Μετάβαση σε περιεχόμενο

YOGA ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ...ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ??


Recommended Posts

διανυω την 17η εβδομάδα κυησης και θα ηθελα να μάθω αν κάποια απο εσας γνωρίζει κατι περι του θεματος "yoga κατα τη διαρκεια της εκυμοσυνης"..??εχω πάρει πληροφοριες απο διαφορα sites αλλα επι του πρακτεου... εχει κανει ή κάνει καμμια σας??την βοηθησε στον τοκετο??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

land εγώ έχω κάνει yoga από τον 5ο μήνα μέχρι και τον 9ο. Πήγαινα μία φορά την εβδομάδα και θέλω να σου πω ότι με βοήθαγε πολύ στο να χαλαρώνω. Φυσικά κάναμε και ειδικές ασκήσεις για το περίναιο που είναι σημαντικό να είναι ελαστικό. Στον τοκετό δεν με βοήθησε πολύ στον πόνο γιατί τον πόνο τον νιώθεις ούτως ή άλλως, ό,τι και να κάνεις... Με βοήθησε όμως στο να είμαι χαλαρή και να σκέφτομαι θετικά έτσι ώστε να τον ψιλοξεχνάω τον πόνο. Γενικά πάντως ήταν μια ωραία εμπειρία και θα την συνιστούσα σε όποια κοπέλα το επιθυμεί ;):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω εχω κάνει power yoga αλλα και stretching...

Βοηθάνε στην ευλυγισία του σώματος σε συνδιασμό με συγκεκριμένες αναπνοές...

Τα έκανα πριν μείνω έγκυος....

Απλα θα σου πω οτι τα ΄΄ τραβήγματα ΄΄ που κάναμε στο stretching

δεν πονούσαν ιδιαίτερα όταν ταυτόχρονα πέρναμε σωστα τις αναπνοές μας...

Στην πράξη να σου πω ( συγκρίνοντας με τους πόνους της γέννας )

οτι επειδη γέννησα φυσιολογικα χωρίς επισκληρίδιο, οι συσπάσεις ήταν πιο ήπιες από τα τραβήγματα που έκανα τότε στο γυμναστήριο και οι αναπνοές που βοηθάνε στη γέννα ( έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετόυ,τα λεγόμενα ψυχοπροφύλαξης )πραγματικα κάνουν θαυματα , όπως οι αναπνοές βοηθούσαν στα τραβήγματα της yoga....

Νομίζω οτι σε μπερδεψα , πάντως είμαι υπερ και βοηθάνε, αν εβρισκα κάτι εδώ στη Θεσσαλονίκη,σιγουρα θα έκανα σε μια δευτερη εγκυμοσύνη μου,συν τις αναπνοούλες που έμαθα απο τα μαθήματα ανωδυνου!!!!!!

Που μένεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μένω Αθήνα!εκτος απ το θέμα της τιμής...ποσες φορες την εβδομαδα ενδεικνυται??...1 η παραπάνω?...επισης κανατε αυτα τα μαθήματα με τον αντρα σας ή μονες σας?? :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα.

Εγω εκανα απο τον 7ο μεχρι με το που μπηκα στον μηνα μου γιατι γεννησα κα δεν προλαβα να κανω αλλα!

Ηταν φανταστκη εμπειρια κατα την οποια χαλαρωνεις απστευτα και βεπσης προετοιμαζεσαι για την ωρα της γεννας!!

Το πρωτο μου παιδι το γεννησα με επσκληριδιο ενω το δευτερο φυσιολογικα και οφειλω να πω οτι με βοηθησε η γιογκα!

Με τις αναπνοες που μου δειξανε εβγαζα ολο το πονο της συστολης με μια ανασα!

Το προτεινω ανεπιφυλακτα!!

Για τις τιμες δεν ξερω να σου απαντησω μιας κι εγω τα εκανα δωρεαν τα μαθηματα αλλα οσο κι αν κοστιζουν σου μιλαω ειλικρινα τα αξιζουν!

Ευχομαι με το καλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

land νομίζω πλήρωνα 60€ το μήνα. Πήγαινα στο Μαρούσι, δεν ξέρω αν σε βολεύει. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου πω σε ποιο ακριβώς. :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγώ έκανα γιόγκα για εγκύους. Είναι εντελώς διαφορετική από την κλασική γιόγκα. Κάναμε ασκήσεις αναπνοής αλλά και δυναμικές ασκήσεις ισορροπίας. Σκοπός ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένες ενώ το σώμα μας κουραζόταν. Στο τέλος κάναμε ασκήσεις χαλάρωσης και ήταν τέλειο το συναίσθημα. Είχα έναν εντονο πόνο στο ισχίο και μόνο με τη γιόγκα χαλάρωνα για 2-3 μερες. Πήγαινα μια φορά την εβδομάδα και πλήρωνα 7€ τα 90 λεπτά. Στο Βερολίνο αυτό.

Στο θέμα της γέννας με βοήθησε πάρα μα πάρα πολύ. Στον πρώτο τοκετό έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και ενώ ήξερα τις αναπνοές, μόλις ξεκίνησαν οι αληθινοί πόνοι, έβαλα τα κλάματα, τα έχασα και φυσικά ζήτησα επισκληρίδιο.

Στον δευτερο τοκετό, είχα κάνει τη γιόγκα μου και μόλις έπιαναν οι πόνοι έκανα τις αναπνοες μου, έβγαζα και τον ήχο που μου είχε μάθει (κάτι σε ΟΟΟοοοοοο) και ειλικρινά τα κατάφερα μια χαρά. Γέννησα στο νερό, ήμουν απόλυτα συνεργάσιμη και δεν χρειάστηκα αναισθησία.

Γενικά σε βοηθάει και σωματικά και σου φτιάχνει τη διάθεση. Την ξεκίνησα στη 16η εβοδμάδα και θα το κάνω και αυτή τη φορά αν καταφέρω να παρκάρω κάπου τα παιδιά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

land γεια σου και με το καλό το μωράκι σου :)

Κατά σύμπτωση σκεφτόμουν το ίδιο πράγμα σήμερα κι έτυχε να περάσω έξω από ένα ψιλοκαινούριο στη γειτονιά (Αμπελόκηπους) που λένε γενικά ότι είναι καλό. Ήταν κλειστό λόγω της απεργίας αλλά λέω αύριο να το τσεκάρω αν σε ενδιαφέρει να σου πω. Σύμφωνα με το site έχει δύο φορές την εβδομάδα για εγκύους και κοστίζει 17/ώρα, 60/4 μαθήματα ή 80/8 μαθήματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

land γεια σου και απο εμενα.

Εγω κανω ακομα γιογκα και την ξεκινησα και απο πολυ νωρις, απο το δευτερο μηνα αφου ρωτησα τον γιατρο μου.

Ειναι τελεια γυμναστικη, κανω δυο φορες την εβδομαδα, μαθαινεις πολλα για τις αναπνοες, δυναμωνει το σωμα σου και βλεπεις και αλλες εγκυουλες.

Ειναι στο Χαλανδρι αν σε ενδιαφερει, πληρωνω 70 ευρω το μηνα για δυο φορες καθε εβδομαδα, 90 λεπτα

Αυτο ειναι το κεντρο που παω http://www.sadhana.gr/index.htm

Η δασκαλα ειναι μαια και ειναι καταπληκτικη. Στο συνιστω

φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...