Μετάβαση σε περιεχόμενο

τι χρειαζεται το μωρο για να ταξιδεψει?

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Δεν ξέρω αν το γράφω στην σωστή ενότητα αλλά θα θελα τα φώτα σας σε κάτι, αν ξέρετε.

Θα πάμε Γερμανία τον Μάρτιο, απο 1 μέχρι 7 του μηνός και θα πέρουμε και την μικρή μάζι.θα ειναι ακριβως 10 μηνων τοτε. Ειναι μια βδομάδα και μου φάνηκε πολύ να την αφήσω στους παππουδες της τόσες μέρες. (αφήστε που εγώ δεν θα περάσω καλά..)

τέλος πάντων, δεν ξέρω αν θα πρέπει να έχει διαβατήριο για να ταξιδέψει. Στις πληροφορίες του αεροδρομίου, μου είπαν μάλλον ναι ( δεν ήξεραν σίγουρα !), στα κεπ όμως που ρώτησα μου είπαν οτι δεν μπορεί να βγάλει εφόσον είναι αβάφτιστο μωρό !Τέλος, μια φίλη που δουλεύει σε ταξιδιωτικό γραφείο μου είπε οτι χρειάζεται απλά το βιβλιάριο υγείας της και ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει οτι είναι παιδί μας..δεν διευκρίνησε τί, αλλά ενδεχομένως θα κάνει και το πιστοποιητικό γέννησης του Ιασω? δεν ξέρω, λέω εγώ τώρα...

τελικά τι απο όλα αυτά ισχύει ? Αν είναι να πάω να βγάλω τα χαρτία τώρα, γενικά δεν είμαι της τελευταίας στιγμής εγώ, θελω να τα χω ετοιμα !

φιλιάα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις ταξιδεψαμε πρωτη φορα με το μωρο στην Κυπρο οταν ηταν 6 μηνων.Της ειχαμε βγαλει κανονικα διαβατηριο ως "αβαπτιστο" το οποιο εχουμε μεχρι και τωρα που την εχουμε βαφτισει.Εμας μας ειχαν πει οτι ειναι απαραιτητο.Θα ελεγα καλυτερα να βγαλεις γιατι ισως παρει λιγες μερες, μην τρεχεις και τελευταια στιγμη!

Καλα να περασετε και καλη πτηση!!!

ααααααααααα και τωρα ερχεται ο αντρας μου και μου λέει αν δεν βρουμε ακρη δεν θα την πάρουμε μαζί.....

ααααααααα θέλω το παιδάκι μου ! Ποτέ χωρίς την κόρη μου :P

Ειναι κριμα να χαλασει το ταξιδι σας για γραφειοκρατικα.Βγαλτε φωτογραφιες διαβατηριου, μαζεψτε τα χαρτια που χρειαζονται και φυγατε..........

marga: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΘΑ ΘΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ.ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ Η' ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ.ΠΑΡΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΑΝ ΕΚΕΙ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!! ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΩΡΑΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!Α!!!ΘΕΛΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ..

καλημέρα,

πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις διαβατήριο στο μωρό γιατί είναι το μόνο μέσο που δεν μπορεί τουλάχιστον ευκολα να πλαστογραφηθεί και αποδεικνύει ότι όντως το μωρό είναι δικό σας. Θα πάρεις τηλέφωνο στο αρμόδιο τμήμα της αστυνομιας της περιοχής σου και θα σου κλείσουν ένα ραντεβου ( αν έχουν δουλειά παίρνει πολλές μέρες. θα σου πουν τι έγγραφα και παράβολα χρειάζεσαι και όταν κάνεις τα χαρτιά σου θα πάρει περίπου μια εβδομάδα για να βγει. Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ειναι και οι δυο γονεις στην εκδοση διαβατηριου σε περιπτωση που ενας απο τους δυο θελει να βγαλει διαβατηριο για το μωρο για να το παρει και να φυγει.Συμβαινουν κι αυτα....

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΗ ,ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

katiana έγραψε:

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ειναι και οι δυο γονεις στην εκδοση διαβατηριου σε περιπτωση που ενας απο τους δυο θελει να βγαλει διαβατηριο για το μωρο για να το παρει και να φυγει.Συμβαινουν κι αυτα....

Αυτο δεν ειναι απαραίτητο απλα αυτος που θα λειπει θα πρεπει να φτιαξει μια υπευθυνη δηλωση οτι ειναι συμφωνος στην εκδοση διαβατηριου του παιδιου του. Οσο αφορα αν χρειαζεται διαβατηριο ή απλα πιστοποιητικό γέννησης νομιζω εχει να κανει αν η χωρα ειναι εντος ή εκτον Σεγκεν. Θα τη βρεις την ακρη μην αγχώνεσαι! Καλα να περάσετε!

κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...σε πολλά εχετε δίκιο..μετά απο πολλά τηλ, τελικα μαλλον εβγαλα άκρη...πληροφοριακά και για οποιον άλλον ενδιαφερεται, διαβατήρια εκδίδει μονο η τροχαία Αιγαλέου ( για δυτικη Αττικη) και θελει φωτογραφιες διαβατηριόυ του παιδιού, το πιστοποιητικό γέννησης με μια πράξη ταυτοπροσωπείας απ τα κεπ ( επισυνάπτεπται μια φωτο του παιδιού με σφραγίδα επάνω), καποια παράβολα απο την εφορία, και την παρουσία και των δύο γονέων με τις ταυτότητες τους...α! εννοείται και το παιδάκι μαζί...

αυτά μπορεσα να μάθω, ξεκινησαμε με τις φωτο σήμερα και πιστευω μέχρι την Παρασκευή να εχουμε παει κιόλας, γιατί αν κανει μια 10αρια μέρες να βγει, να μην τρέχω τελευταίες ώρες...

φιλάκια σας παω για μανουλονανούρισμα :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...