Μετάβαση σε περιεχόμενο

POS TA KOIMHZETE KAI TI WRA MPAINOYN SE PROGRAMA?

mara_x

Recommended Posts

Gia sas koritsia, edo kai kero exo auto to thema me to moro mou...

Den kimate noris!Prospatho na ton kimiso kai thelei na pexei!Simera gia paradeigma kimithike prin 10'(12:10)!!! Den tin palebo allo den xero ti na kano gia na mpei se programma ypnou.. xtipame kati 1:30 to bradi kai to proi xipname (mazi) kata tis 10:30!

Xano oli tin mera mou kai episis teleftea xano kai ton ypno mou ta bradia giati olo to bradi (sinithos 3-4 fores/nixta) me xipnai giati thelei ntantema...Na ton paro agkalia (dil. na ton bgalo apo tin koynia tou) kai na ton xaidologiso mexri na ton xanapari o ypnos o bathis parakalo!!Ean den ton sikoso apo thn koynia (pragma pou tolmisa na kano 1 fora)xesikonei ton kosmo!(To pedi exei poli ginati den stamata to klama...)kai apofasisa oti se auton den pernaei o tsampoukas...theli me to kalo mono..

Ean ton afiso piso stin kounia prin kala-kala kimithi tote xipnai kai kleei pali mexri na ton xanaparo...(perastika mou...!!!!)

Eseis ti kanete me to thema?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ 6 ΜΗΝΩΝ!ΟΣΟ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑ!ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΠΙΑ Η ΜΙΚΡΗ ΞΥΠΝΙΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΙΔΥΜΑ!!ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ!ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ????

15JUNE έγραψε:

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ 6 ΜΗΝΩΝ!ΟΣΟ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑ!ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΠΙΑ Η ΜΙΚΡΗ ΞΥΠΝΙΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΔΙΔΥΜΑ!!ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ!ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ????

Mi mou les tetia 15JUNE! Einai 6.5 mhnon kai ton teleutaio mina arxise na mou kani nera... Genika apo tin ora pou ton genisa itan isixos xipnouse mono gia thilasmo (2 me baria 3 fores tin nixta) kai imoun eftixismeni ton ebala sto domatio tou apo 3 monon gia mathi ipotithete na kimate monos kai tora tis teleytes 20 meres allaxe...

Apo to telefteo mas embolio pou itan kai h proti fora poy ekane pireto kai ton xaidologousa.. To pira kai sto krebati mou gia 2 bradia na elegxo ton pireto tou... kai mou kakomathe o magkas! Einai dinaton???

προγραμμα?

εμεις 22 μηνων και ξυπναμε για θηλασμο οταν ειμαι σπιτι!

κοιμαται γυρω στις 12:30 και ξυπνα οριστικα γυρω στις 8:00

το μεσημερι κοιμαται 1 ωρα!

το καθε μωρο οπως και ο καθε ενηλικας εχει διαφορετικες αναγκες υπνου!

εγω για να πω οτι χορτασα υπνο πρεπει να κομηθω 20 ωρες(αλλο αν δεν μπορω να το κανω)

η φιλη μου με 5 ημερησιως ειναι καλα!

εχει την ανεση να κοιμηθει αλλα δεν την παιρνει ο υπνος!

αλλα και να μπει το μωρο σε προγραμμα συνηθως δεν μενει για πολυ!

εμεις γυρω στο 5μηνο κοιμηθηκε 5ωρες σερι, αφου περιμενα να ξυπνησει και δεν ξυπνουσε, στο χρονο κοιμοταν σερι 9 ωρες(ωραιες εποχες)

τωρα ξυπνα 3-4 φορες

ξυπνουν γιατι εχουν διαφορες αναγκες!

θελει νταντεμα γιατι αυτο εχει αναγκη εκεινη την στιγμη!

επι μηνες ειματσαν 1 , τωρα ξαφνικα 2?

ο κοσμος και το περιβαλλον ειναι αγνωστα για εκεινα... μπορει ενα ονειρο να το τρομαξει η ενας θορυβος που εμεις μπορει να μην το ακουσουμε

αλλα πανω απο ολα θελουν να νοιωθουν οτι ειμαιστε συνεχως εκει και δεν ειναι μονα!

δεν ειναι γινατι το κλαμα... ειναι τροπος εκφρασης!

ετσι επκοινωνει.... οσο ηταν στην κοιλια μας κλωτσουσαν και καταλαβαιναμε οτι ειναι εκει.... τωρα εχουν φωνη και σε λιγο θα εχουν λογο και πιο μετα αποψη..... τα μωρα μας ειναι κοματι του κορμιου μας με αλλο σωμα... αλλα ειμαστε ενα η μαλλον νοιωθουμε ενα!

