Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια θα ήθελα για ακόμη μία φορά τη βοήθειά σας.

Χθες έκανα την εξέταση doppler και ο γιατρός μας είπε ότι οι αντιστάσεις στη ροή του αίματος είναι στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα, πιό συγκεκριμένα είναι 1 με ανώτατο όριο το 1. Να σημειώσω ότι στο Β΄επιπέδου που είχα κάνει ήταν όλα φυσιολογικά.

Μας είπε για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αλλά παρόλα αυτά προς το παρόν δεν ανησυχεί γιατί είναι εντός φυσιολογικών ορίων. Θα με ξαναδεί σε 3 εβδομάδες.

Έχετε παρόμοια εμπειρία?

Δημοσίευση

Γεια σου marouli32.

Εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα στη δευτερη εγκυμοσύνη. Στο β επιπέδου εντόπισαν αυξημένες αντιστάσεις και το έδειξε και το doppler αργότερα. Όμως μην ανησυχείς ο δικός μου γιατρός ήταν πολύ καθησυχαστικός και μου είπε να μην αγχώνομαι. Και όλα πήγαν καλά. Η αληθεια είναι γέννησα 20 μέρες νωρίτερα αλλά δεν έχει να κάνει με τις αντιστάσεις. όλα θα πάνε καλα, με το καλό το μωρό σου! :)

Δημοσίευση

Δεν σας κρύβω ότι έχω αγχωθεί αρκετά και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί το μωράκι μου να μην αναπτυχθεί σωστά.

mariagl εσένα οι αντιστάσεις ήταν πάνω από το φυσιολογικό όριο? Και τελικά πώς καταλαβαίνουν αν δημιουργήθηκε πρόβλημα στο παιδί ή όχι?

Δημοσίευση

κοριτσια να ρωτησω και εγω?? πρωτα απ'ολα να ευχηθω στην μαρουλη να μην εχει τιποτα το μωρακι της και να πανε ολα καλα!!! :)

τι σημαινει οτι εχει αυξημενες αντιστασεις?? μπορει να εχω εμπειρια απο εγκυμοσυνη αλλα αυτη τη λεξη "αντισταση" δεν την ακουσα ποτε :unsure::dry::dry:

Δημοσίευση

Μην αγχώνεσαι. Σε ποια εβδομάδα είσαι? Αν υπήρχε προβλημα ο γιατρός σου θα σε έβλεπε νωρίτερα από 3 εβδομάδες. Το υπερηχογράφημα τους δείχνει αν υπάρχει προβλημα με το μωρό αλλά οι αυξημενες αντιστάσεις δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη του εμβρύου. Τι αποτέλεσμα έδειξε το doppler αναφορικά με το μωρό?

Δημοσίευση

Σημαίνει ότι σε κάποια μητριαία αρτηρία ( ή σε περισσότερες απο μία) δεν γίνεται η φυσιολογική ροή του αίματος). Θα μπορούσε να είναι κάτι κακό αν συνδιαζόταν και με πρήξιμο ή υψηλή πίεση αλλά η φίλη μας δεν έχει κατι τέτοιο.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κουκλίτσα μου.

Νομίζω ότι δεν έχουμε ξαναμιλήσει.

Δε θέλω να σε ανησυχήσω αλλά θα σου πρότεινα

να μην αφήσεις να περάσουν 3 βδομάδες

αλλά να πας για επανεξέταση νωρίτερα

ή ακόμα καλύτερα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

Σημαίνει ότι σε κάποια μητριαία αρτηρία ( ή σε περισσότερες απο μία) δεν γίνεται η φυσιολογική ροή του αίματος). Θα μπορούσε να είναι κάτι κακό αν συνδιαζόταν και με πρήξιμο ή υψηλή πίεση αλλά η φίλη μας δεν έχει κατι τέτοιο.

σ'ευχαριστω μαριαγλ!!!

και παλι ευχομαι στην μαρουλη να πανε ολα καλα!! και να μην αγχωνεσε καλη μου γιατι επηρεαζεις το μπεμπακι σου, να εισαι οσο πιο ηρεμη γινεται!! :) εμενα το μπεμπακι μου το προηγουμενο που ειχε προβλημα (διαφορετικο απο το δικο σου) καθε βδομαδα μου ελεγε ο γιατρος να πηγαινω να κανω υπερηχους για να βλεπουμε πως εξελισεται ανα βδομαδα. νομιζω οτι εφοσον σου ειπε να πας σε 3 βδομαδες δεν πρεπει να ειναι και τοσο ανησυχητικο :)

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

Μην αγχώνεσαι. Σε ποια εβδομάδα είσαι? Αν υπήρχε προβλημα ο γιατρός σου θα σε έβλεπε νωρίτερα από 3 εβδομάδες. Το υπερηχογράφημα τους δείχνει αν υπάρχει προβλημα με το μωρό αλλά οι αυξημενες αντιστάσεις δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη του εμβρύου. Τι αποτέλεσμα έδειξε το doppler αναφορικά με το μωρό?

Είμαι στην 33η εβδομάδα. Οι υπόλοιπες μετρήσεις του μωρού στον υπέρηχο ήταν φυσιολογικές.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας. Ελπίζω κι εγώ να μην υπάρξει πρόβλημα.

• 3 months later...
Δημοσίευση

Κορίτσια γεια!Διαβασα όλες τις απαντήσεις στο θέμα και από οτι καταλαβα το doppler γίνεται κάπου στο 7ο-8ο μήνα! Εγώ προχτές έκανα αυχενική και papp-A!Η αυχενική μου ήταν πολύ καλή και όλα έδειχναν τέλεια, όμως σε συνδιασμό με το Papp-A΄ο γιατρός μου είπε να παρακολουθώ συχνά το μωρό γιατι ισως να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστα , κάτι με το doppler δεν κατάλαβα και πολύ καλα, υπάρχει κάποια κοπέλα με αντίστοιχη εμπειρία??????

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...