Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επιδοματα και αδεια εγκυμοσυνης ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Recommended Posts

Κοριτσακια μου,σε λιγο καιρο θα ανηκω στο δημοσιο και οχι στο ικα.θελω να μαθω λοιπον αν ξερει καποια κοπελα,τι δικαιουμαι να παρω απο αδεια και επιδοματα.επισης οταν θα με καλεσουν εγω θα εχω αναρρωτικη απο το ικα και μετα τι θα κανω??θα κοψω την αδεια ?γινεται?η θα τη συνεχισω στο δημοσιο?

Σας παρακαλω ενημερωστε με την ασχετη! :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου!! Λοιπον απο τη στιγμη που θα διοριστεις η αδεια απο το ικα αυτοματως δεν εχει ισχυ. Εσυ δικαιουσαι αδεια επαπειλουμενης εγκυμοσυνης (αναρρωτικη) απο την πρωτη μερα που διοριζεσαι. Ξεκινας νεα αδεια απο οταν διοριεσαι απλα καλο θα ηταν να επικοινωνησεις με τον φορεα που θα ανηκεις για να ξερεις εκ των προτερων τι ακριβως ητανε για να σου χορηγησουν την αδεια (υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες συνηθως).

Απο αδεια δικαιουσαι 2 μηνες πριν την ΠΗΤ και 3 μηνες αδεια λοχειας μετα απο την ΠΗΤ. Σε περιπτωση που γεννησεις νωριτερα απο την ΠΗΤ σου οι μερες που "χανεις" μετατιθενται μετα ετσι ωστε να συμπληρωσεις συνολικα 5 μηνες αδειας.

Μετα μπορεις να παρεις 9 μηνες αδεια ανατροφης, ειτε συνεχομενα με το που θα ληξει η αδεια λοχειας η οποιαδηποτε στιγμη μεχρι το παιδι να γινει 2 χρονων. Αντι της αδειας ανατροφης μπορεις να παρεις 2(αν θυμαμαι καλα) χρονια με μειωμενο ωραριο.

Παιρνεις το επιδομα του παιδιου οταν γεννηθει που ειναι σκατουλες, γυρω στα 40 ευρω.

Αυτη τη στιγμη δε μου ερχεται τπτ αλλο, αν θυμηθεις κατι η θες καποια διευκρινιση και μπορω να βοηθησω, πολυ ευχαριστως!! :)

κοριτσακια σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!!εμαθα και κατι ακομη ομως και θαθελα να μου πειτε αν ξερετε:υπαρχει επιδομα τοκετου οπου ειναι περιπου 1000 ευρω.αληθευει???

και ακομη κατι ηθελα να ρωτησω:σε αυτους τους μηνες πληρωνομαι κανονικα δηλαδη στους 2 πριν και 3 μετα ???και στο 9μηνο πληρωνομαι επισης κανονικα η παιρνω κανα μισθο πεινας???

Και κατι ακομη:::::αν θελω να συνεχισω με αναρρωτικη αφου διοριστω στο δημοσιο,με ποιο τροπο το κανω???

Καλημέρα...Να ρωτήσω και εγώ κάτι η άσχετη????Δικαιούμαστε και κάποιο επίδομα τοκετού ή όχι??και αν ξέρετε τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε και που..Ευχαριστώ!!!

Γεια σας κοριτσια.

Δικαιουμαστε επιδομα τοκετου 1000 ευρω. Οταν θα γεννησετε θα παει ο αντρας σας στον ΟΠΑΔ (δε χρειαζεται εξουσιοδοτησεις, σε εμας τουλαχιστον οχι, στη Θεσσαλονικη) με το εξιτηριο της κλινικης η του νοσοκομειου, αναλογα που θε γεννησετε, την αποδειξη του γιατρου, το τιμολογιο της κλινικης (τα πληρωνετε ολα κανονικα) και την ληξιαρχικη πραξη γεννησης. Εκει σας δινουν ενα χαρτακι με πρωτοκολλο και μετα απο καποιους μηνες (εμενα μετα απο 8) σας ερχεται στο σπιτι η επιταγη με τα χρηματα.

Α αυτο που εμαθα χτες ειναι οτι κανονικα μαζι με την επιταγη πρεπει να ερθει κ ενα αλλο χαρτι, με το υπολοιπο του ποσου που πληρωσατε (αν πληρωσατε πχ 3500 σας ερχεται ενα χαρτι 3500-1000=2500) το οποιο ειναι για φορολογικη χρηση! Προσεξτε το αυτο γιατι εγω δεν το ηξερα κ τωρα τρεχω στον ΟΠΑΔ.

Για να παρεις την επαπειλουμενη πηγαινες σε δημοσιο νοσοκομειο (αν εισαι συστημενη δε σε εξεταζουν καν) οπου σου γραφουν τις μερες. Αναλογα το νοσοκομειο αλλα σου γραφουν 15 μερες κ αλλα 1 μηνα. Αυτο το χαρτι πρεπει να σου το υπογραψει ο διευθυντης της γυναικολογικης κλινικης του νοσοκομειου και να παρεις πρωτοκολλο. Δεν ειναι τιποτα αυτα. Μετα αυτο το χαρτι μαζι με μια αιτηση που ητας την αδεια το στελνεις στο γραφειο που ανηκεις κ αυτοι σου χορηγουν την αδεια.

