Μετάβαση σε περιεχόμενο

βοηθεια αρχισαμε φρουτοκρεμα

ANGEL

Recommended Posts

αρχισαμε τη φρουτοκρεμα πριν απο 7 μέρες και η παιδιατρος μου ειπε μετα τις 5 πρωτες μερες να της κοψω ενα γαλα. η μικρη ομως δεν την τρωει ολη με αποτελεσμα να πειναει μετα απο 2.5 ωρες τι να κανω εχω πολυ υπομονη οταν την ταιζω. για να φαμε τη μιση κανουμε 1.5 ωρα και μετα αρχιζει να δυσανασχετει δεν θελω να την πιεσω γιατι φοβαμαι οτι δεν θα μου φαει την επομενη μερα τι να κανω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι φρούτα βάζεις? ίσως της φαίνεται ξινή. μια φίλη με το ίδιο πρόβλημα ανακάτευε και΄λιγο ριζάλευρο βανίλια και πέτυχε. αν βάζεις πορτοκαλια διάλεξε την ποικιλία σικέρια τα οποία είναι γλυκά.

Kαλησπέρα κοριτσάκι μου..

Καταρχήν μην αγχώνεσαι,στην αρχή πολύ λίγα μωράκια τρώνε στερεές τροφές εύκολα,λίγο πολύ όλες ζοριζόμαστε...

Βασικά μάλλον δε σου διευκρίνισε ο γιατρός σου οτι στην αρχή,όταν δε τρώει όλη την κρεμούλα πρέπει να συμπληρώνεις με γάλα εως ότου γίνει το γεύμα κανονικό..

Ύστερα,νομίζω πως μιάμιση ώρα είναι πάάάρα πολύ για μια φρουτόκρεμα,δοκίμασες να της βάλεις κάτι στην τηλεόραση??Εγώ έλυσα το πρόβλημα με τoν gummy bear-πήρα το dvd κ χαζεύοντας αυτή, της δίνω το φαγητάκι τσάκα τσάκα γιατι ανοίγει το στοματάκι μηχανικά!! :woohoo: :woohoo:

Καλή συνέχεια γλυκιά μου,για ότι χρειαστείς είμαστε εδώ!

ANGEL έγραψε:

και εγω ετσι νομιζω αλλα επιμενει η μικρη δεν εφαγε ρυζαλευρο και αυριο γινεται 5 μηνων
θα την βαλω αυριο να δει τηλεοραση

προσπάθησε να βρεις πορτοκάλια σικέρια, είναι πραγματικά πολύ γλυκα. το ξέρω ότι δεν τα βρίσκεις ευκολα ψάξε σε καμμιά λαική.

ΚΑΝΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΜΗΛΟ-ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ!!!ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΤΙ ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ..Ααα!!!ΜΟΝΟ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΤV ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ!!!!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ Η ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!

Καλησπερα κ παο μενα,οντως κ γω θα συμφωνησω με τα κοριτσια ειναι νωρις για ν αντικαταστησει γευμα,χρειαζεται καποιες μερες κ σε καθε μωρο κ διαφορετικα..Μην αγχωνεσαι τα περισσοτερα ετσι κανουν κ μενα με κλαματα ετρωγε εναν μηνα,μην την πιεζεις θα δεις που σιγα σιγα θα τρωει ολο κ περισσοτερο κ δεν θα το ποστευεις!!!Προς το παρον προσπαθησε να την απασχολεις με κατι που της αρεσει κατα τη διαρκεια του γευματος..

Δεν εχω δα και τοσο μεγαλη εμπειρια απο παιδια αλλα

αυτο που εχω να σου πω ειναι πως...

.. δεν γινεται ενα μωρο 5-6 ή 7 μηνων να αντικαταστησει

ενα γευμα σε 1 εβδομαδα ενω ειχε μαθει να τρωει μονο γαλατακι.

Αν δε θελει να φαει ολη την φρουτοκρεμα μη την πιεζεις.

Συμπληρωσε με γαλα το γευμα της και θα δεις οτι μερα με τη μερα

θα τρωει ολο και περισσοτερο.

.. Η τηλεοραση ΓΙΑ ΜΕΝΑ δεν ειναι η μονη λυση για να φαει

ενα παιδι. Εχει πολυ ωραια παιχνιδακια με ηχους και χρωματα.

Εμεις την ωρα του φαγητου την εχουμε συνδιασει με τραγουδακια

και μονο παιχνιδακι ενα ροζ καπακι απο το μπιμπερο της.. :P

.. Γιατι δεν δοκιμαζεις ενα ενα τα φρουτακια?

