Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Το τζακι επηρεάζει το μωρό..Ο λόγος ειναι οτι η εισπνοή των στοιχειων που διαχέονται στον αέρα απ την καυση του ξύλου αποτελεί μαζί με την ατμοσφαιρική μόλυνση τον Νο1 παράγοντα που ευθήνεται για τη βρογχιολίτιδα!!Η βρογχιολίτιδα είναι η πιο συχνή αιτία για την οποία νοσηλεύονται τα μωρά ηλικίας εώς ενός έτους.

Αποσπασμα απ το mommy Δεκεμβριου 09.

φιλάκια πολλά!!

Δημοσίευση

Εμας ο παιδιάτρος μας είχε πει χαρακτηριστικά όταν τον ρωτήσαμε: "Και εμείς είχαμε τζάκι το σπίτι μας και είδατε τί παίδαρος έγινα; Δυο μέτρα!"

Δεν επηρεάζει το μωρό, αρκεί να αερίζεται το σπίτι και να "τραβάει" το τζάκι.

Δημοσίευση

πολλοι το αναβουν κ λενε "ε!δεν παθαν τπτ τα παιδια μας"!!!

επισης πολλοι κανουν τσιγαρο μπροστα στα βρεφη κ λενε το ιδιο! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

η αληθεια ειναι αυτη που λεει η juliana...απο εκει κ περα ειναι στην κριση της καθεμιας! :)

Δημοσίευση

Sissio έγραψε:

Εμας ο παιδιάτρος μας είχε πει χαρακτηριστικά όταν τον ρωτήσαμε: "Και εμείς είχαμε τζάκι το σπίτι μας και είδατε τί παίδαρος έγινα; Δυο μέτρα!"

Δεν επηρεάζει το μωρό, αρκεί να αερίζεται το σπίτι και να "τραβάει" το τζάκι.

Παιδίατρος της Sissio: 12 points!

Αν το τζάκι ήταν τόσο κακό, τότε θα είχε καταργηθεί η χρήση του προ πολλού. Η τελευταία πρόταση είναι το ζουμί: αρκεί να αερίζεται το σπίτι και να "τραβάει" το τζάκι. Και αυτό ισχύει για όλους μας, όχι μόνο για τα μωρά!

Δημοσίευση

καλημερα

εμας μας ειπε η παιδιατρος αν ειναι να το αναβουμε αλλα να μην ειναι το παιδι στο δωματιο. πριν δυο βδομαδες το αναψαμε λογω του κρυου. ειχα βαλει πανω σε ενα καλοριφερ ενα ταψακι με νερο και βρεγμανες πετσετες γιατι μας ειπε η παιδιατρος οτι ξηρενει την ατμοσφαιρα το τζακι. σας πληροφορω οτι οσες μερες το αναψαμε το τζακι το παιδακι μου εκανε σαν να μην ειχε σαλιο στο στομα. λες και κολλαγε το στομα του. το ακουγα το βραδυ στην κουνια να κανει περιεργους θορυβους. με το που σταματησαμε να αναβουμε το τζακι σταματησε να κανει ετσι ο μπεμπης. συμπτωση δεν ειναι σιγουρα. ισως για αυτο χρειαζεται και ο υγραντηρας. τζακι παντως δεν αναβω. νομιζα οτι το παιδι θα καταπιει την γλωσα του οπως εκανε. εφοσον εχουμε καλοριφερ δεν με νοιαζει να ανψω το τζακι. το παιδακι μου να ειναι καλα. και το τζακι τραβαει πολυ καλα και το παιδι ειχαμε μακρια για να μην ζεσταινεται. προσωπικη εμπειρια

Δημοσίευση

Εγω την πρωτη χρονια δεν αναψα τζακι...ο παιδιατρος μου ειπε αν ειναι να το ανψω καποιες φορες ετσι για να το δουμε οκ...αλλα σεκαθημερινη βαση οχι...δεν κανει για αλλεργιες κ βροχιολιτιδες...

φετος που ο ζουζουνος μου ειναι 22 μηνων του εδωσα κ καταλαβε...αλλα το δωματιο του το ειχα κλειστο κ αφηνα το παραθυρο του σαλονιου ανοικτο...να σημειωσω οτι το τζακι ειναι καινουργιο αφου ειναι κ το σπιτι τραβαει καλα αλλα κ παλι ερχετε μια μυρωδια...δοκιμασαμε κ ποσα ξυλα για να μην μυριζουν εντονα...δεν υπηρχε περιπτωση να αφησω το μωρο να κοιμηθει με αυτη την μυρωδια φοβαμαι...

την επομενη χρονια θα το κλεισω τελειως θα βαλω αυτο το γυαλι γιατι δεν μπορω αλλο αυτη την μυρωδια...

επισης οταν ψαχναμε για την αλλεργια του μικρου στο παιδων ολοι οι αλλεγιολογοι με ρωτουσαν αν ειχα τζακι....κ τους ειχα απαντησει κ εγω...''εχω αλλα ειναι καλοκαιρι δεν το εχω αναψει ακομα'' κ μου ειχαν πει οτι ευθυνεται για αλλεργιες....

