Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα για να διαφωτίσω ή μάλλον να βοηθήσω κάποια κοπέλα που θα βρεθεί σε απόγνωση μετά από την απόξεση βλέποντας την περίοδό της να καθυστερεί ανησυχητικά να εμφανιστεί. Συνήθως ο γυναικολόγος μας λέει ότι η περίοδος θα κάνει την εμφάνισή της το αργότερο σε 60 ημέρες. Πολλές φορές λόγω ορμονικών διαταραχών καθυστερεί περισσότερο. Όμως δεν είναι πάντα το πρόβλημα στις ορμονικές διαταραχές. Εγώ έφαγα όλα τα site του ίντερνετ να ψάχνω να μάθω τι συμβαίνει. Δε βρήκα πουθενά κάποια διαφωτιστική απάντηση με αποτέλεσμα επί τετράμηνο να είμαι στα κάρβουνα.

Αν και δεν έχει μεγάλη σημασία θα αναφέρω ότι έμεινα έγκυος με εξωσωματική. Η εγκυμοσύνη μου παλινδρόμησε και μπήκα για απόξεση το Σεπτέμβριο του 2009. Μετά την απόξεση η γυναικολόγος μου είπε ότι πρέπει να περιμένω μέχρι και το Γενάρη για νέα εξωσωματική. Μου είπε ότι η περίοδος θα έρθει μέσα σε 60 ημέρες το αργότερο. Ο χρόνος πέρασε αλλά περίοδος δεν ήρθε.

Όταν πήγα για να δούμε τι συμβαίνει, στον υπέρηχο εντοπίστηκε ωάριο έτοιμο να σπάσει. Η γυναικολόγος μου είπε ότι σε 15 μέρες το αργότερο θα δω περίοδο. Όμως πάλι δεν είδα αίμα. Ξαναπήγα και με είδε. Μου έδωσε τα primolut nor. Τα πήρα πέρασαν οι μέρες… αλλά πάλι τίποτε.

Στη συνέχεια μου έδωσε cyclacur, τελείωσα την αγωγή πέρασε μια βδομάδα και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ την είχα βάλει να μου γράψει και τις εξετάσεις της εμμηνόπαυσης καθόσον λόγω της ηλικίας μου είχα τρομοκρατηθεί. Πολλές γυναίκες μπορεί να έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση. Ευτυχώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο.

Μονόδρομος θεωρήθηκε η υστεροσκόπηση για να δούμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της μήτρας. Πήγα στο κέντρο που έκανα την εξωσωματική για να μου κάνουν και την υστεροσκόπιση.

Στην εξέταση διαπιστώθηκαν συμφύσεις σε υπερβολικά μεγάλη έκταση στον τράχηλο της μήτρας που δεν άφηναν την περίοδο να φύγει. Αποτέλεσμα ήταν το αίμα να απορροφάται από τον οργανισμό (όπως μου είπε ο γιατρός).

Με την υστεροσκόπιση οι συμφύσεις λύθηκαν. Το άγχος όμως δε με εγκατέλειψε. Ευτυχώς όμως 15 μέρες μετά την υστεροσκόπηση είδα επιτέλους περίοδο. Μόλις τελείωσε πήγα και έκανα το τεστ του καθετήρα (το καθετηράκι της εμβρυομεταφοράς) και όλα ήταν εντάξει, διότι όπως μου είπε ο γιατρός ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ξανά και άμεσα είναι μεγάλος. Η περιοχή του τραχήλου της μήτρας είναι πολύ στενό και ο κίνδυνος μεγαλύτερος.

Ελπίζω καμία κοπέλα να μην περάσει την ίδια ιστορία που πέρασα εγώ αλλά αν ποτέ της συμβούν τα ίδια πράγματα καλό είναι να καταφύγει άμεσα σε υστεροσκόπιση και να μη βασανίζεται με πολλές εξετάσεις και χίλια ερωτήματα.

