Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Την βουτυροκρεμα την βαζουμε για να επικαλυψουμε την τουρτα ετσι ωστε οταν σκεπαστει με την ζαχαροπαστα να μην εχει ανωμαλιες στην επιφανεια. να ειναι λειο. Εγω προτεινω την ετοιμη για οποια θελει να γλιτωσει χρονο αν καποια θελει μια πιο υγιεινη εκδοχη εχω να σου δωσω την κρεμα που κανω εγω την ασπρη. Κατα τ'αλλα και αυτη η τουρτα ειναι πολυ υγιεινη γιατι ειναι σπιτικη. :);)

• Απαντήσεις 128
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσίευση

Πολυ φιλικα θα σου πω οτι διαφωνω με αυτη την αποψη και την βλεπω συνεχεια στα μαγειρικά φορουμς .

Αν οι κρεμες ειναι ετοιμες , το παντεσπανι ετοιμο , κονσερβα τα φρουτα ε τοτε τι να το κανω που θα ειναι "σπιτική" . Ή στα παιδικα παρτυ που κανει παρτυ η σφολιατα η ετοιμη και τα λουκανικακια , ζαμπονακια κλπ

Ποσο σπιτικά ειναι αυτα τα υλικα αφου ολα ειναι ετοιματζιδικα και κανουμε απλα την συναρμολογηση?

Βεβαιως και δεν πηξουμε τυρι , αλλα μπορουμε να κανουμε πιο σπιτικά και υγιεινα φαγητα για τα μικρα μας .

Φυσικα και δεν αναφέρομαι σε σενα γενικά μιλαω !!

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Πολυ φιλικα θα σου πω οτι διαφωνω με αυτη την αποψη και την βλεπω συνεχεια στα μαγειρικά φορουμς .

Αν οι κρεμες ειναι ετοιμες , το παντεσπανι ετοιμο , κονσερβα τα φρουτα ε τοτε τι να το κανω που θα ειναι "σπιτική" . Ή στα παιδικα παρτυ που κανει παρτυ η σφολιατα η ετοιμη και τα λουκανικακια , ζαμπονακια κλπ

Ποσο σπιτικά ειναι αυτα τα υλικα αφου ολα ειναι ετοιματζιδικα και κανουμε απλα την συναρμολογηση?

Βεβαιως και δεν πηξουμε τυρι , αλλα μπορουμε να κανουμε πιο σπιτικά και υγιεινα φαγητα για τα μικρα μας .

Φυσικα και δεν αναφέρομαι σε σενα γενικά μιλαω !!

σορρυ απο τις τουρτες που εχω κανει όλες έιναι σπιτικές ΄το φακελάκι το εβάλα γιατι δεν προλάβαινα. Δεν έχουμε όλοι τους ίδιους χρόνος Γλυκαντικα υπάρχουν παντού ακομη και στις κ΄ρεμες των μωρων. Παντως θα σου πρότεινα να κανεις το παντεσπανι μου ειναι πολύ νοστιμο αυτο με την σοκολατα μιας και ειδα οτι σου αρεσει :P

Αν εχεις καμια συνταγη καλη στειλε μου να την κανω γιατι τις κυνηγαω ;)

Δημοσίευση

Βρε σου ειπα οτι δεν αναφερομαι σε σενα ! Εξάλλου και γω εχω χρησιμοποιήσει στο παρελθον ετοιμες κρεμες .

Στο δικο μου μωρο εγω ποτε δεν εδωσα ετοιμες κρέμες ;):P

Παντεσπάνι κανουμε περιππου το ιδιο , το κανω χρονια τωρα και ειμαι πολυ ευχαριστημένη .

Συνταγές για τουρτα εννοεις ή γενικά ?

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Βρε σου ειπα οτι δεν αναφερομαι σε σενα ! Εξάλλου και γω εχω χρησιμοποιήσει στο παρελθον ετοιμες κρεμες .

Στο δικο μου μωρο εγω ποτε δεν εδωσα ετοιμες κρέμες ;):P

Παντεσπάνι κανουμε περιππου το ιδιο , το κανω χρονια τωρα και ειμαι πολυ ευχαριστημένη .

