Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Κάναμε στο γιατρό εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας α επιπέδου. Το μωρό είναι 11 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα απο μετρήσεις και η μορφολογία ήταν όλα όκ.

Επειδή τα αποτελέσματα ήταν καλά και οι πιθανότητες για συνδρομο down είναι 1 στις 3000 μας είπε ότι δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε εξετάσεις αίματος PAP-A κλπ

Είμαστε και 2 30 ετών. Η αυχενική διαφάνεια είναι 1.29 μμ

Σας έτυχε κάτι παρόμοιο; Να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

Δημοσίευση

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ)ΑΛΛΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ.

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ Κ ΤΥΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ . ΕΝΤΑΞΗ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ

ΘΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΗΘΕΛΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ?

Δημοσίευση

εγω θα κανω σε 3 εβδομαδες,απ'οσο γνωριζω,η μια εξεταση συμπληρωνει την αλλη,μετρανε τον αυχενα και βλεπουν για ρινικο οστο,συμπληρωματικα κανεις και την εξεταση αιματος papp-a,τωρα προφανως ο καθε γιατρος κρινει και πρατει ,παντως πρεπει να γινουν την ιδια ημερα

Δημοσίευση

Kαλησπέρα.Οταν είχα κάνει αυχενική ,ενώ ηταν πολύ καλή μου είπε ο γιατρός πρέπει να κάνουμε Papp-A για να γίνει συνδυασμός των μετρήσεων του εμβρύου με τις τιμές τισ δικές μου.

Απο ότι ξέρω ετσι βγάζουν σωστά αποτελέσματα.

Την εξέταση στην έκανε ο γιατρός σου?Συνήθως στέλνουν ή σε μαιευτήριο ή σε κάποια κέντρα με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Δημοσίευση

Kαλησπέρα.Οταν είχα κάνει αυχενική ,ενώ ηταν πολύ καλή μου είπε ο γιατρός πρέπει να κάνουμε Papp-A για να γίνει συνδυασμός των μετρήσεων του εμβρύου με τις τιμές τισ δικές μου.

Απο ότι ξέρω ετσι βγάζουν σωστά αποτελέσματα.

Την εξέταση στην έκανε ο γιατρός σου?Συνήθως στέλνουν ή σε μαιευτήριο ή σε κάποια κέντρα με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Δημοσίευση

Αντρας είμαι,

την εξέταση υπέρηχου την έκανε ιδιωτικός γυναικολογος με σύγχρονο ιατρείο 20 με 30 λεπτά.

Όπως κατάλαβα οι εξετάσεις αίαμτος PAP-A είναι συμπληρωματικές για επιβεβαίωση του υπέρηχου και τον αποτελεσμάτων μορφολογίας του μικρου.

Προφανώς επειδη τα αποτελεσματα ήταν όκ ο γιατρός είπε ότι δεν είναι ανάγκη η εξέταση αίματος PAP-A.

Η γυναίκα μου φοβαται τις ενέσεις και τις βελόνες και δεν θέλω να τη πιέζω η να τη φορτώνω ευθύνες - αγχος για παράληψη εξέταση αίματος.

Θα πάρω μια δευτερη γνώμη απο άλλο γυναικολόγο με τα αποτελέσματα εξετάσεων και ίσως ζητήσουμε εξέταση αίματος στην επόμενη επίσκεψη εξετάσεις - επίπεδο Β

Δημοσίευση

eliaselias έγραψε:

Καλησπέρα,

Κάναμε στο γιατρό εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας α επιπέδου. Το μωρό είναι 11 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα απο μετρήσεις και η μορφολογία ήταν όλα όκ.

