Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προετοιμασια για θηλασμό

Recommended Posts

κοριτσακια μου πρεπει να εχει πολυσυζητηθει το θεμα αλλα θελω να ξερω γενικώς αν υπαρχει τροπος να προετοιμαστουν οι θηλες για τον θηλασμό.

Θηλασα την κορη μου κοντά 15 μήνες. Το θεμα ειναι ομως οτι λογο του οτι παρολο που εχω μεγαλο στηθος εχω ομως πολυ μικρες θηλές. Ο γιατρος μου δεν μου ειχε πει τοτε καποιο τρικ για να τις δουλεψω κ απ οτι διαβαζα εδω αυτα που λεγανε παλιοτερα για οινοπνευματα κ τετοια εχουν μαλλον το αντιθετο αποτελεσμα. Το παραξενο ειναι οτι η μια μου θηλη δεν ειναι εισεχουσα αλλα ειναι ακομα πιο μεσα απο την αλλη. Τωρα στην εγκυμοσυνη σκεφτομουν επειδη θελω να θηλασω κ τα διδυμακια μου οσο αντεξω αν υπαρχει καποιος τροπος. Εχω διαβασει γι αυτο το συστημα εξωθησης θηλών. Κανει κατι αυτο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα ζετουλα...με το καλο να ερθουν τα διδυμακια σου :)

τωρα για τις θηλες σου...δεν γνωριζω παρα πολλα πραγματα...αλλα αυτο που σιγουρα θα σε βοηθουσε ειναι ενα βιβλιο για τον θηλασμο....

ειμαι σιγουρη οτι θα τα πας τελεια...και οτι καποια κοπελα θα σε βοηθησει πιο πολυ απο μενα...

ΥΓ:εχω παρατηρησει οτι οταν χρησιμοποιω το θηλαστρο μου μεγαλωνει τις θηλες..ισως αν το χρησοποιουσες πριν το θηλασμο για πολυ λιγο να σε βοηθουσε...παντα με επιφυλαξη...υπαρχει και κατι που το ονομαζουν κοχυλια αλλα δεν ξερω τι ακριβως ειναι....

σε βιβλιο θηλασμου που εχω λεει διαφορες τεχνικες...αλλα τις δειχνει με φωτο γι αυτο σου λεω να παρεις ενα...

ελπιζω εστω και λιγο να σε βοηθησα...και παλι με το καλο :)

Απο τη στιγμη που κατάφερες να θηλάσεις επιτυχως για 15 μηνες ξερεις πλεον οτι δεν εχει σημασια αν ειναι μικρες ή μεγάλες οι θηλές σου .

Το βασικό ειναι να μπορεσει το μωρο (τα μωρα σου) να πιασει σωστά τη θηλαια αλω . Μικρες , κοντες , μεγάλες , στραβες , εξέχουσες , εισεχουσες θηλές ολες δεκτες !!!

Δεν χρειαζονται προετοιμασια οι θηλές σου , εσυ ομως καλα θα κανεις να διαβάσεις και να δεις σταθεις θηλασμου διδύμων .

Με το καλο :)

να ειστε καλά κοριτσακια μου απλα οπως καταλαβαινετε δεν αντεχω να ξαναθηλασω τοσο καιρο με θηλες σιλικονης που θα πρεπει ολη την ωρα να αποστειρωνω κ ξαναμανα πισω απο την αρχη. Δεν προκειται να τα θηλαζω κ τα δυο μαζι ειδα φωτογραφιες κ δεν μου αρεσε καθολου το θεαμα απλα θα προσπαθησω να τα βαλω απο την αρχη σ ενα προγραμα δηλαδη να τρωνε ενα ενα.

Θελω πολύ να τα θηλασω οπως θηλασα κ την μικρή μου κ γι αυτο με στενοχωρεί η μια θηλή που ειναι ετσι μικρή. Πιστευω οτι ο θηλασμος ειναι το παν κ η κορη μου το αποδεικνυει αφου να χτυπίσω ξύλο εχει αρωστήσει παρα πολυ λιγες φορες μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριού. Γι αυτο το συστημα εξωθησης ξερετε αν κανει κατι? αν εχει αποτελεσμα?

γεια σου διπλομανουλα! κι εμενα η μια θηλη με ταλαιπωρησε γιατι ειναι πιο μικρη και ας εχω μεγαλο στηθος .Στο μαιευτηριο μου προτεινανε τις θηλες σιλικονης και τις χρησιμοποιησα για 20 μερες περιπου με βοηθησανε να μην ποναω μεχρι να στρωσουνε οι θηλες μου.Οσο για την αποστειρωση σιγα φαντασου να αποστειρωνες μπουκαλια.... Τις σταματησα οταν δεν ποναγα πια τοσο πολυ και τοτε καταλαβα οτι αρκετο γαλα ετρεχε απο κατω γιατι δεν βεντουζωνανε καλα πανω στο στηθος και η μια θηλη που δεν ειχε σκληρηνει οσο η αλλη εφτιαξε με οινοπνευμα σε 2-3 μερες ειχε σκλυρηνει. Γιατι λες εχει αντιθετο αποτελεσμα εγω νομιζω το οινοπνευμα με βοηθησε, αυτο που δεν αντεχα καθολου ειναι η λανολινη που κολλαγε σαν στοκος και ποναγα για να τη βγαλω πριν καθε θηλασμο. Τα κοχυλια ειναι κατι πλαστικα για να μαζευουν το γαλα και να μην τρεχει αναμεσα στα θηλασματα. Επισης τα επιθεματα βοηθανε να μενει στεγνο το στηθος και μου ειπανε οι μαιες να τα αλλαζω συνεχεια για να αποφυγω μαστιτιδες ...ενα dvd της αvent τα δειχνει ολα πολυ αναλυτικα στα λητω μου το ειχανε δωσει δωρεαν ρωτα αν υπαρχει ακομα.

Αυτα... και καλο κουραγιο!tz4japoi2h03sv74.png

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...