Μπορεις αναρρωτικη να παρεις κ απο ιδιωτικη κλινικη, αλλα πρεπει να σου γινει τυπικη εισαγωγη, παιρνεις το εξιτηριο και το χαρτι που γραφει τις μερες της αδειας απλα μετα αυτο το χαρτι πας καπου αλλου να στο υπογραψουν και δεν ξερω ακριβως ακριβως τη διαδικασια γιατι δεν το εκανα εγω.

Σχετικά με το επίδομα τοκετού δεν ισχύει πάντα αυτό.

Εγώ π.χ. είμαι Μηχανικός στο Δημόσιο και επειδή είμαι ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ θα πάρω επίδομα τοκετού από το ταμείο μου 2.500€

Επίσης το μειωμένο ωράριο είναι για 4 έτη. Τα δύο πρώτα είναι μειωμένο κατά 2 ώρες ημερησίως και τα επόμενα δύο κατά 1 ώρα ημερησίως.

αν παρεις απο δημοσιο νοσοκομειο την αδεια, πληρωνεσαι κανονικα, αν παρεις απο ιδιωτικο σου κοβουν λεφτα

επισης δεν ξερω αν μπρεις να παρεις ολες τις αποδοχες αν μεινεις εγκυος και εισαι στο δημοσιο αλλα δεν εχεις κλεισει τα δυο χρονια δοκιμης υπηρεσιας.

νομιζω σου κοβουν τα μισα λεφτα αν δεν εχεις κλεισει τα δυο χρονια, αλλα ας μας πει καμια που να ξερει καλυτερα

επισης θα ελεγα να διαβασεις τον δημοσιουπαλληλικο κωδικα γιατι ειναι πολλες οι λεπτομερειες.

μπορεις να τον βρεις και στο δικτυο πολυ ευκολα.

new_mammy έγραψε:

αν παρεις απο δημοσιο νοσοκομειο την αδεια, πληρωνεσαι κανονικα, αν παρεις απο ιδιωτικο σου κοβουν λεφτα

επισης δεν ξερω αν μπρεις να παρεις ολες τις αποδοχες αν μεινεις εγκυος και εισαι στο δημοσιο αλλα δεν εχεις κλεισει τα δυο χρονια δοκιμης υπηρεσιας.

νομιζω σου κοβουν τα μισα λεφτα αν δεν εχεις κλεισει τα δυο χρονια, αλλα ας μας πει καμια που να ξερει καλυτερα

Όχι αυτό δεν ισχύει. Εγώ δεν έχω κλείσει δύο χρόνια και παίρνω κανονικά τον μισθό μου τώρα που έχω επαπειλούμενη. Μου κόβουν μόνο τα έξοδα κίνησης γιατί πρόκειται για αναρρωτική άδεια, αυτό όμως δεν σχετίζεται με τη διετία. Κατά τις άδειες τοκετού και λοχείας τα έξοδα κίνησης τα παίρνουμε κανονικά οπότε ο μισθός είναι ολόκληρος.

Αρα μονο αν παρει αναρρωτικη για αλλο λογο κοβουν τις μισες αποδοχες?

θυμαμαι οτι μια συναδελφος κατι τετοιο μου ειχε πει...

καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι αν καποια κοπελα θα μπορουσε να με βοηθησει!προσληφθηκα με 18μηνη συμβαση στον δημο με ημιαπασχοληση,γνωριζετε μηπως αν δικαιουμαι μειωμενο ωραριο?εχω ενα κοριτσακι 2 χρονων.

Κ εγω επαπειλουμενη ειχα παρει σχεδον απο οταν διοριστηκα λογω αποκολλησης. Αλλα το μισθο τον επαιρνακανονικα.

Εγω μιλησα για τον ΟΠΑΔ συγκεκριμενα, τωρα για τα αλλα ταμεια ασφαλισης του δημοσιουδεν ξερω.

Νομιζω πως κοβουν καποιες αποδοχες οταν υπερβεις το οριο των αναρρωτικων. Αλλα δεν ξερω ποσο ειναι αυτο..

Rena2007 νομίζω ότι δικαιούσε αλλά το λιγότερο από το αν ήσουν μόνιμη με ολόκληρο ωράριο εργασίας. Μπορείς να ρωτήσεις στο γραφείο προσωπικού να σου πούνε.

new_mammy και πάλι δεν σου κόβουν τις μισές αποδοχές. Αναρρωτική είναι και η μία και η άλλη οπότε η αντιμετώπιση είναι η ίδια.

Κοριτσακια μου σας ευχαριστω παρα πολυ!!!με εχετε βοηθησει πολυ.Εγω ειμαι νοσηλευτρια και θα εργαζομαι στο ΙΚΑ αλλα ακομη δεν ξερω το που δηλαδη σε ποιο υποκαταστημα, θα εχω παντως ασφαλεια δημοσιου σιγουρα.

Ο οπαδ τι ειναι???θα ανηκω εκει???και που βρισκεται???μενω Θεσσαλονικη.

O ΟΠΑΔ ειναι ο οργανισμος που ασφαλιζει τους περισσοτερους υπαλληλους του δημοσιου αλλα δεν ξερω αν θα ανηκεις εκει.. Ειναι πιθανο. ΟΠΑΔ στη Θεσσαλονικη εχει σε μια πραλληλη στη Μοναστηριου, κοντα στα δικαστηρια.

Λενα μου σε ευχαριστω παρα πολυυυυ!!!θα προσπαθησω να μαθω κι εγω απο καμια συναδελφο.ευχαριστω παρα πολυ και παλι!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...