Μετάβαση σε περιεχόμενο

να προχωρήσουμε ή όχι;


Recommended Posts

για όσες δεν έχουν διαβάσει προηγούμενο post μου, αρχές Γενάρη κάναμε ένα σπερμοδιάγραμμα που βγήκε τραγικό. Ολιγοασθενοτερατοσπερμία ήταν η διάγνωση με 3.000.000 σπερμ./ml, πρόσθια κίνηση (α+β)=17% (φ.τ. >=50%) και 2% φυσιολογικά!

ο ανδρολόγος μου είπε κατα λέξη όταν τον ρώτησα αν πρέπει να πάρουμε φαρμακευτική αγωγή ή βιταμίνες για να το βελτιώσουμε "κυρία μου μερικά σπέρματα δεν βελτιώνονται!". Χάσαμε τη γη κατω απο τα πόδια μας. Ρωτήσαμε και άλλους γιατρούς και μας είπαν τα ίδια.

Ο γυναικολόγος μας συνέστησε να προχωρήσουμε σε εξωσωματική καθώς οι πιθανότητες για φυσιολογική σύλληψη με αυτό το σπέρμα ήταν ελάχιστες. Κι όμως πριν 11 μήνες είχα συλλάβει παρόλο που δεν εξελίχθηκε καλά και το χάσαμε την 6η εβδομάδα.

Εμείς δεν το βάλαμε κάτω και παρόλο που κλείσαμε ραντεβού για εξωσωματική αυτόν τον 1,5 μήνα ο άντρας μου έπαιρνε eviol (βιταμινη Ε) 300-400mg/ ημέρα και βιταμινη C. Μειωσε πολυ το καπνισμα (τωρα καπνιζει 1 πακετο την εβδομαδα από 4 που καπνιζε) και κάνουμε υγιεινή διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα και ψάρι.

Χθες πήραμε τα αποτελέσματα :

21.000.000/ml (με φ.τ. >20.000.000) και πρόσθια κίνηση 50%. Η μορφολογία είναι επίσης φυσιολογική!

Ο γιατρός της εξωσωματικής μας είπε ότι είναι μια χαρά σπέρμα για τη "δουλειά" που το θέλουμε (εννοεί την εξωσωματική προφανώς) όμως ο γυναικολόγος μου μας είπε οτι αλλαζουν τα δεδομένα τώρα και πρέπει να ξανασυζητήσουμε.

Εγώ έχω διαβατες σαλπιγγες και μονο λίγες συμφύσεις στη μια.

Τώρα τι να κανουμε; να προχωρήσουμε ή οχι σε εξωσωματική; θέλουμε γρήγορα ένα μωράκι γιατί προσπαθούμε 1 χρόνο και έχουμε απογοητευτεί.

Πάντως κορίτσια μην μασάτε όταν σας λένε ότι τίποτα δεν διορθώνεται και μην χανετε το κουραγιο σας. Γινονται και θαυματα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

silika η γνωμη μου ειναι να προσπαθισετε ακομα λιγο φισιολογια,οπως λες και συ θαυματα γινονται,και ας εχουμε και εμπιστοσηνη στο θεο και οχι μονο στην επιστιμη,μην ανχονεστε,δειτετο χαλαρα και πιστευω οτι θα μινεις εγκυος με τη φυσιολογικη μεθοδο.... :):):)

ααααα βεβαια αν οντος οπως μας λες εχετε κουραστει ψυχολογικα τοτε καντε εξοσοματικη αν το θεωρεις σωστο τη δεδομενη στιγμη,εγω παντος σου ευχομαι να τα καταφερετε με τη φυσιολογικη μεθοδο........ ;););) καλη τυχη!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ SILIKA.. ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ... ΤΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΠΕΡΜΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΟΥ DNA ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΡΑΣ ΒΛΕΠΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΕΜΑ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

silika αυτο εσεις το ξερετε...εγω προσωπικα θα το παλευα εξι μηνες και αν δεν γινοτανε τιποτα τοτε θα πηγαινα για εξωσωματικη...αρκει αυτους τους μηνες να υπαρχει αγχος και φυσικα να συνεχισετε ολα οσα μας αναφερες περι καλης διατροφης..