απολαυσε τις αγκαλιες και τα χαδια.... μονο τοτε θα νοιωθεις λιγοτερη κουραση!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΕ ΜΩΡΕ ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙΝΙ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Σ'ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ.ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ!ΕΜΕΝΑ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΜΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ!ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.6 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΓΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΑΝΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΣΟΥΠ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΑΚΙ ΤΗΣ!!ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΗ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΚΑΚΟΜΑΘΕ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΜΩΣ!ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΟΘΟΥΝ!ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΕΙ?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ?ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ?ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑΚΙ ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΝΟ?ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ Ε?ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΡΙΣΗ 3 ΒΑΘΜΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΑ!!

pebi έγραψε:

προγραμμα?

εγω για να πω οτι χορτασα υπνο πρεπει να κομηθω 20 ωρες(αλλο αν δεν μπορω να το κανω)

εμεις γυρω στο 5μηνο κοιμηθηκε 5ωρες σερι, αφου περιμενα να ξυπνησει και δεν ξυπνουσε, στο χρονο κοιμοταν σερι 9 ωρες(ωραιες εποχες)

τωρα ξυπνα 3-4 φορες

ο κοσμος και το περιβαλλον ειναι αγνωστα για εκεινα... μπορει ενα ονειρο να το τρομαξει η ενας θορυβος που εμεις μπορει να μην το ακουσουμε

αλλα πανω απο ολα θελουν να νοιωθουν οτι ειμαιστε συνεχως εκει και δεν ειναι μονα!

ετσι επκοινωνει.... οσο ηταν στην κοιλια μας κλωτσουσαν και καταλαβαιναμε οτι ειναι εκει.... τωρα εχουν φωνη και σε λιγο θα εχουν λογο και πιο μετα αποψη..... τα μωρα μας ειναι κοματι του κορμιου μας με αλλο σωμα... αλλα ειμαστε ενα η μαλλον νοιωθουμε ενα!

Pedi diladi ti protinis? Tha einai kalitera na ton kimizo mazi mou sto krebati... h tha to sinithisei meta kai tha niothei perisoteri anasfalia sto domatio tou...

To brisko san mia pio eukoli lisi gia tin mana pou den thelei na xipnaei.. alla k ego polles fores kata tis 6 to proi pleon den antexo k ton perno sto krebati mas..kimomaste aggalitsa me xadakia kai einai telia alla me problimatizei to mellon...

Den thelo na eimai apo tis mamades pou dioxnoun ton antra tous apo to krebati gia na koimithoun me to moro tous ... ektos k an uparxei sobaros logos p.x. arostia , piretos ktl. den to brisko igies auto na simbenei.. giati kai to paidaki panta tha thelei (nomizo) kai me thn mama tou na koimate kai ta xadakia tou kai an den bazoume entos isagofikon "oria" kai stin ora tou ipnou tote panta tha iparxei kapoio ipotipodes problima.Xero fili mou pou koimate akomh me to pedi tis xoris ton antra tis edo kai 3 xronia!

Einai fysiologiko auto?? Polles manes to kanoun!Den leo megalo logo alla prospatho na to apofigo.

Theoro oti kaliteri lisi einai oi aggalies kai ta filia sto domatio tou omos, (opos les ki esi) alla me pola xasmourita ...

Elpizo na tou figoun sintoma oi anasfalies , ego ayto nomizo pvs einai eite o fobos tis nixtas , eite ta xadakia kai h aggalitsa ths mamas! To manaraki mou to latreuo kai pragmatika exeis dikaio ta xadia kai oi aggalies me xekourazoun!ekei pou eimai tsitomeni kai kourasmeni me to pou ton aggalizo ola allazoun!

Eyxaristo gia tis symboules sou!Xrisimes ! Filia!

15JUNE έγραψε:

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΕ ΜΩΡΕ ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙΝΙ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Σ'ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ.ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ!ΕΜΕΝΑ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΜΑΝΙΚΙ ΜΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ!ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.6 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΓΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΜΑΝΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΣΟΥΠ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΑΚΙ ΤΗΣ!!ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΗ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΚΑΚΟΜΑΘΕ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΜΩΣ!ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΟΘΟΥΝ!ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΕΙ?ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ?ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ?ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑΚΙ ΜΗΠΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΝΟ?ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ Ε?ΟΥΤΕ ΑΝΑΚΡΙΣΗ 3 ΒΑΘΜΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΑ!!