ο θεος βοηθος....

Δημοσίευση

διαβασα στο mommy Ιανουαριου οτι η καυση του ξυλου απελευθερωνει μια τοξικη ουσια υπευθυνη για βροχικα και ασθμα! ο παιδιατρος μου ειπε οκ αν τραβαει αλλα αυτη η μυρωδια με ανυσηχησε και μενα και δεν αναψα!

Δημοσίευση

τ' ακους Σωσώκα;;; ακουω να λες! στο ειπα εγω οτι μας ειπε η γιατρος τουλαχιστον φετος να μην τ' αναψουμε. τι το θες το τζακι στην Κρητη; αφου ακομα ζεστες εχετε. και στο κατω κατω λες οτι δεν σ' αρεσουν τα ρομαντικα...

φιλακια!!!

Δημοσίευση

οσο κ καλο να ειναι το τζακι το ξυμο μυριζει....την μυρωδια δεν την καταλαβαινουμε οταν ειμαστε στον ιδιο χωρο...αν βγουμε εξω κ ξαναμπούμε βλεπουμε διαφορα...

φυσικα κ αν το αναψουμε λιγες φορες δεν θα παθει κατι...αυτο που μου ειχε πει ο γιατρος μου, που τουλαχιστον ειναι αξιολογος επιστημονας κ καθηγητης πανεπιστημιου αν κ ειναι αρκετα νεος, δεν κανει ολη την ημερα κ καθημερινα σε αυτες τις ηλικιες....

εγω παντως που μεγαλωσα με ξυλοσομπα απο μωρακι μια χαρα ασθματικη βροχιτιδα ειχα μεχρι τα 16 μου...οποτε ως παθούσα προσέχω αρκετα...

Δημοσίευση

Σωσωωωωωωωω μην αναβεις καθε μερα το τζακι!!!αστο για φετος τουλαχιστον..εχω διαβασει και εγω κατι αρθρα που το κατακεραυνωνουν..

κοριτσια πάντως εμεις το αναβουμε γιατι ειναι ενεργειακό οποτε δε μυριζει!!!

Δημοσίευση

Βρε κουρουνιτσα και εμεις ξυλα καιμε..μονο που εχει τζαμι μπροστα..

ποια λεφτα ????? :ohmy::ohmy::ohmy:

αν δε βαζαμε ενεργειακο , το κανονικο θα εβγαινε στην ντουλαπα του υπνοδωματιου μας με το βαθος που απαιτειται!!!χα χα χα!!!!

