Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Κάναμε στο γιατρό εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας α επιπέδου. Το μωρό είναι 11 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα απο μετρήσεις και η μορφολογία ήταν όλα όκ.

Επειδή τα αποτελέσματα ήταν καλά και οι πιθανότητες για συνδρομο down είναι 1 στις 3000 μας είπε ότι δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε εξετάσεις αίματος PAP-A κλπ

Είμαστε και 2 30 ετών. Η αυχενική διαφάνεια είναι 1.29 μμ

Σας έτυχε κάτι παρόμοιο; Να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

Δημοσίευση

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ)ΑΛΛΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΤΥΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ . ΕΝΤΑΞΗ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ

ΘΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΗΘΕΛΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ?

Δημοσίευση

εγω θα κανω σε 3 εβδομαδες,απ'οσο γνωριζω,η μια εξεταση συμπληρωνει την αλλη,μετρανε τον αυχενα και βλεπουν για ρινικο οστο,συμπληρωματικα κανεις και την εξεταση αιματος papp-a,τωρα προφανως ο καθε γιατρος κρινει και πρατει ,παντως πρεπει να γινουν την ιδια ημερα

Δημοσίευση

Kαλησπέρα.Οταν είχα κάνει αυχενική ,ενώ ηταν πολύ καλή μου είπε ο γιατρός πρέπει να κάνουμε Papp-A για να γίνει συνδυασμός των μετρήσεων του εμβρύου με τις τιμές τισ δικές μου.

Απο ότι ξέρω ετσι βγάζουν σωστά αποτελέσματα.

Την εξέταση στην έκανε ο γιατρός σου?Συνήθως στέλνουν ή σε μαιευτήριο ή σε κάποια κέντρα με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Δημοσίευση

Kαλησπέρα.Οταν είχα κάνει αυχενική ,ενώ ηταν πολύ καλή μου είπε ο γιατρός πρέπει να κάνουμε Papp-A για να γίνει συνδυασμός των μετρήσεων του εμβρύου με τις τιμές τισ δικές μου.

Απο ότι ξέρω ετσι βγάζουν σωστά αποτελέσματα.

Την εξέταση στην έκανε ο γιατρός σου?Συνήθως στέλνουν ή σε μαιευτήριο ή σε κάποια κέντρα με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Δημοσίευση

Αντρας είμαι,

την εξέταση υπέρηχου την έκανε ιδιωτικός γυναικολογος με σύγχρονο ιατρείο 20 με 30 λεπτά.

Όπως κατάλαβα οι εξετάσεις αίαμτος PAP-A είναι συμπληρωματικές για επιβεβαίωση του υπέρηχου και τον αποτελεσμάτων μορφολογίας του μικρου.

Προφανώς επειδη τα αποτελεσματα ήταν όκ ο γιατρός είπε ότι δεν είναι ανάγκη η εξέταση αίματος PAP-A.

Η γυναίκα μου φοβαται τις ενέσεις και τις βελόνες και δεν θέλω να τη πιέζω η να τη φορτώνω ευθύνες - αγχος για παράληψη εξέταση αίματος.

Θα πάρω μια δευτερη γνώμη απο άλλο γυναικολόγο με τα αποτελέσματα εξετάσεων και ίσως ζητήσουμε εξέταση αίματος στην επόμενη επίσκεψη εξετάσεις - επίπεδο Β

Δημοσίευση

eliaselias έγραψε:

Καλησπέρα,

Κάναμε στο γιατρό εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας α επιπέδου. Το μωρό είναι 11 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα απο μετρήσεις και η μορφολογία ήταν όλα όκ.

Επειδή τα αποτελέσματα ήταν καλά και οι πιθανότητες για συνδρομο down είναι 1 στις 3000 μας είπε ότι δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε εξετάσεις αίματος PAP-A κλπ

Είμαστε και 2 30 ετών. Η αυχενική διαφάνεια είναι 1.29 μμ

Σας έτυχε κάτι παρόμοιο; Να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ και από εμένα, υποχρεωτικά θα έπρεπε να σου κάνει και εξετάσεις αίματος ούτως ή άλλως αυτές κανονικά τις κάνει το ίδιο κέντρο που σου έκανε και την αυχενική χωρίς να αλλάζει το κόστος εγώ έκανα στην ΣΟΥΚΑ και είχα 1/5000 και μου έκανε κανονικά αίματος γιατί η αυχενική δεν προσδιορίζεται μόνο υπερηχογραφικά αλλά και βιοχημικά με συνδυασμό όλων των παραμέτρων. οι παράμετροι αυτοί μπορεί μετά από το συνδυασμό με την εξέταση αίματος να κάνουν ακόμη καλύτερα τα αποτελέσματα αλλά υπαρχουν και περιπτώσεις που τα μειώνουν . προφανώς η αυχενική σου είναι άψογη αλλα να μην σου κάνει αίματος δεν το καταλαβαίνω. Προς όλα τα κορίτσια λέω ότι καλό είναι να κανουν αυχενική σε κέντρα πιστοποιημένα για αυχενική ώστε να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα είναι ακριβές.

Δημοσίευση

καλησπερα,κ εμενα μετα την αυχενικη με εστειλε ο γιατρος την ιδια μερα να κανω εξεταση αιματος η οποια βγηκε χαλια κ με εστειλε για αμνιοπαρακεντηση τελικα ολα καλα που σημαινει οτι αναιρεσε τα αποτελεσματα του papp-a.τι να πω ολα ειναι υποκειμενικα :)

Δημοσίευση

εγω ειχα κανει την αυχενικη οταν ημουν 12 εβδομαδων και 4 ημερων..ειχε βγει 1.6,μου ειπε πολυ καλη,ειδαμε και ρινικο οστο,ολα καλα.μου εγραψε να κανω μονο το papp-a test,αλλα εγω δεν πηγα..δε θελω να αγχωνομαι με τετοια..οτι ειναι να γινει θα γινει..και την β επιπεδου θα την κανω επειδη θελω να εχω το dvd οχι για τιποτα αλλο..

Δημοσίευση

eliaselias αυτη η εξεταση γινεται 12η με 14η εβδομαδα,και πρεπει το αιμα να το εξετασουν την ΙΔΙΑ μερα μετην μετρηση αυχενικης,και εκτος αυτου θα κανει καποια στιγμη καμπυλη ζακχαρου,που θα της παρουν αιμα 3-4 φορες ανα μισαωρο,και καθε μηνα εχει αιματολογικες,οποτε πρεπει να συνηθιζει σιγα σιγα τις βελονες...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...