Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πόσα έμβρυα μπορούν να εμφυτευτούν με εξωσωματική!


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες κοριτσια!!!

Ελπίζω να είστε όλες καλά!!!

Προσπαθούμε για νινάκι 4 χρόνια. Έχω ενδομητρίωση και παρόλο που εγχειρίστηκα δεν βλέπω φως. Πήραμε την απόφαση τον άλλο μήνα να ξεκινήσουμε για εξωσωματική. Δεν ξέρω όμως πόσα έμβρυα είναι σωστό να μου εμφυτευτούν. Όσο πιο πολλά τόσο πιο μεγαλη πιθανότητα; Όμως δεν υπάρχει κίνδυνος αν εμφυτευτούν πολλά; Παίζει ρόλο η ηλικία σε αυτό; Είμαι 26 χρονών.

Συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου!!!

Ελπίζω να με βοηθήσετε όπως πάντα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κοριτσια απο οτι ξερω βαση νομοθεσιας πρεπει να βαζουν δυο εμβρυα σε γυναικες μεχρι 35 χρονων, 3 εμβρυα μεχρι 40 χρονων και 4 εμβρυα απο 40 και πανω. Σιγουρα με τα περισσοτερα εμβρυα αυξανονται οοι πιθανοτητες για εγκυμοσυνες, αυξανονται ομως και οι πιθανοτητες για πολυδυμες εγκυμοσυνες. Ομως ειναι και πολλοι αλλοι παραγωντες που παιζουν ρολο. Εχω ακουσει γυναικες που τα καταφεραν με ενα εμβρυο και αλλες που απετυχαν με 4 εμβρυα. Ευχομαι να εχουμε βρει ολες καλους γιατρους και να κανουν τις σωστες επιλογες για εμας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Geia sas koritsia

An pate sto thema eksosomatiki pareoula sthn lista tha deite pws kopela me 1 embruo ta katafere kai me 2 to idio...

Emena moy eixan balei 4 kai den ta katafera...

Ola paizontai...an einai na mas katsei tha mas katsei...

Kal epityxia kai stis duo sas!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αβα έγραψε:

βαση νομοθεσιας πρεπει να βαζουν δυο εμβρυα σε γυναικες μεχρι 35 χρονων, 3 εμβρυα μεχρι 40 χρονων και 4 εμβρυα απο 40 και πανω.

Μόνο θεωρητικά ισχύει αυτό. Στην πράξη νομίζω ανάλογα με την περίπτωση αποφασίζουν πόσα θα βάλουν.

Εγώ ήμουν 29 αλλά επειδή ήταν από κατάψυξη μου έβαλαν 4. Δεν με ρώτησαν απλά μου το ανακοίνωσαν την ημέρα την εμβρυομεταφοράς. Τελικά έμεινε το 1. Τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xaroulaki έγραψε:

Όσο πιο πολλά τόσο πιο μεγαλη πιθανότητα;

ΟΧΙ!!!

Απόσπασμα από συνέντευξη του Κύπρου Νικολαίδη, πρωτοπόρου στην ιατρική του εμβρύου.

- Είπατε προηγουμένως ότι οι επεμβάσεις που αφορούν πολύδυμες κυήσεις είναι συχνές. Να υποθέσω ότι αυτές έχουν αυξηθεί λόγω της εμφύτευσης περισσότερων εμβρύων που προέρχονται από εξωσωματική γονιμοποίηση;

«Ακριβώς. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική! Είναι αδιανόητο όσοι ασχολούνται με την εξωσωματική γονιμοποίηση να εμφυτεύουν περισσότερα από δύο έμβρυα. Εκτεταμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρακτική αυτή όχι μόνο δεν αυξάνει τις πιθανότητες η γυναίκα να μείνει έγκυος και να γεννήσει ένα φυσιολογικό παιδί, αλλά αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο αποβολών ή γέννησης παιδιών με σοβαρές αναπηρίες. Επιπροσθέτως, η εγκληματικότητα έγκειται στο γεγονός ότι παίρνει κανείς ένα ζευγάρι, το οποίο έχει συνήθως ξοδέψει χρόνο, χρήμα και συναίσθημα στην προσπάθεια να κάνει παιδί, και το φέρνει στην τραγική κατάσταση της πολύδυμης εγκυμοσύνης, όπου πρέπει να γίνει μείωση του κυήματος. Με άλλα λόγια, αυτή η μητέρα πρέπει να περάσει και από τη συναισθηματική στενωπό του να σκοτώσει κάποιο ή κάποια από τα έμβρυα»