Συνταγές για τουρτα εννοεις ή γενικά ?

οχι μόνο για τούρτες οτι συνταγη εχεις και σου αρεσει ή θεωρεις οτι είναι πρωτότυπη ; ;)

Αντε περιμενω :P:P

Δημοσίευση

Δοκιμασε απο τη σημερινη και πες μου αν σου αρέσει ! Εχει κομματάκια σοκολατάκια φερέρο στη γεμιση και μερεντα ... Ναι ναι της διαιτας και της υγιεινης ειναι :laugh:

cimg2754c.th.jpg

(η φωτο ειναι ημιτελης αλλα δεν προλαβα να βγαλω αλλη μετα )

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Δοκιμασε απο τη σημερινη και πες μου αν σου αρέσει ! Εχει κομματάκια σοκολατάκια φερέρο στη γεμιση και μερεντα ... Ναι ναι της διαιτας και της υγιεινης ειναι :laugh:

cimg2754c.th.jpg

(η φωτο ειναι ημιτελης αλλα δεν προλαβα να βγαλω αλλη μετα )

LaLa-κα μου μη μας ανοίγεις την όρεξη και μας αφήνεις στα κρύα του λουτρού με τον "έρωτα"! Θέλουμε τη συνταγή ναι ναι ναι αυτής με τα ferrero!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh:

Δημοσίευση

MamaToBe έγραψε:

LaLa έγραψε:

LaLa-κα μου μη μας ανοίγεις την όρεξη και μας αφήνεις στα κρύα του λουτρού με τον "έρωτα"! Θέλουμε τη συνταγή ναι ναι ναι αυτής με τα ferrero!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh:[/quote:1acowcsv]

εχει πεσει το ζαχαρο μου...λυποθυμαω...σβηνω...ενα κομματακι σας παρακαλω....

Δημοσίευση

xaxaaxxa παλαβιαρες :laugh:

Χρειαζομαστε :

1 παντεσπανι κομμενο στα 3

600 μλ κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγή

6-8 περιπου σοκολατάκια φερερο (μπορειτε να βαλετε και μπισκοτα ορεο)

1 νουτέλα

Σιροπι για το παντεσπανι (εγω διαλυσα σε ενα ποτηρι νερο χλιαρό και 2 γεναιες κουτελιες μαρμελάδα φραουλα σπιτική)

Λοιπον παντεσπανι για 28αρι ταψακι 1 δοση :

4 μεγάλα αυγα

1/2 κουπα ζάχαρη

1 κουπα αλευρι

3-4 κουταλιες χυμο πορτοκάλι και μεσα σ΄αυτο διαλυουμε 1/3 κουταλάκι σοδα ή μπαιηκιν .

Χωριζουμε αυγα κλπ κλπ ξερετε να κανετε παντεσπανι .

Κρεμες

Χτυπαμε 600 μλ κρεμα γαλακτος (εγω δεν εβαλα αχνη γιατι θα βαλουμε μερεντα) και τη χωριζουμε σε 3 μπολάκια . Τωρα αν οι συσκευασια απο τις κρεμες βγαινει 700μλ μην μασατε ..τρωγετε και με το κουταλάκι οτι περισσεψει :P

Συναρμολογηση :

Κοβουμε το παντεσπανι στα 3 . Παιρνουμε το πρωτο κομματι και το σιροπιάζουμε στην πορωδη μερια . Ριχνουμε νουτέλα με το κουτάλι εδω και εκει (μπολικη) . Τη νουτελα καλο εινα να την εχετε βαλει πανω στο καλοριφερ πχ για να ειναι ρευστη .