Loipon o paidiatros mou eipe oti :

1) Einai poli arga gia 1 paidaki 6 mhnon na koimate stis 1-2 ta xaramata kai

2) na kopso siga siga ton matamesonixtio thilasmo. oti den toy xreiazetai pleon afou trefete kanonika

3)Lathos mou pou ton sikono apo thn kounia!As klapsei leei,den pathenei tipota apo to klama , tha to katalabei kai telos.

Auta einai logia tou giatrou mou. Giauto leo oti ego den mporo na afiso to mikro mou na kleei! Den tou spao xatiri...Kano auto pou niotho sosto gia to pedi mou.To thilazo opote theli kai

Pisteyo oti xriazetai ton xrono tou den moy exei kanei akomi TIS iperboles san pedaki einai apsogos .. apla mou eipan kai alles mamades files mou oti ta afinoun kai klene..LATHOS kat' eme .

O Pantelis mou (Kath'oti kai baptismenos apo 4 mhnon) einai 10.5 kgr kai 72cm pedaros troei olo to fai tou kai thilazei apoklistika . Oso gia ton apogeumatino tou upno koimate kata tis 5-6 to apogeuma kai meta nistazei.. alla kai pali xipnaei..Thelei thn manoula tou..

Anyway , tha dixei to mellon me ton upno mas... noris einai akomi..

Simera pantos mexri tora mou xipnise mono 1 fora(pos ki etsi)

15JUNE thanks alot! Na xairese ta didimakia sou kai kalo mas kouragio!

filakia kai kalo ypno!

pebi έγραψε:

προγραμμα?

τωρα ξυπνα 3-4 φορες

ax vre pebi me sygkinises ti ora ta eipes :)

emeis eimaste sti fasi pou vgazoume dontakia kai DEN koimomaste oute nyxta outa mera :) grinia pio poli den ginete nomizo, to mono pou ton parigori kai ton iremi i agkalitsa mou ... :)

mara_x kalo kouragio kai kala ksenyxtia ;)

kai eimai kai ego poliiiiiiiiii ypnarou 8elo epigontos na koimi8o ena olokliro 24oro...;P

cpIzm4.png

pebi έγραψε:

προγραμμα?

τ

μια απο τα ιδια

κοιμομαστε απο την αρχη περιπου στις 12 το βραδυ

και σε εμενα μεχρι 4 μηνων κοιμομαστε το βταδυ σερι

5 μηνων αρχθσε και ξυπνουσε 1 φορα σιγουρα και τωρα ξυπναμε ανα 2 αντε 3 ωρες

Προγραμμα στο μωρο ????? :ohmy::blink: :woohoo: :lol: :laugh: :laugh: :lol:

Οχι γλυκεια μου εσυ μπαινεις σε προγραμμα!!!!!! :dry:

Τα πρωτα 100 χρονια ειναι δυσκολα

μετα συνιθιζεις!!!!! :P

σε πιο αναλυτικες γραμμες στα ειπε η pebi

καλη δυναμη!!!!! :kiss::kiss::kiss:

pebi μας τα έγραψες πολύ ωραία! Συμφωνώ απόλυτα!

mara_x και εμένα ο παιδίατρος τα ίδια μου λέει! όμως δεν τον ακούω! Μου έχει πει ακόμα ότι΄η ορμόνη ανάπτυξης βγαινει γύρω στις 11:00-12:00 το βράδυ κα πρέπει να βρίσκε τα παιδιά σε βαρύ ύπνο γιατί διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να χάουν πόντους από το ύψος τους!!!!

Εγώ δεν τον άκουσα΄ούτε και στην πρώτη μου κόρη, η οποία είναι τώρα 13 ετών! Κοιμόταν όποτε ήθελε και όσο ήθελε! Μέχρι και σήμερα κοιμάται πάντα μετά τις 12:00.... μια χαρά ψήλωσε!!!! :laugh: :laugh:

Η δεύτερη κόρη μου είναι 19 μηνών και κοιμάται μετά τις 12:00!!!

Την κοιμίζουμε στο κρεββάτι μας και όταν αποκοιμηθεί την πηγαίνουμε στην κούνια της! Το βράδυ θα μας ξυπνήσει τουλάχιστον 2 φορές! Και φυσικά ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ!!!! Όταν ένα μωρό κλαίει, το κάνει γιατί κάτι χρειάζεται! Και εγώ είμαι εκεί για να την βοηθήσω !!! Να της δείξω ότι είμαστε δίπλα της και ότι όταν χρειαστεί κάτι, το μόνο που΄πρέπει να κάνει είναι να μας φωνάξει!!!!

΄

Και ναι, όταν θέλουμε κοιμόμαστε και οι 3 μαζί! Υπέροχες στιγμές!