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να βρείτε εδώ

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 13/04/2003

Εγώ προσωπικά -επειδή παραλίγο να κάνω εξωσωματική- δεν θα τους άφηνα να εμφυτεύσον παραπάνω από 2 έμβρυα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xaroulaki και εγω είχα ενδωμητρίωση.Εκανα την επέμβασή μου και για 2 χρόνια προσπαθούσαμε για μωράκι.Τελικά ξεκίνησα εξωσωματική.Δεν μιλήσαμε ακόμα για την εμβριομεταφορα.Θα ξέρω την Παρασκευή.

Δεν ξέρω αλήθεια πόσα θα ήθελα να μου βάλουν!

Πάντος λόγο της μικρής ηλικίας, κι εγώ είμαι 27 θα βάλουν 2!

Νομίζω ότι θα προτημούσα 2 παρά 3.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xaroulaki και εγω είχα ενδωμητρίωση.Εκανα την επέμβασή μου και για 2 χρόνια προσπαθούσαμε για μωράκι.Τελικά ξεκίνησα εξωσωματική.Δεν μιλήσαμε ακόμα για την εμβριομεταφορα.Θα ξέρω την Παρασκευή.

Δεν ξέρω αλήθεια πόσα θα ήθελα να μου βάλουν!

Πάντος λόγο της μικρής ηλικίας, κι εγώ είμαι 27 θα βάλουν 2!

Νομίζω ότι θα προτημούσα 2 παρά 3.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.Ειχα κ γω ενδομητριωση εκανα λαπαροσκοπηση αλλα μετα απο 6 μηνες ξαναεμφανιστηκε,οποτε καταφυγαμε

σε εξωσωματικη.Στο κεντρο εξωσωματικης που πηγα θεωρουσαν απαραδεκτο και εγκληματικο το να εμφυτευσουν πανω απο δυο εμβρυα.Ετσι εκαναν και σε μενα εβαλαν 2 εμεινε το 1.Ημουν 31 ετων και τα εμβρυα μου τα ειχαν χαρακτηρισει τελεια.Απο τις συζητησεις που καναμε και τις αναλυτικες πληροφοριες (κινδυνους κλ)που μας εδωσαν πραγματικα πειστικα πως τα 2 ειναι ο ιδανικος αριθμος.

Καλη σου επιτυχια οτι και αν αποφασισεις... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είχα κάνει αυτή την ερώτηση στο γιατρό μου κ μου είχε πει ότι εφόσον τοποθετούνται τα καλύτερα 2 σε ποιότητα, λογικά αυτα έχουν κ τη μεγαλύτερη πιαθανότητα. Το 3ο ή 40 αν πουμε για παραδ. ότι είναι ασθενέστερα δεν έχουν λογικά κ νόημα να τοποθετηθούν, αν είναι να γίνει θα γίνει με τα 2 καλύτερα σε ποιότητα...Ολα όπως καταλαβαίνετε είναι σχετικά, εγω σκέφτομαι για 3 γιατί θέλω δίδυμα κ γιατί είμαι στην κοσμάρα μου...λόγω ενθουσιασμού δεν μπορω να πιστεψω ότι κάτι δεν θα πάει καλά. ΟΜΩΣ στο τέλος θα κάνω αυτό που θα μου προτείνει ο γιατρός. Για να δούμε κ πως θα πάω!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!

Λοιπόν εγώ στην 1η προσπάθεια έβαλα 2 τέλεια έμβρυα 8 κυτάρρων και όλοι ήταν σίγουροι ότι θα μείνω μιας και ήμουν 27 ετών και είχα μόνο βουλωμένες σάλπιγγες. Τελικά δεν τα κατάφερα την 2η φορά έπεσα σε χάλια γιατρό και έκανα μόνο ένα έμβρυο και τώρα πήγα στον καλήτερο πιστεύω και έβαλα 3 έμβρυα απο τα οποία προσώρησε το 1. Βέβαια στον ίδιο γιατρό έκανε και μια φίλη μου βλαστοκήστες και προχώρασαν και τα 3 έμβρυα και τώρα περίμένει 3διδυμα. Ενώ μια τρίτη κοπέλα στην ηλικία 35 ετών έβαλε 3 και προχώρησε το 1. Συνεπώς είναι θέμα οργανισμού πόσα έμβρυα θα προχωρήσουν πάντως θεωρώ ότι τα 3 είναι ιδανικός αριθμός. Επίσης σε ηλικία άνω των 39 ο γιατρός μου βάζει 4.

