεύεται με άμεση τύφλωση. Συνήθως για να καταλάβεις οι γονείς τον ανακαλύπτουν τα πρώτα χρόνια που το παιδι πάει σχολείο και εκφράζει την δυσκολία του στο διάβασμα. Η πρόγνωση μετεγχειριτικά είναι περισσότερο καλή απο αυτο που φαντάζεσαι!!!

Να σε ρωτήσω κι εγω κάτι, σε ποιο μήνα είσα? Και αν γνωρίζεις την πιθανή αιτία που μπορεί να εμφανίστηκε (π.χ. έχεις κανενα θέμα με τον μεταβολισμό σου?) Α, επίσης ο γιατρός σας είπε και για τα 2 ματάκια ή μόνο για το 1?

Δυστηχως το θέμα είναι πως για να βγάλουν ακριβή συμπέρασμα οι γιατροί για την βαρύτητα του προβλήματος πρέπει πρώτα να γεννηθεί, δλδ δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί σε αυτό το στάδιο με φάρμακα κλπ.

Να κάνεις υπομονη, να μην φρικάρεις γιατι ειλικρινά σου μιλάω είναι πολύ πιθανό να μην τρέχει τπτ απο όλα αυτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαι στην 23 εβδομάδα τώρα. Τον υπέρηχο τον έκανα στην 22η. Είναι και στα δυο μάτια... Δεν γνωρίζει κανένας απο που μπορεί να έχει προκύψει.. δεν έχω κάποιο θέμα με τον μεταβολισμό μου, έκανα εξετάσεις αιματολογικές ξανά για να αποκλείσουμε λοίμωξη (τοξόπλασμα, CMV), κάναμε μαγνητική εμβρύου όπου αποκλείστηκε η μικροφθαλμία αλλά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν κάτι για τον καταρράκτη και αμνιοπαρακέντηση όπου χθες έμαθα τα πρώτα αποτελέσματα για τρισωμίες που είναι πάρα πολύ καλά και περιμένουμε τον καρυότυπο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποσο σε καταλαβαινω,ειναι πολυ αγχωτικο για τη μανα που κυοφορει, να της πιθανολογουν καποιο προβλημα,πριν ακομα γεννηθει το μωρο και εχουν μια πιο ολοκληρωμενη και σαφη εικονα του προβληματος!μηπως περασες ερυθρα?Ρωτησα τον συζηγο μου που ειναι οφθαλμιατρος και μου ειπε οτι θα δουν το μεγεθος της ζημιας οταν με το καλο γεννηθει το ζουζουνι και οτι οι μεθοδοι εχουν εξεληχθει οποτε και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο!φημιζεται ενας καλος γιατρος στο παιδων Παικος λεγεται και ισως η επιλογη του εξωτερικου ειναι οτι καλυτερο!!προσπαθησε να ηρεμησεις οσο μπορεις και θα δεις ολα θα πανε καλα!!!!με το καλο το νινι σου :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ' ευχαριστώ μαμα Παναή... είναι όντως αγχωτικό, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά.. όχι δεν πέρασα ερυθρά τώρα.. είχα περάσει παιδί όταν ήμουν.. τι να πω; Πάικος ε; Θα τον έχω στα υπόψιν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα, απ'ότι θυμάμαι έχεις αποκλείσει τα περισσότερα αίτια εμφάνισης.

Έπαιρνες κανενα φάρμακο - αντιβίωση στην αρχή (στο 1ο τρίμηνο)? Επίσης αν έχετε καμια κληρονομικότητα? νομίζω είναι 25% οι πιθανότητες κληρονομικότητας (αρκετες..) Τελος πάντως δεν μας ενδιαφέρει τώρα και τόσο αυτο, αφου αποκλείστηκαν οι τρισωμίες και μόλις πάρεις και τον καρυότυπο και ησυχάσεις απο το ενδεχόμενο συνδρόμων θα έχουν περάσει τα "σοβαρα"! Το μόνο που θα κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να ακους τους γιατρούς σου, λύση ΥΠΑΡΧΕΙ και στις μέρες μας είναι λύση "ρουτίνας" αυτες οι επεμβάσεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν έχω πάρει ούτε depon.. τίποτα!! Ούτε έχουμε κληρονομικότητα... Απλά διάβασα κάπου ότι το 60% περίπου εμφανίζεται τυχαία... δεν ξέρω... προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά... μακάρι να πάνε όλα καλά.. μακάρι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όπως ακριβως λεει η μαμα Παναη, η ερυθρα είναι ο πιο "συνηθισμενος" λόγος αλλα φαντάστηκα οτι θα μας το είχες γράψει αν ήταν αυτο και πως αμεσως θα σε είχαν ρωτήσει και οι γιατροι. Τον Παικο τον έχω ακουστα κι εγω οτι είναι πολυ καλος.