Άλλωστε όταν μεγαλώσει, δεν θα θέλει να κοιμάται μαζί μας!!!! Θα το παρακαλάμε και δεν θα έρχεται γιατί θα θέλει το .... χώρο του και δεν θα φοβάται πια !!!!

Ανασφάλεια τα παιδιά μας γεμίζουν όταν δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς τους... Όταν μας φωνάζουν (με το κλάμα ή με το λόγο τους), και εμείς δεν πάμε για να μην κακομάθουν, τότε τι εμπιστοσύνη να μας έχουν???????

9 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΕΞΑΡΤΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑΖΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΩΤΕ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ, ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΚΟΜΑΘΕΙ.ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ ΔΩΣΤΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΑΝΤΟΥ ΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΙ.ΘΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ?ΝΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΝΙΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ?

Καλημέρα και από εμενα ....αχ κοπέλα μου και εγώ μια από τα ίδια περνάω ....εμενα βέβεια κοιμάται πιο νωρίς κατά της 8 έχει κοιμηθεί αλλα ξυπνάει την νύχτα 3 φορες και θέλει να τον σηκώσουμε από την κούνια και τον ταρακουνάμε μέχρι να ξανακοιμηθεί αλλιώς βάζει τα κλάματα μέχρι και εμετό μας έχει κάνει από το κλάμα 1 φορα που τολμήσαμε να το αφήσουμε !

και φυσικά ξυπνάει κατά της 4.30 για πρωί και μετά κοιμάται πάλι κατά της 9.00 κανένα μισάωρο και μετά όλη μέρα γκρίνια κοιμάται πάλι το μεσημέρι κατά της 14.00 κανένα μισάωρο μέχρι να κοιμηθεί για βραδυ πάλι κατά της 20.00

Τι να πω δεν ξέρω αχ άσε που θέλει όλη μέρα αγκαλιά και όχι να κάθομαι αλλα να περπατάω .....άστα μου έχει pesh η μέση μου !!!

(Κορίτσια sorry αν υπάρχουν ορθογραφικά λάθει αλλα γράφω σε greeklisi και μετά τα μετατρέπει σε ελληνικά το google).

Μάλλον εγώ ανήκω στις τυχερές της υπόθεσης!!

Κορίτσια μου η Ολίνα μου απο 3 μηνών(κ λίγο πιο πριν βασικά)μου γινε πολύ υπναρού!!Στις 8 αρχίζει η γκρίνια για το μπάνιο,κάνουμε μπάνιο,βάζουμε τις κρεμούλες μας,το αρωματάκι μας,πίνουμε γαλατάκι κ νάάάάνι...Συνήθως την παίρνει ο ύπνος(εννοείται χωρίς κούνημα-δε το αντέχει,θέλει να ξαπλώσει,να ξύσει λίγο το σεντονάκι της κ να κοιμηθεί)στις 9 κ ξυπνάει 9 με 9μιση το πρωί!Καλά αν είμαστε κάπου κ αργήσει να κοιμηθεί δε ΄το συζητώ,καλές 10μισή!Μάλλον είναι στο μωράκι τελικά γιατι να σας πω την αλήθεια δε το πάλεψα κ ιδιαίτερα!

Πού θα πάει,κάποια στιγμή όλα τα μωράκια στρώνουν!Υπομονή....

Μάκιαααααααααααααα!!!

mara_x έγραψε:

15JUNE έγραψε:

Loipon o paidiatros mou eipe oti :

1) Einai poli arga gia 1 paidaki 6 mhnon na koimate stis 1-2 ta xaramata kai

2) na kopso siga siga ton matamesonixtio thilasmo. oti den toy xreiazetai pleon afou trefete kanonika

3)Lathos mou pou ton sikono apo thn kounia!As klapsei leei,den pathenei tipota apo to klama , tha to katalabei kai telos.

Auta einai logia tou giatrou mou. Giauto leo oti ego den mporo na afiso to mikro mou na kleei! Den tou spao xatiri...Kano auto pou niotho sosto gia to pedi mou.To thilazo opote theli kai

Pisteyo oti xriazetai ton xrono tou den moy exei kanei akomi TIS iperboles san pedaki einai apsogos .. apla mou eipan kai alles mamades files mou oti ta afinoun kai klene..LATHOS kat' eme .

O Pantelis mou (Kath'oti kai baptismenos apo 4 mhnon) einai 10.5 kgr kai 72cm pedaros troei olo to fai tou kai thilazei apoklistika . Oso gia ton apogeumatino tou upno koimate kata tis 5-6 to apogeuma kai meta nistazei.. alla kai pali xipnaei..Thelei thn manoula tou..

Anyway , tha dixei to mellon me ton upno mas... noris einai akomi..

