Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΙΚΑ-Δημοσιο

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα τη βοηθεια σας.Είμαι στο ΙΚΑ όμως δεν έχω καθολου ενσημα τα τελευταια 2 χρονια.Απο ο,τι εχω ακούσει επίδομα κυοφορίας κ λοχείας δικαιούμαι μόνο αν εχω περίπου 200 ένσημα την τελευταία 2ετια. :(

Σκέφτομαι να διαγραφώ κ να ασφαλιστώ στο Δημόσιο μέσω του συζύγου μου περίπου οταν μπω στον 8ο μήνα.Γνωρίζετε αν θα δικαιούμαι το επιδομα του Δημοσίου και εαν πρέπει να είμαι γραμμένη αρκετό καιρό πριν?Επίσης εχω ακούσει οτι το Δημόσιο δίνει καπου στα 1000 ευρω :dry:Ξερετε κατι σχετικά?Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου. Κ εγω στο δημοσιο ειμαι.

Εσυ τωρα δε δουλευεις? Γιατι αν δουλευεις καπου ιδιωτικα δε μπορεις να διαγραφεις απο το Ικα.

Λοιπον, ο ΟπΑΔ δινει 1000 ευρω, εγω τα πηρα μετα απο 8 μηνες (υποτιθεται οτι στα δινουν στο πρωτο τριμηνο). Αν γεννησεις σε ιδιωτικη κλινικη το ΙΚΑ σου επιστρεφει πολυ περισσοτερα χρηματα πισω, ακριβωςποσα ομως δεν ξερω.

lenα θεσσ γεια σου..αληθεια πηρες τα χρηματα σου μετα απο 8 μηνες;;και εγω ειμαι στο δημοσιο..και γεννησα πριν 3 μηνες και ακομα...

Ναι αστα να πανε... Και να φανταστεις οτι στους 6 μηνες ειχε παει ο αντρας μου να ρωτησει κ του ειπαν οτι υπαρχει περιπτωση να χαθηκε η επιταγη!!!! Και αν δεν ερθει μεχρι το χρονο να παμε γιανα μας την ξαναστειλουν! Οτι ναναι!!!

Σου ευχομαι η δικη σου να μην αργησει τοσο!

να σε ρωτησω..αυτο σσυμβαινει με ολες τισ αποδειξεισ που προσκομιζεις η μον για τη γεννα;;;εννοω εκανα καποιεσ αιματολ ρξετ της μικρης και μου ειπαν τα ιδια..αριθ πρωτοκολλου και τα γνωστα...

Νομιζω πως το ιδιο συμβαινει και με τις εξετασεις. Αλλα δεν ειμαι σιγουρη γιατι τις εξετασεις του μικρου τις εκανα στην κλινικη και δεν το δεχτηκαν στον ΟΠΑΔ. Αλλα φανταζομαι πως η διαδικασια θα ειναι η ιδια.

Lena θα σταματησω από τη δουλειά μου αφου αν μείνω θα χάσω κ τα 1000 του Δημοσίου!Μήπως θυμάσαι τι δικαιολογητικά προσκομισες στον ΟΠΑΔ κ αν σου τα δινουν είτε γεννήσεις σε ιδιωτικό ειτε σε δημοσιο μαιευτήριο?

Λοιπον, αν γεννησεις σε ιδιωτικη κλινικη, τα πληρωνεις ολα εκει, μετα πας το τιμολογιο και το εξιτηριο παυ παιρνεις απο την κλινικη, την αποδειξη που σου κοβει ο γιατρος σου (αυτο δεντο κρατανε), την ληξιαρχικη πραξη γεννησης και το βιβλιαριο σου. Σου δινουν ενα χαρτακι σαν αριθμο πρωτοκολλου και μετα απο καποιους μηνες σου ερχεται η επιταγη στο σπιτι.

Αν γεννησεις σε δημοσιο νοσοκομειο, αν θυμαμαι καλα δικαιουσαι παραμονη σε δικλινο β κατηγορια δηλαδη. Αν θες πληρωνεις τη διαφορα για μονοκλινο. Αν θυμαμαι καλα ειναι γυρω στα 500 ευρω. Με την ιδια διαδικασια παιρνεις παλι τα 1000 ευρω. (αυτο για το δημοσιο δε το θυμαμαι καλα γιατι γεννησε μια φιλη, μπορω ναρωτησω ομως αν θες για πιο σιγουρα)

Το Ικα δικαιολογει γυρω στα 3000, σχεδον ολα δηλαδη.

Παντως ΖΙΖ για το δημοσιο δεν παιζει ρολο το ποσο καιρο θαεισαι γραμμενη. Να ξερεις.

Σωσω νασε ρωτησω, εσυ οταν εκανες τα χαρτια στον ΟΠΑΔ το τιμολογιο απο την κλινικη/νοσοκομειο που γεννησες το αφησες στον ΟΠΑΔ? Η το πηρες πισω?

Λενα ευχαριστώ για τις πληροφοριες :)Σε ιδιωτικό θα γεννήσω...πάντως πολύ λίγα δίνει το δημόσιο σε σχέση με το ΙΚΑ...αλλά τι να κάνουμε!

ΣΩΣΩ έγραψε:

απο οδοντιατρο ξερεις τι δικαιουμστε΄΄΄;;

Από τον οδοντίατρο υποτίθεται ότι πέρνεις μία μικρή αποζημίωση, αφού προσκομίσεις την απόδειξη του γιατρού. Πάντως εγώ έκανα τα χαρτιά μου τον Μάιο, αλλά ακόμη δεν έχω πάρει τίποτα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...