Επανερχομαι γιατι φωναζει το μικρο μου :)

Δημοσίευση

Συγγνώμη κιόλας αλλά εγώ ΔΕΝ ξέρω να φτιάχνω παντεσπάνι!!! Α, και σκεφτόμουν αν γίνεται να αντικαταστήσω το ένα από τα παντεσπάνια με μαρέγκα (ψημένη εννοείται). Γίνεται ή θα χαλάσει? :dry:

Δημοσίευση

Τι τέλειο θέμα άνοιξες Mamatobe. Και εγώ θέλω να φτιάξω μια μόνη μου για τα πρώτα γενέθλια του Στάθη μας. Κορίτσια τις βρίσκω όλες υπέροχες. Λέω να κάνω το νούμερο 1 με την γεμισή απο την τούρτα της Λαλα με φερέρο και μερέντα. Πω πω τι μου κανετε και είμαι μια γλυκαντζού τζου τζου τζου :P:P:P

Δημοσίευση

konstantinast έγραψε:

Τι τέλειο θέμα άνοιξες Mamatobe. Και εγώ θέλω να φτιάξω μια μόνη μου για τα πρώτα γενέθλια του Στάθη μας. Κορίτσια τις βρίσκω όλες υπέροχες. Λέω να κάνω το νούμερο 1 με την γεμισή απο την τούρτα της Λαλα με φερέρο και μερέντα. Πω πω τι μου κανετε και είμαι μια γλυκαντζού τζου τζου τζου :P:P:P

:laugh: :laugh: Κι εγώ αυτό θέλω! Το νούμερο ένα με τη γέμιση της choco-lala (τούρτα με ονοματεπώνυμο) ;) !!!

Δημοσίευση

Εχω γραψει 2 φορες το μνμ και εχει εξαφανιστει και τις δυο !!!

Καλυτερα να σας εστελνα απο μια τουρτα !

Δε μπορω τσατιστηκα τωρα , αυριο η συνέχεια .

Μαμα του Φοιβου , δεν ταιριαζει η μαρεγκα με το παντεσπάνι . Θα υγρανθει και δεν θα ειναι ωραια . Ή μονο μαρεγκα ή μονο παντεσπανι , αυτα τα δυο δεν συνεργάζονται .

Δημοσίευση

Maggy πολυ ωραια μονο τρυπες ξεχασες να του κανεις του σφουγκαράκι ! :laugh:

Συνεχίζουμε με την τουρτα ...επιτελους !

Εχουμε ριξει μετο κουτάλι (οπως ριχνουμε μελι) τη νουτελα και τωρα προσθέτουμε την σαντιγή . Στο πρωτο μπολάκι κοβουμε τα φερερο και τα ενσωματώνουμε απαλα μεσα . Καλυπτουμε το πρωτο παντεσπάνι .

Να πω οτικαλο ειναι να χρησιμοποιειται ή τσερκι ή το στεφανι απο φορμα κουμπωτή .

Σιροπιάζουμε και το επομενο παντεσπανι , το προσθέτουμε . Στο μπολακι με τη δευτερη σαντγή προσθέτουμε 2 κουταλιες νουτέλα και ανακατευουμε απαλα να παει παντου . Καλυπτουμε το παντεσπανι .

Ξανα μανα σιροπιάζουμε το τριτο το τοποθετουμε στην τουρτα καλυτπουμε μετην υπολοιπη σαντιγή . Στο ψυγειο για τουλάχιστον 6 ωρες , καλυτερα να την κανετε το προηγουμενο βραδυ .

Στολιζετε οπως θελετε με διαφορα τζιτζιλα εδω ειναι και θεμα φαντασίας .

Κατι ακομα ηθελα να γραψω αλλα το ξεχασα ...

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Maggy πολυ ωραια μονο τρυπες ξεχασες να του κανεις του σφουγκαράκι ! :laugh:

Συνεχίζουμε με την τουρτα ...επιτελους !

Εχουμε ριξει μετο κουτάλι (οπως ριχνουμε μελι) τη νουτελα και τωρα προσθέτουμε την σαντιγή . Στο πρωτο μπολάκι κοβουμε τα φερερο και τα ενσωματώνουμε απαλα μεσα . Καλυπτουμε το πρωτο παντεσπάνι .

Να πω οτικαλο ειναι να χρησιμοποιειται ή τσερκι ή το στεφανι απο φορμα κουμπωτή .

Σιροπιάζουμε και το επομενο παντεσπανι , το προσθέτουμε . Στο μπολακι με τη δευτερη σαντγή προσθέτουμε 2 κουταλιες νουτέλα και ανακατευουμε απαλα να παει παντου . Καλυπτουμε το παντεσπανι .