Simera pantos mexri tora mou xipnise mono 1 fora(pos ki etsi)

15JUNE thanks alot! Na xairese ta didimakia sou kai kalo mas kouragio!

filakia kai kalo ypno![/quote:2bmz4ae9]

ακομα και αν καποια στιγμη μπει σε προγραμμα δεν μενει παντα ετσι!

και εγω αν κλαιει θα την παρω στο κρεβατι(εσχατη λυση) αλλα οταν ηρεμησει και κοιμηθει θα την αω στην κουνια της!

απο μωρο ειχαμε καπια δεδομενα στο σπιτι.....

την ημερα επικρατουσαν οι ηχοι τους σπιτιου...καθως και ο φωτισμος το βραδυ χαμηλωνουν τα φωτα και ηρεμουμε....

αυτο που σας ειπε ο παιδιατρος:- κοψε το θηλασμο και ασε το μωρο να κλαιει ειναι εγκληματικο!

α)τα μωρακια θηλαζουν : αγαπη, στοργη , σιγουρια , παρηγορια, ασφαλεια, ζεστασια κ.α. αλλα να θυμαστε οτι αυτα ρυθμιζουν την παραγωγη... το στηθος για αυτα ειναι βαλασαμο(και για εμας)

εμενα μου ειναι πιο ευκολο να θηλασω παρα να φτιαξω γαλα!

β)να το αφησει να κλαιει?

εκεινου θα του αρεσε να τον αφηναν να κλαει μονο σε ενα τεραστιο χωρο οπως ειναι η κουνια(σε σχεση με την κοιλια)?

οχι δεν πρεπει να γινεται!

γιατι να νοιωθει το μωρο οτι το απορριπτεις?

οτι εισαι εκει και δεν το απαιρνεις αγκαλια ενω μπορεις?

η ενω θελει να θηλσει εσυ του το στερεις?

οσο για το κρεβατι?

μπορεις να βαλεις ορια!

οπως λες η φιλη σου κοιμαται με τον γιο της 3 χρονια!

γιατι?

γιατι δεν ξυπνουσε να το παει στ κρεβατι του?

στα 16του δεν θα κοιμαται ο γιος της μαζι της αλλα μαλλον ουτε και ο συζηγος γιατι θα εχει συνηθησει στον καναπε η σε καποιο αλλο κρεβατι.....ισως και με αλλη παρεα!

η αδελφη μου εχει 3 αγορια εχει χωρισει εδω και 1,5 χρονο, απο πριν χωρισει κοιμοταν στο κρεβατι τς ο ενας της γιος.... δεν τον πηγαινε στο κραβατι γιατι ηταν κουαρασμενη η νυσταζε..... το αποτελεσμα τωρα?

κοιμουντα και οι τεσερις στο κρεβατι...........

αλλα και τωρα δεν κανει τιποτα!

μπορει να ειναι παιδια μας αλλα υπαρχου ορια και περιορισμοι!

και πρεπει να τα τηρουμε εμεις!

οταν θα απολαμβανεις ολο αυτο που περνας θα ειναι πιο ξεκουραστο !

θα ηθελα και εγω να απαντησω κοριτσια σε ολα αυτα που λετε,και μενα ο μπεμπης μου ειναι 6 μηνων και ξυπναει αρκετες φορες τη νυχτα.Καθε φορα που ξυπναει τον θηλαζω και δεν νομιζω οτι κανω καλα και νομιζω δεν θελει γαλα οταν ξυπναει απλα πλεον ξερει οτι οταν κλαψει θα τον βαλω στο στηθος.Ξερω οτι θα δυσκολευτω αρκετα να κοψω το θηλασμο και ειδικα τον μεταμεσονυχτιο ,θα κλαψει αρκετα και θα στενοχωρηθει το μωρο.Οσο για το προγραμμα κατα τη γνωμη μου σιγουρα χρειαζεται εμεις πρεπει να του μαθουμε οτι πρεπει να κοιμαται νωρις και οσο πιο νωρις το μαθει τοσο καλυτερα.Εγω απο την επομενη μερα που γυρισαμε σπιτι απο το μαιευτυριο τον εβαλα στο δωματιο του στην κουνια του,δεν τον θηλαζω ποτε στο δωματιο μας και αν καποια στιγμη οταν μεγαλωσει θελει να κοιμηθει μαζι μας θα προσπαθησω ωστε να μην γινει κατι τετοιο.Οταν αρχισει ο ενας απο τους δυο γονεις να κοιμαται στον καναπε τοτε αυτο σιγουρα κατι σημαινει.Αν δεν βαλουμε εμεις τα ορια δεν υπαρχει περιπτωση να τα βαλει το παιδι.