Μην διαβάζεις ότι βρεις στο ιντερνετ για το θέμα, είναι πολύ εξειδικευμένα και θα σε μερδέψουν περισσότερο. Κι εγω στην αρχη που εψαχνα κατι για'μενα σαλταρα τελειως!!!!! Αν εχεις τόσες απορίες καλύτερα να απευθυνθείς σε οφθαλμιατρο. Θα σου τις λύσει όλες και θα σου πει όσα πραγματικα χρειάζεται να ξέρεις!

Τώρα θα χαλαρώσεις όοοσο μπορείς και όταν γεννησεις με το καλό θα δουν οι γιατροι πως θα το αντιμετωπίσουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό προσπαθώ να κάνω... να χαλαρώσω... απλά και με τους παιδοφθαλμιάτρους πάλι δεν μπορείς ακόμη να βγάλεις άκρη (και έχουν δίκιο) γιατί δεν μπορούν να πουν κάτι αν δεν το δουν... γι' αυτό και παραμένει η αγωνία... προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά... και το κάνω για το μωράκι μου.. απλά όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο δύσκολο όταν δεν έχεις σαφείς απαντήσεις... αυτό είναι το δύσκολο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξανθίπη μου καταλαβαίνω την αγωνία σου αλλά όπως μου ακούγεται το θέμα,το σημαντικό είναι ότι στη χειρότερη περίπτωση,αντιμετωπίζεται το πρόβλημα άσε που τελικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα κάν!!!!!!!!!!!!!!!

Όλα καλά θα πάνε,προσπάθησε να ηρεμήσεις όσο μπορείς!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μακάρι να είναι έτσι ΆνναΜαρία μου και να έχουμε ανησυχήσει για το τίποτα... θα φανεί... αυτή τη στιγμή ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα... από το να ευχόμαστε να είναι όλα καλά... γιατί από θέμα εξετάσεων έχουμε κάνει τα πάντα!

Σ' ευχαριστώ για τις θετικές σου σκέψεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κορίτσια,

πριν 2 εβδομάδες έμαθα πως ο 10μηνος γιος μου έχει συγγενή καταρράκτη στο δεξί του μάτι και θα τον χειρουργήσουμε τη Δευτέρα στο Παίδων Αγία Σοφία. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε καθώς ποτε κανένας γιατρός δεν είδε κάτι τέτοιο...Ο Β επιπέδου μου ήταν άψογος και οι παιδίατροι ποτε δεν του εξέτασαν τα μάτια. Έτσι λοιπόν χάσαμε 10 πολύτιμους μήνες από την όρασή του. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο xanthippi είσαι τυχερή που το ξέρεις από τώρα... Καταλαναίνω απόλυτα πως νιωθεις! Για οποιαδηποτε πληροφορία στειλε μου pm. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xanthippi μου,

δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω με την δική μου ιστορία...

ήμουν 8 χρονών όταν διαπίστωσε η μητέρα μου ότι δεν έβλεπα από το δεξί μου μάτι, εντελώς τυχαία.Τότε ξεκίνησαμε τις εξετάσεις...Το οφθαλμολογικό κέντρο Αθηνών διέγνωσε συγγενή καταρράκτη εκ γεννετης.Μάλιστα δεν θα ξεχάσω που όταν μου έκαναν τις εξετασεις είχαν μαζευτεί όλοι οι γιατροί από πάνω μου.Ο πρώτος οφθαλμίατρος που συμβουλεύτηκα μετά την διάγνωση ήταν κατηγορηματικός ότι το μάτι μου δεν πρόκειται να επανέλθει και θα το χάσω γιατί είχε ΄΄τεμπελιάσει΄΄.

Αφού μας έπιασε πανικός πήγαμε και σε μία ακόμη γιατρό για μία δεύτερη γνώμη, η οποία συμφώνησε με την αρχική διαγνωση αλλά μου είπε ότι το μάτι μου μπορεί να επανέλθει.Κάναμε διάφορες θεραπείες για εκγύμναση του ματιου για χρόνια και 17 χρονών έκανα το πρώτο μου χειρουργείο.Μετά από 1 χρόνο έκανα ένα δευτερο και τελικά βλέπω πολύ καλυτερα από το δεξί μου μάτι παρά από το αριστερό.Ταλαιπωρήθηκα λίγο αλλά τώρα όλα καλά.

δεν ξέρω αν σε βοήθησα...αν και πιστεύω ότι το μωράκι σου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά ότι καλύτερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΦΣ μου αυτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή συγγενούς καταρράκτη απ'ότι ξέρω. Το "τεμπέλικο" μάτι που λες είναι πολύ απλη πλεον περίπτωση (ειναι ακριβως και στο αντικειμενο μου αυτη η εγκυμναση όπως την αναφέρεις) και είναι πολύ φυσικό που τώρα νοιωθεις να βλεπεις καλύτερα απο το δεξι! όλα καλά!!!

