Μετάβαση σε περιεχόμενο

σε πόσο καιρό μπορώ να ξεκινήσω εξωσωματική;

Recommended Posts

οι κοπέλες που έχουν προσπαθήσει με εξωσωματική, θα μπορούσατε να μου πείτε πόσο καιρό παίρνει από το 1ο ραντεβού με ενα κέντρο εξωσωματικής μέχρι να ξεκινήσετε τη διαδικασία;

τι εξετάσεις σας ζητάνε στα κέντρα;

εμείς κάναμε σπερμοδιάγραμμα (πριν 1 μηνα), ορμονικές και εγώ και ο άντρας μου, σαλπιγγογραφία και triplex ορχεων. Θα μας ζητήσουν και άλλες εξετάσεις και πόσο καιρό θα μας πάρει;

Θέλω να ξεκινήσω τον Απρίλιο προσπάθειες (για να κάνουμε στο μεταξύ και 2ο σπερμοδιάγραμμα), πότε πρέπει να κλείσω το 1ο ραντεβού μαζί τους;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοπελα μου ευχομαι καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου!!!

Αν εχεις τα φαρμακα θα πας μεσα Μαρτιου για να ολοκληρωθει Απριλιο αλλιως μεσα Απριλιου και θα ολοκληρωθει Μαιο η διαδικασια...Αυτο βεβαια εξαρταται και απο το πρωτοκκολο που θα ακολουθησεις.

Εξετασεις θα σου δωσουννα κανετε κ οι δυο για Aids,ηπατητιτιδα,μεσογειακη αναιμια κα κανα δυο ακομη που δεν θυμαμαι τωρα...

Εχεις παρει την εγκριση απο το ΙΚΑ για εξωσωματικη??

εγω απο το πρωτο ραντεβου κ μετα περιμενα περιοδο κ ξεκινησα, ειχα ολες τις εξετασεις κ απο τους δυο μας, κ απ'οτι διαβαζω τις εχεις ολες :) εμεις ξεχασανε να μας πουν για το Αids που λεει η κατερινα αλλα μας το κανανε τη μερα που γινοταν η ληψη στο μητερα κ ολα οκ...

ευχομαι καλη επιτυχια οποτε κ να το κανεις.... :)

δεν εχω ΙΚΑ, μονο ΤΣΜΕΔΕ (ταμειο μηχανικων) και δεν ξερω τι διαδικασια θελει..

τα φαρμακα περιλαμβάνονται στην τιμή της εξωσωματικής ή τα παίρνω μόνη μου χωριστά;

κάτι έχω ακούσει για βραχύ, μακρύ πρώτόκολλο και φυσικό κύκλο. Δεν έχω ιδέα τι θα μου πουν να ακολουθήσω..

Θα κλείσω ραντεβού και με τον γυναικολόγο μου αυτή την εβδομάδα να με κατατοπίσει λίγο.

σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις!

κοιταξε το ΙΚΑ περνας απο επιτροπη κ σου καλυπτει το κοστος των φαρμακων, εγω ειχα του δημοσιου κ πληρωσα 25 τις εκατο συμετοχη, επισης το βραχυ πρωτοκολο γινεται σε 15 μερες ενω το μακρυ περιπου σ'ενα μηνα, εγω εκανα κ τα δυο κ το μπεμπη τον εχω απο το δευτερο.... :) οτι θες ρωτα μακαρι να μπορω να βοηθησω :)

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ?? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ (ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ)?ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΞΩ?? :blink: SILIKA ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ 2010 ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ Η' ΚΑΙ ΔΥΟ :):)

από το στόμα σου και στου θεού το αυτί..μακάρι να πάνε όλα καλά.

ninina και κατερινακι να χαίρεστε τα παιδάκια σας!

Ninina, ποια η διαφορά βραχυ με μακρυ πρωτοκολλο; το μακρυ εχει περισσότερες ορμονες; εχεις δικαιωμα επιλογης ή αυτοί σου λένε τι θα κάνεις; εμείς έχουμε πρόβλημα στο σπέρμα, εγώ ωορρηξίες κάνω κανονικά...