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ.Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕ ΞΥΠΝΑΓΕ ΒΡΑΔΥ ΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ 1 ΣΤΙΣ 2 ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ??????????ΟΛΑ ΤΑ ΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ.Η ΜΠΕΜΠΑ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕ ΞΥΠΝΑΓΕ ΒΡΑΔΥ ΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ 1 ΣΤΙΣ 2 ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ??????????ΟΛΑ ΤΑ ΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.

Στον 6ο μηνα τα μωρα αρχιζουν να νιωθουν οτι ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα απο την μαμα και αρχιζουν να νιωθουν το αγχος αποχωρισμου !

Φοβουνται οτι θα τα εγκαταλλειψουν οι γονεις και περισσοτερο η μητέρα που ειναι συνδεδεμένα μαζί της . Η δικη μου δεν με αφηνε ουτε τουαλετα να παω , με το που γλιστραγα απο διπλα της μεσα στη νυχτα ξυπναγε και χαλαγε τον κοσμο .

Μαρα καταρχην για να αλλαξει το προγραμμα σας χρειαζονται τουλάχιστον 10 μερες . Ειναι υπερβολικά αργα να κοιμαται βρεφος τετοια ωρα . Πρεπει καθε μερα να προσπαθεις να κοιμηθει μιση ωρα πιο νωρις και να φτασετε σε μια λογική ωρα πχ 9 . Αντιστοιχα βεβαια θα μειωνεις και τον υπνο της ημέρας .

Ποτε υπνος μετα τις 5 το απογευμα ! Εστω και 10 λεπτα να κοιμηθουν τα μωρα εχουν τρομερα αποθεματα ενεργειας .

Τωρα για ολα τα αλλα , αν κακομαθει ή αν θα κοιμαται μαζι σου μεχρι να παντρευτεις ή αν θα σε χωρισει απο τον αντρα σου ειναι θεμα της οικογενειας σου .

Εγω απο την ωρα που γεννηθηκε η κορουλα μου σκεφτομουν οτι εχω ενα μοναδικό μωρο , που δεν μοιαζει με κανενα αλλο και θα πρεπει να σεβαστω τις επιθυμιες της . Δεν συγκρινω το κοριτσάκι μου με κανενα αλλο παιδι ! Ειναι μοναδική οπως μοναδικοι ειμαστε και μεις οι γονεις της .

Αν αλλα παιδακια κοιμουντε απο 2 μηνων μονα τους ή αλλα κοιμουντε μεχρι τα 5 με τους γονεις εμενα δεν με αφορα ! Σιγουρα διαβαζω , ακουω , εχω φιλες που συζητάμε αλλα ποτε δεν θα μπω στη λογική να πω " Α αφου της ταδε κοιμαται απο 3ων μηνων μονο του τοτε φταιω εγω που της κανω τα χατηρια της δικιας μου" .

Επισης επειδη η ξαδερφη του μπατζανάκη μου εστειλε τον αντρα της στον καναπε και εκεινος βρηκε γκομενα , παλι δεν με αφορα !

Με τον αντρα μου μεγαλώνουμε μαζι την κορη μας , εχουμε συνειδητά αυτο το παιδι στη ζωή μας και παλευουμε να κανουμε το καλυτερο για εκεινη . Η σχεση μας εχει δυναμώσει , ειμαστε πλεον οικογένεια και η ερωτική μας ζωή εχει γινει καλυτερη μετα τον ερχομο της μικρης :blush:

Προσωπικά βρισκω λαθος την τακτική να βάζουμε το μωρο βαθια κοιμισμένο στην κουνια του . Γιατι το μωρο θυμαται που κοιμηθηκε και οταν ανοιγει τα ματια του και βλεπει αλλο μέρος τοτε φοβαται παρα πολυ και νιωθει εγκατελλειμένο .

Τελος παντων πολλά ειπα .

Να σκεφτεστε παντα οτι το παιδι σας ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ παιδάκι του κοσμου ! Οσο πιο χορτασμένο απο αγαπη και θαλπωρη ειναι τοσο πιο ανεξάρτητο θα γινει στο μελλον !

LaLa έγραψε:

Ποτε υπνος μετα τις 5 το απογευμα ! Εστω και 10 λεπτα να κοιμηθουν τα μωρα εχουν τρομερα αποθεματα ενεργειας .

.......................................................................

Να σκεφτεστε παντα οτι το παιδι σας ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ παιδάκι του κοσμου ! Οσο πιο χορτασμένο απο αγαπη και θαλπωρη ειναι τοσο πιο ανεξάρτητο θα γινει στο μελλον !

