Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΙ


Recommended Posts

Καλησπέρα, το μωράκι μου είναι 7 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά. Δεν έχει σταθερό ωράριο ακόμα, άλλες φορές τρώει στις 2 ώρες ή στις 2 1/2 ή ακόμα και στη 1 ώρα. Το πρόβλημα είναι ότι από την 4 ημέρα που κατέβηκε το γάλα κάνει εμετούς. Όχι συνέχεια, μία φορά την ημέρα. Σήμερα έκανε 2 φορές. Μία το πρωι και μια τωρα το βράδυ.Δεν ξέρω τί να κάνω. Υποθέτω πως τρώει παραπάνω από ότι αντέχει. Εχθές το πρωί, έκανε εμετό την ώρα που θήλαζε. Ενώ δηλαδή συνήθως κάθεται 7-9 λεπτά στο στήθος, τα είχε ξεπεράσει και θηλαζε λιγότερο ζωηρά ώσπου κάποια στιγμή έκανε εμετο. Έβγαλε το γάλα όπως ήταν, αραιό. Τώρα το βράδυ, ενώ θήλασε στις 19:30 (1 1/2 ώρα μετα το προηγούμενο γεύμα) για 12 λεπτά, μόλις τελείωσε έδειχνε πως ήθελε και άλλο, όμως δεν του έδωσα γιατί είχε φάει ήδη παραπάνω. Στις 20:30 και ενώ τον κρατούσα αγκαλιά έκανε εμετό (πηχτό, σαν γιαούρτι κομμένο). Στις 21:15 θηλασε πάλι για 15 λεπτά οπότε και τον σταμάτησα.Ανησυχώ μήπως έχει πρόβλημα με το στομάχι του ή μήπως χρειαστεί να κόψω το θηλασμό. Την κόρη μου τη θήλασα 9 μήνες και δεν είχα τέτοια προβλήματα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπελα μου καταρχην να σου ζησει το αγγελούδι σου και να ειναι παντα γερο!!!

Προσωπικη εμπειρια ακομα δεν εχω αλλα επειδη εχω παρει ενα βιβλιο για το θηλασμο διαβασα οτι ειναι πιθανο να επηρεαζει η ενναλαγη του στηθους κατα την διαρκει του θηλασμου. Εσυ κατα την διαρκει ενος θηλασμού αλλαζεις στηθος η το δινεις μονο απο το ενα σε καθε θηλασμο? Επισης μπορει να ειναι απο υπερφαγεια...αν δηλαδη τρωει πιο συχνα απο οτι θελει επειδη νομιζεις οτι πειναει ενω αυτο στην ουσια ποναει η θελει απλα αγκαλιτσα.

Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο. Εμπειρια οπως σου ειπα δεν εχω, μονο απο το βιβλιο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Τον θηλάζω σε ένα μαστό κάθε γεύμα, όχι και τους δύο. Εύχομαι να είναι από υπερφαγία και να στρώσει από μόνο του καθώς περνούν οι μέρες και θα φτιάχνει τα γεύματά του από μόνος του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Welcome to the club!!!! Κοίτα εμένα έβγαζε συνέχεια!! Ήταν λαίμαργος, έπινε πολύ από το στήθος, δεν ήξερα πόσο... αλλά παραχόρταινε γιατί όλοι την ώρα ήμουν με πανάκια και μάζευα τις γουλιές!! Στο καλαθάκι του, τα φορμάκια του... ευτυχώς ήταν καλοκαίρι και φόραγε ένα φορμάκι μόνο!! Μπορεί και ν'άλλαζα 7 φορμάκια σε ένα γεύμα!! Φρίκη!! Μέχρι και για ΓΟΠ κοίταξα αν έχει το παιδί με υπέρηχο που του έκαναν στο Ιασώ. Θήλασα 4 μήνες και σε πληροφορώ ότι το γάλα σου είναι το καλύτερο!! Σταμάτησα τον θηλασμό γι'άλλο λόγο, προσωπικό! Ακόμα και τώρα που είναι 6μιση μηνών βγάζει αρκετές γουλίτσες! Όχι όπως τότε.. αλλά μας ρίχνει που και που καμιά ξινίλα έτσι να υπάρχει! Με την φρουτόκρεμα μέχρι στιγμής όλα οκ! Ακόμα δεν τρώει φαγητά , εκεί ευελπιστώ θα το σταματήσει τελείως!! Καλή συνέχεια.. υπομονή.. και μην κόψεις τον θηλασμό!! Είναι το καλύτερο φάρμακο! Εμένα αυτό μου έλεγε ο γιατρός όταν του είπα μήπως έπρεπε να πιει γάλα αντιαναγωγικό! Μητρικό και πάλι μητρικό έλεγε!

Να σου ζήσει... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το οτι το ταιζεις μονο απο το ενα στηθος ειναι πολυ καλο. Δεν νομιζω οτι πρεπει να ανυσηχεις. Βαρος βαζει? Και επισης τωρα διαβασα οτι εαν δεν κανει πολυ ποσοτητα και πολλες φορες την μερα δεν ειναι ανυσηχητικο.

Μακαρι ολα να πανε καλα και να ηρεμησει το αγγελουδακι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιατρός σου τι λέει γι' αυτές τις αναγωγές? Κοίτα όλα είναι σχετικά μπορεί να βγάζει το περίσσευμα αλλά μπορεί και να υπάρχει θέμα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, που μόνο με εξειδικευμένες εξετάσεις θα μπορέσεις να το ανακαλύψεις. Μίλα με το γιατρό σου και αυτός θα σε κατευθύνει καλύτερα απο εμάς.

Καλή δύναμη!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει το μωρακι σου :)

Να μην σταματας το μωρο να θηλάζει ! Μπορεις να το σηκώσεις να το κανεις να ρευτει και να συνεχίσει . Ο θηλασμος δεν εχει ρολοι , ειναι τελειως λαθος να σταματάς το γευμα !

Ολα τα μωράκια εχουν παλλινδρόμηση και οπως τα περιγράφεις δεν ειναι κατι ανησυχητικό . Το "γιαουρτακι" ειναι πολυ φυσιολογικό ειναι χωνεμένο γαλατάκι .

Αφησε το μωρο να θηλάζει οσο θέλει οποτε θελει . Μπορεις να κανεις αυτο που σου ειπα , να το ρευεις και μετα να το αφηνεις να συνεχίζει για ΟΣΟ θελει .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα βγαζει πολλες γουλιες μονο οταν φαω μια τροφη που του προκαλει αλλεργεια...

παντως τον θηλασμο μην τον κοψεις...με το ξενο θα ειναι πολυ χειροτερα....και να τον αφηνεις να τρωει οσο θελει...εμενα καθεται στο στηθος το βραδυ πανω απο 1 ωρα...αλλα γουλιες δεν βγαζει...οποτε δεν παιζει ρολο αυτο ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας, και η παιδίατρος μου είπε πως δεν είναι κάτι ανησυχητκό. Ακόμα και ΓΟΠ να είναι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...