Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

σε 3 εβδομαδες θα κανω αυχενικη και φοβαμαι παρα πολυ...τι θα γινει αν εχει κατι το μωρο μου;δεν θα μπορεσω να αφησω να μου το παρουν...δεν θελω να σκεστομαι ετσι αλλα ερχονται ολο τετοια στο μυαλο μου... :(

Δημοσίευση

κι εγω ειχα αγχωθει πολυ οταν ηταν να κανω αυτην την εξεταση.ομως η γιατρος μου με ειχε ξεαγχωσει αρκετα γιατι μου ειπε οτι φαινεται το ρινικο οστο του μωρου(στο απλο υπερηχογραφημα)μου ειχε πει οτι ειναι "συμπτωμα"των παιδιων με συνδρομο down να αργουν να εμφανισουν το ρινικο οστο(αργει να αναπτυχθει το ρινικο οστο).ετσι καπως μου ειχε φυγει το αγχος.παντως μην αγχωνεσαι γιατι εισαι μικρη. ;)

Δημοσίευση

yiotaki!!!! έγραψε:

ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΘΕΤΙΚΑ Κ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ!

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΔΕΝ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ!!

Συμφωνώ! Απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και μη σκέφτεσαι αρνητικά! Ολα καλα θα πανε! ;)

Δημοσίευση

καλα μυτη θα δουμε ειμαι σιγουρη,γιατι και οι 2 μας τις εχουμε ανεπτυγμενες!!!τι να κανω περιμενα καιρο να ξαναρθει και φοβαμαι...προσευχομαι να χει επιτελους καλη καταληξη αυτη η εγκυμοσυνη..ευχαριστω κοριτσια!

Δημοσίευση

καλησπερα βαστερ,καλησπερα και στα υπολοιπα κοριτσια.. :):) αρχικα θα ηθελα να πω ο,τι δεν εχει να κανει η ηλικια στο θεμα συνδρομο νταουν..το εχω ψαξει το θεμα αυτο παρα πολυ και μετα απο συζητηση με τον γυναικολογο μου.κι εγω φοβομουν πααααααααααααααααρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυ για την αυχενικη και τελικα βγηκα αλήθινη..ενω υπηρχε ρινικο οστο,ηταν ανεβασμενη η αυχενικη 2,6.μου εκαναν τροφοβλαστη και το αποτελεσμα,συνδρομο νταουν.εκλαιγα χτυπιομουν να μην μου παρουν το μωρο μου,αλλα δυστυχως δεν ειχα αλλη επιλογη..με λιγα λογια ηταν κακια στιγμη η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ... :(:( βαστερ ενα θα σου πω δεν υπαρχει λογος για να αγχωνεσαι..εγω σου ευχομαι να πανε ολα καλα μεχρι τελους,και να φερεις στον κοσμο ενα υγειεστατο και γλυκουλικο μωρακι.. :kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

Σχετικά με αυτό που αναφέρθηκε για την ηλικία της γυναίκας κ την μη αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης του συνδρόμου από το γωγάκι, να αναφέρω απλά ότι είναι ανακριβές. Η αλήθεια είναι ότι η πιθανότητες αυξάνονται σχετικά, με το πέρας της ηλικίας της γυναίκας. Το σύνδρομο down είναι τρισωμία στο χρωμόσωμα 21 και για τον ατελή χωρισμό των χρωμοσωμάτων ενοχοποιούνται αρκετοί παράγοντες όπως κληρονομικοί, περιβαλλοντικοί(π.χ ιοί, ακτινοβολία, χημικές ουσίες) αλλά κ η μεγάλη ηλικία της γυναίκας ή ένα ελαττωματικό σπερματοζωάριο ( δεν το γράφω για να αγχώσω καμία μας, απλά για να είμαστε ακριβής).

Αυτό είναι η πραγματικότητα, που πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψην μας αλλά δεν πρέπει καθόλου να μας τρομοκρατεί. Εγώ δουλεύοντας με παιδιά με Down αλλά κ τους γονείς τους έχω απλά να πω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο κ σπάνιο <<λαχείο>>, που απλά τελικά είναι να μην το έχει η μοίρα να τύχει. Υπάρχουν πιθανότητες να μας χτυπήσει αυτοκίνητο, αλλά δεν πρέπει να ζούμε με την φοβία αυτή καθημερινά. Επίσης αν σε κάποια κοπελιά εχει συμβεί, είναι πολύ σπάνιο να ξανά συμβει ( αυτό το γράφω για το Γωγάκι).

Πάντως οι πιθανότητες είναι πραγματικά ελάχιστες κ πρέπει κοπελίτσα μου

να προσπαθήσεις να μην αγχώνεσαι. Όλα θα πάνε μια χαρά! Και εγώ επειδή είμαι θεραπεύτρια κ δουλεύω κ με παιδιά με σύνδρομο down τα τελευταία 7 χρόνια, ήμουν αρκετά φοβισμένη πριν την αυχενική. Είναι πολύ ελάχιστες οι πιθανότητες, να σου τύχει. Να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι το μωράκι σου φυσικά κ θα είναι μια χαρούλα κ έτσι θα γίνει. :) . Να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη κ με το καλό να κρατήσεις γερό το μωρούλι σου!!! :)

Δημοσίευση

vaster μου, δεν θα σου πω να μην αγχώνεσαι γιατί την περασμένη εβδομάδα έκανα σαν την τρελή με το ίδιο ακριβώς θέμα. Τελικά όλα ήταν καλά και μετά με έπιασαν και τύψεις που σκεφτόμουν 1002 μ----ίες. Ναι, αυτά τα πράγματα δυστυχώς μπορεί να συμβούν, αλλά είναι τόσο λίγες οι πιθανότητες στατιστικά που πραγματικά είναι κρίμα να περάσεις στην πρίζα τις μέρες που έμειναν για να έρθει η αυχενική! Προσπάθησε να σκέφτεσαι ότι πλησιάζει άλλο ένα ραντεβού με το μωράκι σου, που θα δεις πόσο θα έχει μεγαλώσει από την προηγούμενη φορά και θα ηρεμήσεις γιατί όλα θα είναι μια χαρά :)

Δημοσίευση

Vaster,όπως είπαν και τα κορίτσια μην αγχόνεσαι,είναια πολύ σπάνιο και έπειτα είσαι πολύ μικρούλα και θα κάνεις σίγουρα ένα μωράκι υγιέστατο!!!!!!!!! Τι να πω και 'γω που σε λίγο γίνομαι 37 και καθαρά και μόνο για λόγους ηλικίας θα κάνω μαζί με την β επιπέδου και αμνιοπαρακέντηση ε; γιαυτό λοιπόν χαλάρωσε και σκεψου θετικά,χαιδεψε την κοιλίτσα σου και θα έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη και θα γεννήσεις πρώτα ο Θεός ένα υγιέστατο μωράκι!!!!!!! Η Παναγία να προστατεύει το μωράκια σου και τα μωράκια όλων μας!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss::kiss::kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...