Επειδή τα αποτελέσματα ήταν καλά και οι πιθανότητες για συνδρομο down είναι 1 στις 3000 μας είπε ότι δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε εξετάσεις αίματος PAP-A κλπ

Είμαστε και 2 30 ετών. Η αυχενική διαφάνεια είναι 1.29 μμ

Σας έτυχε κάτι παρόμοιο; Να κάνουμε εξετάσεις αίματος;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ και από εμένα, υποχρεωτικά θα έπρεπε να σου κάνει και εξετάσεις αίματος ούτως ή άλλως αυτές κανονικά τις κάνει το ίδιο κέντρο που σου έκανε και την αυχενική χωρίς να αλλάζει το κόστος εγώ έκανα στην ΣΟΥΚΑ και είχα 1/5000 και μου έκανε κανονικά αίματος γιατί η αυχενική δεν προσδιορίζεται μόνο υπερηχογραφικά αλλά και βιοχημικά με συνδυασμό όλων των παραμέτρων. οι παράμετροι αυτοί μπορεί μετά από το συνδυασμό με την εξέταση αίματος να κάνουν ακόμη καλύτερα τα αποτελέσματα αλλά υπαρχουν και περιπτώσεις που τα μειώνουν . προφανώς η αυχενική σου είναι άψογη αλλα να μην σου κάνει αίματος δεν το καταλαβαίνω. Προς όλα τα κορίτσια λέω ότι καλό είναι να κανουν αυχενική σε κέντρα πιστοποιημένα για αυχενική ώστε να ξέρουν ότι το αποτέλεσμα είναι ακριβές.

Δημοσίευση

καλησπερα,κ εμενα μετα την αυχενικη με εστειλε ο γιατρος την ιδια μερα να κανω εξεταση αιματος η οποια βγηκε χαλια κ με εστειλε για αμνιοπαρακεντηση τελικα ολα καλα που σημαινει οτι αναιρεσε τα αποτελεσματα του papp-a.τι να πω ολα ειναι υποκειμενικα :)

Δημοσίευση

εγω ειχα κανει την αυχενικη οταν ημουν 12 εβδομαδων και 4 ημερων..ειχε βγει 1.6,μου ειπε πολυ καλη,ειδαμε και ρινικο οστο,ολα καλα.μου εγραψε να κανω μονο το papp-a test,αλλα εγω δεν πηγα..δε θελω να αγχωνομαι με τετοια..οτι ειναι να γινει θα γινει..και την β επιπεδου θα την κανω επειδη θελω να εχω το dvd οχι για τιποτα αλλο..