Πρωτα σκετο μηλο .. μετα μηλο-αχλαδι και επειτα πορτοκαλι κτλ?

Μηπως δεν της αρεσει καποιο...

Υπομονη και ολα θα στρωσουν.

Φιλια.. :kiss::kiss::kiss::kiss:

Καλησπέρα και από μενα! Συμφωνώ κι εγώ, κανένα παιδάκι που τρέφεται μόνο με γάλα δεν μπορεί σε μια εβδομάδα να αντικαταστήσει ένα γεύμα γάλακτος με φρουτόκρεμα. Συμφωνώ επίσης στο οτι είναι νωρίς για πορτοκάλι. Μήλο, αχλάδι και μπανανα θα πρότεινα για αρχή, που είναι και πιο γλυκά, λιγότερο νερουλά και λιγότερο αλλεργιογόνα. Αν θες ντε και καλά εσπεριδοειδές, μπορείς να ρίξεις το χυμό από ένα μανταρίνι μέσα στο μήλο, το αχλάδι και την μπανάνα. Φρόντισε να την κάνεις σαν κρέμα (παχύρευστη) και όχι σαν χυμό, θα τη φάει σίγουρα καλύτερα. Η τηλεόραση όντως ΔΕΝ είναι λύση. Μην μάθεις σε ένα μωρό από την ηλικία των 5 μηνών να τρώει μπροστά σε μια τηλεόραση.. Όπως ειπώθηκε και από άλλες κοπέλες, ένα καπάκι, ένα απλό παιχνιδάκι βοηθάει και δεν το αποσυντονίζει.. Εννοείται πως πρέπει να συμπληρώνεις με γεύμα γάλακτος, όποτε δεν τρώει την κρέμα. Καλή επιτυχία!

Καλύτερα να αργήσει να φάει τα φρουτάκια της

παρά να βλέπει tv!!! Απαράδεκτο κατά την γνώμη μου...

Αν ήξερες πόσες βλάβες προκαλεί θα προτιμούσες να μείνει νηστικό!

Πραγματικα, δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος να βλεπουν απο τοσο μικρα τα παιδια τηλεοραση... Ειδικα αν το συνδυασουν με το φαγητο.. Τοσοι τροποι εναλλακτικοι υπαρχουν, μην καταφευγετε στην τηλεοραση..

Συγνώμη ρε κορίτσια,τι είναι προτιμότερο,να βλέπει 10 λεπτά παιδικά τραγουδάκια κ να τρώει το φαγητάκι πανεύκολα(βέβαια αυτό δν ισχύει για όλα τα παιδιά εννοείται) ή να παλεύεις ώρες κ να κάνεις 1002 καραγκιοζιλίκια,τα οποία στη μετέπειτα πορεία του παιδιού στο φαγητό μόνο καλό δεν κάνουν γιατι μαθαίνει να συνδυάζει το φαγητό με το "θέατρο"???

mummydi έγραψε:

Συγνώμη ρε κορίτσια,τι είναι προτιμότερο,να βλέπει 10 λεπτά παιδικά τραγουδάκια κ να τρώει το φαγητάκι πανεύκολα(βέβαια αυτό δν ισχύει για όλα τα παιδιά εννοείται) ή να παλεύεις ώρες κ να κάνεις 1002 καραγκιοζιλίκια,τα οποία στη μετέπειτα πορεία του παιδιού στο φαγητό μόνο καλό δεν κάνουν γιατι μαθαίνει να συνδυάζει το φαγητό με το "θέατρο"???

mummydi, ο καθένας κάνει στο παιδί του ό,τι αυτός θεωρεί σωστό. Αν εσύ θεωρείς σωστό να τρώει το παιδί βλέποντας gummy bear, fair enough. Κατα γενική ομολογία όμως, δεν είναι. Ακόμα και το δικό μας θέατρο, όπως λες, είναι πιο υγειες από το να τρώει το παιδί βλέποντας τηλεόραση. Στην τελική, μάθε τους στίχους και τραγούδα το gummy bear εσύ για να τρώει. Εγώ στην αρχή έκανα και αυτό και το in the jungle με τον ιπποπόταμο.