Εχω διαβάσει αρκετα για το θεμα υπνος μιας και με απασχολει εδω και καιροοοο !!! Ακομα και στα βιβλια που δεν συμφωνω (μεθοδοι cry out) κοινο σε ολα ειναι οτι ο βραδυνος υπνος πρεπει να απεχει απο τον προηγουμενο υπνο τουλάχιστον 4 ωρες .

Μπορει αυτο να μην ισχυει για το δικο σου μωρο αλλα το δικο σου μωρο θα το χαρακτηριζα "καλοβολο" στο θεμα υπνος . Αν καποια αλλη ακολουθήσει το προγραμμα σας χωρις να σεβαστει τις αναγκες του μωρου και τις "γενικες αρχες" του υπνου , πολυ φοβαμαι οτι θα μεινει ξαγρυπνη ! :laugh: :P

EMENA ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ 2-3 ΩΡΕΣ ΝΑ ΧΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ??? ΜΕ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΡΓΑ....

Silia26 έγραψε:

pebi μας τα έγραψες πολύ ωραία! Συμφωνώ απόλυτα!

mara_x και εμένα ο παιδίατρος τα ίδια μου λέει! όμως δεν τον ακούω! Μου έχει πει ακόμα ότι΄η ορμόνη ανάπτυξης βγαινει γύρω στις 11:00-12:00 το βράδυ κα πρέπει να βρίσκε τα παιδιά σε βαρύ ύπνο γιατί διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να χάουν πόντους από το ύψος τους!!!!

Εγώ δεν τον άκουσα΄ούτε και στην πρώτη μου κόρη, η οποία είναι τώρα 13 ετών! Κοιμόταν όποτε ήθελε και όσο ήθελε! Μέχρι και σήμερα κοιμάται πάντα μετά τις 12:00.... μια χαρά ψήλωσε!!!! :laugh: :laugh:

Η δεύτερη κόρη μου είναι 19 μηνών και κοιμάται μετά τις 12:00!!!

Την κοιμίζουμε στο κρεββάτι μας και όταν αποκοιμηθεί την πηγαίνουμε στην κούνια της! Το βράδυ θα μας ξυπνήσει τουλάχιστον 2 φορές! Και φυσικά ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ!!!! Όταν ένα μωρό κλαίει, το κάνει γιατί κάτι χρειάζεται! Και εγώ είμαι εκεί για να την βοηθήσω !!! Να της δείξω ότι είμαστε δίπλα της και ότι όταν χρειαστεί κάτι, το μόνο που΄πρέπει να κάνει είναι να μας φωνάξει!!!!

΄

Και ναι, όταν θέλουμε κοιμόμαστε και οι 3 μαζί! Υπέροχες στιγμές!

Άλλωστε όταν μεγαλώσει, δεν θα θέλει να κοιμάται μαζί μας!!!! Θα το παρακαλάμε και δεν θα έρχεται γιατί θα θέλει το .... χώρο του και δεν θα φοβάται πια !!!!

Ανασφάλεια τα παιδιά μας γεμίζουν όταν δεν έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς τους... Όταν μας φωνάζουν (με το κλάμα ή με το λόγο τους), και εμείς δεν πάμε για να μην κακομάθουν, τότε τι εμπιστοσύνη να μας έχουν???????

Εχω δώσει την εντϋπωση ότι δεν ξενυχτάω με το παιδί μου όταν κλαίει , ή ότι το αφείνω να κλαίει αβοήθητο στο κρεβάτι του ή μου φαίνεται απο τα λεγόμενά σου;

Φυσικά και είμαι πάντα δίπλα του!Και ακολουθώ το μητρικό μου ένστικτο απο την πρώτη στιγμή γι΄αυτό και δεν εφάρμωσα τα λεγόμενα του γιατρού μου άλλωστε!Αλλά τελικά στο mammyland δεν υπάρχει μανούλα που να εφάρμωσε κάποια τακτική με τον ύπνο; Εκεί αποσκοπούσε το Θέμα μου και όχι σε όλα αυτά που λές , φυσικά τα θεωρώ δεδομένα !!!!!!!!

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΝΕΣ :angry: (όπως αυτές που περιγράφεις) σίγουρα ΔΕΝ είμαι ΜΙΑ απο αυτές!