Ελπίζω καμία να μη βρεθεί στην ίδια θέση που βρέθηκα κι εγώ αλλά αν σε κάποια συμβεί κάτι τέτοιο ας διαβάσει και τη δική μου ιστορία μήπως βρει τη λύση του προβλήματος εδώ και να μη φτάσει η απόγνωση να τη διαλύσει όπως διέλυσε κι εμένα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα κορίτσια! Πως είστε? @Maria98 όταν μπορέσεις να μας πεις τ νέα σας. Ελπίζω να βγηκατε κ να είστε στο σπιτάκι σας. Αχ κορίτσια εμεις τ απογεύματα δ έχουμε ησυχια. Δ ξέρει τι θέλει. Αγκαλια κλαιεο κατω κλαιει. Τα πρωινά είναι κυρια. Τα απογεύματα με ξετιναζει. Ευτυχως της άρεσε τ μαρσιπο. Μόλις μπαίνει μεσα σβήνει. Χθες βγηκα κ αγορά με τ κορίτσια κ τ μωρο στο μαρσιπο. Δεν κουραστηκα καθολου. Στο σπίτι την βαζω για να κανω καμία δουλειά γτ αλλιώς ολο χέρια θελει. Με βολεψε πολυ κ μενα  κ τ μωρο. Επισης... ξεκινησαμε επαφες. Την 1η φορά ηταβ περιεργα, πονεσα καπως, πιο πολύ σαν αισθηση καυσου αλλα ενταξει τ καταφέραμε. Τη 2η βγηκε πιο καλα..ίσα ίσα μια ενόχληση στην αρχή.
    • Κορίτσι μου καταλαβαίνω πως το λες το "σε ζηλεύω".. εσύ μπορεί να "με ζηλεύεις" επειδή έχεις ζήσει στην επαρχία και ξέρεις πως είναι η ποιότητα ζωής εδώ.. κάποιος άλλος όμως που δεν έχει τέτοια βιώματα μπορεί να σε θεωρήσει και τρελό... 😅 όλα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωή! Για εμάς λοιπόν που ξέρουμε και έχουμε ζήσει στην επαρχία, εκτιμάμε πολλά περισσότερα.. 😉 Αν μπορείς και έχεις τη δυνατότητα να φύγεις κάποια στιγμή από την Αθήνα να το κάνεις!!! Η ζωή είναι τόσο μικρή για να την τρώμε μέσα σε τέσσερις τοίχους σε μεγάλες τσιμεντουπόλις που δεν έχουν να μας προσφέρουν τπτ επί της ουσίας..!!! Δεν είναι τυχαίο που σε δύσκολους καιρούς τα χωριά επιβιώνουν πάντα!!! 🙃😉 Στα χωριά δεν θα δεις ούτε έναν άστεγο, ούτε έναν επαίτη.. δεν είναι τυχαίο!!!
    • Σκέφτομαι και εγώ να το πάρω αυτό το μηχάνημα,πως θα ξέρουμε όμως  ότι είναι η καρδούλα του μωρού η η δική μας ? 
    • Κορίτσια μου!!! 3 τα δόντια μας εντέλει!! 😱😱😱 Πως να ηρεμήσει το παιδί απ' τη γκρίνια μετά...;!! Να ρωτήσω σήμερα που κατάφερα στα δευτερόλεπτα αυτά που με άφησε να δω το στοματακι της και με το δάχτυλο ότι νοιωθω.. βλέπω να βγαίνουν στραβά ή μου φαίνεται και έτσι είναι το φυσιολογικό; Βλέπω δηλαδή το ένα μπροστά κάτω συγκεκριμένα που έχει ξεπεταχτεί περισσότερο από τα άλλα δύο, να βγαίνει σα τριγωνικό σχήμα από τη μια μεριά και όχι επίπεδο όπως είναι κανονικά το δόντι μπροστά.. είναι φυσιολογικό και καθώς βγαίνει θα "στρώσει"; Είναι η αίσθηση μου τέτοια γιατί μπορεί να μην έχει ξεπεταχτεί 100% από το ούλο ή κάτι πάει λάθος και θα έπρεπε να το νοιώθω ευθεία γραμμή το δοντακι κανονικά; Σε 10 μέρες έχουμε παιδίατρο, μη της στέλνω τώρα και για αυτό..😅
    • Ποιο πήρες θυμάσαι? Γτ έψαξα και βρήκα πολλά,  αλλά δεν έχουν όλα αξιολογήσεις για να δω ποιο είναι καλό!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...