Silika γειά σου και καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου. Συνήθως από την ημέρα που κλείνεις ραντεβού με το γιατρό μέχρι να ξεκινήσεις δεν χρειάζεται να περάσει πολύς καιρός. Θα σου ζητήσουν κάποιες εξετάσεις που αναφέρανε και τα άλλα κορίτσια, ο κάθε γιατρός ζητάει τις δικές του πχ στίγμα, aids, πρόσφατο pap test, κάποιες φορές μαστογραφία, καρυότυπο, κλπ. Οι εξετάσεις είναι αιματολογικές και δεν καθυστερούν.

Σχετικά με το μακρύ και το βραχύ πρωτόκολλο γενικότερα ο κάθε γιατρός έχει το δικό του συνδυασμό φαρμάκων και πρωτοκόλλου. Θεωρητικά το βραχύ είναι πιο αποτελεσματικό στις μεγαλύτερες ηλικίες ή στην φτωχότερη ανταπόκριση των ωοθηκών. Αλλά υπάρχουν γιατροί που συστήνουν σε όλους το βραχύ και άλλοι που συστήνουν σε όλους το μακρύ. Ανάλογα βέβαια και με το ιστορικό του καθενός. Στο μακρύ πρωτόκολλο ξεκινάμε στο τέλος της περιόδου περίπου την 20 μέρα με την καταστολή των ωοθηκών και περίπου τη πρώτη μέρα της περιόδου χορηγούνται οι ορμόνες για τη ωρίμανση περισσότερων από 1 ωαρίων. Στο βραχύ πρωτόκολλο ξεκινάει ταυτόχρονα η καταστολή των ωοθηκών με τη χορήγηση των ορμονων για την ωρίμανση πολλαπλών ωαρίων. Γενικά το μακρύ τραβάει και περισσότερες μέρες συνήθως και οι δόσεις είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερες. Αλλά το βασικό είναι να έχεις καλή ανταπόκριση σε όποιο πρωτόκολλο σου προτείνουν, δηλαδή να αποφύγεις την υπερδιέγερση και την φτωχή ανταπόκριση. Κατά τα άλλα η όλη διαδικασία είναι σωματικά πολύ απλή, το πιο δύσκολο είναι η αγωνία και το ψυχολογικό.

Ανάλογα με το πρόβλημα στο σπέρμα μπορεί να χρειαστεί να γίνει μικρογονιμοποίηση, που απλά στοιχίζει λίγο περισσότερο από την απλή γονιμοποίηση των ωαρίων. Αυτά όλα θα τα κρίνει ο γιατρός.

Σχετικά με τα φάρμακα δεν ξέρω πως γίνεται με το ΤΣΜΕΔΕ, λογικά πηγαίνεις σε γιατρό του ΤΣΜΕΔΕ και σου γράφει τα φάρμακα που σου έχουν γράψει από την κλινική και τα αγοράζεις από κανονικό φαρμακείο καλύπτοντας το 25% της συνολικής αξίας. Επομένως πρέπει να είναι αρκετά πιο γρήγορη διαδικασία από αυτή του ΙΚΑ. Τα φάρμακα δεν περιλαμβάνονται στο κόστος της εξωσωματικής, τα αγοράζεις εσύ ανάλογα με την ασφάλεια που έχεις.

Ότι άλλο χρειάζεσαι πες μας. Εδώ είμαστε. Και πάλι καλή επιτυχία σου εύχομαι.

silika ημουν εκτος κ τωρα ειδα το μηνημα σου :) τα πραγματα ειναι οπως σου τα γραφει η fotini εξαρταται κ απο το γιατρο σου ποιο πρωτοκολο θα κανεις... :cheer:

να σημειωσω μονο πως οποιο κ αν ξεκινησεις απο τα δυο θα μετρας καθε δυο μερες οιστραδιολη μια ορμονη κ απο το ποσο ανεβενει θα σου λενε κ ποση δοση φαρμακου θα εχει η ενεση που θα κανεις.το λεω αυτο γιατι εγω μια προσπαθεια την εκοψα στη μεση γιατι δεν ανεβενε αυτη η ορμονη..ειναι κ αυτο κατι που δυστηχως συμβενει ;)

ευχομαι σε ολες σας καλη τυχη κ προπαντων ανεβασμενη ψυχολογια παιζει μεγαλο ρολο... :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...