Ξανα μανα σιροπιάζουμε το τριτο το τοποθετουμε στην τουρτα καλυτπουμε μετην υπολοιπη σαντιγή . Στο ψυγειο για τουλάχιστον 6 ωρες , καλυτερα να την κανετε το προηγουμενο βραδυ .

Στολιζετε οπως θελετε με διαφορα τζιτζιλα εδω ειναι και θεμα φαντασίας .

Κατι ακομα ηθελα να γραψω αλλα το ξεχασα ...

Καλε εχεις δικιο :S:blink::blink:

δεν φαινονται το ζουλουσα με το δακτυλο και μαλλον επανηλθε :laugh: :laugh:

Για να σε ρωτησω τα φερερο εχουν μεσα και κατι σαν μερεντα εκει πως ανακατευεται να για να μην κανιε κομπους και δευτερον μπορω να βαλω ζαχαροπαστα απο πανω ?

και τριτον θα την στολισω των ερωτευμενων και θα στην στειλω με φωτο να δεις ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Ioanna6 οχι δ θα κάνω άλλο. Με τ καλο να γεννηθεί αυτό κ κλεισαμε. Το 3ο μ ειναι. Στα προηγούμενα δεν ειχα παρει. Μας ειχε βολεψει πολυ τ καροτσι. Και για τις ωρες π περναμε καθημερινα εκτός σπιτιού παλι τ καροτσι θα δουλέψουμε κυριως. Αλλα τ σκέφτομαι μήπως μου λυσει τα χέρια σε πρακτικά θέματα. Δεν με νοιάζει τ να είναι ακριβός αλλά το να με βολεψει. Ούτως ή άλλως δηλαδή θέλω να πάρω έναν καλό εργονομικό. Αλλα βα με βολεψει να μην παεο χαμένος.
    • Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ! Σου βάζω λινκ από το μαρσιπο. Είναι ακριβός αλλά είναι εργονομικος και παρά πολύ βολικός. Νομίζω αξίζει τα λεφτά του ειδικά αν έχεις σκοπό να κανεις κιαλλα παιδιά όποτε θα χρησιμοποιηθεί ακόμα παραπάνω!! https://www.babywearing365.com/product/one-organic-baby-carrier-leo/?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου.... Εχθές το βράδυ είχα περιπέτεια! Ενώ είχε φάει πολύ καλά η Ισμήνη-Μαρία μέσα στην ημέρα, την πίεσα να θηλάσει πριν τον ύπνο. Λίγο μετά που κοιμήθηκε, έκανε έναν εμετό ΌΛΟ δικό μου... Την άλλαξα, άλλαξα και κλινοσκεπάσματα στην κούνια της και έκανε σχεδόν μια ώρα να κοιμηθεί πάλι. Μετά ξύπνησε στις 2:40 με έντονο κλάμα και κατάφερα να την ξανακοιμήσω στις 3:50!!! Σήμερα έχει γκρίνια και είναι λίγο ανόρεκτη γενικά αλλά είναι και από το άλμα που περνάει πιστεύω! Τουλάχιστον κάτι έφαγε και σήμερα. Αλλά δεν την πίεσα καθόλου για τίποτα σήμερα. Εντωμεταξύ είναι η φάση που τραβάει τα πάντα κι ότι κρατάει, ειδικά όταν είναι στο καρέκλακι της, το πετάει κάτω επιδεικτικά κιόλας! Πλάκα έχει... Απο προχθές στέκεται και όρθια κανονικά μόνη της αλλά ευτυχώς κρατιέται από όπου μπορεί!
    • Την φατσουλα της την είδαμε και την Κυριακή που με είδαν στο Ρεα με την αιμοραγια και την πετύχαμε με το ένα χέρι στο μάτι και να γελάει με ανοιχτό στόμα κιόλας.   Τελικά τα τσιμπήματα μου πέρασαν,ήταν το μωρό από ότι κατάλαβα εκεί και με πιέζε.
    • Εμεις πρώτα ο Θεός θα το ονομάσουμε Ελένη το παιδι 🌸
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...