ευχομαι γρηγορα αν εχετε ενα γερο σπορακι :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοπελα μου!!

Καταρχην εχεις το πλεονεκτημα να εχεις συλλαβει φυσιολογικα οταν το σπερμα ηταν απογοητευτηκο οπως λες..

2ον το σπερμα τωρα εχει διορθωθει κατα πολυ..

3ον εχετε μπει σε προγραμμα διατροφης που σημαινει πως θα διορθωθει κ αλλο..

Εχετε ολα τα καλα μαζι σας..Γιατι να προχωρησετε σε εξωσωματικη??

Και ενας χρονος δεν ειναι και πολυ μεγαλη αναμονη..Εμεις προχωρησαμε σε εξωσωματικη εναμιση χρονο μετα απο μια εξωμητρια κυηση που ειχα και αυτο γιατι η σαλπιγγα που χει μεινει εχει συμφησεις αλλα ειναι κ βατη..

Σε λιγο θα κανω τη δευτερη προσπαθεια...

Η εξωσωματικη ειναι απλη οταν πετυχεις με την πρωτη..τοτε ναι ειναι απλη..και αναλογα και τι εχεις τραβηξει μεχρι πριν να φτασεις σε αυτη..

Δεν ειναι κ τοσο απλη υποθεση η ολη διαδικασια..θελει υπομονη δυναμη και μεγαλη αντοχη στις σφαλιαρες αν δεν πετυχει με την πρωτη..

Οποτε βουρ στο ψητο δωστου να καταλαβει που λενε :P :P :P και αν σε κανα εξαμηνο εντατικης προσπαθειας δεν γινεικατι τοτε το ξαναβλεπετε!!

Χαλαρωστε ομως οσο μπορειτε ξερω ειναι δυσκολο..καντε ερωτα οχι σεξ για παιδι..η μαλλον καντε σεξ για εσας και μονο για εσας!!Και ευχομαι πολυ πολυ συντομα να ρθει κ το σπορακι!!

Φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ απόλυτα με το Κατερινιώ...Αχχχ η σοφία έρχεται με τις σφαλιάρες τελικά στον άνθρωπο...

Ενας επιπλέον παράγοντας που θα πρέπει να σε επηρρεάσει στην απόφασή σου είναι η ηλικία σας... αν είστε μέχρι 32-33 έχετε περιθώρειο να πρασπαθήσετε με τον παραδοσιακό, κλασσικό, απολαυστικό, ΑΝΕΞΟΔΟ τρόπο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα σας πρότεινα να επαναλάβετε το σπερμοδιάγραμμα για να επιβεβαιώσετε τη βελτίωση γιατί είναι πέρα από κάθε προσδοκία, συνήθως μόνο μικρές βελτιώσεις μπορούν να επιτευχθούν πχ κοβοντας το τσιγάρο αυξάνεται σημαντικά η κινητικότητα και ο αριθμός αλλά οι φυσιολικές μορφές από 2% να φτάσουν στο κανονικό όριο...Ήταν στο ίδιο εργαστήριο και τα δύο σπερμοδιαγράμματα? Γιατί γενικά από εργαστήριο σε εργαστήριο μπορεί να υπάρξουν σημαντικές διαφορές.

Μία άλλη πρόταση θα ήταν να κάνετε το Huhner test. Οι περισσότεροι ενδοκρινολόγοι λένε ότι εκεί φαίνεται τελικά αν το σπέρμα έχει πρόβλημα, στο πραγματικό του περιβάλλον. Μπορεί ένα αδύνατο σπέρμα να συμπεριφέρεται πολύ καλά μέσα στα υγρά της γυναίκας ή ένα οριακό να μην διατηρείται ή να υπάρχει και θέμα με τα υγρά της γυναίκας που διογκώνει το πρόβλημα (φαινόμενο της φτέρης). Στο τεστ αυτό ελέγχουν αν υπάρχουν ζωντανά σπερματοζωάρια στα υγρά της γυναίκας τουλάχιστον 8 ώρες μετά την επαφή.

