Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ;

Recommended Posts

Αχ βρε κορίτσια, είμαι έγκυος στην 31η εβδομάδα και προχτές μου εσπασε ένα δόντι. Ευτυχώς είναι το τελευταίο πριν τον φρονιμήτη αλλά μου έφυγε το μισό.

Ο γιατρός μου είπε ότι μπορώ να κάνω σφράγισμα αρκεί να μη μου βάλει ο οδοντίατρος αδρεναλίνη στην ένεση...

Το θέμα είναι ότι ο οδοντίατρός μου λείπει και θα επιστρέψει σε 3 εβδομάδες..δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλο.

Αν το αφήσω έτσι λέτε να σπάσει και το υπόλοιπο; Στην ουσία δεν με ενοχλεί απλά φοβάμαι μήπως χάσω και το υπόλοιπο και δεν φτιάχνεται μετά.

Από την άλλη δεν ρισκάρω με τίποτα να πάω σε κανέναν άσχετο και να μου βάλει καμιά ένεση που θα κάνει κακό στο μωράκι μου...

Καμιά συμβουλή; :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλο ειναι να μην εμπιστευτεισ τον οποινδηποτε,ετσι πως το ειπεσ..απο την αλλη δε νομιζω να σπασει μωρε το αλλο μισο..λιγο προσοχη οταν μασας..

εφυγε σφραγισμα ή ήταν γερο δοντι και εσπασε το μισο;;;σε ρωταω γιατι αν ειναι σφραγισμα, μη στεναχωριεσαι γιατι αυτα ειναι ευαισθητα,ειδικα αν ηταν ασπρο..αν ηταν δοντι...

κανε λιγη υπομονη και πας μετα αν δε σε ενοχλει..

Μου έφυγε το μισό δόντι μαζί με το σφράγισμα που είχε επάνω...

κι εγώ σκέφτομαι να μην φάω μεχρι να γεννήσω σκληρά πράγματα και να μασάω όσο μπορώ από την άλλη πλευρά...ξέρω κι εγώ μωρέ;

Τώρα βρήκε κι αυτό να σπάσει;

Εμένα έσπασε όταν ήμουν 3 μηνών έγκυος. Και δεν γινόταν να μη το φτιάξω γιατί με πονούσε. Κουνιόταν και με πέθαινε στον πόνο. Απαγορεύεται η ακτινογραφία στην εγκυμοσύνη και υπαρχουν ειδικές ενέσεις. Τελικα μου έβγαλε το σπασμένο και απλά το σφράγισε πρόχειρα. Το έφτιαξα αφού γέννησα.

Δεν νομίζω ότι ο κάθε γιατρός θα κάνει του κεφαλιού του και θα παίξει με την έγκυο. Άλλωστε δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να σου κάνει ένεση που θα βλάψει το μωρό σου. Ο γιατρός σου που λείπει δεν έχει κάποιον άλλον να τον αντικαταστήσει;

Μαριλού, αν υπάρχει δόντι εκτεθημένο καλό είναι να πας να το κοιτάξεις σε άλλο γιατρό, γιατί 3 εβδομάδες είναι πολύ διάστημα για να το έχεις ανοιχτό. Μπορεί να αρχίσει να χαλάει πάλι, να πονάει και γίνεται εστία μόλυνσης κλπ.

Εγώ στη θέση σου θα έψαχνα από τους γνωστούς μου να βρω άλλο οδοντίατρο. Για να μην πας στα τυφλά σε άγνωστο τελείως... Που μένεις;; Αν είσαι Αθήνα, έχω να σου συστήσω πολύ καλό οδοντογιατρό-γναθοχειρούργο.

Όλοι οι οδοντίατροι έχουν εναλλακτικό τρόπο αναισθησίας. Αν του πεις (που δε χρειάζεται δηλαδή, θα το δει ο άνθρωπος! :P ) ότι είσαι έγκυος, θα ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Μια άλλη λύση είναι να σου βάλει προσωρινό σφράγισμα και να πας να το φτιάξεις μετά, όταν με το καλό γεννήσεις. Γι'αυτό δε χρειάζεται να κάνεις αναισθησία.

Με το καλό το μωράκι σου!! :)

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ.....

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΣΗ ΜΕ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΣΕ ΕΓΚΥΟ!!!

ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥ Κ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ.

καλησπερα κ απο μενα ...μην το αφησεις κοριτσακι μου το δοντι,πηγαινε καπου αλλου να το φτιαξεις...υπαρχουν τροποι προχειροι για να στο κλεισει ο γιατρος οπως ειπε κ η αθηνα..

γεια σου Μαριλου,εγω ειχα ρωτησει οδοντιατρο κ οχι γυναικολογο κ μου ειπε οτι η ενεσα με το φαρμακο εχει τοπικη δραση κ οτι δεν υπαρχει προβλημα

Γεια σου κ απο μενα. Αποψη μου ειναι να πας να το κανειςγιατι τα δοντια ειναι πολυ επικινδυνα στην εγκυμοσυνη. Μπορει να μολυνθει να σου κανει αποστημα κ να εχεις αλλα μετα.. Τι παει να πει δεν εμπιστευεσαι αλλο κοριτσακι μου, αν πεις στον οδοντιατρο οτι εισαι εγκυος θα προσεξει την ενεση που θα σου κανει! Τουλαχιστον πανε καντο προχειρα μεχρι να γυρισει ο δικος σου. Μην το αφηνεις..

καλησπερα!!

και εγω ειχα κανει κοντα στον 8ο και μου ειχε κανει ενεση ο οδοντιατρος απο αυτες που κανουν στα παιδια, οχι πολυ δυνατη δηλ. αλλα ο γυναικολογος ειχε πει να κανω οτι θελω! δεν υπηρχε προβλημα! :)

Καλησπερα!

Τι μου θυμισες!!

Ειχα προβλημα με ενα δοντι μετα την πρωτη μου εγκυμοσυνη και ενω παντα το εφτιαχνα εσπαγε συνεχεια το σφραγισμα :(

Αποφασισα για ακομη μια φορα να παω να το φτιαξω και τελικα ειχε προχωρησει το κακο και επρεπε να κανω απονευρωση :(

Το καλο ηταν οτι δεν πονεσα πολυ αν και μου ειχε κανει μικρη δοση αναισθητικου επιτοπου κι οχι ενεση.

Στην τελευταια επισκεψη που ειχα διαπιστωσα οτι ειμαι εγκυος και πηγα πανικοβλητη.

Μου ειπε να μην ανησυχω γιατι το φαρμακο και η δοση που μου ειχε βαλει ηταν μικρη σαν να μην εγινε!

Λες και το ξερε ο ανθρωπος :)

Μου ειπε οτι και να το ξερα παλι δεν θα υπηρχε προβλημα να προχωρησουμε με το δοντι.

Γνωμη μου ειναι να μην το αφησεις γιατι μπορει να παθεις χειροτερα και να ταλαιπωρεισαι.

Σε οποιονδηποτε γιατρο να πας δεν θα κανει κατι να θεσει σε κινδυνο το μωρακι σου μην ανησυχεις.

Aπό ότι βλέπω οι περισσότερες μου λέτε να μην το αφήσω έτσι.

Το πρόχειρο σφράγισμα δεν το είχα σκεφτεί...

Αν και έτσι όπως το βλέπω δεν είναι εκτεθημένη η ρίζα του. Υπάρχει στο βάθος σφράγισμα αλλά φοβάμαι τώρα και για την μόλυνση που λετε. Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω ότι δεν θα συμβεί..

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Θα πάω σε άλλο γιατρό και ο Θεός βοηθός!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...