Δημοσίευση

κοριτσια διαβασα το θεμα αυτο κ αγχωθηκα λιγακι...Εμεις στο σπιτι που μενουμε τωρα καιμε πολυ το τζακι δλδ καθημερινα,εν τω μεταξυ διαβασα κ το αρθρο που λετε απ το μομμυ.Αν εχει παθει κατι το μωρο μου πως θα το καταλαβω;Υπαρχει περιπτωση να τον εχει πειραξει το τζακι;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα στην παρέα την όμορφη.!!! Τι κάνουν τα κορίτσια μου;; Πως είναι το ΣΚ σας;; Εγώ κορίτσια είμαι χαλαρή! και.. δεν βλέπω την ώρα να ρθει η Πέμπτη! 🤣 Καλά χαλαρή δεν με λες, σωματικά τουλάχιστον.. αλλά ψυχικά ναι! είμαι πολύ χαλαρή.. και χαρούμενη! Επιτέλους είμαι τόσο κοντά στο όνειρο μετά από τόσους μήνες!!! Δεν βλέπω την ώρα να πάω. Αυτή τη φορά τα κανόνισα με το σύζυγο να πάμε χωρίς να ξέρει κανείς τπτ.. ούτε φίλοι, ούτε γονείς, ούτε συγγενείς.. κανείς!!!!! Θα πάμε Τετάρτη Θεσσαλονίκη και θα γυρίσουμε Πέμπτη μετά την ετ, κανείς δεν θα καταλάβει τπτ.. ούτε στάση στην Ξάνθη θα κάνουμε στα πεθερικά. Μόνοι μας στο ταξίδι αυτό. Την προηγούμενη φορά το πέρασαν οι γονείς μας και δύο τρεις φίλοι όλο αυτό μαζί μας και τους κόστισε πολύ ψυχολογικά. Αυτή τη φορά θέλω να μην στοιχίσει σε κάνεναν αν κάτι δεν πάει καλά.! Γιατί άλλο να ανακοινώνεις απλά αν κάτι πέτυχε ή δεν πέτυχε κι άλλο να ζεις όλη τι διαδρομή.. γι' αυτό και αυτή τη φορά είπα και τους είπα.. το ξέρουν δηλαδή.. ότι η συνταγή έχει αλλάξει προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Για το δικό τους καλό και μόνο.. γιατί δεν μπορώ να σηκώνω εκτός από μένα και εκείνους ψυχολογικά, δεύτερη φορά δεν νομίζω ότι θα είμαι τόσο δυνατή για να το αντέξω, οπότε καλύτερα να προφυλλάξω και εκείνους και εμένα κυρίως!
    • Κορίτσι μου χθες μίλησα με το κέντρο πάλι έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που προαναφερες ,μια έρχονται μια φεύγουν ,η απάντηση τους ήταν για ακόμη μια φορά ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά και να προσπαθήσω να είμαι ήρεμη και ξεκούραστη ,εγώ αύριο 5+2 πάω για πρώτο υπερυχο και έχω χε@@@ πάνω μου χαχαχα
    • Λοιπόν διαβάζω "χαζά" νομίζω... Τι είναι αυτά που διαβάζω;; Αρραβωνιασμένη ήμουν κι εγώ στα 25 με έναν όπως αποδείχτηκε εκ τον υστέρον ψυχάκια τύπο. Ζω σε επαρχιακό χωριό κάτω των 500 κατοίκων που και να κλάσεις ο άλλος τη μυρίζει. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή τι θα πει ο κόσμος αν χωρίσω.. σκέφτηκα μόνο τον εαυτό μου και το δικό μου καλό για το μέλλον που θέλω να έχω. Και προφανώς χώρισα. Κι εμένα ουσιαστικά η πρώτη μου σχέση ήταν, άλλη δεν είχα.. ήμουν 25 και ήθελα πολύ οικογένεια.. δεν στο κρύβω ότι άργησα πολύ να βρω τον άντρα μου, όχι γιατί ήμουν αρραβωνιασμένη και δεν με θέλανε.. απλά γιατί δεν έβρισκα τον κατάλληλο για μένα..  είχα καεί από το χυλό οπότε είχα αρχίσει να φυσάω και το γιαούρτι. Προφανώς και δεν τον γνώρισα σε κοινές παρέες ή στη μικρή κοινωνία που ζω.. ξέρεις πως τον γνώρισα τον άντρα μου;; Μέσα από το badoo.. 🤣🤣 για την ακρίβεια αυτός με είδε εκεί, δεν μου έστειλε μνμ και έψαξε και με βρήκε στο fb και μου έστειλε μνμ από κει.. Εγώ στο χωριό των 400ων κατοίκων και αυτός στην Αλεξανδρούπολη, 170 χιλιόμετρα μακριά. Κι αυτός αρραβωνιασμένος και χωρισμένος στις ίδιες ηλικίες πάνω κάτω με τις δικές μου. Μια χαρά τα βρήκαμε και μια χαρά παντρευτήκαμε και πολύ γρήγορα μάλιστα. 1 Σεπτεμβρίου του 2020 μου έστειλε το πρώτο μνμ.. 28 Αυγούστου 2021 μου έκανε πρόταση γάμου και 24 Σεπτεμβρίου του 2022 με παντρευτήκε.. τόσο απλά, τόσο γρήγορα.  Και για να το πάω λίγο πιο μακριά, φίλη μου πολύ καλή από το ίδιο χωριό.. αυτό το μικρό.. αυτή την κλειστή κοινωνία.. ναι.. αυτή.. παντρευτήκε παιδί το οποίο ήταν ήδη παντρεμένο μια φορά και χωρισμένος, χωριό παιδιά βέβαια. Μια χαρά οικογένεια έκαναν μαζί και έχουν και δύο κοριτσάκια αυτή τη στιγμή.. τι με αυτό δηλαδή;; άνθρωποι που έχουν κάνει κάποιες επιλογές στη ζωή τους και δεν προχώρησαν για τον α-β λόγο είναι καταδικασμένοι στην μοναξιά;; Σε όποιο χωριό αυτής της χώρας και να ζούμε.. Να ξέρεις πως όλα είναι στο κεφάλι μας και πουθενά αλλού!!! Δική σου η ζωή δική σου και η επιλογή για το πως θα τη ζήσεις.!!!  Με αγάπη πάντα και φιλικά ότι σου είπα!! 💕
    • Καλημέρα κορίτσια, όμορφη Κυριακή να έχετε. Χθες το βράδυ γέλασα πάρα πολύ, χεστηκε η μικρή όταν την είχε αγκαλιά ο μπαμπάς και εγώ έκανα μπάνιο και άρχισε να μου φωνάζει έλα γρήγορα βγήκαν απέξω όλα. Βγαίνω και εγώ και τον βλέπω με μια φάτσα και πέθανα στα γέλια. Τον είχε γεμίσει στα ρούχα και μόνο εμετο που δεν έκανε ο άντρας μου.  @Kn1 δηλαδή σου είπε να τα αφήνεις μέσα στον αποστειρωτή μολις τελειώσει? Οταν τον ανοιξεις ομως να παρεις ενα δεν θα χαλασει η αποστειρωση στα υπόλοιπα?
    • @almira εύχομαι όλα καλά να είναι κορίτσι μου και τπτ να μην συμβαίνει επί της ουσίας! 🙏🏼
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...