Ανάλογα με την ηλικία βέβαια μπορείτε να περιμένετε και λίγο ακόμα. Εγώ γενικά ήμουν υπέρ του να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος. Μακάρι να είχα προχωρήσει και πιο γρήγορα. Περιμέναμε να βελτιωθεί το σπέρμα με αγωγή από τον ενδοκρινολόγο αλλά τελικά δεν είδαμε βελτίωση και οι τελευταίες αναλύσεις που κάναμε σε άλλα εργαστήρια έδειξαν ξαφνικά και ολιγοσπερμία από εκεί που είχαμε μόνο θέμα κινητικότητας και μορφολογίας...Και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε την δική μου ηλικία που μετά από 4 εξωσωματικές είμαι πλέον στα 36.

Αυτά από εμένα. Εμείς κάναμε 2 Ηuhner και ήταν και τα 2 αρνητικά οπότε προχωρήσαμε μετά σε εξωσωματική.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και εμψύχωσή σας!νιώθω ήδη πιο δυνατή...

αύριο έχουμε ραντεβού με τον Μαστρομηνά-το είχαμε κλείσει εδώ και καιρό- και είπαμε να πάμε να δουμε τι θα μας πει. Την Παρασκευή θα παμε και στον γυναικολογο μου για μια ανασκοπηση των δεδομενων.

Ελπίζω μονο να μην χρειαστει να κανω λαπαροσκοπηση για τις συμφυσεις στη μια σαλπιγγα-αν και ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν αποτελει αιτια υπογονιμοτητας-

Irene μου ειμαστε 31 εγω και 33 ο αντρας μου. το ξερω δεν μας πηραν και τα χρονια..

οσο για το Huhner test θα το πω στο γιατρο μου μήπως πρεπει να το κανουμε..

Από εργαστήριο σε εργαστήριο το φανταζόμουν οτι θα ειχαν διαφορες αλλα τοσοοο μεγαλες;; ο ενας να σε βγαζει σημαντικα υπογονιμο (συζητουσαμε για μικρογονιμοποιηση) και ο αλλος γονιμο; Παντως για τον Λυμπεροπουλο-εκει καναμε το πρωτο- το ειχα ξανακουσει απο 2 συναδερφους του αντρα μου. Τους εβγαζε χαλια την εξεταση και 1-2 μηνες μετα εκαναν επαναληψη σε αλλα εργαστηρια -χωρις φαρμακευτικη αγωγη στο ενδιαμενο-και ηταν πιο κοντα στα φυσιολογικα!τι να πω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια χθες ειδαμε τον Μαστρομηνα. Ο ανθρωπος ειναι εκπληκτικος επιστημονας!

Ασχοληθηκε μαζι μας περιπου 1 ωρα και μας τα εξηγησε ολα, λες και εκανε μαθημα βιολογιας..φοβερος!

μας ειπε οτι ΔΕΝ εχουμε ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Εγω δεν εχω συμφυσεις στις σαλπιγγες (οι πλακες ειναι πεντακαθαρες) και πως δεν ξερει πως το υποθεσε ο ακτινολογος και το εγραψε στη γνωματευση.

Ο αντρας μου θα κανει και 3ο σπερμοδιαγραμμα απλα για να επιβεβαιωσουμε το 2ο που πιστευει οτι ειναι και σωστο καθως του εξηγησαμε (οπως το ειχαμε κανει και σε ολους τους προηγουμενους γιατρους) οτι ειχε περασει μια δυσκολη γριπη με 40 πυρετο 1 μηνα πριν κανει την εξεταση. Μας ειπε οτι φταιει αυτο για τις τιμες κατω του φυσιολογικου.

Οσο για το hunher test μου ειπε πως αυτες οι περιπτωσεις το να μη δεχονται τα υγρα του τραχηλου το σπερμα ειναι κατω απο 1% και πως το τεστ αυτο δεν ειναι πλεον αποδεκτο. Αλλωστε απο τη στιγμη που εχω ηδη μεινει εγκυος δεν παιζει να ειμαστε στο 1%.

