Μετάβαση σε περιεχόμενο

αδειες εγκυμοσυνης

Recommended Posts

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω γεννησα πριν απο 1 χρονο κ γυρισα στην δουλεια πριν απο 3 μηνες.εκανα χρηση εξαμηνου...τωρα ειμαι παλι εγκυος στον πρωτο μηνα κ στη δουλεια δεν τους εχω πει κουβεντα διοτι θα τσινησουν...οταν γυρισα δεν ηταν κ το καλυτερο περιβαλλον,καταλαβαινετε.τωρα αν σε περιπτωση χρειαστει να παρω αδεια κυησης θα δικαιουμε να πληρωθω απο το ικα γιατι εχει παρει τ αυτι μου πως μετα απο 8 μηνες μπορεις να κανεις χρηση αδειας.ευχαριστω πολυ-πολυ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω ακριβως ιδια περιπτωση ημουνα....λοιπον για της αδειες κυοφοριας και λοχειας αν εχεις ενσημα 200 2 χρονια πριν την πητ σου τα περνεις κανονικα....τωρα για αναρρωτικες πρεπει να εχεις η 200 ενσημα τα δυο τελευταια χρονια η τους τελευταιους 15 μηνες 115 ενσημα...τα οποια ξεκινανε να τα μετρανε 3 μηνες πριν απο την αναρρωτικη...με το καλο κοριτσι μου...και μη μασας καθολου :)

επιδη ειμαι λιγακι ασχετη οταν λες 200 ενσημα τι εννοεις?σε ρωτω γιατι στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα αποβολη κ ετσι στην δευτερη επρεπε αναγκαστηκα να παρω αδειες απο τον εκτο μηνα.τωρα αν μου ζητηθει το ιδιο φοβαμαι οτι δεν θα πληρωθω απο το ικα...

πρεπει να εχεις 200 ενσημα απο την δουλεια σου τα δυο τελευταια χρονια απο την πητ σου...πχ εγω ειχα πητ 20-12-2009 και ξεκινανε να μετρανε ενσημα απο 12-2007...

να ξερεις πως το πρωτο μηνα της αναρρωτικης σου κολανε ενσημα κανονικα απο την δουλεια σου...

πηγαινε στο ικα να βγαλεις τα ενσημα σου για να τα υπολογισεις..αλλα για να μην μπερδευτεις εχουν καποι κωδικο...δηλαδη τα ενσημα απο την δουλεια μου εχουν κωδικο 105 και απο οαεδ ειναι 224...θα υπολογιζεις μονο της δουλεια σου...

εγω φαντασου οτι στη πρωτη εγκυμοσυνη ξεκινησα τις αναρρωτικες απο τον 2 μηνα...και στη δευτερη πηγα στη δουλεια στον τεταρτο μηνα και σταματησα 7μιση μηνων...δεν νομιζω να εχεις προοβλημα...εγω παντως τους τα πηρα... :P

σ ευχαριστω πολυ-πολυ ευχομαι να μην αντιμετωπισω προβλημα....να σου ζησουν τα παιδια σου κ να ειστε ολοι καλα!!!!

καλημερα.εγω ειμαι στο πρωτο παιδι εγκυος στον 5ο μηνα τωρα.εχω σταματησει απο τον 1ο μηνα την δουλεια μου και το ικα με πληρωνει κανονικα το μονο που καθε μηνα μου γραφει αδειςσ ο γιατροσ μου και περναω επιτροπες.θα παρω και την χρηση 6 μηνου κανονικα και απο οτι ξερω δεν σε κουναει απο την δουλεια σου κανεισ.δεν εχουν δικαιωμα

και ασε να χουν τα μουτρα τουσ κατεβασμενα.θα τους περασει

φιλλια

Μπράβο ρε κορίτσια. Τουχάλιστον εσείς οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ έχετε λύσει τα προβλήματά σας, εμείς στο ΤΕΒΕ επειδή θεωρούμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες δεν δικαιούμαστε τίποτε. Εγώ δουλέυω με σύμβαση εργασίας στο δημόσιο και ξέρω ότι πρέπει να παρακαλέσω το αφεντικό για να πάρω 3 μήνες που θέλω. Επίσης υπάρχει πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μου μειώσει το μισθό. Σε μία συνάδελφο που έμεινε στο κρεβάτι 2 μήνες λόγω αιμορραγίας δεν την πλήρωσαν καθόλου.Και φανατστείτε ότι πληρώνω 400 ευρώ το δίμηνο.