Msig μου να μην ανησυχεις κούκλα μου και όλα θα πάνε καλα! Η εγχείρηση είναι απλη, μην φοβάσαι καθόλου!

xantippi μου είδες που δεν είσαι η μόνη περίπτωση? Το καταλαβαίνω απόλυτα οτι είναι δύσκολο αυτο που περνάς αλλα μην φορτίζεις το μωράκι σου και με άγχος, αν δεν γενννηθει δεν μπορουν να σε βοηθήσουν οι γιατροι. Υπομονή και ...think pink!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Ξανθίππη,

δεν έχω κάποια εμπειρία σχετικά με τον καταρράκτη, όμως ΄πάρα πολλές φορές έχω ακούσει (και το πέρασα και εγώ με άλλο θέμα) για ανησυχητικές ενδείξεις στή β΄ επιπέδο και στην αυχενική που δεν επαληθεύτηκαν μετά τη γέννα. Για ένα σωρό θέματα. Στη συννυφάδα μου είχαν πει ότι το ένα πόδι του παιδίού της ήταν πιο κοντό, στην κουμπάρα μου ότι το παιδί θα είναι υπερβολικά κοντό, πολύ συχνά για υπερβολικά αυξημένες πιθανότητες τρισωμιών κλπ κλπ. Γι' αυτό πραγματικά ελπίζω ότι μπορεί να μην είναι και τίποτα. Σκέψου τι λεπτές μετρήσεις είναι αυτές και πόσο εύκολο είναι το λάθος σε επίπεδο μικρότερο του χιλιοστού. Ειδικά στην περιπτωσή σου μιλάμε για τα ματάκια ενός εμβρύου βάρους το πολύ 500 γρ το οποίο είναι μέσα στην κοιλιά σου και κινείται αυτόβουλα συχνά δυσκολεύοντας το γιατρό να το παρατηρήσει και να το μετρήσει.

Ομως, και αν επαληθευτεί το πρόβλημα, θα είσαι τυχερή που εντοπίστηκε τόσο έγκαιρα. Τα πάντα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα όταν τα μαθαίνουμε νωρίς. Σκέψου την κοπέλα που το ανακάλυψε 8 χρονών... Πόσες δυσκολίες θα πέρασε έως τότε που ως παιδάκι δεν ήξερε να τις εκφράσει... Και τώρα είναι μια χαρά!

Σε νιώθω απόλυτα γιατί πέρασα κι εγώ τεράστια αγωνία με την αυχενική και τη β΄ επιπέδου και παρόλο που έκανα αμνιο και βγήκε καλή, ήταν τέτοιο το σοκ μου που ακόμα τρέμω για το μωρό μου (είμαι 36η εβδομάδα) - Και νιώθω και τύψεις για το ενδεχόμενο να έχει "νιώσει" το μωρό την στενοχώρια μου και την αγωνία μου.

Να έχει πάντως στο μυαλό σου ότι πρώτον είναι μεγάλη η πιθανότητα να μην έχει τίποτα, και δεύτερον ακομα και αν έχει θα αντιμετωπιστεί!

Με το καλό το μωράκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ειλικρινά με βοηθάτε πολύ και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Ελπίζω κι εύχομαι να είναι false alarm και όλα να πάνε καλά... αλλά ακόμη και να είναι καταρράκτης να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε! Αυτό που τρέμω είναι την τύφλωση!

msig σου εύχομαι τα καλύτερα για το παιδάκι σου και είμαι σίγουρη ότι όλα έτσι θα πάνε!

ΕΦΣ μου δίνεις μεγάλο κουράγιο με την ιστορία σου.. τέλος καλό όλα καλά!

alexdim προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά και ναι βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη... φυσικά και δεν θα ήθελα να υπάρχουν τέτοια περιστατικά και να μην ταλαιπωρούνται τα παιδάκια μας, αλλά καταλαβαίνετε ότι είστε μεγάλο στήριγμα για εμένα και σας ευχαριστώ που με βοηθάτε να μοιραστώ τους φόβους μου και να πάρω κουράγιο ακόμη και με ένα γεια!

ΛΙΖΑ ναι έχω ακούσει κι εγώ διάφορες περιπτώσεις που τελικά δεν ήταν τίποτα... και δεν σου κρύβω ότι μέσα μου θέλω πολύ να το πιστέψω αυτό... αλλά δεν παύει να με τρώει αυτή η πιθανότητα. Τουλάχιστον αν όντως είναι έτσι, στο τέλος θα πω ότι ήμασταν και τυχεροί που το μάθαμε νωρίς!

Σας ευχαριστώ πολύ ειλικρινά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...