Εντάξει,δε το κάνω κάθε φορά,συνήθως τραγουδάω κ εγώ αν κ δεν είναι απαραίτητο..Είναι όμως λύση σε περίπτωση που χαζεύει γύρω γύρω κ δε μπορώ να της τραβήξω την προσοχή για να την ταίσω..Θέλω να τονίσω οτι δεν αντιμετωπίζω ΄πρόβλημα με το φαγητό της κόρης μου,απλά επειδή κατάλαβα οτι η κοπέλα αγχώνεται αρκετά το πρότεινα σαν λύση,γιατι σε μένα έχει πιάσει κάποιες φορές..Μη με σταυρώνετε!Εννοείται οτι είμαι κατά της τηλεόρασης όχι μόνο στα μικρά μωράκια,γενικότερα στα παιδιά κ πιστέψτε με δε θα μαι απο τις μάνες που είναι περήφανες που τα παιδιά τους ξέρουν όλα τα dvd με τα παιδικά απ έξω!

Κ ούτε κατηγόρησα καμία για τον τρόπο που ταίζει το παιδί της,αλίμονο,όλες είμαστε μανούλες κ φυσικά θέλουμε το καλύτερο για την ανατροφή τους..Όποιο κ αν είναι αυτό για την καθεμιά!!

Αυτά..Εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι...Ειλικρινά αισθάνομαι ευλογημένη που είμαι μαμά κ αυτό μόνο θετικά συναισθήματα με κάνει να βγάζω..Σας αγαπάω όλες μανούλες κ μη!!!Φιλάκιααααααα.....

mummydi έγραψε:

Δεν έχει σημασία αν βλέπει παιδικά, ντοκυμαντέρ ή καουμπόικα...

Σημασία έχει να μην στρέφει λεπτό το βλέμμα του στα τόσο έντονα χρώματα, στις γρήγορες εναλλάγες εικόνων και κυριώς να μην συνδιάσει την tv με το φαγητό! Κατά την γνώμη μου καλύτερα τα "καραγκιοζιλίκια" παρά η τηλεόραση...

mummydi έγραψε:

Εντάξει,δε το κάνω κάθε φορά,συνήθως τραγουδάω κ εγώ αν κ δεν είναι απαραίτητο..Είναι όμως λύση σε περίπτωση που χαζεύει γύρω γύρω κ δε μπορώ να της τραβήξω την προσοχή για να την ταίσω..Θέλω να τονίσω οτι δεν αντιμετωπίζω ΄πρόβλημα με το φαγητό της κόρης μου,απλά επειδή κατάλαβα οτι η κοπέλα αγχώνεται αρκετά το πρότεινα σαν λύση,γιατι σε μένα έχει πιάσει κάποιες φορές..Μη με σταυρώνετε!Εννοείται οτι είμαι κατά της τηλεόρασης όχι μόνο στα μικρά μωράκια,γενικότερα στα παιδιά κ πιστέψτε με δε θα μαι απο τις μάνες που είναι περήφανες που τα παιδιά τους ξέρουν όλα τα dvd με τα παιδικά απ έξω!

Κ ούτε κατηγόρησα καμία για τον τρόπο που ταίζει το παιδί της,αλίμονο,όλες είμαστε μανούλες κ φυσικά θέλουμε το καλύτερο για την ανατροφή τους..Όποιο κ αν είναι αυτό για την καθεμιά!!

Αυτά..Εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι...Ειλικρινά αισθάνομαι ευλογημένη που είμαι μαμά κ αυτό μόνο θετικά συναισθήματα με κάνει να βγάζω..Σας αγαπάω όλες μανούλες κ μη!!!Φιλάκιααααααα.....

Τέλεια! Συμφωνούμε...

Μαριμαρι το κατανοώ απόλυτα αυτό που λες,έγραψα λίγο πιο πάνω την άποψή μου!

Μεγάλωσε κ το νινί σου..Σαν χθες θυμάμαι την υπέέροχη εμπειρία του τοκετού σου!!!Να του δώσεις ένα φιλί απο μένα κ την μικρή μου Ολίνα!

Μπανανα να βαλεις! Αρκετα ωριμη. Και ωριμα αχλαδια. Δεν ειναι νωρις για πορτοκαλι, εμενα μου ειπε η παιδιατρος 4,5 μηνων και της εβαλα κ ροδακινο!(εκτος κ αν δεις καμμια αλλεργια). Κ μενα δεν μου την ετρωγε στην αρχη και εκλαιγε και ουρλιαζε. Μην την ξεγελας με παιχνιδια κ τετοια παντως γιατι μετα θα σε παιδεψει πολυ. κ αν δεν θελει να φαει μην την πιεζεις. Καλη συνεχεια κ στα υπολοιπα φαγητακια!!

Mummydi προς Θεου, εννοειται πως ολες ειμαστε μανουλες και θελουμε το καλυτερο για τα παιδακια μας! Δεν ηθελα να φανω κακοπροαιρετη..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...