δεν μπορει κατι θα εχει και το τεβε.υπαρχουν και νομοι ξερεις.για ρωτα.δηλ αν δεν ειχες καλη εγκμοσυνη και επρενα μεινεισ ακινητη τι θα γινοτανε.δεν καταλαβα.θα σουν χωρις λεφτα?

μπα δε νομιζω

Σου φαίνεται τρελό Μαράκι ε και όμως και στο δικό μου ταμείο ΤΣΜΕΔΕ το ίδιο ισχύει με την Άρτεμη.Επειδή θεωρούμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες (έχουμε δελτίο παροχής υπηρεσιών)και πληρώνουμε μόνοι μας τα ένσημα μας ,δεν έχουμε δικαιώματα όταν εργαζόμαστε σε μία εταιρεία ούτε για άδειες ,ούτε για δώρα (εκτός αν κάποιος κάνει άλλη συμφωνία)...Μια φίλη όταν γέννησε και έκατσε 5 μήνες ,δεν πληρώθηκε από τον εργοδότη της για αυτούς τους μήνες ,γιατί πήρε άδεια "άνευ αποδοχών" ,πήρε από το ΤΣΜΕΔΕ 2.500€ από τα οποία έπρεπε να δώσει 1.300€ για τα ένσημα της(ένα εξάμηνο).Άσε που με αυτά τα 2.500€ πρέπει να καλύψουμε και όλες τις εξετάσεις-υπερήχους κτλ...Υπολόγισε τι μένει!!!

καλε αυτο ειναι φρικη που ακουω ακου δεν πληρωνεται.ποποπο.δεν νομιζω να μορουσα αλλα να μου πεισ τωρα αν ειναι η δουλεια σου τι να κανεισ.ασε ρε χιλιες φορες το ικα και ιδ τομεα.οταν ακουω τετοια παθαινω.υπομονη κοριτσακια μου. :kiss:

μαράκι 2: είδες το ΙΚΑ σε διασφαλίζει. Το έχω ψάξει και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας νόμος να μας καλύπτει.

mariannap: τουλάχιστον το ΤΣΜΕΔΕ δίνει 2500 στη γέννα, το ΤΕΒΕ δίνει 800ευρώ και οι εισφορές μας δεν πρέπει να διαφέρουν και πολύ. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι αν μπορείς να μου απαντήσεις. Ο άντρας μου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και προκειμένου να πάρει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος πρέπει να εγγραφεί στο ΤΣΜΕΔΕ και να πληρώσει προκαταβολικά ένα εξάμηνο εισφορές χωρίς να έχει δουλειά. μετά το πέρας του εξαμήνου αν δεν θέλει να συνεχίσει να το πληρώνει γιατί μπορεί να μην έχει ακόμη δουλειά τι θα γίνει. θα χάσει την άδεια?

τι να πω πραγματικα τα χω χασει με αυτα που ακουω γιατι δεν τα ξερα.μεγαλη βλακεια παντως.υπομονη βρε κοριτσακια μου τι αλλο να πω.

κοριτσια του τεβε να σας πω εαν δνε ξερετε ηδη(στο τεβε ΔΕΝ ενημερωνουνε και εγω απο ιντερνετ το εμαθα!!!!!!!!!!) πως δικαιουστε και μιση εισφορα για 1 χρονο! επισης και αναδρομικα οσες δεν το πειρατε.

gγια το δημοσιο δεν ξερω αλλα απο το τεβε ειμαι ευχαριστημενη.

θελεις εξετασεις?τις κανεις και πληρωνεις μια μικρη συμμετοχη,δεν τρεχεις να παιρνεις λεφτα απ οτο τεβε κτλ. οπως στο ικα.

επισης τα εμβολια γινονται δωρεαν και σε ιδιωτικα ιατρεια συμβεβλημενα με το τεβε και οχι να πηγαινεις να κλεινεις 2 μηνες πριν ραντεβου κτλ. οπως στο ικα.

αλλα για δημοσιο δεν γνωριζω καθολου...το τεβε παντως ειναι μια χαρα!(απο αυτην την αποψη!!!)

δεν ξερω εαν θα εχεις καποιο επιδομα εαν το γραψεις στο δημοσιο οπως ειναι στο ικα..δες το.

Διαφώνω με τη veni. εγώ είμαι στο ΤΕΒΕ και πληρώνω κανονικά τα εμβόλια του παιδιού και επίσης όταν κάνεις μία εξέταση πρέπει να γράφει επάνω επείγον για να στη δικαιολογήσει το ΤΕβε και να πάρεις τα λεφτά σου όποτε θέλουν αυτοί. Για μένα είναι η χειρότερη ασφάλεια, δημόσιο ασυζητητί!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...