Καλή επιτυχία σε όλες σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω μέχρι τα 40 βάζουν 3, από κει και πέρα 4 εφόσον υπάρχουν. Πάντως και ένα να τοποθετηθεί, αν είναι δυνατό να επιβιώσει και το περιβάλλον της μήτρας αποδειχθεί φιλόξενο γι'αυτό, θα εξελιχθεί μια χαρά. Είναι θέμα τύχης όσον αφορά στην ποιότητα των εμβρύων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια γειά σας.

Το πόσα έμβρυα θα τοποθετήσουν εξαρτάται φυσικα

-απο την ηλικία της υποψήφιας μανούλας,

- απο τον αριθμό των καλών ωαρίων που θα παράγει,

-στη συνέχεια απο τον αριθμό των 'καλών' εμβρύων που θα προκύψουν στο εργαστήριο.

-Μετά μεγάλο ρόλο παίζει και η 'κατάσταση ' στην οποία βρίσκεται 'γυναικολογικά' η γυναίκα.

Με λίγα λόγια βήμα βήμα πάει το πράγμα, αλλα ισχύουν τα ηλικιακά όρια στα οποία αναφέρθηκε αρχικά μια κοπέλα που δεν θυμάμαι το user name της.

maximum 3 ή 4.

Θύμάστε εκείνη την περίπτωση της γυναίκας που γέννησε οκτάδυμα.

ο γιατρός της -εννοειται - πως διώχθηκε νομικά. Αυτό γιατι τα κίνητρα της κοπέλας ήταν -'καπως αμφιβολα' , η οικονομική της κατάσταση χάλια, και φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο πόσο επικίνδυνη είναι για την μητέρα και τα μωρά μια τέτοια εγκυμοσύνη.

Παρεπιπτώντως, και γω με εξωσωματική τα κατάφερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Τι πιο καλή βαλίτσα σκέφτεσαι να κανείς εσυ κορίτσι των διακοπών για τώρα είναι ότι πρέπει 😊 που σκέφτεστε να πάτε διακοπές ; και εγω μαιευτηρίου δεν έχω κάνει μόνο παραγγελία έχω κάνει περιμένω να έρθουν τα πράγματα και αυτά γιατί τα παρήγγειλε ο αντρας μου αυτός θέλει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο μας είπε και η μαία για γεννά στις 38 εβδ και κάπως το έχω δέσει κόμπο τώρα εγω ότι 9-10 Αυγούστου να με βάλει για γεννά 😂  και εγω 40 εβδ + 2 γέννησα το πρώτο είχα ετοιμάσει τζαντα και είχα βαρεθεί να την βλέπω μέσα στην ντουλάπα 😂
    • Κι εγω αυτο που πήρα! Νομιζω θα βολέψει και για πιο μετα☺️
    • Ναι αυτά λέω κι εγώ! Λέω να πάρω ένα τέτοιο! Εγώ έχω λίκνο από μια φίλη μου, οπότε σκέφτομαι πόσο θα κοιμηθεί στην κούνια αν πάρω την κλασική; Ενώ το άλλο αξιοποιείται για κάποια χρονακια 
    • Πιστεύω έχεις περιθώριο ακόμα να γυρίσει..Μια γνωστή μου όταν πήγε να γεννήσει κ λίγο πριν το πάρουν με καισαρική γτ ηταν ανάποδα, γύρισε τελευταία στιγμή μόνο του και γέννησε φυσιολογικά κ όλα καλά.. Όσο για τις συσπασεις ρώτησα χθες τη γιατρό κ μου ειπε ότι θα τις καταλάβω αν είναι γιατί θα έχω πονακια..Όχι ότι με κατατοπισε αλλά αυτό μου είπε..
    • Κι εγώ έχω δει αυτα  που βγαίνουν τα κάγκελα ,γίνεται κρεβατάκι και κοιμάται εκεί ως 6 χρονών..Μου φαίνεται θα βολεύει καλύτερα..τέτοιο σκέφτομαι να πάρω 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...