Μας προτεινε λοιπον να συνεχισουμε μονοι μας με τη φυσικη μεθοδο (χιχι) μια και εχουμε και περιθωρια απο αποψη ηλικιας, αν και μου ειπε να παρω και τα serpafar καθως του μηνες που κανω πανω απο 32 μερες κυκλο πιθανον δεν κανω και ωορρηξια : )

Ηρεμησαμε λοιπον και θα παρουν φωτια τα σεντονια πολυ συντομα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο πολύ καλά νέα. Όντως με 40 πυρετό είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί όλα και συνήθως θέλει 3 μήνες για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Σχετικά με το Λυμπερόπουλο που αναφέρεις το ξέρω και εγώ ότι έχει πιο αυστηρά κριτήρια ειδικά ως προς τη μορφολογία.

Άντε καλή επιτυχία εύχομαι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι ναι...έχω κάτι μικρές ενοχλήσεις πολύ χαμηλά από το κεφαλάκι θεωρώ και πιο πάνω γίνεται πάρτυ με τα ποδαράκια να χτυπάνε όπου βρουν 😁😁🧿🧿
    • Μακάρι μακάρι μακάρι...αν κ δύσκολο!! Είχαμε δύο επαφές μόνο 😭 που να φανταστώ ότι αποφάσισε να κάνει στην ώρα του ωορρηξία 🤣🤣🤣 ήταν κ λίγο άκυρες!! Δλδ  φαντάσου 8η και 11η ημέρα κύκλου...πφφφφ
    • Ναι μακάρι γτ όντως είναι πολύ δύσκολο... Χμμμμμ δεν ξέρω κατά πόσο ήταν καλές οι επαφές γτ λόγω δουλειάς καταφέραμε μόνο δύο και ίσως άκυρες μέρες!! Με λίγη βοήθεια όμως 🙏🏼 και ελπίδα....αυτή πεθαίνει τελευταία δεν λένε;; Χαχα  Μου είπε η γυναικολόγος πως λογικά σε 10 με 12 ημέρες θα πρέπει να έρθω περίοδο αν όντως έγινε η ωορρηξία!!   Για να δούμε;;!!!!
    • Αγαπη μου καλη επιτυχια ευχομαι κ το μικρακι σας να φωλιασει στην κοιλιτσα σου για 9 μηνες!!! 🙏🙏 Εγω δν ειχα καθολου συμπτωματα... ισως μια καποια συχνοουρια αλλα δν ξερω αν ηταν απ την εμφυτευση ή λογω του νερου π επινα... λιγο τα φατμακα, λιγο υο οτι πινω αρκετο νερο κ με τοση ζεστη επινα τλχ 2-3 λιτρα νερο τη μερα. Κ νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι συστηνεται μετα την ετ αρκετο νερο γ να ενυδατωνεται η μητρα... Αλλα ουτε στηθος, ουτε κτ αλλο... α! Κι 1-2 βραδια ειχα εξαψεις.. εκει κοντα στη χοριακη... αλλα ισως φταινε κ τα φαρμακα.. μ τοση προγεστερονη.. Κι εγω προτεινω ν μεινεις σπιτι ν ξεκουραστεις!! Κι εγω πηρα την αδεια ειδικου σκοπου κ ξρκουραστηκα!! Βεβαια ολο ξυπνητηρια ειχα το πρωι γ τα φαρμακα αλλα τλχ ημουν ηρεμη...
    • Κοίτα η μπανάνα μυρίζει και "περίεργα". Η δικιά μου τους πρώτους μήνες της σιχαινόταν 😅 Νομίζω το ψωμί και τα μπισκότα τα λατρεύουν. Τουλάχιστον η δικιά μου τρελένεται. Οπότε αν θες άσε της ένα κομμάτι ψωμί κόρα ή ένα μπισκότο και άσε να δεις αν θα το φάει. Επίσης φροντίσε να πεινάει λίγο όταν θα της τα δώσεις. Να δεις αν θες δείξει περισσότερο ενδιαφέρον ετσι.  Μπράβο για την υπομονή και την ψυχραιμία 💪💪💪 Έτσι θέλει! Το χεις μανούλα!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...