Anyway , όλες βρίσκουμε το κουμπάκι τους... :) γιατί όλα τα μωρούλια έχουν και μια αδυναμία ... εγώ σχεδόν το βρήκα! :)

Σημερα είναι έτσι και αύριο είναι αλλιώς! Εχθές π.χ. το παιδί ήτα μια χαρά μου ξύπνησε μόνο 1 φορά !!!

ax ayto to thema tou upnou!!!

h apopsh mou meta apo ena xrono thitias san mana :) einai na akouseis mono to enstikto sou .

kai h dikh mou prwth paidiatros mou eixe pei kati terata gia pws na ton mathw 7 hmerwn ninaki na koimate kai na trwei ....den thh akousa kai ekena ayto pou mou elege to enstikto ths manas .

ales kopeles mesa sthn parazalh kai sthn piesh tou oikogeniakou tous peribalontos h ths gnomhs tou giatro mporei na pesoun sthn "pagida" kai na ta efarmosoun .ales pali to mitriko tous enstikto leei auto kai to kanoun .

oles oi manoules pou exoun soas tas frenas agapane poli ta mwrakia tous kai pratoun gia to kalo tous oti kai na pratoun .

meta apo ena xrono mana den tha apoperna pia kamia mama pou tha afine to mwraki ths na klapsei .exw katanoish pia .

ayto pou tha shmbouleua san "palia" einai na mhn to afisei to neogennito na klapsei gia tous logous pou eipane pio panw ta koritsia .

alla kai pali authn einai h dikh mou apopsh kai den kserw an exw dikio apolito apla einai h apopsh mou ....

15JUNE έγραψε:

9 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΕΞΑΡΤΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑΖΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΩΤΕ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ, ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΚΟΜΑΘΕΙ.ΑΣΦΑΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ ΔΩΣΤΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΑΝΤΟΥ ΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΙ.ΘΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ?ΝΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΝΙΑΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ?

15JUNE , αυτά που μου λές με το μασαζάκι και το μπανάκι του τα κάνω απο τον 1ο μήνα αλλά σε εμάς δεν ποιάνει το ¨κόλπο¨!! :):)Μετά το μπάνιο τον ποιάνει μια υπερένταση και ζουρλένεται!!Θέλει να παίζει!!Γελάει δυνατά! παίζει με τα ποδαράκια του!Θέλει τα παιχνίδια του και τέτοια πράγματα!!Και φυσικά όρθιος σε καμία περίπτωση ξαπλωμένος , (βάζει τα κλάματα! :) ) Ξέρω, έχω το παιδί περίπτωση.. ;) Αφού να φανταστείς στις αρχές του βαζα και χαλαρωτική μουσικούλα αλλά το παιδί δέν γουστάρει γενικώς τα slow τραγούδια ,βάζει τα κλάματα!Φυσικά έχει και μουσικές προτιμήσεις απο τώρα! Είναι απίστευτος έχουμε αγαπημένα μας τραγούδια και τραγούδια που όταν τα ακούμε βάζουμε τα κλάματα! Του αρέσουν μόνο τα χαρούμενα και δυνατά τραγούδια.. :)

Το μικρούλι μου κι εμένα κάνει έτσι ακριβώς όταν νυστάζει τρίβει τα ματάκια με αγκαλιάζει και τρίβεται στο λαιμό μου για να κάνει νανάκια γκρινιάζοντας χαλαρά.. Κοιμάται πάρα πολύ γρήγορα στην αγκαλιά μου αλλά με το που τον αφήνω στο κρεβάτι του ξυπνάει και...άστα να πάνε μετα.. Φτου και απ΄την αρχή!

Και αυτό σημειωτέον! Παλιά δηλ. πριν 1 μήνα σχεδόν δεν συνέβαινε κοιμόταν το μωρό μόνο του! τώρα αλλαξε ...

Τελος πάντον υπομονή! Πάλι θα αλλάξει.. Γενικά είμαι πολύ τυχερή γιατί μέχρι πρότινος το παιδί με τον ύπνο ηταν άψογο!Τι να πούν και οι άλλες μανούλες που δεν κοιμούνται χρόνια;;;

LaLa έγραψε:

Πρεπει καθε μερα να προσπαθεις να κοιμηθει μιση ωρα πιο νωρις και να φτασετε σε μια λογική ωρα πχ 9 . Αντιστοιχα βεβαια θα μειωνεις και τον υπνο της ημέρας .

Ποτε υπνος μετα τις 5 το απογευμα !

Από ποιά ηλικία και μετά ισχύουν αυτά?

Όπως έχω ξαναπεί κοιμάμαι μαζί με την 42 ημερών κόρη μου γιατί δεν κοιμάται με τίποτα στην κούνια της.... Αυτό σημαίνει όμως ότι πάμε για ύπνο αρκετά αργά - μετά τις 11 - άσχετο τι ώρα καταφέρνω να την κοιμήσω...

Μήπως πρέπει από τώρα να την παίρνω και να πηγαίνουμε στο κρεββάτι κατά τις 9 να συνηθίζει?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...