Δημοσίευση

eliaselias αυτη η εξεταση γινεται 12η με 14η εβδομαδα,και πρεπει το αιμα να το εξετασουν την ΙΔΙΑ μερα μετην μετρηση αυχενικης,και εκτος αυτου θα κανει καποια στιγμη καμπυλη ζακχαρου,που θα της παρουν αιμα 3-4 φορες ανα μισαωρο,και καθε μηνα εχει αιματολογικες,οποτε πρεπει να συνηθιζει σιγα σιγα τις βελονες...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Φρικτές μέρες η πιο μαγική περίοδος του χρόνου έγινε η πιο λυπηρή! Σκεφτόμασταν πως θα το ανακοινώσουμε στα οικογενειακά τραπέζια και πήραμε εναν αδειο σάκο! Δεν το αντέχω, αληθεια!!! Ρωτησα και την γυναικολόγο μου και τον εξωσωματικό και μου ειπαν σταματάμε την προγεστερόνη και αναμένουμε περίοδο, λιγο πιο βαριά..ρώτησα για αποξεση και μου είπανε οχι ειναι νωρις!! Ναι κοριτσι μου πηγαμε 5+3 και είδαμε σάκο και μεσα ενα σπορακι και μετα πηγαμε χθες 6+9 και ο σακος μεγάλωσε και ήταν αδειος σοοκ για όλους μας!! Δεν ήξερε τι να μου πει η γιατρος, με τον εξωσωματικο έχουμε ραντεβου με την νεα χρονια ! Δεν ξερω τα έχουμε ψάξει ολα αιματολογικα και ανοσολογικα τα ειχαμε καλύψει ολα με αντιπικτικές με κορτιζονη.. δεν ξερω τι αλλο πρέπει να κανουμε αλήθεια! Διαβασα μεχρι  οτι και τα αποτελέσματα του προεμφυτευτικου μπορει να ειναι λανθασμένα,ή να ειχε μωσαικισμο το έμβρυο ή μεταλαξεις που δεν φαίνονται στο προεμφυτευτικο δεν ξερω τι να πω.. τα εχω χαμένα...
    • 3 στα 3 κοριτσια μου. Παμε ολες μαζι το νεο ετος. Εγω εχω να πω ευτυχώς που δεν το είδα κι έμεινα με την απορία. Βασικα για 7η εβδομάδα έπρεπε να δωσει έστω φαρμακα να βοηθήσει τη μητρα να καθαρίσει. Μην την αφήσουν ετσι με πιθανά υπολείμματα. Εγω αυτο σκεφτομαι. Ρωτα αν θες μια τη γιατρο σου.
    • Νοεμβριος και Δεκεμβριος τα κοριτσια  αποτυχαμε παταγωδως με τις εγκυμοσυνες μας...  Αμην μακαρι το 2026 να ειναι πολυ πιο τυχερο και το ονειρο μας να ερθει για να μεινει... Υπομονη, κουραγιο και δυναμη κοριτσια κοριτσια!!! Πρεπει να το πιστεψουμε οσο δυσκολο κ αν μοιαζει..🙏🙏🙏
    • @flowerv Δεν το πιστευω ρε κοριτσι μου...Και εσυ με το ελεγμενο εμβρυο;;; Τι κατραπακια ηταν αυτη 3 στα 3 φαγαμε τα μουτρα μας... και αντε εμεις πιθανολογουμε μη υγιη εμβρυα ( αναμενω καρυοτυπο) αλλα εσυ γιατι;; Δεν γινεται να μην εχουν απαντηση κατι εγινε κατι εφταιξε κ εδω θελει ψαξιμο.. αν κ λες κ σε αιματολογο πηγες κ ειχαν κ διαφορετικες γνωμες με τον γυναικολογο κ εσυ στην μεση;; εμενα ο γιατρος μου μου ειπε αν ειναι υγιες το εμβρυο θελει πολυ ψαξιμο μετα σε εσενα. Γνωριζω κοπελα που εχανε εμβρυα γιατι το ανοσοποιητικο της τα επιτιθοταν. Μετα επινε χαπια να κραταει χαμηλα το ανοσοποιητικο της. Θελω να πω πως ειναι πολλα που μπορει να φταιξουν κ θελουν ψαξιμο.  Άλλα δεν καταλαβα στον πρωτο υπερηχο ειδατε σπορακι κ στον 2ο κενο;; πως γινεται αυτο; εμεις τελος 8ης το βλεπαμε ειχε μεγαλωσει κιολας σαν φασολακι αλλα δεν ειχε καρδιακη λειτουργεια. Ειναι μεγαλος ο πονος η απογοητευση τα ονειρα που κοπηκαν ξαφνικα σε νιωθω απολυτα κ καταβαινω τα γιατι σου που θελουν απαντηση εφοσον βαλατε γερο εμβρυο.. Χρονο θελει οτι κ να σου πουμε.. Ολοι νομιζουν πως ειμαι καλα πως το ξεπερασα αλλα δεν ξεχνιεται ετσι ευκολα δεν εχει υπαρξει ακομη μερα που δεν θα κλαψω στην σκεψη αυτη. Παρε το χρονο σου κ ζητα απαντησεις κ ψαξιμο.  Επισης προσεξε μιας κ σε αφησε με φυσικη αποβολη θα πρεπει να καθαρισεις καλα. Περιεργο 7η εβδαδα που δεν σου ειπε για αποξεση. Βεβαια κ εμενα μου ειπε μπορουμε να το αφησουμε να φυγει μονο αλλα θελαμε καρυοτυπο εσυ δεν εχεις να ελεγξεις κατι απλως να καθαρισει η μητρα αυτο χρειαζεται.
    • Ααα εσύ τελείως ανάποδα από εμένα εγώ και στα δύο κορίτσια χάλια με εμετούς μου μύριζαν πολυ τα φαγητά ειδικά στην μεγάλη το πρώτο τρίμηνο κρέας δεν μπόρεσα να φάω  τώρα λίγες καούρες είχα άντε να έκανα 2-3 φορές εμετό που είχα χάλια στομάχι   αλλά μετά που μπήκα στο δεύτερο τρίμηνο  πέρασαν και οι καούρες.. αλλά θέλω να σιγουρέψω και το φύλο δεν ξέρω αν είναι αγόρι ακόμα.. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...